- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz mezis #105149 üzenetére
Miért a Richard Burns Rally, Dirt széria, Batman Arkham széria megy rajta?
Mert a Limbo megy, de az meg nem izgat..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Cs1csó
félisten
válasz Doky586 #105148 üzenetére
Az előbb írtam, egy német város átállt Linux-ra de annyi bajuk lett, hogy visszaálltak.
A Linux-nak nincs SUPPORTJA, tehát ezt a részét magadnak kell megoldani, nincs egy telefonszám amit felhívsz és jönnek a ballonkabátosok, hogy mindent megoldjanak.
Nemrég magyarázta valaki, hogy egy "csomó" játék fut Linux-on. Ami persze azt aki EGY KONKRÉT JÁTÉKKAL JÁTSZIK de az nem fut nem boldogítja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbálták pl. Bécsben, Münchenben a hivatali apparátust átállítani Linuxra és Open/Libreoffice-ra. 2-3 év után úgy döntöttek visszaállnak Windows, MS Office, Exchange vonalra. Az okok support hiánya, kompatibilitás gondok, felhasználói szokás hatalma, tréning. Schleswig-Holstein tavaly döntött Linux és Libreoffice mellett, Barcelona is. Majd kiderül meddig.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Cs1csó #105152 üzenetére
Hát ennyi. Játszottam linux alatt, mert mintha a Half-Life 2 megy rajta, ami jól ment, de azt elég volt 3x végig tolni...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kékes525
félisten
"Nem tudom a Linux miért nem terjed el hivatalokban, és ott ahol csak office jellegű munka van.."
Azért, mert az Office alternatívái nem egészen kompatibilisek az Office-el. Az Office hivatalosan csak a Windows-on és macOS fut.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Dragon3000
veterán
Mert az ilyen helyeken évekkel ezelőtt mindent windows környezetben alakítottak ki és nem fog senki azzal foglalkozni, hogy átálljanak linuxra és mindenkinek megtanítsák a használatát. Persze ezt most csak a Magyarországra értem, mint látható külföldön próbálkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Dragon3000 #105167 üzenetére
Igen, a tanítás a másik ok. Sok idő, sok pénz.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kékes525 #105137 üzenetére
Az pont jó, ha tényleg visszavonták, mert pont tegnap próbáltam rá pár gépre, 1903-as telepítésre és nem tapasztaltam a leírt problémát, tálcán a kereső is működik. Pedig már be volt készítve a friss Macrium Reflect lemezképfájl. plusz a frissítés után rendszer-visszaállítási pont is létrejött és gondoltam max. visszalököm a .295-öt, de eddig nem kellett. Meg az nem derült ki a linkelt leírásból sem, hogy pontosan milyen együttállás kell a jelentkezéséhez. De ha eleve csak opcionális volt és külön rá kellett bökni a gépházban a telepítésére, akkor vélhetően olyan túl sok user nem érintett, meg ha állítólag csak egyes konfigurációknál jelentkezett.
-
King Unique
titán
válasz mezis #105142 üzenetére
Szerintem ezt teljesen felesleges itt ragozni és pont lefutott kb. ez a desktop helyzet, már csak azért is. Ahol és akik okkal használnak Windowst, ott meg pláne felesleges belekezdeni. Egyébként bankoláshoz pont nem feltétlen létszükséglet mióta eleve kétfaktoros azonosítás kell, meg nekem speciel jó pl. az ESET netbank szolgáltatása is.
-
HaZsolt
őstag
Ha a PH-n hirdetett Windows kulcsot vasarolok az teljesen olyan mintha eredeti jogtiszta windowsom lenne? Ezek a kulcsok altalaban hogy kerulnek ertekeditesre? Leselejteznek irodai gepeket es a feleslegesse valo windows kulcsokat eladjak?
Es ami a legfontosabb a kulcshoz kell adni a windows matricat is, csak ugy szabalyos teljesen?
-
Kékes525
félisten
"A SUSE az egyik legelterjedtebb Linux-disztribúció, amelyet Németországban készítenek. A cég a Novell tulajdona, melyet az Attachmate Group később felvásárolt."
"On 15 September 2014, the British firm Micro Focus International announced that it would acquire the Attachmate Group for US$1.2 billion in shares.[21][22]"
[ Szerkesztve ]
-
GuineaPigMan
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki gyorsan segíteni? Átmásoltam a HDD-ről a rendszert az újonnan beszerzett SSD-re, viszont mikor belépek a BIOS-BA nem látom, nem tudom beállítani elsődleges bootolásnak. Valaki tudja, hogy ilyenkor mit kell csinálni?
Msi az alaplap, és ADATA GAMMIX S11 Pro az M.2 SSD.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23FE, MSI Modern 15, Series S, Galaxy Watch 5, Galaxy Buds 2
-
Doky586
nagyúr
válasz GuineaPigMan #105175 üzenetére
Ősi az alaplap?
Nem uefi módban van telepítve? -
kmarci25
veterán
Sziasztok! Van egy Acer notebook-om előre telepített Win 10-zel vásároltuk anno. Most szeretném újratelepíteni a windows-t, de sajnos ez az Acer beépített "varázslójával" nem sikerül, mert hibával megáll. (Gondolom sérült, vagy sérültnek látja azt a partíciót, ahonnan vissza tudná állítani a gyári állapotot.) Hardvercsere nem lesz a gépben, csak egy új OS-t akarok telepíteni. Ilyen esetben hogyan oldható meg, hogy jogtiszta legyen? Az MS ügyfélszolgálatával kell kapcsolatba lépnem?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Doky586
nagyúr
válasz GuineaPigMan #105178 üzenetére
msinfo32 első oldal "bios mód"
-
King Unique
titán
válasz kmarci25 #105179 üzenetére
Ha a gyári factory reset nem megy, akkor ott a gépházban az alaphelyzetbe állítás egyéb lehetősége, valamint a klasszikus újratelepítés külön telepítési adathordozóról (pl. pendrive) bootolva. Erről pont nemrég volt szó.
Ahogyan arról szintén, hogy ha egyszer már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a Windows 10, meg eleve ott az UEFI BIOS-ban az OEM kulcs, akkor egy újratelepítésnél eleve nem kell a termékkulcs újbóli megadásával foglalkozni. Bővebben: [link], [link]. -
King Unique
titán
válasz GuineaPigMan #105175 üzenetére
Ha M.2 PCIe SSD-ről van szó (modell alapján arról), akkor elsődlegesen inkább az a kérdés, hogy támogatja-e egyáltalán azt a hardver (alaplap), illetve az arról történő bootolást. Sőt, erről már a vásárlás előtt javasolt meggyőződni és annak tudatában venni / nem venni ilyen SSD-t. Ha esetedben támogatja az alaplap, de nem ismeri fel az UEFI BIOS, akkor egy hasonló eset célszerű lenne másik slotban is kipróbálni és / vagy a BIOS-t frissíteni.
Egyébként meg pl. ezen leírás alapján lehet lecsekkolni, hogy a Windows nálad CSM / UEFI mód szerint van-e telepítve. Az említett típusú SSD-ről történő bootoláshoz általában az utóbbi kell, de nem feltétlen minden esetben, előfordulhat kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #105183 üzenetére
Nálam többféle konfigban fut Kingston A1000 240 GB NVMe pci-e SSD, minden esetben UEFI BIOS-os lapban, de legacy módban.
Megnéztem a kínai lapomnál, Legacy helyett azt írja hogy a BIOS MOD "örökölt".
(#105185) GuineaPigMan:
pontosan milyen alaplapod is van ?Meg kellene nézni a BIOS-ban, mi mire van állítva...
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
GuineaPigMan
tag
válasz King Unique #105183 üzenetére
1 x M.2 slot (Key M)
Supports PCIe 3.0 x4 (1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2 (Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics) and SATA 6Gb/s 2242/ 2260 /2280/ 22110 storage devicesAlaplapnál ez van írva az M.2 SSD-re, a bootolással kapcsolatban nem találtam információt.
-
King Unique
titán
válasz GuineaPigMan #105185 üzenetére
Jó, akkor elvileg támogatja az ilyen típusú SSD-ket, de hogy bootolni is lehet-e róluk ebben a lapban, az más dolog. A BIOS beállításait érdemes átnézni, ami ha rendben, de mégsem detektálja, akkor frissíteni.
(#105184) jokeph:
Tudom, ezért is írtam, hogy lehet kivétel. Viszont modern hardver és OS párosításnál a CSM szerinti telepítés mondjuk szvsz kevésbé indokolt, de mindegy. Meg a W10-nél végül is akár utólag is át lehet konvertálni UEFI-sre. -
GuineaPigMan
tag
válasz King Unique #105187 üzenetére
-
törölt tag
Átállóban vagyok Win 7-ről 10-re, mindkét rendszer a gépen van, különböző SSD-ken. Kérdésem az lenne, hogy a Win 7 alól telepitett játékok, Win 10 alatt DX 12- ben mennek-e, vagy ez csak akkor lehetséges, ha eleve Win 10 alól telepitem őket?
-
nagyúr
válasz #69523456 #105190 üzenetére
Ha eddig is működtek a játékaid egy új OS-re átmásolva, akkor most is kell menniük (feltételezzük, hogy hajlandóak W10 alatt menni).
DX nem sok vizet zavar, W10 alatt nekem sokadszorra másolt játék fut (a fene se töltöget le állandóan 25+ GB-ot), és ez a játék DX9-et használ.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topikot találtam meg vele, a kérdésem egyszerű:
Melyik boltot ajánljátok W10 (illetve Office 2019) megvásárlására? Felmerült a kérdés bennem, hogy mi lehet a különbség az árukereső által talált 15e Ft-os és 50e Ft-os tétel között, holott ugyanúgy W10 Home 64bit. -
vlevi
nagyúr
Próbálnék dolgozni valamit, de nem hagyja.
35% kereső, 23% antivírus, szegény android studionak meg jutott 8%.Vajon mi lehet az, ami miatt a keresés elviszi a CPU 1/3-át?
Windows 10x64, 1903, minden frissítés fenn van, nem volt mókolva (cc cleanerrel és hasonlókkal, ahogy registry kókányolás sem).
i5-3470 proci, 8GB DD31600 memória, és 250-es SSD-n van a rendszer, és az Android Studio. -
Cs1csó
félisten
Ha egy NAV vizsgálatra is esélyes gépre telepítenél rendszert akkor lehetőleg számlával vásárolt verzió legyen esetleg még COA matrica stb.
DE ha csak az otthoni gépedre akarsz egy rendszert akkor akár az EMAG-on most 5k-ért is kapható verzió azt is megveheted vagy 3k-ért is kapható talán ebay vagy egyéb hely. Ha már 1-2 évet kihúzol egy 3k-ért vásárolt kóddal az is elég. -
vlevi
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek, szinte biztos, hogy az.
Mivel már megy pár órája a gép, és még mindíg csinálja, rákerestem a neten is, és ezt találtam.
[link]
"Imádom", amikor próbál az ember registry buhera nélkül használni egy rendszert, de időnként csak rákényszerülök.Csak, hát igazából semmire nem használom a bing searh-t, de az is igaz, hogy nem én kapcsoltam ki registry babrálással, hanem így volt. Most ideiglenesen újra bekapcsolom, habár fogalmam sincs, mit állítgatok így.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest