Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atos23

    senior tag

    Sziasztok!

    Van két eszközünk:
    TL-WA5210G v1kültéri POE-s AP, AP Client üzemmódra állítva,
    TL-WR340GD v3 Sima wifi router Dynamic WAN-ra állítva
    TP-Link cuccok.

    Az AP-t a tulaj engedélyével egy Netgear routerről való netvételezésre használjuk egy társadalmi célú helyen (gyerektábor).

    Ha az AP-t statikusan hagyom, a net rendben lejön a kábelen, a netgear router DHCP-vel oszt címet az AP-n keresztül a vezeték végén lévő eszközre(kliensre).

    Az AP vezetékének végére tettünk egy 340GD routert, hogy az irodában használhassuk a gépeket, wifiről is néhány tanári laptopot. Ilyenkor a WAN portot normál esetben Dynamic IP-re állítom. Így a Netgear router az AP-n keresztül címet kellene hogy osszon a 340GD router WAN-jára. Majd onnantól címfordítás után mehetne a net a LAN-on.
    De nem ez történik, a 340GD WAN portja "Obtaining network parameters..." folyamatos üzenet mellett csak keresgéli az IP-jét.

    Van tippetek? Jelenleg úgy használjuk, hogy az AP lejövő vezetékét a 340GD egyik LAN portjára dugtam. Így a netgear router osztja lanra, és wifire is a jelet. Nem szeretném a netgear lan portát ennyi DHCP-vel terhelni, mert eleve szívességből kapjuk a netet. Ráadásul ezzel a megoldással egy kliens DHCP kérése 2 percig is eltart néha.

    :R :)

Új hozzászólás Aktív témák