Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz D@reeo #13432 üzenetére

    Kicsit problémás, hogy jelen esetben összekevertük az AP és kliens fogalmát, mivel a routered az AP, az "AP"-d meg most épp a kliens. MAC-et szűrni az AP-n / routeren lehet (ott van értelme), nem a kliensen. A kliens eszközöd vezeték nélkül nem tud netet továbbosztani, mert azt a módot már nem kliensnek, hanem repeaternek hívják ;). Így ezzel nem kell törődni. A DHCP-szervert meg természetesen le kell tiltani a kliensen (már ha az nem végez címfordítást, és minden eszközöd ugyanabban a címtartományban van), mivel egy alhálózatban két DHCP-szerver jelenléte finoman szólva nem igazán szerencsés. A kliensre kötött gépek a routertől, mint meglévő DHCP-szervertől kaphatnak címet.
    "Mivel az AP SSID-je ugyan az mint a routernek, ezért külön az AP-t nem is fogom látni a hálózatoknál, így direkt nem is tudok rácsatlakozni."
    Lásd, amit az előbb a repeater-módról írtam. Egyébként igen, minden eszköznek, így a kliens AP-nek is elérhetőnek kell lennie a LAN-felől, ha mint említettem, a kliensen nincs NAT, vagyis minden wifi-eszköz és PC a 192.168.1.x tartományban van, 255.255.255.0 alhálózati maszk mellett. Az AP-d SSID-jét meg nem azért nem látod, mert az ugyanaz, mint a routeré, hanem azért, mert az jelenleg egy kliens eszköz, ezért nem sugároz SSID-t. Az csak azért kell neki, hogy tudja, melyik AP-hez csatlakozzon. Merthogy az SSID broadcast (meg egy csomó másik dolog, mint pl. a rádiócsatorna meghatározása vagy a többi kliens kezelése) kizárólag az AP dolga egy struktúrált (access point-ot tartalmazó) vezetéknélküli hálózatban.
    Mod. #13433: Meg még kicsit lassú is voltam..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák