Hirdetés

AOC AGON Pro AG276QZD: OLED gamer monitort teszteltünk

Kipróbáltuk a magas képfrissítési rátával kecsegtető, LED-ekkel dekorált, játékra szánt kijelzőt.

Kezelés és extrák

Az AOC AGON Pro AG276QZD saját menürendeszerének felépítése logikus, struktúrája kellően sekély, minden hamar meglelhető. A magyar nyelven nem kommunikáló grafikus kezelőfelület nem a legszebb, de ez azért nem tragédia.

[+]

Hirdetés

Már csak azért sem, mert a készülék beállításai szoftveresen is módosíthatóak az AOC G-Menu alkalmazásának révén. Ez a funkció remekül működik, és kellően felhasználóbarát.

[+]

Extrák

A monitor rendelkezik két, egyenként 5 wattos, készülékházba rejtett hangszóróval, ám ezek csak szükségmegoldásnak alkalmasak. A hangerőt kevésnek éreztük, a dinamika hiányzik, a mély hangok érzékelhetetlenek, viszont hanghibákba sem futottunk bele, és játékhoz a legtöbben amúgy is headsetet használnak.

A modell megkapta a Sniper Scope funkciót, amelynél a képernyő közepén egy rész nagyítva látszik, ami a lövöldözős játékoknál jöhet jól. Ugyanez igaz a Shadow Controlra is, amellyel az "árnyékok" világosíthatóak ki. Ezáltal rosszabb lesz a látványvilág, viszont cserébe nehezebben tudnak előlünk elbújni az ellenfelek. Szintén a játékosoknak lehet hasznos az FPS számláló, amely arról szolgáltat információt valós időben, hogy hány képkocka jelenik meg a kijelzőn. A manapság divatos kékfénycsökkentés (LowBlue Mode) sem hiányzik, amelynek aktiválásával csökkenthető a kék komponens aránya, ami gyengébb képminőséget, viszont játék után pihentetőbb alvást eredményezhet.

Vélemény

Az AOC AGON Pro AG276QZD monitor 410 000 forintba kerül, amivel az ilyen méretű és felbontású monitorok között a drágábbak közé tartozik. Amit meg kell fizetni, az az OLED képalkotási eljárás, ami kiváló képminőséget szavatol, hiszen a fekete hibátlan, a kontraszt óriási, a színek pedig szépek, és megfelelő beállítások mellett pontosak is. A képfrissítési ráta kellően magas, és a FreeSync/G-Sync támogatással játékra is alkalmas.


[+]

Az integrált hangrendszer megléte örvendetes, persze a legtöbb mai monitorhoz hasonlóan a hangminőség jóindulattal is csak közepes. A kezelés rendben van, a beépített menürendszer felhasználóbarát, a legtöbb beállítás szoftveresen is módosítható. A dizájnnal nincs gond, hiszen a képernyő pozíciója sokoldalúan módosítható, és biztos, hogy a LED-eket is sokan értékelik.


AOC AGON Pro AG276QZD monitor

elefant

Az AOC AGON Pro AG276QZD  monitort az AOC magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés