-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz ben-ga #105402 üzenetére
A régebbi notik c2d és elődei iszonyat háklisak voltak a ramokra.
Itt a biosfrissités nem szokott segíteni ebben....
Volt ami ment benne volt ami nem... mind1 hogy a szabvány szerint kellene mennie.
Vagy úgy veszel ramot használtan ,hogy az eladó garanciát ad hogy a te tipusodban megy ,vagy viszed magaddal a laptopot és a helyszínen kipróbálod....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #105403 üzenetére
Na, ezt erősen kétlem, mármint szoftveres billhez HID driver...
De találgatás helyett a driver részleteknél elég lecsekkolni a VEN_ID/VID értéket -
-
szimi57
őstag
Sziasztok, létezik az, hogy 64 bites rendszernek nem elég a 8 GB rendszermemória. Játékok esetén kiirja, hogy elfogyott a memória, kilép. A vidkari ram is 8 Gb. A virtuális memória növelésével ez kiküszöbölhető? Elvileg alapból automatikusan kezeli a méretet.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
ricsi99
addikt
válasz szimi57 #105409 üzenetére
X64 azt jelenti ,hogy egy adott program többet használhat mint 4gb... szóval az oprendszernek ilyen szempontból nincs más köze a játékokhoz
Swap méretét alapból a win kezeli...a metódus az ,hoy lefoglal helyet és azt használja memóriának.... ha van azért az adattárolódon hely... azt azért nézd meg.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Geth
veterán
válasz ricsi99 #105406 üzenetére
Persze, erre próbáltam rávilágítani. Ennek semmi köze az MS-hez vagy a Win verziójához.
Általában minél csilivilibb a billentyűzet (minél több plusz funkció), annál több HID eszközbejegyzés jelenhet meg.
Aranyos hogy itt nézegetitek, de tényleg semmit nem jelent/nem kell mögé képzelni[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Bejelentkezéskor pin kóddal lépek be, és érdekelne van-e megoldás arra, hogy se jelszó, se pin kódot ne kérjen? Egyszerűen csak töltsön be és kész
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nagyon nagy gondom és örülnék segítségnek.
Van egy Samsung NP530U3C - A03HU típusu laptop melyre miután a Windows 10 telepítése lefut (fájlok másolása és utána restart) nem kezd el bootolni a Windows 10 hanem újra az USB pendrive jelenik meg és a folyamat kezdődik előlről.
A gépben van egy 24GB-os ISSD vagy mi és egy nagyobb 120 GB-os.
Na most én a 120 GB-os SSD-t választom ki de hiába. Annyit sikerült kitalálnom, hogy ez a 24 GB-os meghajtó okozza a gondot.Hogyan lehet erre a gépre operációs rendszert telepíteni? Volt valakinek hasonló tapasztalata? Nagyon megköszönném a segítséget.
-
-
dethroner
veterán
válasz ricsi99 #105415 üzenetére
A pinkód kérést ki tudtam kapcsolni, újraindítom, jelszót kér. Na mondom még szarabb lesz ez így mint a pinkódos belépés. Beírom a jelszót, oké, de állítsak be pinkódot, mert ez milyen biztonságos meg minden. Ja, és nem is engedett be, amíg nem állítottam be jelszót. Most akkor hogy lehet megszabadulni ezektől a muszáj köröktől mint a jelszó és/vagy pinkód kérés?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Mexildos
aktív tag
Hali!
A segítségetekkel összejött a dolog. Fast boot volt a ludas végül.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Hogyan lehet teljesen kikapcsolni a frissítést? A windows update szolgáltatás letiltás nem működik, mert 1-2 nap után visszakapcsolja a windows, és a neten található leírások sem működnek.
Most 1709 build van a laptopomon és a 1803-mat folyton letölti aztán telepitéskor hibát ir ki és visszaállítja a frissítés elötti állapotot, majd ujra letölti, ujra hiba és vissza. A gépet annyira leterheli közben, hogy a ventillator maximumon megy és a gép le is van lassulva tőle. Ez igy megy már hónapok óta.
Ezért akarom kikapcsolni a frissítést. -
vlevi
nagyúr
válasz pataslogeza #105428 üzenetére
Próbálj meg előre menekülni. Frissíts 1903-ra, hátha bejön.
De inkább azt lenne jó tudni, miért sikertelen nálad a 1803? -
cirkus
aktív tag
A fényképnézegető funkciónál van szerkesztési funkció, ahol a szűrőkön belül van egy fénykép javítása opció ami nekem teljesen inaktívvá vált valami módon. A többi szerkesztő opció müködik. Mi lehet a gond ?
-
törölt tag
-
ZP67
tag
Bocsánat a zargatásért, erre tényleg nincs senkinek ötlete?
"Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Van egy kisebb hálózat, W10pro minden gépen. Az egyik gépen van egy nyomtató megosztva, egy másikon meg egy mappa. A többi gép eddig normálisan elérte mindkettőt.
Valószínűleg a 1903-as frissítéssel jött az, hogy a nyomtató nem volt elérhető, meg kellett adni újra a felhasználónevet és a jelszót, ha másik gépről akartunk nyomtatni. Ez működött is gond nélkül.
Viszont a mappaelérés nem működik... Nem fogadja el a jelszót. Megváltoztattam, azt sem fogadja el, megpróbáltam újra felvenni a megosztott mappát, akkor sem működik.
Van ötletetek, mit lehetne csinálni?
Köszi előre is!
Üdv,
ZP"Más: A "Visszaállítás a Win10 előző verziójára" az a 1903-at tüntetné el?
Köszi & üdv,
ZP -
quailstorm
nagyúr
Csinálj egy teljes lemezképet a mostani C-ről, aztán szedj le egy 1903-as ISO-t, indítsd el róla a setup.exét, (esetleg húzd ki a netet, hogy ne tekerjen bele frissítéseket feleslegesen), majd próbálj frissíteni.
-
xy.zsolt
őstag
válasz #86564352 #105431 üzenetére
Ha tudják hogy bug-os sz@r akkor nem értem miért hagyja fent a saját frissítési listájában a MS? https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4498140/windows-10-update-history
Javítsák ki és utána tegyék elérhetővé[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #105434 üzenetére
Kell egy tengerimalac nekik, hogy amikor adott verzió a vállalati ügyfelekhez elér, már nagyjából ki legyen kalapálva. Mi otthoni userek vagyunk a kísérleti nyulak. Valamint, ha "csak" pár százalékot érint egy adott bug, akkor minek óvatoskodjanak. (700-800 millióból csak pár ezer user panaszkodik adott hibára, akkor lazán lapíthatnak nincs semmi gond átlag user a büdös életben nem fog feedbacket küldeni)
El kell felejteni a manuális frissítés keresést. Ilyen kérdést sokat fel lehet tenni, ha tudták az UWP Edge félkész béta miért rakták be alapértelmezettnek már 2015-ben? Ha látják a sötét téma (és a világos is) félkész miért adták ki, ha látják az animációk bugosak miért tesznek rá évek óta? Ha látták insiderben jelezték, mégis kitolták élesben miért? Mert így döntött a menedzsment. -
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Próbáltam rákeresni, de nem találtam erre utaló írást.
Új laptopot telepítenék (vagyis már rajta van a Win10 Home 64bit, így vásároltuk, csak végig kellene menni a kezdő beállításokon), és nincs offline fiók lehetőség, csak Microsoft-fiókkal hajlandó tovább engedni. Namost ez nekem nem kell, sőt direkt nem szeretném (ezt most hagyjuk, hogy miért). Van arra valamilyen lehetőségem, hogy így menjek tovább, vagy mindenképp létre kell hoznom fiókot?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
King Unique
titán
Ha saját felelősségre annyira le akarod tiltani a frissítést, akkor vannak erre különféle módszerek, ahogyan csak a funkciófrissítések késleltetéséhez is pl. ezek. Viszont másrészt mivel a 1709 Home, Pro kiadások támogatása már megszűnt, ezért nem meglepő, ha azok használatánál felajánlja a rendszer az upgrade-et egy újabb, támogatott verzióra.
Egyébként meg nem derült ki, hogy mi a hibaüzenet, de ha kevés a C-n a szabad hely, akkor amiatt sikertelen lehet a funkciófrissítés, ahogyan pl. egyes külső antivírus szoftverek is problémát okozhatnak a telepítésénél. Vagyis először a hiba okát kellene megtalálni és megszüntetni. Aztán mivel a 1709-es verziónál az alap kiadások támogatása már megszűnt, ezért amúgy is javasolt lenne újabb verzióra váltani. Ez megoldható letöltött és felcsatolt ISO-ból in-place upgrade formájában, frissítési segéddel stb., lásd egy másik válaszban leírtakat. -
Zoz
őstag
A bal alsó sarokban apró betűvel szokta írni, hogy Helyi fiók létrehozása, arra kell klikkelni. Utána még egyszer próbál győzködni, hogy milyen jó lesz neked a Microsoft fiók, ott is azt kell mondani, hogy kösz nem, helyi fiókot akarsz.
Win 8-nál volt, hogy még nem volt ilyen lehetőség, lehet, hogy még a korai Win10 telepítőknél is? Ott az volt a trükk, hogy ne legyen neten a gép, és akkor egyből a helyi fiókot dobta fel. -
vond
MODERÁTOR
& King Unique:
Köszi! Ja, tudom, úgy szoktam csinálni. Ezért is furcsállom, hogy itt sehol nincs offline lehetőség. Már megszámlálni sem tudom, hány telepítésen vagyok túl, de ilyet még nem láttam.
Ott írja a további információkban, hogy ha később nem akarom használni, akkor töröljem. De baszki, én létrehozni sem akarom. Akkor minek szivat ezzel?
Szerk.: Közben meglett. Itt is az volt a megoldás, hogy lehúztam a netről a gépet. Még ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Cs1csó #105443 üzenetére
Előtelepített laptop, csak a kezdő beállításokon kell végigmenni.
De közben megoldottam. Le kellett húzni a gépet a netről. Még egy ilyen baromságot. Gondoltam, rádugom, hogy egyből le tudja frissíteni, amit kell.
De a lényeg, hogy jó lett. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #105434 üzenetére
Mivel már ki lett adva és megjelent az a frissítés, települt is a felhasználók egy részénél, ezért nem meglepő, ha szerepel az update histrory-ban... Ahol egyébként az is fel van tüntetve, hogy milyen hibát okozhat, mármint a leírás alapján a felhasználók és eszközök csak azon részénél, ahol külön le van tiltva az online keresés. Másrészt meg eddig is csak választható frissítésként jelent meg és külön kellett rábökni a letöltésre és telepítésre, nem volt elég a frissítések keresésére és nem települt csak úgy magától. Sőt, volt akinek később állítólag már fel sem ajánlotta a WU. A soron következő patch kedden (10., azaz holnap) pedig vélhetően eleve javítva lesz.
-
törölt tag
Innen menj vissza és ott van alul a hagyományos fiók lehetőség. Persze erre bökve is megkérdezi még biztos nem akarsz inkább MS fiókkal, nemet kell mondani és csinálja a hagyományos módon. Én azért szoktam helyivel telepíteni mert akkor én választok user mappa nevet, nem az emailből generálja.
-
vond
MODERÁTOR
válasz #86564352 #105447 üzenetére
Így csinálom most már.
(#105446) csicso82: Nincs énnekem arra időm, hogy még ezzel is pöcsöljek itt. Előtelepített lesz, és kész. Ha magamnak lenne, meg csak egy gépről lenne szó, akkor nekifutnék, de tényleg nincs most erre időm. Úgysem HC használat lesz, sima irodai dolgok, pár alap program. Amit kell és lehet, azt le is tiltom előre.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ez már az, amikor tovább léptél, ellenben előtte alapesetben lennie kell helyi fiók lehetőségnek is, mint az az előző válaszban szemléltetve volt. Szóval nem feltétlen kell ehhez lehúzni a gépet a netről, de akár az utóbbi is megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
PcCar
tag
Sziasztok!
Kellett a hely a C meghajtón, átmásoltam a "pictures" mappát a D meghajtóra.
Kellett volna egy kép a mappából, eltűnt a mappa nyomtalanul, próbáltam recovery programot, nem talált ilyen törölt mappát sem, próbáltam a rendszervisszaállítást, de nem kerültek vissza képek az eredeti helyükre, úgy tűnik a win10 nyomtalanul eltüntette a "pictures" mappát a D meghajtóról az összes képpel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Óvodások homokozója
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- TCL LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Synology NAS
- 3070 -> 4070 Super
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest