Hirdetés

Computex beszámoló - 2. rész

Alaplapgyártók

Asus

Az Asus újdonságainak egy részéről már beszámoltunk, a GeForce 7600 GT Silent és az Ageia PhysX kártya cikkekben szerepelt, a Broadwater chipsetes alaplapok és a W7J majdnem sub-notebook pedig hírben.

Hirdetés

Nem kerültek még terítékre viszont a valódi bőr borítású szubnoteszek, melyek hamarosan Magyarországon is kaphatóak lesznek, mégpedig a sötétbarna típus. Az első modell, amely ilyen borítást kap, az S6 sorozat. Az Intel Core Duo L2300 vagy L2400 processzorral, 11,1 colos, fényes felületű WXGA kijelzővel szerelt modellek Intel 945GM Express chipsettel, másfél gigabájtig bővíthető DDR2-533 memóriával rendelkeznek. 60-120 GB-os merevlemez kerülhet beléjük, a wireless LAN, a Bluetooth és a kártyaolvasó alaptartozék. Méretük 27 x 19,1 x 3,7 cm, tömegük akkutípustól függően 1,37 vagy 1,53 kg. Nagyon tetszetős ez a fajta külső, kicsit luxushatást kelt, és szinte elfeledteti az emberrel, hogy egy high-tech műszaki berendezés van a kezében. Nők körében biztosan nagy sikere lesz. Érdekesség, hogy színben és stílusban passzoló, bőrborítású egeret is mellékelnek a géphez.


Bőrcucc

MSI

Az MSI fő újdonságait a P965 Express chipsetes alaplap és az új multimédiás termékek jelentették, amelyekről már beszámoltunk. A K9NU Neo-V alaplap egy belépőszintű Socket AM2-es alaplap, NVIDIA ULI M1697 chipsettel. Dual-channel DDR2-800 memóriából maximum 8 GB-ot támogat négy foglalatban, PCIe x16 aljzatba várja a videokártyát. Nem maradhat el a lányok bemutatása sem.


MSI lányok

Foxconn

A Foxconn – hasonlóan a többi alaplapgyártóhoz – bemutatta saját alaplapjait, melyek az Intel P965 Express chipset köré épültek, illetve az NVIDIA nForce 590 SLI vezérlőre alapozva AM2-es foglalatba illeszkedő AMD processzorokat fogadnak. A Foxconntól megszokott módon a következő, igen barátságos neveket kapták ezek a lapok: P9657AA-8EKRS2H és C51XEM2AA-8EKRS2H. A pontos specifikációk a Foxconn honlapján megtekinthetőek.


Ezzel a ventilátorral már lehet jól hűteni...

ECS

Az ECS egészen elképesztő alaplap-arzenállal jelent meg a kiállításon. Gyakorlatilag nincs olyan chipset, melyre építve ne állítottak volna ki alaplapot. Néhány igazán újnak számító példányt válogattunk itt össze.

Az NVIDIA nForce 590 SLI MCP (media and communications processor) chipsettel szerelt alaplap Intel processzorokhoz olyan újdonság, amely egyetlen más kiállító standján sem volt megtalálható. A képen látható, hogy még típusjelölést sem kapott, illetve egyelőre a specifikációiról sem tudtunk meg a képeken láthatóknál és a hírünkben korábban írtaknál többet.


PX1-nek hívják az ECS P965 (Broadwater) lapkakészletes alaplapját, mely a szokásos paramétereken túl (1066 MHz FSB, kétcsatornás DDR2-800 memóriavezérlő, négy foglalat, maximum 8 GB) két Gigabit Ethernet hálózati interfészt és 7.1-es Azalia hangvezérlőt kapott. Tíz USB 2.0 és két FireWire porttal rendelkezik, két IDE és hét SATA II egység csatlakoztatható rá, és egy eSATA kivezetése is van. A két PCIe x16 slot egyike valószínűleg csak 4 sávos, emellett három PCI és két PCIe x1 foglalatot kapott.

További két, Intel LGA775 processzort fogadó, microATX alaplap: az egyik a 662T-M jelű, SiS 662 + 966L chipsetes lap, a másik a modernebb, Core 2 Duo CPU-kat is fogadó RS600T-M (ATI RS600 + SB600 chipkészletes) alaplap. Az ATI-s lap 1066 MHz-es FSB-vel rendelkezik, DDR2-800 RAM-modulokat fogad négy foglalatban, maximum 16 GB-ot, integrált VGA-ja mellett azért egy PCIe x16 foglalat is került rá, Azalia 7.1 hangvezérlője van és Gigabit Ethernet hálózati csatolója, két PCI és egy PCIe x1 foglalata. Két PATA és négy SATA eszköz köthető rá. A SIS-es lap 800 MHz-es FSB-jű, DDR2-667 memóriából két foglalatba maximum 2 GB tehető. 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlő és AC'97 5.1 audiokodek dolgozik rajta, az alaplapi videovezérlő mellett PCIe x16 is található rajta, továbbá egy PCIe x1 és két PCI slot is felfért a kis lapra. Négy IDE és két SATA eszközt képes kezelni.


Még lányok


Microsoft


Apogee és BenQ

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés