Hirdetés

Az első egyedi RX Vega 64 – ROG Strix, mi más?

Az ASUS újdonsága járt nálunk; megnéztük hogyan teljesít a referencia Vega 64-hez és Vega 56-hoz képest.

ASUS ROG Strix RX Vega 64 OC

Még július végén adtunk hírt arról, hogy az Asus az AMD Radeon RX Vega 64 referenciakártyák bemutatásával egyidőben néhány egyedi tervezésű példányról is lerántotta a leplet, igaz, anélkül, hogy pontos megjelenési dátumokat kötött volna hozzájuk. Ennek a várakozásnak lett vége tesztünk alanyának, az Asus ROG Strix RX Vega 64 OC kártyának a megjelenésével.

Ebből a VGA-ból egy bolti példányt kaptunk kézhez, azaz szimpla védőzacskó helyett gyári dobozban érkezett, amely már méretével és súlyával is utal a beépített anyagmennyiségre.


[+]

A csomagolást felbontva és a kártyát kiemelve az első, ami szemet szúrhat a referenciakártyák után, a három ventilátor, mely a hőcsöves hűtésről távolítja el a HBM2 memóriával egy tokba került GPU és a VRM IC-k által termelt meleget. A zajszint és a hűtési teljesítmény optimalizálásának érdekében a kártya a három légkavaró fordulatszámát külön is képes szabályozni.


[+]

A Strix RX Vega 64 külön hátlapot is kapott, minden bizonnyal ugyanabból az okból, mint a referenciamodell: a hátoldalra került a VRM áramköri elemek egy részének, így a POSCAP-ok hűtését így oldották meg a mérnökök. Nem új ötlet ez, a megoldás bevált a ROG Strix széria régebbi darabjain is, az pedig már csak járulékos előny, hogy erre a lapra rászitázható a sorozat neve és rákerülhetett a világító ROG logó is.

Itt hátul egyébként sok látnivaló nincs, a referenciakártya terhelésjelző LED-sorát, illetve DIP kapcsolóit lehagyta a gyártó, ám a kártya tetején lévő kis kapcsolóval itt is válthatunk BIOS-aink között. A tervezőmérnökök jóvoltából a kártya két házventilátort képes vezérelni, illetve a gyártó Aura Sync megoldásával kompatibilis a termék, tehát bevonható a fényjátékba, ami az említett hátlapi logó mellett a ventilátorok körül látható vékony sávokat érinti.


[+]

Kimeneti portok terén is eltértek a mérnökök a referenciakártyákon tapasztaltaktól, itt két DisplayPort 1.4, két HDMI 2.0 és egy DVI-D a felhozatal.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés