Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Ma jött meg az új monitorom, EIZO S2231WE-BK.
Hát mi ne mondjak, csomagolás, anyagminőség, állvány, bizakodásra adtak okot, mert nagyon igényes. Még nem nagyon volt időm beállítgatni, csak a fényerőt vettem le 40-re, hogy ne égesse a szemem.
Aztán jött egy fekete-teszt, ami egy kicsit azért csalódás Egyrészt nem annyira mély (mondjuk CRT-ről váltottam, amin aztán tényleg fekete volt a fekete), de ettől kicsit nagyobb baj, hogy nem elég homogén. A tipikus "X-jelenség" jelei mutatkoznak, de nagyon kis mértékben, csak sötétben, csak nagyon sötét képet nézve (mondjuk tiszta feketét, de a felső szárak egy ici-pici mértékben a filmek sötét részeinél és "halványlanak"). Ez egyébként tényleg nem zavaró, míg egy általam próbált Samsung 2243BW-nél őrjítően erős volt.
Ami viszont már jobban zavar, hogy pixelhibás...
A jobb alsó részen van, de olyan furcsa, mintha 3 egymás melletti pixelhiba lenne, és egy pici vonalat ad ki, ami ferdén a sarok felé lejt. De hát olyan kicsi, hogy nem látom pontosan, mennyi és hogy helyezkedik el. Viszont ez most így elsőre eléggé rontja azért az értékét. Egy ilyen, (szinte) prémium kategóriás, méretéhez képest drága termékre adhatnának pixel-garanciát. (Mindjárt átnézem a pixeles szabályzatot, nem vágom pontosan fejből...)
Másrészt a számlán nem szerepel, hogy házhozszállítással vettem, pedig igen, így ha a 8 napos elállásra hivatkoznék, nem tudom, mit szólnának.Pedig amúgy nagyon tetszik, színátmenetek nagyon jók, jó minőségű filmek nagyon szépek, monitor nagyon jól néz ki.
Olvastam régen, hogy a pixelhiba "masszírozásra" eltűnhet. Szerintetek próbálkozzak ezzel, vagy hanyagoljam?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest