- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
-
pzstm
titán
-
syler
aktív tag
válasz sfdrakex #8951 üzenetére
Az első kékhalál után bios defaulton van, szóval nincs jelenleg tuning. Nincs bekapcsolva plusz mag. Másik ramom sajnos nincs, a windows az nem extreme meg ilyesmi. Ugyan ez a verzió ment több mint 2 hónapig hiba nélkül De így meg használhatatlan a gépem. Nincs valami program amivel bootolni tudok és memóriát tesztel?
pzstm: Látom jól mulatsz, de én pont az az ember vagyok aki megveszi a programokat általában. Windows xp is megvan akkor mondtam azt, hogy op nem lesz bolti. Ugyanis akkoriban sokszor cserélgettem cuccokat a gépemben és állandó aktiválás telefonon stb. Nomeg voltak problémák ms ügyfélszolgálattal. Többet szívtam úgy vele.
[ Szerkesztve ]
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
veterán
-
Clemi
veterán
válasz kmiki20 #8908 üzenetére
Hibajelenség: Az alapértelmezett átjáró nem érhető el. - ezt kijavítja
Megnéztem nálam az ipconfig-ot. Vannak eltérések, de az valószínű legfőképp azért van, mert nálam routeren keresztül megy a net. Amiben nem vagyok biztos, az ez a sor:
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.240.0
az én ismereteim szerint itt minden tag 255 szokott lenni. De javítson ki valaki ha tévedek.Van viszont egy tippem! Nemrég olvastam, hogy szokott galibát okozni az UDP kábel hibája, aminél előfordulhat, hogy akár az egyik csatlakozó érintkezője oxidálódik, kilazul stb. Próbáld ki egy másik kábellel.
-
pzstm
titán
egyetemen 254 pl. a haramdik tag, utolsó szintén nulla...de majd biztos jön egy hálózatos kollega, aki konkrét választ tud adni a kérdésedre
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Clemi
veterán
egyetemen 254 pl. a haramdik tag, utolsó szintén nulla...de majd biztos jön egy hálózatos kollega, aki konkrét választ tud adni a kérdésedre
Bocsi, igen az utolsó tag nulla mindíg, de egyébként meg nem az én kérdésem Nekem eddig SOHA nem szakadozott a netem, kivéve mikor a szolgálatatónál volt némi gubanc.
-
brd
nagyúr
Akármi lehet az utolsó tag, 0-255-ig (sőt, tulajdonképpen bármelyik, más kérdés, hogy a használat szempontjából egy adott helyen melyiknek van értelme), az egész arról szól ugyanis, hogy egy hálózat milyen alhálózatokra van osztva, és azok közül melyek láthatják egymást. Mivel a kolléga DHCP-vel kapja az IP-beállításokat, nem valószínű, hogy a szolgáltató ilyen hibát vétene (mármint, hogy rosszul osztja a maszkot), ezért én a hálókártyára tippelek (ill. inkább a driverére), mint hibaforrás. A flash-es bezavarás is erre utal.
The only real valuable thing is intuition.
-
< CyberBob >
őstag
A Memtest nem mindig mutatja ki a ram hibát inkább WinRar-al csomagolj be és ki egy min 5GB-os fájlt és ha crc-és lesz akkor hibás a ram vagy nem tudnak együtt rendesen dolgozni. Az Everest-ben van egy gép stabilitás teszt (cpu, ram, hdd, stb.) azt futtasd 1-2 óráig.
Clemi:
http://ihd.hu/pages/iptart.html
http://avalon.aut.bme.hu/education/jegyzet/szeszk/tcpip/tcp.htm[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Gabesz357
csendes tag
válasz sfdrakex #8939 üzenetére
Igazad lehet de nekem kifogástalanul működik. Pár hónapja nyúzom és tökéletesen működik
| Corsair CX400W | GIGABYTE MA770-UD3 | AMD Athlon X2 6000+ | Sapphire Radeon HD 6770 1GB GDDR5 | Kingmax 1GB DDR2 + Kingston 2GB DDR2 | 1TB Samsung HD103SJ SATAII | Logitech Z-5500 | 22" LG E2240S-PN LED |
-
syler
aktív tag
válasz Neil Watts #8956 üzenetére
Nos 35 perc után 0 hiba. Hmm hmm jó lesz ez így, legfeljebb nem használom a gépem
CyberBob: Sajnos nem tudok futtatni semmit mert be sem jön egyből kékhalál. De amikor ment akkor 5GB-nál nagyobb cumokat kezeltem winrar-al, de nem volt semmi probléma eddig.
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
"az én ismereteim szerint itt minden tag 255 szokott lenni. De javítson ki valaki ha tévedek."
mi értelme lenne egy olyan beállításnak, ami mindig ugyanaz?
vannak A, B, C, D (, E) osztályú IP címek, amiknél elő van írva, hogy az IP cím hol oszlik meg hálózati és host azonosítóra (ezt bitekben kell elképzelni, tehát pl. egy A osztályú cím első bitje 0, utána következik 7 hálózatazonosító bit, és 24 host bit)
ez egy eléggé kötött dolog, jött az ötlet, hogy mi lenne, ha akárhol meg lehetne osztani egy címet, nem csak az osztályok szerint, és ehhez kell az alhálózati maszka 255.255.240.0 az bit szinten 20 db 1-es és 12 db 0, ami azt jelenti, hogy az adott hálózaton minden IP cím első 20 bitje azonos, a maradék 12 változhat
hogy a korábbi példánál maradjunk, kmiki20 IP címe: 84.3.132.181
ez binárisan: 01010100.00000011.10000100.10110101
az alhálózati maszk szerint az első 20 változatlan, a maradék változhat, amiből következik, hogy azon a hálózaton 2^12 IP címet lehet kiosztani (mínusz a hálózat (12db 0) és broadcast cím(12 db 1)), és azok a 84.3.128.0-tól a 84.3.143.255-ig terjednek -
Mian
aktív tag
Hello!
Most telepítettem fel eme oprendszert, és az lenne kérdésem, hogy drivereket honnan tudnék szedni rá avagy a vistás driverek azok jók neki? (alaplapi, hang, lan)
MSI K9N Neo-F V2 az alaplapÜdv.
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Apróbb problémám akadt a win7-tel ma reggel.
Eddig ismertelne okból restartolt a win7 és mikor újból betöltődött egy csomó beállítás - ami egyébként már hónapok óta változatlan, pl. skype, chrome - kitörlődött. Némi anyázás után szépen visszaállítgattam mindent, viszont azóta ha a Chrome-ot elindítom, akkor bár rögzítve van a tálcán, mégis megnyílik egy új ikon a superbaron és oda gyűjtögeti ha többet indítok belőle. Eddig ez nem így volt, hanem minden megnyitott chorme ablak a bal oldalon jelent meg, ahol amúgy rögzítve van az ikon.
(a fekete nyíllal jelzett helyen van rögzítve, a piros meg ami zavar engem, hogy miért is van ott..)
Valami ötlet, hogy hoygan állítsam vissza az eredeti állapotot?
-
semetka
őstag
Nekem is van egy kis problámám a win 7-tel.
64 bites van fent és mikor partícionáltam akkor 50gb helyet hagytam neki.
A problémám az az h nemsokára elfogy. Már csak 4 gb szabad helyem van.
Melyik mappákból lehet törölgetni fájlokat amire nincs szükség?? Értem ez alatt a tempory internet files-t meg hasonlókat.
A win mappa 19gigát foglal. Van egy hiberfil.sys ami 3,2gb, pagefile 4,3gb.
De inkább beillesztek egy képet.
[link]
Légyszi segítsetek.
Előre is köszönöm.szerk: az a furcsa ha összeadogatom nics meg az 50gb. :S
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
band1103
őstag
Bocs hogy itt kérdem meg:
Melyik az a legrégebbi MSoffice ami már jól működik W7 alatt. Szeretem a régi stílust és nem tetszik az új."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Clemi
veterán
Zeratul és Cyberbob A jó pap is holtig tanul! Ezeket a dolgokat én sose tanultam, csak a tapasztalataimat tudom minden esetben átadni.
Mindettől függetlenül, a 12 év alatt, mióta gép előtt ülök, és a neten bolyongok, egyik szolgáltatómnál sem fordult elő olyan alhálózati maszk, ahol ne 255.255.255.0 lett volna. Hozzáteszem mindíg is privát internetet használtam, és kb 8 éve van mindíg 2 gép egyszerre ugyanannál a szolgáltatónál azonos internet hozzáféréssel a neten, és persze hálózatba kötve.
Szóval kösz az infót! -
bpx
őstag
válasz semetka #8971 üzenetére
totalcmd-ben hiába kapcsolod be, hogy mutassa a rejtett fájlokat, attól még "nem lát mindent"
indítsd rendszergazdaként, és akkor valóban mindent mutatni fog
pl. csak az MSOCache 500MB körül van (amire nálad nem ír semmit), az nyugodtan törölhető, legfeljebb berakod megint a CD-t, ha változtatni kell valamithibernálás kikapcsolása: parancssor rendszergazda módban és powercfg -h off
lemezkarbantartó: futtatás - cleanmgr -
félisten
válasz semetka #8971 üzenetére
Hali!
Telepítsd ezt fel és futtasd a Tisztítást, nem kell semmit állítani rajta: CCleaner
Valami hibádzik, mert ránézésre sem jön ki a 4G maradék, direkt nagyságrendileg összeadtam, kb 10G valahol "csak úgy" van.Fire.
UI: Ha legközelebb beraksz ilyen képet, akkor az időre állítsd már vissza "normális" színekre, mert kiégett a szemem.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Olcsi
senior tag
Hogyan lehet engedélyezni a lemezkezelőnek, hogy a rendszerpartíciónak csak kb 30gb-t hagyjon, a többit meg válassza le külön partícióként? 1 partíciót már sikerült csinálnom a 250gb-ból, de sajnos csak a felét engedte leválasztani, a többi maradt a rendszerpartíciónak. Viszont én azt sokallom, elég lenne csak 30gb neki. Hogyan lehetne ezt megvalósítani?
-
fasirTTT
őstag
a 64 bites OS-t mikortol ajánlottt feltenni ?
2-3 gb ramom van, és gamek miatt kérdem hogy melyik a gyorsabb a 32 vagy 64[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Lemezkezelőben jobb katt a kívánt partícióra/Kötet zsugorítása.
A W7 csak egy bizonyos mértékben fogja engedni ezt a műveletet, hisz nem sérülhetnek az adatok. Addig lehet zsugorítani, ahol az első legmagasabb szektoron található adat van.
Az, hogy ez "lejjebb" kerüljön, olyan defragmentáló progit kell használnod előtte, amiben van olyan funkció, ami úgy mozgatja át a szektorokat, hogy azok a HDD első szektorától, kitöltve sorakozzanak. Ezzel lehet nyerni több helyet a zsugorításhoz.Azonban ezt csak "érdekességnek" írtam. Ha "normálisan" szeretnéd ezt megvalósítani(és persze adatvesztés nélkül), akkor speciális progikat használsz. példul Partition Manager 10 Professional
(Acronis-nak is van ilyen terméke, de hivatalosan nem támogatja a W7-et)K!LLeR
Ha 4G vagy több ramod van(vagy legalábbis tervezel még venni a masunába RAm-ot) ill. ha használsz olyan szoftvereket, amiknek létezik x64-es változata.semetka
Könyörgöm, futtasd már le azt a nyamvadt CCleanert, aztán egyből meg lesz a helyed.Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
commanDOS
senior tag
Hali!
Lenne egy kis hálózati gondom. Van két gép, most már mind a kettőn win7, beállítottam az otthoni hálózatot, mind2 gép a WORKGROUP tagja, átmásoltam a jelszót, stb.
Amikor csatlakoztatni akarom "A" gépen a hálózati meghajtót "B" gépről, akkor látszik mindkettő, de nem tud csatlakozni
("A windows nem tud kapcsolatot létesíteni a // ....PC összetevőivel."),
a hibaelhárító tanácstalan. "B" gépen ugyanez a helyzet.
Megosztás mindenhol engedélyezve van jelszó nélkül, látják is egymást, de semmi.
Mindig ezzel szopok, többet nem telepítem újra egyik gépet semMi maradt ki?
[ Szerkesztve ]
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz fasirTTT #8986 üzenetére
Szerintem a 64 bitest érdemesebb már fel tenni minden gépre ami bírja futattni a procid megfelelő hozzá, igaz 2 giga ramod van de sztem a 64 bites osek jobban kihasználják az ujabb procikat főleg 64 bites alkalmazásoknál, pl egy winrrarral tömörités is gyorsabb 64 mint 32 biten.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
syler
aktív tag
Nos egyre jobb a helyzet. Gondoltam nem gyorsformázással leformázom a rendszer particiót. Ez megtörtént, viszont a másik particiómat töröltem de formázás nem volt azon. Hiren's látja az 500 GB particiót és látja hogy 154 GB a szabad rajta viszont ugye az nincs ott, hogy ntfs. Gondolom még az adatok rajta vannak, de win 7-ben a lemezkezelőnél látja csak és ott csak formázást lehetne csinálni. Van rá mód, hogy formázás nélkül visszaállítsam?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Tudjátok keverni a szalámit... (Tele a partíció adatokkal, de azért csuklóból törlöm, hát ez már tényleg LOL ) Na mindegy, a tanulópénzt befizetted, tanultál a dologból remélem. Ezt tudom javasolni (neked is)
[link]
Ezzel megoldható, sajnos Free-ben nem tudok ilyen alkalmazásról, de lehet más meg igen.Fire.
-
commanDOS
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8991 üzenetére
Az egyik gépen biztos, hogy így van beállítva, mert eddig (amíg a másik gépen XP volt) működött a nyomtatómegosztás is. Amikor rájövök egyszerűnek tűnik, de sose emlékszem, hogy oldottam meg...
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
syler
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #8994 üzenetére
Nem csuklóból töröltem. Elindítottam a hirens boot cd-t. Elindítottam tt valamelyik particionálót, kijelöltem a c meghajtot és delete. Erre mindkét particiót törölte a progi. Újra boot másik particionáló azzal leformáztam lassúval amit akartam. A másikat is látja meg azt is, hogy az adatok rajta vannak, de winből sajnos nem tudok vele mit kezdeni. Szóval nem szándékosan tettem amit tettem. Köszönöm a segítséget.
-
Olcsi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8987 üzenetére
Próbálkoztam partition magic 8-cal, de az az újraindítás után és a partícionálás közben errort dobott ki, tehát nem csinálta meg a partícionálást. Pedig akkor még szűz volt a vinyó...
Bár most gondolok bele, hogy a partícionálás előtt elvileg kell formáznia is... Ezt automatikusan megteszi, vagy nekem kell előtte. Lehet, hogy ez volt a hiba? -
félisten
Hali!
Partition Magic már elavult "technika", amióta megvették, azóta rá sem néztek szinte semmit, W7 alatt kifejezetten nem javasolt használni . Vannak már korszerűbb/naprakész progik ebben a témában például az ingyenes
Paragon Partition Manager 2010 Free Edition. Korlátozott funkcionalitással persze, de otthoni user-nek tökéletes. W7 kompatibilis(x86/x64), képes boot-os pendrive-ot is létrehozni, adatvesztés nélkül átméretezni partíciót, stb stbFire.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- Androidos tablet topic
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest