Hirdetés

Drót nélküli audiokábel

Logitech FreePulse Wireless

Hadüzenet a kábeleknek! Nemcsak a Logitech, hanem a modern világ mottója is lehetne ez. A telefonok után az egerek, billentyűzetek, hálózatok és szinte minden zsinórját veszti, lassan már csak a bikiniken marad meg ez az alkatrész. Mai tesztalanyaink az audiokábelt próbálják helyettesíteni. A FreePulse Wireless fülhallgató Bluetooth 2.0-s kapcsolatot létesít bármilyen mini jack csatlakozójú hangforrással. Csomagjában a csinos füles mellett Bluetooth adót, hozzá iPod-os adaptereket, pici hosszabbítót, töltőt, a füleshez pótpárnákat és rövidke használati útmutatót találtunk.

A gyufásskatulyányi adón két pici gomb, egy lámpácska és egy töltőhöz való csatlakozó van. Nagy kár, hogy az utóbbi nem szabványos mini USB.

A túlsó oldalon látható a hagyományos, 3,5 mm-es jack csatlakozó. Minden jelenleg kapható iPod típushoz mellékeltek adatpert, ezekkel stabilan a kis almásokra szerelhetjük az adót, amely nagyobb, mint az iPod shuffle, és szélesebb a nanónál, így elég viccesen mutat rajtuk, de más kisméretű MP3-lejátszókon is. Szerencsére a vezetéknélküliség lényege éppen az, hogy a lejátszót elrejthetjük.

Nagyszerűre sikeredett a FreePulse Wireless fejhallgatója. A Logitech belesűrítette minden tapasztalatát, amiből ezen a téren meglehetősen sok van neki. Korábbi hasonló termékeinek pántja még műanyagból készült, sérülékenyebb volt. A FreePulse Wireless összekötőjében rugalmas kábel fut gumiborításban. Ellenáll a józan határok közötti gyűrésnek, tekerésnek, csavarásnak. Kicsit erősebben ráhatva meg lehet hajlítani. Valószínűleg el is lehet törni, de ahhoz sokkal nagyobb erőhatásra lesz szüksége a merénylőnek, mint amekkora normális használat közben érheti a fülest.

Egyebek mellett a Logitech Sports Headphonesnál találkozhattunk hasonló, fülre rögzítési módszerrel. A FreePulse hangszóróira gumi füleket raktak, ezekkel rögzíthetjük hallószervünkre. A tartó kényelmes – ez a füles kis súlyának is köszönhető –, szemüveg szárának sem került az útjába. A két részt összetartó kábel a tarkónál fut át.

Ha nincs vezetéke, akkor honnan kapja az áramot? Saját akkumulátora van, melyet a jobb oldali rész kis csatlakozóján keresztül lehet tölteni. Vannak itt más érdekességek is. Az első a töltő aljzata fölötti bekapcsoló és „Mute” gomb, amelynek kis LED-je is van. Az egész – egyébként nagyon igényes megjelenésű – külső borítás hangerőszabályzó is egyben. Felső felével hangosítani, az alsóval halkítani lehet. A maximális hangerő elérésére kis hangjelzés figyelmeztet.

A készletet Y alakban elágazó zsinórral kapcsolhatjuk a töltőre, amely kellően vékony ahhoz, hogy a szomszédos konnektorokat ne foglalja el. Nem találtunk információt az akkumulátorok töltési és üzemidejéről, de mindjárt kipróbáljuk őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés