Új szintet teremt az élménykamerák világában az új GoPro

Hirdetés

Az akciókamerák termékcsaládja mára összeforrott a GoPro névvel. Az amerikai márka kétségkívül az iparág legfontosabb szereplője, amit tökéletesen alátámaszt, hogy sokan "gopró"-nak hívják ezeket a kicsi, strapabíró kamerákat, függetlenül attól, hogy ki is a gyártó.

GoPro Hero4 Black
GoPro Hero4 Black [+]

A vállalat október 8-án jelenti be a negyedik generációra vonatkozó technikai specifikációkat, de néhány információ már így is kiszivárgott. Az ár és a megjelenés pontos időpontja egyelőre nem ismert, de azt lehet tudni, hogy a GoPro Hero4 Black már lehetővé teszi majd 4K (3840x2160 képpont) felbontású felvételek elkészítését másodpercenként harminc képkockás rögzítési sebesség mellett. Ezen kívül többek között kiválasztható a 2,7K (2704x1520/50 fps), vagy persze a Full HD (1920x1080/120 fps) mód is, amelynél, mint látható, lassított felvételek elkészítésére is lehetőség van. Egyes internetes pletykák szerint elképzelhetőnek tűnt, hogy bekerül a kínálatba a szuperlassított 720p (1280x720/240 fps) profil is, de ebből egyelőre nem lett semmi.

GoPro Hero4 Black
GoPro Hero4 Silver [+]

A kezelését megkönnyíthette volna az érintésérzékeny színes LCD kijelző. azonban ez a Blackre nem került rá. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, aminek köszönhetően mobiltelefonon vagy tableten is látható a kamera által "látott" kép, illetve természetesen vezérelhető is mobil eszközről. A kialakításon nem sokat változtattak, a használathoz egy strapabíró műanyag tokba kell dugni, viszont ennek segítségével akár még 40 méteres mélységben is lehet vízalatti felvételeket készíteni. Az opciók közül nem hiányzik majd a ProTune mód sem, és a felhasználó bizonyos keretek között meghatározhatja, hogy milyen látószögű felvételek készüljenek, és természetesen ezúttal is ott lesz a csúcstermék mellett a Silver névre hallgató változat is, amely tudásában nagyjából a GoPro Hero3 Blacket idézi majd, és amely viszont rendelkezik beépített LCD képernyővel.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés