- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szebb napot!
Ez a Windows 10 vezetéknélküli kijelző akalmazás ennyire rohadt nagy hulladék?
Van egy Asus Tuf laptopom Win11Pro-val és ennek a kijelzőjét szeretném kiterjeszteni egy Asus Transformet T100TA-ra, amin Win10Home fut.
A képet az Asus Transformers-ről csináltam. Akkor írja a csatlakozás alkalmazás, mikor a Asus Tuf-al szeretnék rá csatlakozni vagy ha simán indítom az alkalmazást, egyből ugyan ez a kép fogad. Semmilyen beállítása nincs.“Igen, tudom, plusz monitorral egyszerűbb lenne, de nekem ez a megoldás lenne jobb.”
Tudom, hogy van az Asus GlideX, ez a Tuf és egy mobil között nagyon jól működik hiba nélkül, de a Transformers-re nem engedi feltenni a Store a GlideX-et.
Esetleg valakinek valami ötlete?
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Voice24
őstag
Üdv!
Nem tudom, hogy ide, vagy a gmail topikba kellene írnom.
Arról lenne szó, hogy van egy telekomos email címem, amit a gépen a windows postában szoktam olvasgatni. Talán egy hónapja, mobilos használat miatt, felvettem a telekomos fiókot a gmail-es fiókomba. Az lenne a gondom, hogy azóta a windows posta nem jelenít meg, nem is mutat egy csomó levelet, amiket viszont a telefonon a gmail app igen. Tehát a gmail a mobilon mutat minden bejövő telekom-fiókos levelet, a win10 postája viszont csak egy részét. Nem tudom, mi alapján szelektál, de zavaró, mert a fontosabbakat jobban szeretem monitoron elolvasni.
Ez így alapból ilyen, vagy lehet valamit állítani akár a postában, akár a gmail-ben?
Ja, korábban használtam mobilon a mymail-t, annál nem volt ilyen gond, minden levelet láttam a gépen is. -
Voice24
őstag
válasz hotkar #142554 üzenetére
Ha a beállításokban rákattintok erre a szűrt levelekre, azt írja, hogy ez a beállítás nem alkalmazható egyik fiókra sem. Én inkább azt látom, hogy a gmail valamiért "lenyúlja" a levelek egy részét, amiket így a win10 posta már nem is lát. Nem látok benne semmilyen rendszert, hogy melyik levél jár így és melyik nem, teljesen random.
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, mert valami bakiba futottam bele. Microsoft fiókkal használom a gépet, és bejelentkezéskor csak pinkódot szoktam megadni, jelszó lehetőség nincs is. Most otthoni hálózaton nem tudok belépni a gépembe, mert nem tudom a hitelesítő adatokat. A microsoft fiók neve és jelszava nem jó, mert nem lép be. Helyi fiók nincs, tehát nem tudom mit kellene beírni, hogy látható legyen a hálózaton megosztott mappám? -
HREH
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérnék segítséget:
Adott egy asztali gép, Win10, 2 SSD, ill. 2 HDD-vel. A rendszer jelenleg egy 250GB-s SSD-n van (mondjuk SSD1), a másik SSD-n (SSD2) Steam könyvtár és VM-ek vannak.
Szeretnék egy guest felhasználót létrehozni, de nem szeretném, hogy a fájljaim között kutakodjon, aki éppen használja a gépet.
Lehet-e olyat csinálni, hogy az SSD2-ből leválasztok 100GB-t, arra felhúzok egy Win10-et, és a guest user ezt a 100GB-s partíciót lássa saját C:\ drive-ként, a többi drive-hoz pedig ne legyen semmilyen hozzáférése?
gpedit-ben lehet meghajtóhoz hozzáférést korlátozni, de File Explorer-ben, bal oldalt ugyanúgy le tudja nyitni a füleket, tehát ezért kellene a külön particiós megoldás.Előre is köszönöm!
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
King Unique
titán
How to Add a Guest Account in Windows 10
Elég lehet egy vendég felhasználói fiók létrehozása korlátozott hozzáféréssel, felesleges szvsz csak emiatt meg egy Windows 10-et telepíteni.
How to Restrict Access to Drives in Windows 10?
Megoldható az adott meghajtóbetűjelű meghajtóknál a hozzáférés tiltása, de ennek is ugye akkor van értelme, ha az a másik felhasználó nem rendszergazda.
• How to Hide or Show Drive Letters in Windows 10
• How to Remove a Drive Letter in Windows 10
• How to Hide Specific Drives in WindowsHa külön partíción vannak a privát adatok, akkor megoldható a partíció elrejtése, meghajtóbetűjel elvétele, ami után azon kötetek nem fognak megjelenni a fájlkezelőben sem, a korlátozott jogú felhasználó nem tudja megnyitni a lemezkezelőt hogy meghajtóbetűjelet rendeljen hozzá, stb.
• How to Turn On or Off Device Encryption in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Operating System Drive in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Fixed Data Drives in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Removable Data Drives in Windows 10• How to use VeraCrypt encryption on PC to secure files
• How to Encrypt Your Windows System Drive With VeraCryptHa nem felelnek meg az előbbi megoldások és annyira a fájlok rejtegetése a cél, akkor adott a titkosítás lehetősége, privát fájlokat külön egy titkosított partícióra másolni amin jelszavas meghajtózár van, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Kacsasült
junior tag
Udv.
Linux hasznalokent kerdem, hogy ki miert hasznal windows rendszert? -
King Unique
titán
válasz Kacsasült #142559 üzenetére
Röviden egyrészt a széles körű elterjedtsége és az azzal járó előnyök - desktopon kb. a legjobb szoftveres (és akár hardveres) támogatottság - , másrészt a megszokás és mert eleve szeretek Windowst is használni.
Egyébként csak emiatt nem feltétlen kellett volna itt is, meg látom az említett desktop OS platform topikjában már szépen, kulturáltan ki lett tárgyalva a téma ottani nézőpontból megközelítve.
[ Szerkesztve ]
-
Kacsasült
junior tag
válasz King Unique #142561 üzenetére
Tobb szem tobbet lat es Itt szinvonalasabb a kultura.
-
Krystal_s
addikt
válasz King Unique #142561 üzenetére
Jó kis olvasnivalót adtál, hogy itt megosztottad. A napokban pont nem néztem be abba a topikba, mert megint besokalltam a Linuxoktól.
Hogy miért? Erről a témáról egy nagyon jó leírást tordaitibi fórumtárs fogalmazott meg a blogjában. Persze ezt csak egy Windowson felnőtt nem átlagos felhasználó tudja igazán megérteni. A Linuxos felhasználók teljesen máshogy gondolkodnak... Az, hogy kinek mi a jobb, egyéni. -
tordaitibi
veterán
-
fatpingvin
addikt
válasz Krystal_s #142565 üzenetére
számomra nagyon tanulságos volt az az írás.
megerősített az afelőli meggyőződésemben, miszerint a megszokás hatalma sokkal erősebb a racionális és technikai érvek mentén történő megközelítésnél. Aki egyszer elkezdett saját, szabadidős célra használni akármilyen rendszert (értem ezalatt azt hogy nem mondjuk a munkahely által adott platform hogy ez van ezt kell használni) és elkezdte kitanulni, kitapasztalni a használatát, az onnantól kezdve esélyesen az általa ismert rendszert fogja referenciának, normálisnak tekinteni és mindent ehhez fog hasonlítani.
látom ezt kb mindenkin aki windowssal kezdett és azt használ, látom ezt magamon akinek soha nem volt windowsa és linuxon nőtt fel... sok esetben az ehhez hozzárendelt indoklás csak utólagos belemagyarázás.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Geth
veterán
válasz fatpingvin #142568 üzenetére
Itt win volt előbb, soha nem tekintem referenciának, normálisnak, stb.
-
törölt tag
Win10 és Win11 saját fájlkezelőjében azt meg lehet valahogyan mondani , hogy egy képeket (és esetenként videókat is) tartalmazó mappába belépve , ne csak a látható fájlok kis előnézeti képeit töltse be, hanem a teljes mappáét?
Helyi lemezen nyilván majdnem lényegtelen ez a lépés, viszont távoli gépen ahol az up sebesség sem túl rózsás , nagyon idegesítő hogy csak a látható területet tölti be , görgetés után meg újra várni kell. Több ezer képnél hasznalhatatlan kategória.
Viszont ha volna rá megoldás akkor a mappába lépve ráérne a háttérben előre beolvasni a mappa tartalmát, amíg esetleg másra használjuk a gépet.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kacsasült #142559 üzenetére
Egyrészt azért , mert linuxon lényegében minden hw konfiggal van valami kis apróság , ami miatt sz...ni kell. Aztán vagy van rá megoldás vagy nincs. De ami a lényeg , hogy a sz..ásra megoldást találni főleg idő nincs.
Persze ha épp minden tetszik neki , akkor jó kis cucc a linux.Másrészt van pár szoftver ami egyszerűen nincs linuxra.
Oké hogy "de hát van ingyenes alternatíva"...Na azok pont olyanok is , mint az árazása
Összességében én szeretek wint használni, a w10 óta meg főleg , mert install+update után gyakorlatilag ott a gép használatra készen, aminek (ideális esetben) mindene működik ahogy kell. Persze itt tud 1-2 frissítés "csodát" tenni, de azért ezeknek a nagyrésze eddig nálam nem jelentkezett. -
Krystal_s
addikt
válasz fatpingvin #142568 üzenetére
Hátha megérted az én nézetem is, amit nem fejtettem ki eddig bővebben.
Win 10 óta számomra is nagy kérdés, hogy miért. 🙃 Nagyon nem tetszik az az irány, amivé változott. Kicsit reménykedem még a 11-ben. Nyilván, aki nem foglakozik vele annyira, vagy mások az igényei, annak mindegy mit használ.
Nálam a hosszú évek alatt kialakult megszokás és ezáltal kialakult kényelem az oka, amiért Windowson érzem otthon magam. Nem tudok olyan problémát, beállítást, amit sokszor már "csukott szemmel" is nem lehet megoldani, vagy elég hamar megtudom találni a megoldást. Persze ennek rengeteg személyes tapasztalat a saját káromon is és sok sok olvasás, tanulás az oka hosszú évek alatt. Mindezt eldobni nem akarom.
Miközben sokszor ránéztem a másik oldalra (kipróbáltam több fajtát, jelenleg Kubuntu és Mint van) és vágyom a Linuxos tudásra. Nekem az kevés, hogy telepítek egy rendszert és az van, ahogy van, ahogy valaki más megtervezte. Ki akarom ismerni, irányítani és olyanra állítani, ami nekem megfelel. Linuxon mivel nem ismerem jól a lelkét hülyének érzem magam, ezért kényelmetlenül használom, amikor jobban próbálok belemerülni. Közben tanulgatom, mert ha az MS így folytatja, lehet váltanom "kell".Geth: Aki mindkét rendszert komolyabban használja, az értelemszerűen ismeri és megérti mindkét oldal előnyeit és hátrányait. Ők látják át a legjobban a kettő közötti különbséget, rugalmasabbak miközben nem nézik le egyik oldalt sem. Hogy ki melyikhez húz jobban, az egyéni. (szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Krystal_s #142573 üzenetére
nem érzek ellentmondást a Linuxos júzerbázis igen jelentős része windowson kezdett, csak egy ponton az elégedetlenség meghaladta a megszokotthoz való ragaszkodás mértékét. én arról a jelenségről beszéltem amikor valakinek bevált az amin kezdett.
mindenesetre nem szeretném szétoffolni a topikot, szerintem ki is szállok, itt tényleg semmi keresnivalóm nincsA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
A tálcán megjelenő futó program ikonját meg lehet változtatni? Konkrétan a messengert szeretném kicserélni.
Köszi! -
Warton
őstag
válasz #46824192 #142572 üzenetére
"Egyrészt azért , mert linuxon lényegében minden hw konfiggal van valami kis apróság , ami miatt sz...ni kell. Aztán vagy van rá megoldás vagy nincs. De ami a lényeg , hogy a sz..ásra megoldást találni főleg idő nincs."
Érdekes, nekem pont ellenkező tapasztalataim vannak. Egy USB-s wifi adaptert akartam használni. Linux gépbe bedugom, se szó se beszéd jobb alul egyből listázta a wifihálózatokat automatikusan. Windowsos gépen ugyanez csak a driver megkeresgélése, letöltése, telepítése után sikerült. HW konfiggal nem sz..tam, mondjuk sok minden mással igen.Kompromisszummentes linux gaming.
-
fatpingvin
addikt
válasz Warton #142576 üzenetére
érdekes ez a kettősség... valamiért a driver mizéria erősen tartja magát a vélekedés hogy Linuxon nagyobb probléma, valamiért az esetek túlnyomó többségében mégis Windowsról hallom az ilyen jellegű panaszokat. Nyilván Linuxon is vannak hiányosságok, viszont ott a jellemző dichotómia a plug-and-play és az egyáltalán nem megy között van. a nonfree driver pakk felhajítása után lényegében a kérdés idde redukálódik, ha nem megy rögtön a gépbe bökve akkor engedd el.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
sisi22
aktív tag
-
King Unique
titán
Mi lenne ha a topik témájához nem kapcsolódó linuxos élménybeszámolókat és eszmefuttatásokat inkább valamelyik linuxos topikba írnák az itt offolók?
Meg nem, nem szükséges itt a témájától eltérően nekiállni fejtegetni hogy általánosan melyik desktop OS felel meg inkább a felhasználók többségének, a számok eleve önmagukért beszélnek régóta, nemrég egy másik válaszban linkelték.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Mivel korábban egy refresh nem oldotta meg a gondokat, azon gondolkodom, hogy klasszikusan újratelepítem a rendszert.
Az egy dolog amit meg akarok hagyni a felhasználói fiók (maga a fiók nem az adatok), mert utálom hogy utána ntfs jogokkal kell szívni, ha újat hozok létre. Ezt le tudom menteni meg visszaállítani?Azt nem tudom, hogy egy telepített Windows példánynak van-e valami egyedi azonosítója ami szintén szerepet játszik ebben. Ha van, akkor azt is lehet rekreálni?
-
tordaitibi
veterán
válasz Kacsasült #142584 üzenetére
Nem lehet manuálisan sem. A fontosabb és kevésbé fontos modulok, szoftverek egymásra támaszkodnak, egymás függőségei.
Pl. a winupdate kiherélése megöli a Winstore-t, a Defendert bár nem lehet kiirtani de nem is baj mert ezer hálózati, tűzfal és egyébhez kell azaz meghalna a rendszer, ha valahogyan leölöd a Feladatütemezőt na akkor lesz csak érdekes stb. Nem XP.
PRO verziónál széleskörű a letiltogatások palettája (gpedit.msc) bár kissé nyakatekert a leírása némelyik lehetőségnek.
Vagyis pl. az update tiltása nem a hozzátartozó fájlok, exék és svchost folyamatok törlésével valósítható meg mert akkor fel se áll a rendszer,
hanem a folyamatok tiltásával.
Az egy más dolog hogy néha tojik rá de elviekben így kell.
A services tiltogatások kérészéletűek, bármi bármikor visszakapcsolhatja őket, szerencsémre (dualboot) a komolyabb javítások sőt a rendszer upgrade hálistennek már nem kapcsolja vissza a fast startupot mert ez is állandó matatást igényelt. Alig 5-6 év elteltével sikerült megoldani, köszönjük Redmond a gyors reagot! -
Kissé kifogott rajtam egy inteles integrált gpu, az istenért nem jó rá de semmi driver win10 64bit-hez. Kékhalálozik a win8-as wddm-es driverrel holott eddig tényleg mindegy volt videókártyánál hogy milyen windowshoz készült csak wddm legyen és ne xpdm.
GMA 3600?-as (Atom D2560) egy érintős ipari célgépben van benne ami eddig XP Pos editiont futtatott de megcsináltam mint sakkgép viszont szerintem nem jól meg rajta a felbontás. Furcsa mert eddig mindegyik intel grafikát megoldottam valahogy azaz a core2-es integrált G31 hulladékok is mentek rendesen de ez valamiért nem. -
senior tag
Windows 10 memória kezelés
Hogyan tudom/tudjuk megnézni, mi használja el a memóriát egy Win10 rendszerben.
Win7-ben, ezt egyszerűen meg tudtam/tudtuk nézni a TaskManager/Feladatkezelő segítségével. De Win10 esetében nem tűnik ilyen egyszerűnek.
Pl.: fut egy 12 GB memóriát lefoglaló VmWare gép, de a TaskManager/Feladatkezelő csak 26 MB használatot ír hozzá. Win7 esetében ez 12 GB volt.
Próbálkoztunk a ResourceMonitor/Erőforrás-figyelővel is, de attól sem lettünk sokkal beljebb :-( -
nagyúr
válasz Zwodkassy #142592 üzenetére
Feladatkezelőben a Részletek lapon tudod csekkolni, hogy mennyit fogyaszt aktuálisan a vmx, legyen aktív a checkbox a Munkakészlet (Memória) mellett. Ha ennél részletesebb info kell, arra én a VMMapot használom, abban azt is látni, hogy mennyi lett odaadva a VM-nek összesen.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
philoxenia
MODERÁTOR
Linux témát itt fejezzétek be!
-
Szellem.
nagyúr
Szeretnék kérdezni:
Feleségem Windows 10-es munkagépéről kéne adatmentést készíteni.
A Windows 10 beépített adat/biztonsági mentése jó megoldás lehet? Nem csak a dokumentumokat és egyéb fájlokat szeretnénk elmenteni, hanem az egész gépet, tehát, ha történik gond, akkor egy az egyben vissza lehessen állítani mindent az utolsó mentésre.Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #142596 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat a különféle mentési és visszaállítási lehetőségekről. Ahol ha rendszermentés készítése a cél egy lemezképfájlba, akkor az az előbb linkelt válasz végén is részletezve van.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Srácok!
Köszi a segítséget! Hálás vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest