ASUS Transformer AiO: zöld robot az ablakban

Hirdetés

ASUS Transformer AiO P1801

Az ASUS közel egy évvel ezelőtt mutatta be a Transformer család első All in One PC-jét, más néven "egybegépét", a Transformer P1801-et. Az eszköz első ránézésre egy szokványos, érintőképernyős Windows 8.1-es AiO hatását kelti, de jelen esetben ennél többről van szó.


[+]

A legfőbb különbség a kijelzőben rejlik, pontosabban annak eltávolíthatóságában, mert leválasztás után androidos tabletként üzemelhet tovább – de ne szaladjunk ennyire előre.


[+]

Az állványzat kijelző mögötti részében egy x86-os PC lapul, melynek szívét egy Intel Core i5-3350P processzor adja. Az Ivy Bridge mikroarchitektúrára épülő központi egység négy maggal, a Hyper-Threading mellőzésének köszönhetően pedig négy szállal rendelkezik. Alapórajele 3,1 GHz, ami turbóval egészen 3,3 GHz-ig kúszhat fel, ha ez a plusz még éppen belefér a 69 wattos TDP-be. A processzor két darab 4 GB kapacitású, 1600 MHz-es DDR3 SO-DIMM modult vezérel, így összesen 8 GB rendszermemória áll rendelkezésre.


[+]

Mivel a szóban forgó i5 nem tartalmaz IGP-t, így az ASUS egy NVIDIA GeForce GT 730M GPU-t társított hozzá, ami 2 GB DDR3-as memóriából gazdálkodhat. A Kepler mikroarchitektúrás GK107M kódnevű lapka 384 végrehajtót tartalmaz, melyek órajele 724 MHz. Mindezzel a CPU esetében egy erős középkategóriás megoldásról beszélhetünk, míg a GPU a belépőszinten helyezkedik el. Sajnos az SSD-t hanyagolja a gép, így a háttértár szerepét az általunk korábban már tesztelt 1 TB-os Seagate Barracuda modell tölti be, mely a HDD-k között egy gyors modellnek számít.


[+]

A masina hátuljának közepén található a hűtés szellőzője, míg jobbra lent néhány csatlakozó kapott helyet.


[+]

A tápcsatlakozó mellett egy Gigabit Ethernet aljzat található, mellyel párhuzamosan a gép egy beépített Wi-Fi vezérlőt is magában hordoz, ami a Bluetooth 4.0 mellett képes az IEEE 802.11 a/b/g/n szabványú vezeték nélküli hálózat kezelésére, tehát az 5 GHz-es tartományban is működik. Az aljzatok sorát egy HDMI kimenet zárja, mely a GeForce képét továbbítja.


[+]

A 18,4"-os (46,7 cm-es), tabletként is funkcionáló kijelző IPS panellel rendelkezik, melynek felbontása 1920x1080, tehát Full HD. Tablet módban a számítási műveletek végrehajtásáról egy négymagos NVIDIA Tegra 3 SoC gondoskodik, ami mellé 32 GB eMMc flash tároló került. Kapott még egy 1 megapixeles webkamerát, és természetesen itt sem maradt le a Wi-Fi, mely ebben az esetben is az IEEE 802.11 a/b/g/n szabványok kezelésére képes.


[+]

Összerakva, a masina fő egységének jobb oldalán egy slotos DVD író és egy USB 2.0 port látható, míg a kijelző/tablet kombón töltő- és headsetcsatlakozó, microSD olvasó, mini USB, valamint a rendszerek közötti váltásért, illetve a hangerő szabályzásáért felelős gombok találhatóak. Az ellenkező oldalon inkább a fő gép kapott a különféle csatlakozókból, ugyanis a 3-in-1 kártyaolvasó mellett nem kevesebb mint négy USB 3.0 található, melyek alatt mikrofon és fejhallgató be- és kimenet helyezkedik el. Legalul a Kensington zár helye látható, melyből a tabletre is jutott egy.


[+]

A készülékhez két hálózati adapter jár. A nagyobb a főegység tápellátását biztosítja, míg a kisebb a tablet töltője. Természetesen ha utóbbit csak kijelzőként szeretnénk használni, akkor a töltőre nincs szükség. A csomag tartalma még egy vezeték nélküli billentyűzet és egy optikai egér is, melyek két-két ceruzaelemről kapják a tápellátást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés