- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi52
tag
válasz King Unique #143350 üzenetére
-
nagyúr
Van egy ASUS Zenbook UX939, 3300x2200-as felbontással. Alapból 250%-ra teszi a nagyítást, minden szép és jó, de bizonyos ablakokban így nem látszik semmi. Telepítésnél pl. vagy a nyomtató beállításainál.
Azt hogy tudom megoldani, hogy az ablakok normális méretben jelenjenek meg? Például a nyomtatás beállításainál nem lehet méretezni az ablakot, ezért ha 250%-on van, akkor szinte semmi nem fér el benne, ha meg 100%-ra állítom, akkor ugyan minden állítási lehetőség látszik (papírméret, tálca, egy vagy két oldalas stb.), de olyan pici, hogy nem látni. Lehet ezt valahogy állítani?Aki él és nem boldog, az téved!
-
King Unique
titán
válasz Sanyi52 #143351 üzenetére
Ha a BIOS/MBR és UEFI/GPT séma elnevezéseit nézzük a képeken, akkor esetedben értelemszerűen System (Rendszer számára fenntartott) + Windows (C) + Recocery (helyreállítási partíció) + System (EFI-rendszerpartíció) + Recocery (helyreállítási partíció) partíciók vannak, + nyilván egy MSR is ha UEFI/GPT szerinti kiosztás, csak az nem látszik a lemezkezelőben.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
A tálcára (óra mellé) ki lehet valahogy íratni a pillanatnyi internetem sebességét?(^)(>.<)(^)
-
Cs1csó
félisten
Szia, a NetSpeedMonitor az egyik legjobb:
A telepítő futtatásához a kompatibilitási menüben át kell állítani "korábbi Windows verzió" de ez után szépen fut személyre lehet szabni stb.
Van egy másik is ami GitHub projekt ígéretes de nekem befagyott vagy fél éve azóta nem használtam ez annyival jobb hogy natív Windows 10 támogatott:
TrafficMonitor néven fut. (ahogy nézem végre jött hozzá frissítés ez év februárjában (tavaly néztem rá utoljára ) ezzel én is teszek egy próbát.
Ha hibás akkor 1-2 napon belül hibára fog futni de ha nem akkor lehet jobb mint a NetSpeedMonitor mert ugye frissebb program.
A NetSpeedMonitor-ból a 2.5.4-es a legutóbbi de elvileg most megint van neki honlapja bár nem tudom mennyire hiteles ezért tettem be egy biztonságos letöltőoldalas linket.
Ha igaz ez a hivatalos oldala bár ha itt is a 2.5.4-est lehet letölteni akkor nem nagyon van értelme ezt a kevésbé ismert letöltési opciót választani inkább a MajorGeek-et. -
Cs1csó
félisten
válasz tordaitibi #143355 üzenetére
Ez anno nem tetszett mert csak egy ilyen grafikont mutat és a konkrét számmal kiírt letöltési sebességet csak akkor ha az egeret rá viszem. Amiket én linkeltem azoknál a teljes képernyő programok futtatásán kívül mindig látszódik a valós sebesség.
Nagyon szeretem mert látszik, hogy jön lefelé még a torrent vagy esetleg felfelé van nagyobb sávszél foglalás. -
vacs
veterán
Köszi srácok, holnap megnézem őket!
(^)(>.<)(^)
-
tordaitibi
veterán
Kéne nekem egy szkript cmd bat vagy akármi.
A TV néző szoftverem indításánál a program tök hangerőn indul, majd 2 másodperc múlva beáll az aktuális, pl. 10% hangerőre. Ez éjjel eléggé idgesítő. Az meg hogy minden indításnál a tálcán kattingatom a némítást néha elfelejtem és az asszony múltkor úgy ült fel az ágyba álmából mint a keljfeljancsi. Erre lehet valami bat féleséget írni? Ami kapcsol egy
MUTE, indítja a tv szoftvert, majd 4másodperc múlva MUTE kikapcsol. -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #143360 üzenetére
Simán. A legegyszerűbb talán nircmd-vel, annak van mutesysvolume parancsa.
A két hívás közé meg start-tal elindítod aszinkron amit szeretnél. Az unmute elé meg egy késleltetés.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Hogyan kell Win alatt összefűzni a parancsokat, mint a pipeline vagy Linuxon &, megvárja hogy végrehajtódjon és utána jön a következő
Sose írtam 1 sort se ilyet. Itt is a sleep a késleltetés? és nem tudom a szintaktikát se. Jobbra balra dőlő perjel, egyebek. Adnál egy kezdőlökést? -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #143362 üzenetére
@ECHO OFF
"nircmdc.exe" mutesysvolume 1
START "tvbigyó.exe"
TIMEOUT /T 4
"nircmdc.exe" mutesysvolume 0
A double quoteokon belül add meg a teljes elérési útvonalát az érintett fileoknak (a példa feltételezi, hogy vagy az aktuális könyvtárban vannak, vagy rajta a
PATH
-on). Windowson alapesetben a \ a nyerő útvonal szeparátor, de megeszi a /-t is. -
Werkly
őstag
Ha sfc / scannow lefutása elsőre hibás fájlt talál majd ezután futtatva minden oké akkor az mitől lehetett? Offline telepítés volt tán amiatt? Kösz! Gondom nincs csak érdeklődöm.
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #143364 üzenetére
Ha M: meghajtó akart lenni, akkor M:\portable\...
-
tordaitibi
veterán
Megszületett, munkahelyi gépen tesztelve, az otthonin holnap csak át kell írnom az elérési utat SmartDvb-ről a ChrisTV-re. (Smartdvb az DVB-t szoftver, otthon meg analóg tv van kábelen, arra a ChrisTV kell)
@ECHO OFF
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmdc.exe mutesysvolume 1
START M:\prnoinnst\SmartDVB64\SmartDVB.exe
TIMEOUT /T 4
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmdc.exe mutesysvolume 0
Szuperül működik., elmentettem egy .cmd fájlba. Nem kellettek a macskakörmök.
Köszönöm!Nem lehet neki valami ikont csinálni? Ne az a cmd fogaskerék ikon legyen a start menübe? Valami TV ikonra ki lehet cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #143367 üzenetére
Én a Start menübe shortcutokat szoktam pakolni, nem közvetlenül a scripteket. A shortcutnak meg olyan ikont raksz be, amilyet szeretnél.
-
OPiiPO
veterán
Bocs, nem kerestem utána, (holnap megteszem, ígérem ), de miért foglal le a 16Gb-ből 8Gb-t a W10, és hogy lehet erről leszoktatni
(ma vettem észre, eddig 1Gb volt a hardware reserved memory mennyiség)"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Most a nav azt hiszem minden géphez szoftverher és adattárolókhoz ad egy hivatalos kódot, hogy tudd letörölni a dolgaidat, ha eladod a gépet, szervízbe adod, vagy más kezébe ne jusson.
Ez 2022 től jött be.Véglegestörlés.hu.
De mi van azokkal akik korábban vették a gépeiket?
Tudnátok ajánlani ilyen szoftvert nekem ami erre alkalmas lenne?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
King Unique
titán
válasz Angel2014 #143370 üzenetére
• Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
• #122273Semmi, ugyanúgy meg tudják oldani az adatok végleges törlését, HDD-knél lásd lassú formázás vagy DiskPart clean all parancs, SSD-knél ugyanúgy opció az előbbiek is vagy inkább Secure Erase futtatása, + az alaphelyzetbe állítás a minden elem törlése és annál az adatmegsemmisítés használatával is opció, nyilván nem létszükséglet ehhez a CECE.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #143371 üzenetére
+ Ha SSD és TRIM-et támogató SMR HDD (példa), akkor azoknál már egy szimpla fájltörlés (és teljes lemezterületen futtatott meghajtóoptimalizálás) után sem lehet már érdemben helyreállítani, lementeni a fájlokat (példa), SSDk-nél Secure Erase futtatása után meg pláne nem (példa).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Angel2014 #143370 üzenetére
NMHH végleges adatörlés, avagy a CECE Drive Eraser
"Minden kód csak 1szer használatos(hát ez rohadt gagyi dolog! Az app elérhető Windows teleítő exe, MacOS és Linux alapú boot ISO formátumban. A Linux ISO is nagyon gagyi, nem SecureBoot kompatibilis. Az app használatához aktív internetkapcsolat kell! Kicsit utána olvasva, az app 3szor törli le az adathordozót."
-
Angel2014
addikt
válasz King Unique #143374 üzenetére
Köszönöm!
Így semmi értelme akkor. Vagyis van hogy fizess a következőért.
Aki kitalálta gondolom unatkozhatott.
Szóval :
1 diskpart
2 list disk
3 select diskÉs itt jön a lényeg, hogy ne sima clean legyen hanem clean all parancs igaz?
És ha pl a gépem adom be? Azt hogy takarítanád úgy ki, hogy ne vesszen el a rendszer, de a lomtárba mégse maradjon nyoma?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kotorászott már bárki win 10 registry-ben cpu teljesítmény szabályozó bejegyzések után? Merre találom azokat? Bármi a felderített működésükről? (Vakon biztosra veszem, hogy hivatalosan dokumentálatlan feature, mint a 2D desktop.)
Bármilyen tippnek ürölnék.
Előre is köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
King Unique
titán
válasz Angel2014 #143376 üzenetére
Hát ilyen formában valóban nem sok, meg ha minden meghatót feleslegesen 3x töröl, ír tele a program amikor elég lenne 1x is, ami így eleve időigényes, pendrive-ok és SSD-k esetén pedig ugye felesleges plusz írásmennyiség...
Szerintem a korábbi válaszokban bőven le lett írva, linkelve a lényeg, a DiskPart használatát szemléltető screenshot is eleve önmagáért beszél, abban a blogbejegyzésben szintén le van írva (4. módszer) + hogy nincsen folyamatjelző mint a lassú formázásnál, ha nem cél a teljes meghajtó törlése akkor opció a szabad terület törlése (3 módszer) és a meghajtóoptimalizálás hogy a már törölt adatokat ne lehessen visszaállítani, sőt SSD-knél és TRIM-et támogató SMR HDD-knél törlés után már amúgy sem feltétlen lehet, stb.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Doky586 #143378 üzenetére
Jaja, harcolok a globális felmelegedés ellen
A laptop órajele jelenleg csak két állapot között mozog: 1.2 ghz (és attól lefele), vagy folyamat 3.4-ig ugrik, és zajong a hűtés, mint egy vízesés. Jó lenne valami köztes állapotot beállítani.
-
coco2
őstag
válasz Cs1csó #143381 üzenetére
Kipróbáltam. Ugyanúgy felmászik 3 ghz fölé, és túlfűti a laptopot.
Anno valamelyik feature pack alatt egy rövid ideig (amíg nem patchelték, hogy a fene enné meg) tudott működni úgy az 50%-os cpu leszabályozás, hogy belőtte 0.6 ghz-re az alap órajelet, és amikor turboba kapcsolt, akkor csak 1.6 környékére ment fel. Ott meg maradhatott naphosszat, ergo nem bántottam. Szóval biztosan tudom, hogy a cpu / hardver abszolút alkalmas az órajel szabályozásra, csak a win beállításai alapból nem akarják úgy vezérelni a cpu-t. Hekkelni akarok rajta, hogy akarja az igazságot.
-
Cs1csó
félisten
-
OPiiPO
veterán
-
coco2
őstag
válasz Cs1csó #143383 üzenetére
Cpu limiter és bes mindkettő ugyan arra a koncepcióra épül: beépülnek a process-be és fagyasztják. Az nem az, ami nekem kell. Nekem a cpu órajelét szabályozni kell.
@Doky586:
A jelenkori win10 alatt az a % úgy megy, hogy 100%-on a cpu 1.2 ghz alap órajel mellé időnként felkapcsol 3.4 turbóba. Ha csak 99%-ig leszedem, az órajel örökké 1.2-nél marad, turbo sosem kapcsol be. Egy picike turbót nem bánnék, mondjuk 2 ghz-ig, de olyan választásom jelenleg nincsen. Úgyhogy jobb híjján 1.2-re korlátozom. Ez van most. Ehhez képest update jól jönne.កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
King Unique
titán
-
nagyúr
válasz OPiiPO #143395 üzenetére
Alaplap miféle, mert azon ezen a platformon lehet IGP.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz OPiiPO #143398 üzenetére
Ezen a szérián speciel pont nincsen.
A hardverek számára fenttartott memória menniysége alapesetben pár 10 MB szokott lenni.
BIOS alatt megvan az öszes ram ?
Ha igen, akkor lehet a WIN-nek van baj a fejében.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest