Hirdetés

Ördögi RAM

Compustocx Diablo

Idehaza egyelőre még tuningos berkekben sem hangzik túl ismerősen a Compustocx név. Világszerte több mint kétmillió Apple számítógépben dolgozik CSX memóriamodul, a gyártónak több mint 10 éves tapasztalata van ezen a téren. Mindig a legjobb minőségű és garantáltan kompatibilis memóriachipekkel dolgozik, melyekre élettartam-garanciát vállal. Most, hogy az almás gépek nagyon közel kerültek a klasszikus x86-os PC-khez, a CSX új területet próbál meghódítani, a PC-s memóriamodulokét.

Többféle DDR2 terméket kínál a CSX, ezek közül a leggyorsabbat, a Diablo fantázianevű DDR2-1200 készletet próbáltuk ki, amely az extrém tuningosokat veszi célba. Dobozán büszkén virít az 1,2 GHz-es érték, ami persze effektív órajelként értendő.

A bliszterből klasszikus tuningos vadállat került elő. Természetesen hűtőborda fedi a memóriachipeket, ráadásul nem is a diszkrétebbek közül való. Felső, rácsos része alaposan túlnyúlik a nyomtatott áramkörön. Nagy a felülete, szóval akár hatékony is lehet, feltéve, hogy sikerül rávezetni a hőt. Ezzel valószínűleg nem lesz gond, mert a fémlemezeket erősen rögzítették. Nem is sikerült lefeszegetni őket, hogy megnézhessük az alattuk lapuló chipeket.

Így hát kénytelenek voltunk a borda matricájára és a Compustocx honlapján lévő adatlapra támaszkodni az azonosításhoz, melyek szerint Micron D9GMH chipek vannak a Diablón. Ezek pedig a jelenleg beszerezhető legjobbak a DDR2-vonalon, a Crucial, G-Skill, Mushkin, OCZ és más neves gyártók is előszeretettel használják. Megfelelő nyomtatott áramkörrel, túlfeszültséggel és hűtéssel szédületes sebességre képesek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • CSX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés