CTS LCD PC - az LCD mögé bújtatott számítógép

Az LCD PC

Néhány éve még azt hittük, a számítógép otthoni szórakoztató központtá lényegül át, az esetleges munka mellett játékra, internetezésre, filmnézésre, zenehallgatásra és még sok minden másra csak ezt fogjuk használni. Azóta kiderült, hogy a játékok gyakran hibáktól hemzsegnek, a legmodernebbek futtatásához pedig állandóan fejleszteni kell gépünket. Internetezni már a mobiltelefontól kezdve szinte mindennel lehet, a DVD-lejátszók nemcsak lejátszanak, hanem fel is vesznek, az mp3-lejátszók a markunkban is elférnek. Az átlagember konzolon játszik, DVD-t néz, mp3-akat hallgat, számítógépét sokszor már csak internetezésre és digitális adatainak rendezésére használja, amihez nem szükséges méregdrága gépet tartani.

Most inkább úgy képzeljük, hogy a jövő embere kis teljesítményű, energiatakarékos és pici számítógépet használ majd, olyasmit, mint amit a debreceni CTS Informatika Kft.-től kaptunk egy röpke teszt erejéig. A számítógép magyar kezdeményezés, ezért még jobban szerettük.

A teljesen magyar nyelven nyomtatott dobozt kicsomagolva egy csinos, 17 hüvelykes LG Flatron L1730S TFT-monitor került asztalunkra, amelynek hátulján fél arasz vastagságú, lyukacsos fémburkolat alatt lapul a hozzá tartozó számtógép. A borítás szellőzés szempontjából kiváló, de nagy valószínűséggel porosodni fog a tartalma.

Nekiláttunk lefejteni ezt a csomagolást is és egy VIA Epia Mini-ITX alaplapra bukkantunk, amely mellett egy 3,5 hüvelykes, 40 GB-os Samsung merevlemez és egy külső adapterről működő, 80 wattos Morex táp kuporgott. Egyet nem találtunk: ventilátort.


Nullszériás tesztgépünkben 3,5-ös merevlemez volt


Balra a processzor, jobbra a táp látható

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés