- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A jól bevált formula, ezúttal a II. világháború tengeri legendáival.
0.8.9 Patch Notes
----------------------------------------------------
Magyar WoWs Discord Közösség
Ajánlott Buildek
I Battleships I Cruisers I Destroyers I Aircraft Carriers I
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Chabe89
addikt
válasz FoxiestFox #8252 üzenetére
Há 15 ezeré nehogymá!!444!!
-
olivera88
veterán
válasz Chabe89 #8251 üzenetére
Mondjuk azért mert igen erősen páncélozott a lövegtorony. A tornyok homloklemezeit 360 mm, az oldalát 220 mm es, a hátulját 320 mm páncéllemez fedte. Ezek meg elég komoly számok.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
félisten
-
olivera88
veterán
válasz ddt500hu #8256 üzenetére
Azt nem tudom.
De amit olvastam h az US Navy mérnőkei megpróbálták kikalkulálni h a német csatahajók milyen távolságról élveztek volna védettséget az amerikai hajóágyúkkal szemben.A német csatahajók védett övezetére (immunity zone) vonatkozó eredeti adatok meglepő módon nem maradtak fenn.
"A védett övezet értékeit végül 10.973 és 21.031 méterben állapították meg, azaz számításaik alapján az amerikai hajóágyúk 406 mm-es lövedékei 11 ezer méter alatt lettek volna képesek átütni a német hajó oldalpáncélzatát, 21 ezer méter felett pedig a fedélzeti páncélzatát. A kettő közti távolságokon a csatahajók páncélzata –elméletileg- védelmet biztosított a lövedékekkel szemben."
A számítások során az oldalpáncélzatnál a 320 mm-es oldalpáncélzatot, és a döntött páncélfedélzetet vették figyelembe, azt viszont már figyelmen kívül hagyták, hogy egy vízvonalon becsapódó lövedéknek ezek leküzdése után még a 45 mm-es torpedóvédő válaszfal felső részén is át kell hatolnia, ha el akarja érni a csatahajó belső tereit.
Tehát sztem igen közelről lehetséges csak kilőni egy lövegtornyot
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
ddt500hu
veterán
válasz olivera88 #8257 üzenetére
A kilövés meg a páncél átütése nem ugyan azt jelenti. Nem kell átütni a páncélt ahhoz, hogy kilődd a lövegtornyot. Ha egy 1000-1200kg-os gránát a 5-600m/s sebességgel nekiütközik alapból tönkreteszi az összes mozgó alkatrészt.
Az, hogy a játékban ezt hogy modellezik le az egy más kérdés.Ez meg itt egy 660mm vastag páncéllemez. A Shinano (Yamato-osztály menet közben átépítve hordozónak) egyik lövegtornyának készült. Egy 1946-os teszten lőttek rá egy USA 406mm-es löveggel meglehetősen közelről (el kell találni).
A teszt szerint a lövedék sértetlenül hatolt át a páncélon (csak az áramvonalas sapka vált le) és nagy maradék sebességgel esett a Potomac folyóba. Bár a Japán páncéllemezek rossz minőségűek voltak. De akkor is 660mm vastag! -
-
sh4d0w
félisten
válasz ddt500hu #8258 üzenetére
A kerdes az, hogy milyen szogben eri a pancelt a lovedek, mert a legritkabb esetben tortenik idealisan - derekszogben. Minden mas esetben mar dontoty pancellal kell szamolni, ami noveli a relativ pancelvastagsagot.
Azt a meset sem kell bevenni, hogy a Hood es a tobbi csatacirkalo fedelzetet atutottek a lovedekek es ezert robbantak fel. Valojaban azert, mert az angolok a legelemibb tuzvedelmi szabalyokat sem tartottak be.A pancellemezeknel meg nagyon szamit a minoseg, amint a peldadon is latszik.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
olivera88
veterán
válasz ddt500hu #8260 üzenetére
Miért lennének 2-3 órás csaták? A Bismarck percek alatt elsüllyesztette a HMS Hoodot, bár a pontos távolságot nem tudom milyen távolságról, de ezek alapján nem olyan közelről zajlott a csata.
Az utolsó hajófüggő, komolyabb csatahajókat nem ütné ki egy két torpedó.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
ddt500hu
veterán
válasz olivera88 #8262 üzenetére
A Hood elsüllyesztése is inkább a szabályt erősítő kivétel. Utána a Bismarck-ot órákig lőtték mire elsüllyedt. Az álló Jean Bart-ot is órákig lőtte a Massachusett de nem sikerült végzetes sérülést okozni rajta.
1-5%-os találati aránnyal és az akkori valós tűzgyorsasággal ami néhány hajónál 1,5-2 percenként egy sortűz volt hidd el, hogy órákig tartana egy csata.
Melyik a komolyabb csatahajó? Lehet, hogy a Yamatot vagy a Bismarckot nem üti ki egy-két torpedó találat de pl. Az Iowanak csak egy kéne az orrába és onnantól 10 csomó lenne a végsebessége. Jean Bart, King George V detto.(#8261) sh4d0w Nem hiszem, hogy a Hood felrobbanását egy páncélfedélzetet átütő lövedék okozta volna. Nem tudom mitől robbant fel. Olvastam az elméleteket.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz ddt500hu #8263 üzenetére
Az igaz. De nyilván mert túl erős volt, a többiek meg gyengék, azért tartott addig.
Gyengébb részen kaphatott találatot a Hood.
" Hood was dealt her death blow- Bismarck’s 5th salvo had straddled, with one or two shells likely striking Hood somewhere around the main mast, or possibly through a narrow weak zone in her side (possibly even underwater). "
[link]LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
félisten
-
Chabe89
addikt
válasz FoxiestFox #8265 üzenetére
Az ellen nem véd! Viccen kívül, én egyszer kaptam detot úgy, hogy fent volt a juliet charlie.
-
ddt500hu
veterán
válasz olivera88 #8264 üzenetére
De nem is egy súlycsoport a Hood, a Rodney, Princ of Wales meg egy továbbfejlesztett North Carolina.
A Hood-ot 1916-ban kezdték építeni és csak 380-as ágyúja volt, Rodney-nek 406-os ágyúi voltak de azt is 1922-ben kezdték építeni, a Princ of Wales-nek meg csak 356mm lövegei voltak.
Nem vehetik fel a versenyt a 40-es évek North Carolina osztályával. Amit 47-ig rendszerben is tartottak szóval kapta a fejlesztéseket rendesen.
Tűzerőben semmiképp. -
Chabe89
addikt
Komolyan gondolkodom rajta, hogy nem játszok többet amcsi rombolóval. Lesz@rja egy galamb és tuti elszáll valamelyik modul.
-
olivera88
veterán
válasz ddt500hu #8275 üzenetére
Umikaze, Wakatake, Isokaze, főleg az első kettő.
Az elébbi "poén" megtorpedóztam egy Fusot közvetlenről közelről, az orrát találta el 3 torpedó, engem meg pár mp múlva kinyírtak a Fuso meg elúszkálgaott egy 30-40 mp ig, aztán hopp jött a jelzés h Just a flesh Wound, elvitte az áradás szegénykét..[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz ddt500hu #8263 üzenetére
Nekem ket otletem van, pontosabban az egyik kolcsonvett. E szerint a pancelov es a viz alatti talalat atszakitotta a torpedovedo valaszfalat es a 15 cm-es loszerraktarban, vagy kozvetlenul mellette robbant fel.
A sajat otletem az, hogy a csonakfedelzeti tuzben kigyulladt vmilyen gyulekony folyadek (pl. hidraulika olaj), amely a loszerraktarig tarva levo ajtokon lefolyott oda es ez okozott robbanast. Ez esetben viszont nem a Bismarck, hanem a Prinz Eugen vegzett volna a Hooddal, leven az o talalatai nyoman keletkezett a tuz a csonakfedelzeten. Pro, hogy ha tenyleg igy volt, a csata kezdete ota eltelt 5 perc eleg lehetett erre. Kontra, hogy halvany fogalmam sincs arrol, lehetett-e ilyen folyadek ott (pl. a torony hatuljanal) es hogy bejuthatott-e a raktarba.
-
Chabe89
addikt
válasz FoxiestFox #8281 üzenetére
Hát igen, de nagyon ki kell fogni ám a csapatot is már 9-10-ben. Mostanában egyre sűrűbben van az, hogy elindulok Yamatoval és akkor be mindenki mögém, mintha csak vonatoznánk és akkor "toljad hülye". Még a DD-k is mögöttem bujkálnak...
-
sh4d0w
félisten
válasz olivera88 #8262 üzenetére
Valojaban az osszes "all or nothing" pancelelrendezesu hajonak srbezheto az orra es a tatja. Egyszeruen olyan sok vizet vehet fel, ha ott kap talalatot egy ilyen hajo, hogy gyakorlatilag lesantul. Az egyetlen haditengereszet, ahol helyes kovetkeztetest vontak le a korabbi tengeri csatakbol, a nemet volt. Igy ok aztan a hajo minden reszet pancellal boritottak be, meg azon az aron is, hogy igy a fo pancelov vekonyabb lett. Igy aztan ket torpedotalalatot sem erzett meg a hajo, ellenben a PoW - noha nem egeszen ezert - szinte teljesen megbenult egy talalattol.
-
ddt500hu
veterán
válasz FoxiestFox #8281 üzenetére
Nem vagyok sajnálkozós típus.
(#8282) sh4d0w Nem hiszem. A fedélzeti nyílások biztos zárva voltak + amíg oda lefolyik az égő olaj....
-
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz ddt500hu #8285 üzenetére
En nem a fedelzeti nyilasokrol beszelek, hanem az agyuk es a loszerraktar kozottiekrol. Az angolok eloszeretettel hagytak nyitva minden ajtot a ketto kozott, hogy minel gyorsabb pergotuzet tudjanak fenntartani.
A torony pancelzatat nyilvan nem utotte at a PE lovedeke, de mi van, ha a torony mogott tortent vmi ilyesmi? Elmeletben nemigen foghatott ott tuzet semmi, ezert tartom elkepzelhetonek, hogy talan vmi folyadek kapott langra. Persze meg kerdes, hogy hogyan juthatott el a raktarba. Majd ha egyszer sok idom lesz, megprobalok keresni vmi szerkezeti rajzot a Hoodrol.
[ Szerkesztve ]
-
ddt500hu
veterán
Azért az első meg a második világháborút ne vegyük egy kalap alá. Jütland után még ha a köcsög admiralitás nem is fogadta el a jelentést biztosan megszigorították a csata közbeni szabályzatot.
+hogy folyik be annyi éghető folyadék, hogy azt senki ne vegye észre a toronyban? -
olivera88
veterán
Coloradora érdemes megvenni C hullt? Most fejlesztettem ki, és pénz is megvan rá majdnem.
[ Szerkesztve ]
-
ddt500hu
veterán
Minekaze. [link]
-
ledgeri
nagyúr
válasz ddt500hu #8292 üzenetére
Te milyen extra-procihasználat mellett, milyen progival, miért ablakban játszva veszel fel?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
sh4d0w
félisten
válasz ddt500hu #8290 üzenetére
Egy kalap, nem egy kalap, a masodik vilaghaborus nehezagyus hadihajok evolucionalis leszarmazottai az elsosoknek. A Bismarck-osztaly a Bayern terveinek ujragondolasabol szuletett, de valojaban minden nemet csatahajo beillesztheto a Nassautol kiindulo csaladfaba. (Lehet, hogy olvasod az Acelmonstrumot, de ezek szerint nem eleg figyelmesen.)
Azt meg nem mondtam, hogy nem vettek eszre a tuzet, de hogy a Hood felrobbanasaig nem tudtak eloltani, az biztos. Adalbert Schneider elso tuzertiszt azonnali oldalsortuzet vezenyelt a Bismarckon, amikor meglatta a Hood csonakfedelzeti tuzet es ez volt az a salvo, ami kozvetlenul a hajo felrobbanasa elott ert oda, ezert tulajdonitjak neki es a Bismarcknak a Hood pusztulasat.
Az angolok meg Jutland utan sem voltak hajlandoak tudomasul venni, hogy a tuzbiztonsagi eloirasokat be kell tartani. A harom csatacirkalo felrobbanasarol szolo jelentesben az Admiralitas fele ez allt, Fisher azonban lesoporte az asztalrol - igy szuletett meg a gyenge fedelzeti pancelrol szolo legenda.
-
redzsi
senior tag
Szerintem az történt ami talán a legvalószínűbb: a lövegtornyot érte a találat. A Bismarck APC L/4,4 páncéltörő lövedéke 18km-en 416mm páncélt tudott optimális esetben átütni. A Hood lövegtornyának frontpáncélja 380mm. A találat kb 15km-en történt, ebből a távolságból 10,4 fokos volt a német lövedék becsapódási szöge. A Hood a Bismarckot lőtte, így a feltételek adottak voltak a páncélátütésre, már "csak" egy szerencsés találat kellet.
-
ddt500hu
veterán
"Egy kalap, nem egy kalap, a masodik vilaghaborus nehezagyus hadihajok evolucionalis leszarmazottai az elsosoknek. A Bismarck-osztaly a Bayern terveinek ujragondolasabol szuletett, de valojaban minden nemet csatahajo beillesztheto a Nassautol kiindulo csaladfaba. (Lehet, hogy olvasod az Acelmonstrumot, de ezek szerint nem eleg figyelmesen.)"
Ezt nem is értem, hogy mire írod.
De ha már: "A Hood esetében viszont a tűz kitörése, és a hajó felrobbanása között alig négy-öt perc telt el, ami még arra sem lett volna elég, hogy a tűz egyáltalán elérje a raktárak környékét."
Szóval még ha nyitva is voltak a tűzzáró ajtók akkor is valószínűbb a sima torony találat minthogy egy fedélzeti tűz jutott le odaáig.
-
sh4d0w
félisten
Nem, az angolok tuze megoszlott a ket nemet hajo kozott. Tevesen azt hittek, hogy a koteleket a Bismarck vezeti, ezert a PE-re adtak tuzparancsot. Meg az elso sortuz leadasa elott a PoW-n eszrevettek a hibat es modositottak az iranyzekon, viszont a Hoodon csak sokkal kesobb eszleltek a hibat, mar nem jutott idejuk tuzelni a csatahajora.
ddt500hu: arra irtam, hogy ne keverjuk az elso es masodik vilaghaborut.
Az angolok kiserleteztek mindenfelevel, ennek lett eredmenye a Nelson-osztaly tobbek kozott, a nemeteket azonban kotottek 1935-ig az elso vilaghaborut lezaro bekeszerzodesek - legalabbis a nyilvanossag elott. Persze ok is kiserleteztek abbol, amit engedtek nekik, igy jottek letre a zsebcsatahajok, vmint titokban mar 1933-ban kiadtak a parancsot a Bismarck-osztaly tervezesere.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest