-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
őstag
Megnyugtattatok, akkor nem izgulok annyira az üstökös miatt. :-)
Egy kis hangolódás, Pool a Cromwellel, 1. osztály, ami vicces, de elég kevés hp van azért T6-ban, pedig mentem előre, de csak a T4-5-ös gépek jöttek szembe.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Emu
őstag
válasz galervin93 #126751 üzenetére
Gratu! Nekem szerintem soha nem lesz pool medálom, nem vagyok elég agresszív hozzá.
Comethez: még csak centi I-nél tartok, de saját tierjében szerintem a Comet a legjobb tank azon az ágon. Nagyon beteg, főleg olyan térképen ahol ki lehet használni a DPM-t illetve a csőlehajlást. Nem vagyok unikum, de ha jól emlékszem 60 csata kellett a 2. markhoz, úgy, hogy ez idő alatt a legényeket is fel kellett húznom átképzés után, illetve a modulokat is ki kellett fejlesztenem.
-
AlexHerceg
tag
válasz lacibacsi #126732 üzenetére
Kedves lacibacsi.
Igyekszem hasonló stílusban válaszolni, amellyel megtiszteltél.Írtad: "És tényleg! Ilyen mérhetetlenül nagyszámú csata alapján már tényleg le lehet vonni a pontos következtetéseket.." <---5 év vs. fél év tapasztalata számomra releváns. Előtte megemlítettem a heti csatáim tapasztalatát, mint mintát, amely ezt megerősíti. (Szövegértelmezés?...a teljes újraolvasás segít). Elhiszem, hogy te már évtizedek óta ezzel játszol, tehát számodra több éves tapasztalat nem mérvadó. Nekem az. A növekvő +- 2 tier besorolás (medeknél, és heavyknél) számomra azt mutatja, hogy kevesebb az azonos szintű játékos, mint korábban - a random csatákat meg indítani kell. Ergo kevesebb a játékos.
Írtad: "Mondj egy olyan játékot, ahol a hasonló fícsörök és akciók nem a pénzszerzésről szólnak! ---?--?-- Köszönöm." <---Nem cáfoltad az állításom, sőt...
Írtad: "TV reklámok mindig is voltak és mindig év vége felé nyomják gyakrabban. Ebből bármire következtetni dőreség." . <----Az eddigi években nyilván rossz tv csatornákat választottam, mert ilyen mértékű és sok csatornára kiterjedő reklámidőt még nem láttam a wg-től. Abban igazad van, hogy ünnepekkor ez mindig több.
Írtad. "A "nem ruházok be" szókapcsolat értelmetlen. Helyesen: nem beruházok.." <---Ez már a kákán is csomókeresés tipikus esete. A szókapcsolat helyes. Hasonló lehet még pl. "nem megyek le". Teljesen értelmetlen a "nem lemegyek" kifejezés.
Kerestem és találtam a hozzászólásodban nyelvtani hibát, de nem vagyok nagyobb azzal , ha én is bemásolom. Bizonyos kor után nevetségesnek tartom a virtuális fax méregetés minden módját.
Részemről ez ennyit ért.
További kellemes játékot!Béke
Hominem te esse memento...
-
válasz AlexHerceg #126753 üzenetére
Lehet, hogy számodra érzésre kevesebb a játékos, de évről évre azt látom, hogy többen játszanak a szervereken, és az a szám, ami mutatja, hogy mennyien játszanak, meg ugye nem az érzésünktől függ.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
galervin93
őstag
válasz AlexHerceg #126755 üzenetére
Az érzések hazudhatnak, a számok nem.
Innentől kezdve az "úgy gondolom...", "olyan, mintha...", meg "úgy érzem..." kezdetű gondolatok értelme vajmi kevés...
(Függetlenül a ténytől, hogy most többen-kevesebben vagy mittomén mennyien játszanak, az elv a lényeg. Sokszor jobban esik a szívünkre hallgatni, de az észnek többször van igaza.)[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
kchryss
veterán
válasz galervin93 #126751 üzenetére
Első 7-es tankom volt a Comet. Még nagyon noob koromban húztam ki gyorsan, akkoriban 600 wn8 körül voltam. Miven nagyon spórolós voltam így free xp-t nem használtam, nem tudtam hogy prém lőszert kreditért is lehet venni, ezért úgy döntöttem a Howitzer ágyúval használom. Szörnyű emlékeim vannak vele kapcsolatban. Azok a 10-20 hp-s sebzések ...
Illetve volt egy köröm amikor azt hittem a Cromwellben ülök, chat-en rage-eltem, hogy már megint +2 tier és hogy milyen lassú lett a Cromwell, biztos nerfelte a wg. Aztán a csataösszesítőnél jöttem rá, hogy a Comettel mentem.
Utána csináltam egy csomó kis acc-ot, minden tank ágnak 1-et és azokon játszogattam. A Cometet így hanyagoltam kb fél évig. Aztán rájöttem, hogy ez így nem lesz jó és visszatértem a kezdő acc-omhoz. Közben sokat fejlődtem a többi acc miatt és így a Comettel is sokkal jobban ment, aztán meg is szerettem.(#126753) @AlexHerceg:
Én nem vettem észre, hogy a játékos szám csökkenne. Viszont az az érzésem, hogy a minőség sokat romlott. Érzésre sokkal kevesebb a jó játékos mint pár éve volt. Régi jó játékosok közül egyre többen hagyják abba, égnek ki. Lehet, hogy már döglődik a játék és a végét járja, ez attól függ mennyire tanul meg játszani a mostani sok paradicsom.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz BÁ Nutrition #126757 üzenetére
Nem akartam beleszólni, de a "nem beruházok" teljesen magyartalan szó használat. Sokkal jobb a nem ruházok be szerintem is.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
galervin93
őstag
Érdekes, amíg medekkel nyomtam tényleg alig volt light, aztán amint beültem a 13 90-be és a T49-be, hirtelen minden csatában 3-4 lett. Persze őrület, ami megy, pillanatok alatt eleső oldalak, az rng sincs mellettem, vagy éppen egy E5 kitol egy 50B elé...
De legalább a Cromwellel haladtam, 26 csatám van összesen benne, de mindjárt meg is lesz a Comet, legkésőbb holnap, így akcióban az is begurul majd.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz mcwolf79 #126762 üzenetére
En gondolkodoba estem rajta, bar csak szimplan tetszik a tank, valszeg nincs megfelelo skillem hozza. Nem tudom igy is megvegyem-e. Lehet raer. Kb 90%ban tier 10be dobja gondolom
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
mcwolf79
veterán
válasz BÁ Nutrition #126763 üzenetére
Hát én inkább olyan 55%-ra mondanám a T10-et. 42 % T9, maradék pedig TOP TIER (mert igen, ezzel már az is voltam nem is egyszer :-O)
De egyébként rendeltetésszerű használat esetén a T10-ben sem kell vele kétségbe esni.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
kchryss
veterán
válasz BÁ Nutrition #126763 üzenetére
Csak spekuláció, de ha a 10-es light-ok behozásával feljebb tolják a light-okat és a cigány bulldog-ot mivel prém tank hagynák 8-asnak, de megkapná a normál mm-et, akkor eléggé felértékelődne hiszen a mostani 7-es light-okkal lenne 1 szinten.
-
LML
tag
LEKPZ M41 90 MM
Megér ez kb 7000 ftot?Mert akkor le lenne tudva a prémium light amit szeretnék.
A sebzése ugyan nem óriási, de ha belegondolok, hogy fele annyi töltés idő alatt ad ugyanannyi damaget mint a Libertével, cserébe 70km/h seb, jó látótáv, jó kredit teljesítmény, és van skilles legénységem is, mert anno megvettem a Turánt, és legalább az első perket kihúztam benne, úgyhogy lenne lámpám is egyből.. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok hol lehet tudni arról valamit hogy a prém tankokat mikor lehet majd lecsereberélni? Illetve csak egyet vagy akár az összeset kilehet cserélni majd?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
lacibacsi
addikt
Na menjünk sorban...
- Nem tudom mi a bajod a stílusommal, mert hogy teljesen baráti hangnemben szándékoztam írni.
- Nem vitatom az öt és fél éves tapasztalatod, de azzal kezdted, hogy "a heti csaták után". Ez nem öt évről szól, hanem az elmúlt hétől (esetleg hetekről). Erre mondtam, hogy ebből tényleg lehet ám következtetni sokmindenre. A tier besorolással kapcsolatos megjegyzésemen viszont nem kívánok cizellálni.
- A pénzszerzéssel kapcsolatban dehogy akarlak cáfolni. Te jegyezted ezt meg olyan kurtán-furcsán, amiből azt gondoltam, hogy meglep téged a WG ilyen jellegű törekvése.
- TV reklám... Hagyjuk! Ehhez valami médiafigyelő statisztikai oldal kellene, hogy igazat tegyen köztünk, de annyira nem izgat a dolog.
- a Hozászólásaimban nem kell nagyon keresned a helyesírási hibákat nyilván, mert (sajnos) tudom, hogy nem vagyok egy Grétsy László. De!!!
A beruházás az nem ige, hanem főnév!!! Ige alakja a beruház, ami NEM IGEKÖTŐS IGE!
És ez mindenkinek szól: a ruház igének semmi köze a beruházáshoz. Ruházhatod a szegényeket, a gyerekeid, vagy akit akarsz. De a beruházás az nem igekötős ige! Főnév, méghozzá egy közgazdasági fogalom. Nem szabad elválasztani az általad igekötőnek hitt két betűt a szótól.
"Az idén még beruházok egy prémium tankra." és nem "Az idén még egy prémium tankra ruházok be."
"Az idén már nem beruházok több prémium tankra." és nem "Az idén már nem ruházok be több prémium tankra."Sajnos könnyebben, a magyar fülnek jobban jólesően ejthető ki a "ruházok be" szókapcsolat, de ez így jelen pillanatban helytelen. A helyesírási szabályzat változása sok érdekes dolgot művel a magyar nyelvvel. A legutóbbi kiadásban is volt egy csomó változás, ami korábban elképzelhetetlen volt. Lehet, hogy "ruház be" is egyszer majd elfogadottá válik, de addig nem kell erőltetni, ha nem muszáj.
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
vJokka
aktív tag
válasz h1mpi #126741 üzenetére
Én nem bántam meg, hogy megvettem amikor behozták (azon kevés prémtankok közé tartozik, amikért pénzt adtam).
(#126742) bodry123: Egy kicsivel jobb a RU, pár soft statot leszámítva link. Azokkal a csajokkal szerintem jól muzsikálna.
"I'm Gonna Sine Yo Pitty on da Runny Kine!"
-
kchryss
veterán
válasz lacibacsi #126769 üzenetére
És tényleg igazad van a beruházással kapcsolatban.
Nyelvelő (katt)
fellebbezés, beruházás (katt)
Bár szerintem nem nagy hiba mivel a köznyelv sok helyen igekötősként használja. Nálunk Veszprém megyében például biztos, hogy a tagadó alaknál a "nem ruház be"-t hallanád a "nem beruház" helyett. -
rlazol
veterán
AlexHerceg: a játékosszám növekedésének megítélése nem a mi dolgunk. Amióta játszom, hallom ezt a károgást, de nem látom a játékbeli hatását csak azt, hogy továbbra is ugyanannyi idő alatt dob be csatába. Mindenki borzasztóan okosnak tartja magát és "ezt nem így/úgy kellene csinálni" stílusban jósolja a bukást, de évek óta ez a legsikeresebb, legtöbb profitot hozó MMO cég. Amia reklámokat illeti: Én kizárólag sport TV-t nézek, ott 3 éve orrba szájba nyomták, de legalább 1,5 éve nem láttam csak hébe-hóba, ezek szerint a Te általad preferált csatornákon mennek most. Gondolom ennek is megvan a maga stratégiája, koncepciója, kívülről nem lehet megítélni.
lacibacsi: a stílusod nem baráti volt hanem gunyoros és kioktató. Az adott mondatszerkezetben ("de már nem ruházok be több pénzt") a "beruházok" ("de már nem beruházok több pénzt") nekem is értelmetlen és magyartalan hangzású. Lehet persze más szórendet csinálni és akkor a "beruházok" lesz jó, de ebbe belekötni és az ON topikban ezt feszegetni trollkodás.
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
lacibacsi
addikt
válasz rlazol #126772 üzenetére
Csak a te kedvedét: TROLL ON, ON OFF:
Már máskor is akartam mondani neked, hogy ne köss belém rendszeresen légy oly kedves! A stílusom megítélése pedig egyéni szoc problémád, az pedig, hogy én milyennek szántam az én egyéni szoc problémám. Remélem azért nincs harag!
Az pedig, hogy neked mi magyartalan hangzású még nem alapozza meg az adott dolog nyelvtani megítélését.
TROLL OFF, ON...
(#126771) kchryss: Ez egy rossz szóhasználat. Nem csak felétek, másfelé is. Erre mondtam, hogy egyszer még bekerülhet a helyesírási szabályzatba ez a forma is. Az idő alakítja a nyelvet.
[ Szerkesztve ]
-
tick
aktív tag
WZ-132-n mi értelme van a nagyobbik motornak? Egy paraméter különbözik, 10 kiloval könnyebb. És ez 10k XP?
Everything that has a beginning... has an end
-
jr1994
addikt
Kétszer annyi a motor hp-ja, szóval valószínűleg kevesebbszer lövik el.
Más: gondoltam kipróbálom magam egy versenyen, ma volt tier8-as 1v1. A csoportban első lettem, elvileg az első kettő jut tovább. Létezhet, hogy a csoportmeccsek után véget ért a verseny, és nem játsszuk le az egyenes kiesést?
WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"
-
Srácok, ne menjen el a személyeskedés felé a topik. Köszönöm, hogy figyelni fogtok erre!
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
4580693
senior tag
Hogy a csudába kell játszani a kr pattonnal? Főleg tier 10-ben? Nem megy ez nekem.
-
válasz 4580693 #126781 üzenetére
Ne az első vonalban harcolj magasabb tierek ellen. Ha van domb, ahonnan csak a tornyot tudo kidugni, eggyel jobb a helyzet, de a kupoládat úgy is könnyen meglövik. Próbálj Pershing módra játszani vele, nagyon hasonló hozzá.
-
4580693
senior tag
Ó, én hátul kempelős vagyok. Nem rohanok előre. Vagyis, annyira nem pontos a löveg, hogy nagyon hátul legyek. Próbálok távolságot tartani vele. Az imént volt egy tier 10-es csata. Hát, ott nem volt más lehetőségem, csak szaladni az ellenfél elöl. Ennek ellenére bőven 2000 felett sebeztem és kapott xp-ben a legjobb lettem. De valahogy nem érzem a tankot.
Kár érte, mert amúgy jó lenne az amcsi med ágat végig tolni. Mindkét patton vonzó tankocska. -
lacibacsi
addikt
Járt mostanában valaki a Youtube-on? Scheff letörölte az összes videóját!?!?!
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
az imént Bélával indulás után elkezdett lövöldözni a tankom. Amint betöltött, lőtt, és ezt vagy 3x. Az első sikeresen eltalált egy szegény Királytigrist... Én épp írtam be, h sorry, amikor bumm, megint elsült az ágyú. Az egérhez semmi nem ért hozzá. Tapasztaltatok már ilyet?
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz rlazol #126787 üzenetére
Nekem regebben volt neha. Pl jatek elejen mikor mentunk felvenni a poziciot es elsult ugy h nem klikkeltem. Azt hittem h az eger hibazott vmit. Mostonaban nincs, csak olyan pl h nem akar be vagy ki zoomolni sniper modebol. Szerencsere nem gyakori de ha elojon az eleg bosszanto
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
kchryss
veterán
válasz jr1994 #126777 üzenetére
Ma nincs playoff, úgy néz ki megszívtad: [link]
Nekem túl lassúak voltak a wg által rendezett tornák. Faceit-en sokkal gyorsabb szokott lenni ha esetleg azt is kipróbálnád. Ott is vannak 1v1 tornák, minden nap van egy ingyenes tier 6-ban 8-ban és 10-ben. Mivel nincs javítási költség így általában a 10-esek sem viszik a kreditet.
-
h1mpi
félisten
popcorn ON
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
lacibacsi
addikt
válasz BogyóBP #126796 üzenetére
Gratulálok neked! És köszönöm megtisztelő szavaid. Ajánlom ollie figyelmébe! Neked is kívánok nyugodalmas jó éjszakát!
h1mpi! Ilyen későn az már nem tesz jót a gyomornak. Meg idő sincs rá, mert mennem kellene aludni, holnap ugyanis még vár egy-két ruházás... vagy valami...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Samsung Galaxy A3 2017 Leharcolt állapotban!
- iPhone 13 Starlight 256GB független + Apple Watch Series 2 KORREKT ÁRON!
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- Machenike k500f knob - modolt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest