Hirdetés

BenQ Joyboard 805

Vidám billentyűzet


A Microsoft Natural Keyboard által elindított ergo- és dizájnőrületet legjobban talán a Logitech lovagolta meg, mára azonban sokan belefáradtak a funkciódús, de meglehetősen terjengős, lepényszerű überbillentyűzetekbe. Valószínűleg ezt vette észre a Benq is, amikor a piskótaforma Joybook noteszgép mellett egy meglehetősen konzervatív és egyedi "wireless desktopot" dobott piacra a Joy-családban.

Hirdetés

A Joyboard 805 nevében sem szárnyal az Cordless Internet Optical Digital Scroll Desktopok magasságaiban, egy mezei árlistán akár át is siklanánk felette. Nem úgy, ha meglátjuk, mert egy nagyon szemrevaló billentyűzet-egér páros, visszafogott szögletes eleganciájával és főleg domború hatást keltő profiljával szinte vonzza a tekintetet.


Kompakt, de teljes értékű elrendezés


Leginkább a billentyűzet szokatlan, mert nagyon filigrán darab, a gombjai sokkal laposabbak a normál asztali klaviatúrákon megszokottaknál, tapintásra szinte notebookbillentyűzetre hasonlít. Itt nem találunk gömbölyödő műanyagtengert, érdekes és ergonómikus forma- és színkombinációkat, minden koromfekete. Mégis nagyon ízléses benyomást kelt az eszköz, mert a külső peremén fényes felületű csík feketéllik, míg a többi rész matt, nagyon finom részletmegoldás. Az igazi optikai trükk azonban az oldalról nézve domború profil. Valójában a billentyűk rendesen síkban sorakoznak, csupán a külső tok görbül szemünknek rendellenes módon.


Egyedi, sok beállítási lehetőséget engedő talpak

Használat közben a billentyűzet kellemes partner, kellő úton és kellemes erővel járnak a gombok. Optikai csalódást félretéve azért még az egy síkban fekvő gombok sem teljesen ideálisak, a legjobb gépelési pozíció elérése érdekében épp hogy kicsit homorú kialakítás lenne a célszerű. Az ideális beállítás megtalálásában viszont sokat segít az egység alján levő két elfordítható talp, amelyekkel több fokozatban, számtalan szögben állíthatjuk be a klaviatúra elhelyezkedését. Egy csuklótámasszal kiegészítve nagyon sokféle kényelmes pozitúrát lőhetünk be.


Kellemesen kis úton járó billentyűk

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Előzmények

Hirdetés