- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz icemad #51300 üzenetére
Valamiért ezek sosem vonzottak. Illetve a Carmageddon első része futott nálam régen, de akkor örültem, hogy tudtam játékot szerezni. Vagyis nem volt akkora választék, mint most.
Egyelőre ráfutok az autósversenyzős exkluzív és konzol exkluzív címekre. Xbox -on nem lesz nehéz. Konkrétan csak 2 db nincs meg a felsoroltakból. PS azért nehezebb ügy. Ott hiányzik még pár játék, és abból van ami nem annyira olcsó kategória.
Aztán jöhet az említett 3 sorozat néhány exkluzív címe, ami egyelőre sokadik a sorban.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Itt is téma volt az elektromos roller és bicikli. Nálunk már korlátozni akarják a max sebességet. [link]
Én szerintem nem lenne hülyeség, mert hihetetlen gyorsan tudnak menni ezekkel. Kb fél éve majdnem elcsaptam egyet a körforgalomban, mert sehol senki nem volt, elindultam (kocsival) ez meg megjelent a semmiből. Olyan sebességgel, hogy csak lestem. (dombról lefelé jött) Se sisak, se semmi rajta. Mert az, hogy fejreáll valami úthibán és meghal, az a szíve joga. De az én autómat ne törje már össze egy ilyen barom... Vagy, ha lett volna egy gyalogos, aki pont akkor akar átmenni a zebrán, akkor mit csinál? Mert megállni biztosan nem tud.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
válasz icemad #51302 üzenetére
Elektromos rollernél a korlátozott pálcikák nem 24, hanem 25 km/h -val tudnak menni. Európai modellek korlátozva vannak kb. 30-35 km/h -ról. Az egy ésszerű beszabályozás lenne, ahogy itt nálunk is tervezik.
Persze nem közúton, mert az más téma. De ahhoz ott is simán lehetne kismotor kategóriához hasonlóan szabályozni. Mármint a nagyobb teljesítményű rollereknél.
Leszámítva néhány szigorúbb helyet, mint például Németország. Ahol 20 km/h gyártói korlátozás van.
Szerk.:
Egyébként egyik rokonom orvosnak tanul, éppen gyakorlati időszak van. Azt mondja elég sok rolleres sérültet visznek be. Bár ez annyira nem újdonság, hiszen sok újság cikkezett erről, meg pár orvos is nyilatkozott már ebben a témában.[ Szerkesztve ]
-
Roller (elektromos) az itt nem gond, mert tiltva van kb mindenhol, ahol más ember is lehet. Ha az okoz balesetet, akkor szinte minden esetben ő viszi el a balhét. A biciklisták rohadt veszélyesek. Rájuk nem volt eddig szabályozás. Valamelyik nap is láttam egyet elektromos biciklivel, saccra 50 km/h sebességgel (mert kocsival megelőzni nem tudtuk) , védőfelszerelés nélkül, bicikliúton.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
válasz icemad #51304 üzenetére
Azt hittem az sincs rendezve. Viszont érdekes, hogy a bringásokkal eddig senki nem foglalkozott felétek.
Nálunk amúgy az utóbbi időben elég sok pozitív változást látok a bringások között. Persze most annyira nem látszik, mert ilyen időben kevesebb van belőlük. De nyáron is már több volt köztük a szabálykövető, mint korábban. Vagyis én úgy látom, hogy Pesten javult a helyzet az utóbbi években.
Legrosszabb egyébként a sok kamikaze volt, akik a semmiből előkerülve hajtottak ki 1000 km/h -val a zebrára. Gondolom rájöttek, hogy még szeretnének élni.
Viszont így, hogy magas az üzemanyag ára, plusz majd nemsokára jön a jobb idő, nem tudom milyen lesz... Azt látom, hogy az utóbbi hetekben/hónapokban kevesebb lett az autós az utakon. Érezhetően.
Meg nálunk a környéken napközben is jóval több autó parkol a házak között. Én eléggé össze-vissza dolgozom, plusz van amikor már napközben végzek. Korábban azért olyankor tele volt hellyel a környék.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
válasz csuvicsuva #51308 üzenetére
Semmit. Itt vannak olyan részek, hogy az út szélén van kb 1 méter széles zöldterület, utána bicikliút.
Pl. : [link]Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
-
Itt páran képben vannak PC-s dolgokkal is. Tudtok valami faék egyszerű 2d cad programot? Csak annyit kell tudnia, hogy egyenesek kezdő és végpontját megadom milliméter papíron. Ez lenne a fontos, hogy pontosan ott kezdődjön és legyen vége, amilyen koordinátát megadok. Esetleg néhány ívet még rajzolnék. A kész rajzot meg utána kitudjam nyomtatni. (persze a milliméter rács nélkül, csak a rajzot.) LibreCAD programot próbálgattam, de túl sok mindent tud. Vagy 10-15 éve használtam a drEngrave programot melóban. Annak a tudása bőven elég lenne nekem, csak ugye az nem igazán elérhető sehol. (komplett Roland típusú ipari gravírozó gépekhez adták, külön lemezen.)
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
-
Guitar14
senior tag
válasz icemad #51315 üzenetére
Szerintem még régebben én mondtam neked a SketchUp-ot mert mi is ilyenekkel dolgozunk.
Céges gépeken nyilván AutoCad van de a laptopokra nem vettünk licenszet és mindig mást használtunk eddig. Funkcionalitásban és a dxf/dwg kompatibilitásban talán a Qcad a legjobb de kicsit zűrösebb állományoknál irdatlanul lassú. Emiatt ha Win10-es a gép akkor Store és RootProCAD, az összes PC-n az van amin nincs AutoCAD.
Előnye:Ingyenes, villámgyors, egyszerű használni, kb. minden dwg/dxf-et kitűnően nyit és kezel (néha kitöltéssel/sraffozással volt gond)
Hátránya: csak saját forumátumba ment (.rpcd de neked ez nem gond ha nem adod tovább) Menteni dwg/dxf-be csak fizetés után lehet de cserébe elég olcsó CAD programokhoz képest az éves előfizu.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
addikt
-
addikt
válasz csuvicsuva #51323 üzenetére
Én haza pihenni járok. Meg hogy néha megcsináljam azt, ami elromlik.
-
addikt
válasz csuvicsuva #51327 üzenetére
A csajokat emelgesse, ne ezt.
Zsadi:
Jó, ez igaz.ZX Spectrum - Commodore 64
-
Bogyi007
veterán
Ma kellemetlen meglepetés ért. Közel 2 éve fizettem elő a Deezer Premiumra, decembertől jegeltem mert mostanság spórolás van és ment is a Deezer Free.
Ma indítanám el S ez fogadott...
Állítólag azért nincs nálunk, mert minden fizetős változatban HI-FI hangminőséget adnak.
Hát érvnek eléggé gyengusznak tűnik ez.
Érdekes a Spotify tud ingyenes lenni, némi reklámmal fűszerezve...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
addikt
Street Fighter: Duel - Official Announcement Trailer
Mobilos Street Fighter RPG. Februárban érkezik droidra és iOS -re.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Ehhez van valakinél házi recept?
Gyerekként ettem ilyet utoljára... Annyira nem szeretnék netes receptekkel szórakozni. Inkább a jól bevált dolgok érdekelnek. Meg a legtöbb receptnél van túró, azt mi biztos nem tettünk bele.
Tojás, tömlős sajt, sonka, teavaj, hagyma, só és bors biztosan volt benne. Arányokra egyáltalán nem emlékszem...
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
Ha nem ilyen juhtúrós cucc, akkor pl itt egy teljesen általános sajttekercs [link] összetevői megfelelőek hozzá. Csak képre néztem állagban, hogy ez kb olyan lehet töltelékre pritaminpaprika és uborka nélkül. Amúgy szerintem családonként változik az ilyenekben az összetevő, felépítés, kinek mi jött be. Nekem pl simán a juhtúrós adná jobban, amit először találtam a "töltött paprika sajt sonka tojás" keresésre, de gondolom azt találtad meg először.
[ Szerkesztve ]
.
-
addikt
válasz Steve1207 #51338 üzenetére
Ez a sajttekercs. Itt fordítva van, viszont ez sem rossz. Ilyet is ettem gyerekként. Mentem is a videót.
Sok recept van amúgy fent. Meg nem is bonyolult kaja. Viszont inkább az otthoni, házi receptek érdekelnek. De a fentire is rápróbálok. Ez is jó cucc.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz homerhamm #51340 üzenetére
Nem saját kép.
Mostanában valamiért megütott a nosztalia és csomó olyan étel jut eszembe, amit ezer éve, vagy akár gyerekként ettem utoljára. Persze akkoriban azért, mert nagy választék nem volt. Illetve volt olyan időszak is, amikor eléggé padlón voltunk anyagilag.
Tojásleves vagy a Frankfurti leves is ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz Bogyi007 #51347 üzenetére
Közben már kicsit pontosították a kiírást.
Több mint valószínű az van, amit a PS5 és Series X topikban is írtam. A BestByte marad, csak már nem ő üzemelteti tovább a PlayIT Store -t, hanem a Konzolvilág.
Így az oldal átkerült a Konzolvilághoz, de termesztésen az adatbázis maradt a BestByte tulajdona.
Ezért kell újra beregisztrálni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz homerhamm #51348 üzenetére
Az üzletek valószínű maradtak a BestByte -nál, mert ha megnézed a PlayIT oldalát, akkor az átvételi pontokon a Konzolvilág üzletek vannak felsorolva.
Így több mint sanszos, hogy a mostani PlayIT üzletek nevet fognak cserélni. Nem Konzolvilágra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest