A Logitech „finomságokkal” kezdi az évet

Alig egy nap van hátra a CES rendezvény megnyitásáig, így nem meglepő, hogy egyre több információ lát napvilágot a gyártók újdonságairól. Már most sejthető, hogy a kiállításon főleg a mobil gépek, illetve a hozzájuk való kiegészítők fognak dominálni. A Logitech többek között a Speaker Lapdesk N700-at fogja bemutatni, mely a cég első olyan komplex, laptopokhoz szánt kiegészítője, amiben a beépített sztereó hangszóró mellett hűtőventilátor és széles, párnázott talapzat is van.


Logitech Speaker Lapdesk N700 [+]

Az USB portra köthető megoldás két darab 5 cm átmérőjű hangsugárzót használ, melyek 2 wattos teljesítményre képesek és pontosan illeszkednek a laptop mindkét oldalához. A maximum 16 hüvelykes notebookokat támogató állvány kényelmi funkcióként párnázott talapzatot kínál, míg a hűtésről egy automatikus fordulatszám-szabályzással rendelkező ventilátor gondoskodik, mely a gyártó mérései szerint maximális sebességen 31 dBA-es zajszintet produkál. A hőelvezető formatervnek köszönhetően az állvány alja még a legforróbb gépek mellett is megfelelő hőmérsékletű marad, így bátran ölbe lehet venni a készüléket. A lekapcsolható ventilátort természetesen rács védi a portól, a hátsó és az alsó szellőzőnyílásokon pedig folyamatosan be tud áramlani a friss levegő.


Logitech Speaker Lapdesk N700 [+]

A Speaker Lapdesk N700 gyakorlatilag szoftver nélkül működik, így az üzembe helyezése ki is merül a notebookra való csatlakoztatásban. A termék európai megjelenése márciusra várható, ajánlott fogyasztói ára 70 euró lesz.

A Logitech a fentebb bemutatott notebookállvány mellett egy érdekes koncepciót is leleplezett, melyről Ahmet Bektes, a vállalat tervezője számolt be bővebben. A Sustail névre keresztelt eszköz gyakorlatilag egy kulccsal felhúzható egér, mely Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálhat a számítógéppel. A vezeték nélküli megoldás esetében a termék alján elhelyezkedő kulcs a működéshez szükséges energia megteremtésében játszik szerepet, azaz az egeret használat előtt fel kell húzni.


Logitech Sustail - Forrás: gizmag

Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy a termék megjelenik-e kereskedelmi forgalomban, de az ötletben van fantázia, pláne, ha az egér pár csavarással megfelelő üzemidőre képes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés