- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
YouTube kisokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Egy csomó videónál csak 60FPS érhető el, a jobb felbontásoknál. Pl. így:
1080p60FPS
720p60FPS
480
360Mitől függ, hogy van-e egy videónak "normál" változata is, pl így:
1080p60FPS
1080p
720p60FPS
720p
480
360Gondolom, a feltöltő 1080p60FPS-ben tölti fel a videót. De miért nem választható lejátszáskor ennek a 30FPS-es változata 1080p-ben és 720p-ben?
Ugyanis a 60FPS-t nem játsza le a laptop csak nagyon szaggatva. Látszik a "dropped" frame-ek számán is jól, ha a egérrel jobbklikk Statisztikát nézem.
Az Enhancer For Youtube bővítményt használom Firefox alatt.
Ott van opció ennek hekkelésére a "videókodekek és formátumok" fejezetben.
De ha itt ezt alkalmazom, akkor a hekkeletlen videó esetén
eredeti:
1080p60FPS
720p60FPS
480p
360p
választási lehetőségből ez lesz:
720p
480p
360pvagyis az 1080p-t nem ajálnja fel.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan tudhatom meg,kérhetek emlékeztetőt Google/Youtube jelszavamról?
Pc-t cseréltem és nem nagyon emlékszem már ra Mobilon természetesen mindenhol be vagyok jelentkezve! -
SP4C3
veterán
Csak el kell kezdeni bejelentkezni, megprobalod, ha nem sikerul, akkor katt az elfelejtett jelszora, vegigvezet telefonnal visszaigazolod, hogy te vagy az...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Rodzser Mór #9157 üzenetére
Szia,
Mivel senki nem szólt hozzá, így leírom röviden: Attól függ, hogy adott codec-kel "meg van-e" a youtube servereken, amit neznel. Tehat YT a feltoltott videokat atkonvertalja minden húgy encoderrel: VP8, VP9, AV1
Meg amit szeretünk H264...
Na most, ha a kiegészítőben csak a h264 van engedelyezve, akkor azt fogod latni, amit a YT "megtartott" a konvertelgetes utan...Ahogy nezem, YouTube-nak nincs penze mostmar tarhelyre sem, igy csak a 60fps videokat tartja meg, en az enhanced h264ify-jal csattogok már évek óta... Ott eddig ha tiltottad a 60fps-t, akkor elő tudtad kaparni a yt serverről a 1080@24/30 videokat.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Rodzser Mór #9162 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Tehát mégegyszer:
Adott egy videó, ami rögzítve lett 4k@30fps és ezt feltölti az alkotó a youtube-ra, ezt youtube fogja és átkonvertálja a következőkre:
h264 codec: 144p, 240p, 360p, 720p, 1080p.
VP9: 144p, 240p, 360p, 720p, 1080p, 2k, 4k.Most adott egy másik videó, ami rögzítve lett 4k@60fps és ezekre konvertálja a youtube servere:
h264 codec: 144p, 240p, 360p, 720p@60, 1080p@60.
VP9: 144p, 240p, 360p, 720p, 720p@60, 1080p, 1080p@60, 2k, 2k@60, 4k, 4k@60Ezért, ha a te kliensed (adott esetben laptop), csak h264-es videókat tud lejátszani, akkor nem lesz választásod, mert YT nem konvertálta h264/1080p@30-ra.
Tudom nehéz, de meg lehet érteni.
Edit: U.I. az egyszerűség kedvéért csak 2 codec-et említettem, igazából van 4. VP8 codec-kel már nagyon kevés videó van fent, a fent említett jelenleg a 2 legnépszerűbb és erőszakkal tolják az AV1-et, ami talán majd 20 év mulva lesz hardware-esen dekódolt a legtöbb eszközön!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok.
A legújabb frissítés óta nincsenek értesítéseim. Ami volt az is eltűnt. Jelzi a kis ikonon a piros szám, hogy van pl 1 értesítés, de megnyitom a csengőt és semmi. Azt írja, hogy "Itt jelennének meg az értesítéseid, iratkozz fel csatornákra". Vagy valami ilyesmit. Be vagyok jelentkezve, fel vagyok iratkozva, sőt youtube prémiumom van.
Más is tapasztal hasonlót, esetleg valami megoldás? Vagy majd javíthatják talán? -
gyulank
addikt
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy átlagban a videók 317KB/s-al, vagy 2,2MB/s-al töltődnek? Most épp egész nap egy 4GB-ot töltök 317KB-al, és most újítottam gigabites netre. Ez így videóra specializált sebesség, nem függ semmitől, az a videó úgy jön. Szerencsés esetben egy másik jöhet 15MB-al is, de ha lejött, ez akkor is ennyi marad. Kiszámoltam, 4GB 3,5 óra. De az 5GB is így szokott.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
hiperFizikus
aktív tag
Újabban van 1 állandó problémám e YouTube videókkal :
avast Brovsert használom böngészőnek, beállítottam, hogy a reklám blokkolója hagyja figyelmen kívül a YouTube-ét, de gyakran nem működik ! - miért ?
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
ledgeri
nagyúr
válasz hiperFizikus #9168 üzenetére
Lehet, hogy az avast browser topikját kéne felkeresni ezügyben, mivel a "kérdés" arról szól, hogy "Hiába kérem a blokkolót hogy itt ne tegye, teszi" Picit (értsd orbitálisan) zavaros, hogy hogyan jönnek ehhez a "youtube videók". Gondolom (remélem) a válasz-hsz-ből majd kiderül...!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
Vicc, hogy mutatja, hogy van három értesítésem, kis piros 3-as a csengőn, erre rámegyek és kiírja, hogy "Itt jelennének meg az értesítéseim, ha feliratkozom csatornákra."
Az már semmi, hogy kb 57 csatornára vagyok feliratkozva...
Android alkalmazás, legutóbbi frissítés. Tegyek vissza egy korábbi verziót? -
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Youtube Vancedhez hasonló alternatíva van ami lezárt képernyő közben is továbbítja a zenét? Párat kipróbáltam de mindegyiknél ha lecsukom akkor lekapcsolja a zenét. Kocsiban szoktam hallgatni és jó lenne úgy hogy nem világít éjszaka a telefon.
Köszi -
hiperFizikus
aktív tag
És ha a YouTube hamarosan teljesen össze fog omlani ?
-
SP4C3
veterán
válasz hiperFizikus #9175 üzenetére
akkor használsz operát vagy vivaldit, vagy firefoxot.
-
Rodzser Mór
senior tag
Amikor PC-n böngészőben megy a youtube, feljön egy ablak a videó indítása elején, hogy reklámblokkolót használok a youtube-on.
Lehet ebből valami probléma? Pl. nem fogja lejátszani a videókat vagy esetleg nem enged majd belépni a youtubra a google accountommal?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Rodzser Mór #9181 üzenetére
Haligali srácok
Én csak amolyan infógyűjtés miatt kezdtem el a topikot követni .. leginkább a hirdetés blokkolással kapcsolatban.
De azért megosztanék ezzel kapcsolatban egy infót, hátha valaki hasznát veszi:A DuckDuckGo böngészőt használva ha fostube-on rámentek egy vidire, akkor ott le lehet játszani a Duck Playerrel. Ekkor külön ablakban nyílik a vidi és nincs hirdetés a videóban és nem is jön ki ez a hirdetés blokkolós ablak. (még )
(Jobb oldalt felül egy-két ajánlás van, de ennyi)Esetleg ha valaki hasznát veszi, akkor már megérte leírnom
Ui.: nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz B.Á.L.!.N.T #9182 üzenetére
ChatGPT
Az Avast Secure Browser, a Google Chrome és a DuckDuckGo böngészők független böngészőalkalmazások, és mindegyiküket külön-külön telepítheti és használhatja a számítógépén. Nem szükséges eltávolítania az egyiket a másik telepítéséhez. Tehát nem okoz problémát az Avast Secure Browser, a Google Chrome és a DuckDuckGo böngészők egyszerre való használata ugyanazon számítógépen.
Minden böngészőnek saját funkciói és beállításai vannak, és a felhasználók választhatnak aszerint, hogy melyik böngészőt szeretnék használni egy adott tevékenységhez vagy feladathoz. Fontos megjegyezni, hogy mindegyik böngészőnek saját adatvédelmi beállításai és funkciói is vannak, ezért az adatvédelem terén való preferenciák alapján választhatja ki a legmegfelelőbb böngészőt.
DuckDuckGo kifejezetten az adatvédelemre összpontosít, míg az Avast Secure Browser több biztonsági funkcióval is rendelkezik, és a Chrome a Google ökoszisztémájába integrálódik. Az elképzelésének és igényeinek megfelelően dönthet a böngészők használatáról.
-
Fecogame
veterán
válasz Rodzser Mór #9181 üzenetére
Nem gondolnám, hogy baj lenne belőle. Én megoldottam a dolgot így, kb. 3 perc alatt.
TL;DR
A felugró ablakot is blokkold az uBlock Originnel.Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
ledgeri
nagyúr
válasz Fecogame #9186 üzenetére
LOL, csak ennyi?
Mondjuk érdekelne, hogy ezt melyik kompnens tölti, de majd kiderül ha látom... (ha nem látom, akkor valami "nem-core". Core alatt értem a videó-szervert, és a képszervereket)Az is kérdés, hogy vajon ha nem látom én az én képernyőmön, akkor jogosan kaphatom-e a bűntit... mondhatom, hogy nem láttam, ha látom egyből módosítok a dolgokon...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Hogy lehet letiltani a videók elején felugró ablakot, ami a premiumra akar rávenni? Minden videó elején megjelenik és várnom kell 5 másodpercet.
Opera böngészőt használok."az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
samu2062
aktív tag
Az miért van a YouTube Music-nál, hogy ha megtetszik egy szám, rákeresek, meghallgatom őket, és a szerintem legjobb minőségűt, legyen az videó, vagy dal, belike-olom (micsoda hülye szó, de már az alkalmazás is így írja), hogy meglegyen a kedvelt dalok között, erre egy teljesen másikat tesz be a könyvtárba, ami ocsmány minőségű, tehát nem azt akarom hallgatni, hanem amit kedveltem. Hiába próbálom többször, ugyanazt teszi vissza.
Ez egy bug, vagy esetleg más okból csinálja?
Ha bug, remélem javítva lesz, mert umvára kezd bosszantani. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz astrojoe12 #9188 üzenetére
Az opera reklámblokkolóját kapcsold ki. (pajzs ikon a címsorban)
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
astrojoe12
tag
válasz --HARDCORE-- #9190 üzenetére
Oké, de akkor meg a videók lesznek tele reklámmal... ráadásul olyan reklámokkal, amik után nem fizet adót a youtube! Ezt kilobbizták a nagy cégek. Ebben az esetben a lobbi természetesen a politikusok lefizetését jelenti. Normális világban ezek a cégvezetők és politikusok már börtönben lennének. Ettől függetlenül én azt mondom, ha adózni nem akar, akkor ne is reklámozzon. Ez így fair, így igazságos.
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
ledgeri
nagyúr
válasz astrojoe12 #9188 üzenetére
2-vel feljebbi? Esetleg -újból google belenyúlás- a ublock lite, az nem viszi, jééé hát nem összeért a két oldal és a kör bezárult?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz astrojoe12 #9192 üzenetére
Nincs reklám , ha van prémium előfizetés
"Ez így fair, így igazságos."
-
EmPoWeR
csendes tag
Tehát a youtube egy mocsok, mert nem fizet adót, de neked az a hozzáállásod teljesen rendben van, hogy ingyen akarod használni azt a szolgáltatását, aminek a infrastruktúrája nyilvánvalóan iszonyatos pénzekbe kerül a Google-nek.
Igazából adnak neked döntési lehetőséget: vagy nézed a reklámokat, vagy fizetsz. A te dolgod eldönteni, hogy szerinted ér-e havi 1790 Ft-ot a te időd, amit amúgy a reklámok nézésével tölthetnél. Persze ott a harmadik lehetőség is, hogy írsz még néhány mocskosmultizós-adóelkerülős hozzászólást, de lerí a korábbi megnyilvánulásaidból, hogy egyszerűen csak nem akarsz fizetni egy szolgáltatásért.
Let me take you on a trip.....
-
--HARDCORE--
senior tag
uBlock Origin.
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
hiperFizikus
aktív tag
csinálj saját reklámmentes szervert videómegosztásra, és linkeld be e portálodat ide
-
astrojoe12
tag
válasz --HARDCORE-- #9196 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
A többieknek, akik szándékosan trollkodnak és úgy tesznek mintha nem értenék a súlyos erkölcsi problémát, nyasgem.
[ Szerkesztve ]
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
killbull
aktív tag
válasz --HARDCORE-- #9196 üzenetére
uBlock Orogint használok, mai napig működött! A Youtube ma 3 videót enged megnézni ha még használni akarom a blokkolót, utána letiltja a videók nézését.
Egyenlőre kikapcsoltam de ha megjelenik a csüngőhasú a propagandájával akkor elkezdek alternatívát keresni zenehallgatásra pl online rádió!
Valami megoldás? Másnak is előjött ez a 3 videó maradt amit megnézhetsz?
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz astrojoe12 #9198 üzenetére
Mi trollkodunk?
Eléggé fordítva ülsz azon a lovon.
Mi előfizetünk rá és nincs reklám.No reklám no hiszti
A Google is megmondta, hogy be fog keményíteni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest