Átformálódik és felfrissül az otthoni Dell Inspiron notebooksorozat

A Dell alaposan felfrissíti a konzumer notebookjait, amire nem csak a külső változások fognak utalni, hanem az is, hogy megváltozik az eddig használt jelölési rendszer, és ezzel együtt persze belül is lesznek változások. A Dell modernizált jelölési rendszere hasonló lesz ahhoz, amit az üzleti modelleknél is bevezettek nemrégiben. Korábban az olcsó, standard és prémium gépeket egyetlen betűvel különböztették meg, úgy mint Inspiron 15, 15R és 15z, mostantól azonban egy könnyebben variálható számozást vezetnek be. Ennek értelmében megmarad az Inspiron név és a képátlót jelölő szám is (mint 11, 14, 15, 17), majd ezt követően jön majd a kategória számozása. Az olcsóbb, költséghatékony modelleket 3000, az úgynevezett mainstream (könnyű és vékony) gépeket az 5000, a prémium kategóriát (például Ultrabookok) a 7000 jelöléssel látják el.

Hirdetés

Az új (nem üzleti) Inspironok elérhetők lesznek 14, 15 és 17 colos méretben, illetve a 3000-resből lesz abszolút olcsó 11,6 colos (Inspiron 11 3000) modell is, mely állítólag AMD APU-val is megvásárolható lesz. Bár a Dellnél egyelőre nem részletezték a pontos konfigurációkat és a shopban sincsenek erre utaló jelek, az biztosra vehető, hogy az újdonságok alapját az Intel negyedik generációs Haswell processzorai adják. A nagyobb (15" és 17") variánsokba NVIDIA GeForce ddikált GPU is kerülhet, továbbá egyes modellek elérhetők lesznek többféle kijelzővel is, kezdve a HD-tól a Full HD-n át a Gorilla üveggel védett érintőkijelzővel bezárólag.

Dell Inspiron 15 7000
Dell Inspiron 15 7000 (forrás: blog.laptopmag.com)

A külföldi források elmondása szerint nagy figyelmet fordítanak a hosszabb akkumulátoros üzemidőre, és állításuk szerint mindegyik képes lesz legalább hat órát kibírni egyetlen feltöltéssel, de egyes modelleknél ennél akár jóval többre, akár kilenc órára is számíthatunk. Továbbá olyan apróságokra is hangsúlyt helyeznek majd, mint az eddiginél jobb minőségű fej- vagy fülhallgató kimenet – cserébe az extra tudással rendelkező beépített hangszórókat nem erőltetik. A külső megújulással minden notebook egységesen minimalista designt kap, és az anyagválasztást tekintve is inkább a prémium anyagok (alumínium) fognak dominálni minden kategóriában.

Dell Inspiron 11 3000
Dell Inspiron 11 3000 [+]

Az új kialakítású készülékek az eddiginél nagyobb, Windows 8-cal kompatibilis trackpadet, és háttérvilágításos billentyűzetet fognak kapni alapkiépítésben is. Ezek egy része alól kivételt képez majd az említett 11,6"-es Inspiron 11 3000, mely egyszerűbb műanyag házat kap, alul puha bevonattal. Erről a gépről egyébként már az is lehet tudni, hogy vastagsága 21 milliméter, tömege pedig 1,36 kg körül alakul, amibe sikerült Gorilla Glass-szal védett érintőkijelzőt is belepréselni, akkumulátora pedig nyolc óránál is tovább fogja bírni.

Dell Inspiron 11 3000
Dell Inspiron 11 3000 [+]

Ami az elérhetőséget illeti, az Inspiron 11 3000 október 3-án debütál  379 és 349 dolláros áron, attól függően, hogy Intel processzoros vagy AMD APU-s konfigurációról beszélünk. A prémium kategóriás 7000-sek még a hónap végén megjelennek 14, 15 és 17 colos méretben rendre 849, 699 és szintén 849 dolláros kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés