Hirdetés

ASUS ROG Strix Vega 56 és 64 újratöltve

Frissült a BIOS és a Radeon Software, így megvizsgáltuk, mennyit fejlődtek az ASUS egyedi Vega kártyái.

Hirdetés

ASUS ROG Strix RX Vegák kívül...

Még 2017 októberének végén jelent meg az első egyedi Radeon RX Vega 64-et vizsgáló tesztünk, amelyben az ASUS ROG Strix RX Vega 64 OC-t vettük górcső alá. Időközben azonban a gyártó bemutatta a ROG Strix RX Vega 56 OC-t is, illetve kiadtak egy frissített BIOS-t, ami állításuk szerint jobban működik az eredetinél.

ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC
ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC [+]

Ilyesmi előfordul a piacon, bármennyire is hardverekről beszélünk, a BIOS nagymértékben befolyásolja a működésüket, így logikus volt az ASUS részéről, hogy újra meg szeretnék mérettetni terméküket velünk.

ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC hűtő ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC hűtő
ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC hűtő [+]

Az ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC szinte külsőre pontosan ugyanúgy néz ki. A három darab, portól védett (IP5x) "wing blade" ventilátor egymástól függetlenül, tehát hőmérsékleti viszonyoktól függően indul el és áll le, továbbá fordulatszámuk sem egységes. Maga a méretes, hat hővezető csővel dolgozó borda meglepetősen tömzsinek mondható, így két és fél kártyahelyet is elfoglal, emellett nem hiányozhat az ASUS Aura Sync RGB LED-es megvilágítási rendszer.


ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC hűtő [+]

RGB LED-ből a backplate-re is jutott, ezen belül is a ROG logó fog színesen villogni, persze csak akkor, ha a felhasználó szeretné. A backplate egyébként nem csak díszítés, leginkább a a POSCAP-ok hűtését oldja meg. A kártyákon két BIOS is van, amelyek között egy kis kapcsolóval lehet váltani, illetve a nyomtatott áramköri lap végére került két konnektor is két extra ventilátornak, valamint nem sokkal mellettük megtalálható a két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó is.

ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC
ASUS ROG Strix RX Vega 56 és 64 OC [+]

A kimeneteknél az ASUS által kedvelt aljzatok sorakoznak, vagyis két DisplayPort 1.4, két HDMI 2.0 és egy DVI-D.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés