Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz d0gz1ll4 #12847 üzenetére
Üdv!
Talán válaszoltam is! a másik topikban!
-
tomek1988
csendes tag
Sziasztok.
Szombaton érkezik a Benq e2200HDA monitorom.
Eddig nem nagyon találtam rólla fórumot, szóval ha érdekel valakit, közzé teszem tapasztalataimat.-_-Debrecen-_-Munchen-_-Ashbourne-_-Budapest
-
zorius
tag
Üdv Mindenkinek!
HP LP 2275w-je van már vkinek? Tapasztalat? Prad-on az egekig magasztalták, fontolóra vettem így, a drágulás időszakában!
-
old_artist
addikt
válasz #41635072 #12852 üzenetére
Üdv!
Sajnos nem, mert nem látok mellette egy letöltendő xyz.icc profilt, amit a Color Managementbe tölthetnél, mint monitor színprofilként, és nincs mellette %-os eloszlású RGB monitor színeinek a beállítása!
Tulajdonképpen a hardveres kalibráció által készül el - generálódik - az adott icc szinprofil, azt kézi úton nem tudod elkészíteni (barkácsolni), ami megfelelne Neked! A képen látható diagramokat is a kalibráló szoftveréből "nyerik ki", ami megmutatja az adott színtébe hova helyezi a már kalibrált monitort, és különböző beállítások mellett milyen eredményre - konklúzióra jutottak! -
old_artist
addikt
válasz zorius #12854 üzenetére
Üdv!
Igen, már vettek többen is (a Hexaa-nál is, ahol ha jól tudom, most 102e), de sajnos nem PH-sok, és nagyon meg vannak vele elégedve, de mint már minden HP-nél, ez is nagyon igényli a hardveres kalibrációt, amivel nagyon is ideálisra lehet hozni az S-PVA panel színterét, és egy kiváló vizuális élményben gyönyörködhetsz! - nagyon megéri megvenni, különösen még ilyen árért!
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Üdv, egy olyan kérdésem lenne, hogy melyiket éri meg jobban megvenni, illetve az utóbbinak sokkal szebb képe lehet?
~46k - SAMSUNG 2253LW
~60k - SAMSUNG T220EDIT: esetleg más 22"-es WIDE-t max 60k-ért?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezett a monitorvásárlás ideje. Hosszabb fórumozás után volt 5-6 kiszemelt típusom, leginkább LG W2284F-et szerettem volna, de természetesen nem sikerült hozzájutni. Azért végülis annyira nem szomorkodom, mert egy LG W2252V-PF lett helyette, és olcsóbb is volt mint a 2284, 57000-be került. Szerencsére Kóreait kaptam. Az Ipon-os tesztet olvasva kicsit féltem tőle, de kellemesen csalódtam. Elsőre nekem sem akart működni DVI kábellel. Úgy oldottam meg, hogy D-SUB-bal elindítottam a gépet, csökkentett módban levettem a beállításokat, majd újraindítottam a gépet, felraktam a cd-ről a driver-ét, és a menüvezérlőjét. Abban átállítottam digitálisra, eltűnt a kép, kicseréltem a kábelt DVI-re és rendesen felismeerte. Frissítettem a driverét, és így már W2252V Digital-ként is jelenik meg. Azóta semmi bajom vele, hatalmas a 17-es Belinea 10 30 95 után, átnéztem, úgy néz ki nincs pixelhibája sem, és szerintem nagyon szép a képe. Mivel nem akarok szoláriumozni lejjebb vettem mind a fényerőt, mind a kontrasztot, és szerencsére néma csendben van, egyáltalán nem búg. Ha valaki rászánja ezt az árat, csak ajánlani tudom neki, főleg ha szüksége van HDMI csatlakozóra.
Remélem tudtam segíteni!
Minden jót![ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Taurus-1047 #12860 üzenetére
Iponon euz most 50k..nem most vetted?
Amúgy thx az infót, éppen nézegetem milyen monitor kéne, de csakis samsungot ajánlanak mindenfelé ilyen árakon.
EDIT: azt valaki elárulja, hogy a TN és a TN+FILM panelek között mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Taurus-1047
csendes tag
válasz SirRasor #12861 üzenetére
Hello!
Igen, tudom, hogy az Ipon-nál 50-be kerül, de itt vettem Tatabányán. Nem tudom, ez előtt egy LG W2252S-PF-em volt, azzal sem volt semmi bajom, csak nem volt rajta DVI.
Féltem én is a választástól, főleg a pixelhibás írásokat olvasgatva, de szerencsém volt másodszorra is. Én bátran ajánlom. A bevilágítása is jó, szépek a színei.
Szerintem nincs különbség a TN és TN+Film panelok között, csak a TN rövidebb. De majd a szakemberek megerősítenek vagy megcáfolnak ezügyben.
Üdv -
dci106
csendes tag
Hali!
Én is egy LG W2252V tulaja lettem. Előtte 17" LG F720P volt. Hát nem tudom, a "nagyok" miért mondják, hogy nem adja vissza a szineket a tft... Én elájultam gyári beállítás használatával is a képétől, isteni! Lekopp: pixelhibamentes. 54000,- Dombóváron. Néhány betü kicsit el van mosódva. Nálatok is ilyen???????
A dobozán Korea van, de van ilyen is: assembled in Poland. Akkor mi az igazság??? Illetve milyen paneles lehet ez? -
Eagle16
addikt
válasz dci106 #12865 üzenetére
1. hsz...
"1. Kapcsold ki a monitort.
2. Tartsd nyomva a "menu" gombot a monitoron és kapcsold be a monitort
3. A monitor bekapcsol, de te csak tartsd benyomva a "menu" gombot, amíg a szerviz menü meg nem jelenik.
4. A monitor ki-, be kapcsolásáig a "menu" gomb a szerviz menüt hozza fel, nem a rendes menüt."Én nem láttam még Samsung paneles monitort, de miért lenne sokkal rosszabb?
Szerintem nagyon is szép képe van, gyors, és jók a betekintési szögei.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
q2w3
senior tag
Ma már senkit sem vesz 26"-os monitorokat? Mindenki 22-esről ír.
-
dangerzone
addikt
Bocs srácok az offért, de hátha valaki tudna segíteni. Olyan ember kéne nekem, aki már rendelt neten iponból. És az lenne a kérdésem hozzá, hogy amit megrendelt, azt a megrendelt áron vehette át, vagy azon az áron, ami aznap az ipon honlapján érvényes volt?
-
fradi81
veterán
-
wwhy
veterán
válasz dangerzone #12869 üzenetére
én (is) már többször rendeltem, mindig a megrendelt árat fizettem
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
monitorban 24-es a határ; már az is eléggé nagy, nehezen lehet befogni, ha dolgozik az ember; arról nem is beszélve, hogy a weblapok esetében a monitor méretével arányosan nő a kihasználatlanság
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
tupacamaru
veterán
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
wwhy
veterán
válasz dci106 #12863 üzenetére
az alkatrészek koreaiak, és Lengyelo-ban szerelték össze össze (mint pl. sok digifényképező esetében Parts Made in Japan, Assambled in Taiwan) az LPL az egyik legjobb panle, mer az LGPhilips panelt jelent, ami az eredeti samu panelek kategóriája.
-
zorius
tag
válasz old_artist #12857 üzenetére
Köszi!
Most már a döntéshez közeledek, eddig az EIZO s2231w volt az esélyes, vagy egy 24"-es (dell...), de most az árak a hp-kre irányították a figyelmem, és a NAGYON JÓ minősétésű tesz is a prad-on.
Már csak azt kell végérvényesen tisztáznom, hogy valóban nem létszükséglet nekem a 24 és elég bőven na 22 (mivel lesz majd fullhd lcd tv). És most már a hp2275 is tetszik a páromnak is, mert jobb képek voltak a prad-on róla ;-)
A dell most nagyon drága, nem is rev a001, szóval maradnak a hp-k, EIZO csak akkor ha felbolydulnak megint az árak, vagy elfogy vmi raktárról.
Hajrá... -
Poroly
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni hol lehet megnézni élőben, összehasonlítás miatt a Samsung és Lg monitorokat (22" - 24") mert ezekben a nagy műszaki áruházakban nem igazán vannak azok amiket kinéztem (LG w2452t , Samsung 2443NW/BW)? -
q2w3
senior tag
Ha valakit érdekel árulok jó áron Samsung T260HD monitort semmi baja, 3hónapos,van rá még több mint 2 év samsung gari. [link]
-
old_artist
addikt
válasz zorius #12877 üzenetére
Üdv!
Nagyon jó áron ezt az S-PVA-s HP LP2275W-t megkaphatod - ha gondolod!
-
8nemesis8
veterán
Szia
Tudnál esetleg pár szót írni a monitorodról?Mert hasonlót szeretnék venni csak 24"ban.Érdekelne,hogyan funcionál... -
dci106
csendes tag
válasz 8nemesis8 #12883 üzenetére
Szia!
Előtte 17" crt-m volt LG. Féltem, hogy írták, hogy a tft nem színhű. Háát nagyot néztem az új moncsi képén. Iszonyat szép szinek, semmi búgás, és gyönyörű kép. Mire vagy konkrétan kiváncsi? Én előtte 2 hétig olvasgattam a fórumokat, és tépelődtem, hogy Samu vagy LG. Samut nem láttam, így ezt magasztalom most. Nem bántam meg...
-
8nemesis8
veterán
válasz dci106 #12884 üzenetére
Szia
Ilynekre lettem volna kíváncsi, minthogy mennyire színhű?éles?Milyenek a betekintési szögek?Messziről nézve kb 3méter vagy 4-ről(mert én tvként is szeretném használni)milyen a kép és a fényerősség??
Jah igen egy fontos dolog még.Gondolom néha játszol is (HD3870 miatt tippelek erre)és érdekelne, hogy van e bármiféle késés vagy akármi esetleg FPSek alatt?
Mert részben játékra is venném a monitort. -
bélanéni
őstag
válasz old_artist #12881 üzenetére
old_artist, légyszíves fejtsd ki bővebben, mit jelent a HP monitor hardveres kalibrációja.
(akár más is elmondhatja)
Csak mert 95%, hogy ilyen monitort veszek, számomra a jelenlegi piacon az egyetlen szóba jövő monitor. Mondjuk szerintem a NEC P221W is nagyon jó lesz, a design-ja még egy fokkal jobban bejön, de az ki tudja mennyi lesz.[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
-
tupacamaru
veterán
válasz bélanéni #12886 üzenetére
Egy kicsit bővebben: Monitorkalibráló eszközök.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
somasz
addikt
helló, kérdésem lenne, hogy az alábbi két monitor közül melyiket ajánljátok egy 3870es kártya mellé:
SAMSUNG 2043BW v. LG W2242T-PF
kb 3000 ft a különbség, de nem csak azt szeretném hallani, hogy a samsung jobb márka, mint az LG, észérveket szeretnék hallani a két moncsi mellett, vagy ellen...győzzetek meg!...
több pénzt nem szánok monitorkérdésre
elsősorban játék+filmre van, persze netezésre is
tudom, hogy nem egyforma a méretük, de a felbontásuk igen, jöhet másmilyen ajánlás is, de kifejezetten csak ebben az árkategóriában
válaszokat kösziEladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
old_artist
addikt
válasz bélanéni #12886 üzenetére
Üdv!
Ha megfelel a videon látottak és értelmezni tudod, akkor már nem is kell kifejtenem a kalibrálást!
A monitor választásod meg ha azt nézzük, hogy ár/érték/tudás színtjén az egyik legjobb választás, akkor nem kétséges!
A NEC P221W is pazar látványt nyújt majd, ha a 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) paneljét (mint az EIZO S2231W és a szóban forgó HP LP2275W-be is beépítettek), a 96%-os AdobeRGB színterét, a 24 bites színkezelését, a 10bit-es LUT számítási pontosságát és a közel 650-700$-os árát nézzük, akkor egy igen megbízható és belépő színtű professzionális monitorhoz juthatunk majd december elején! Ha jol értesültem, akkor az itthoni végfelhasználói ára az EIZO S2231W-vel lesz egyenértékű (és persze tudásában is)![ Szerkesztve ]
-
Duncee
csendes tag
Sziasztok!
Én még mindig hajkurászom az LG 2284F-PF monitorát, már vagy két hete!! Már 1,5 hete meg is rendeltem, de eddig nem sokat mondtak róla (holnap telózok)! Ha esetleg vki tud egy tuti helyet ahol van azt szívesen veszem (kivéve pixmania, gari miatt nem tudom....)
wwhy te említetted, hogy neked ilyen monitorod van, ha nem vagyok túl indiszkrét megmondanád, hogy Te hol vetted?
Ha a jövő héten se lesz infóm róla, akkor asszem egy Samsung T220-as lesz az áldozatDe CSAK LESZ ilyen LG valahol!
U.I.: Bocs a siránkozásomért
-
dci106
csendes tag
válasz 8nemesis8 #12885 üzenetére
Hali 8nemesis8!
Színhűség: én azt mondom, összességében véve egy fénykép sokkal élethűbben jelenik meg, mint a régi LG F720P-n. Pedig az is tuti volz 3 éve. Lehet, hogy az a kék terítő nem olyan kék terítő a valóságban, de a képen nagyon szépen mutat, és különben is ki emlékszik már rá... A festékeknél is ici-picit más a színkártya és más a valóság.
Bet.szög: normális ülő helyzetben fél méterre a moncsitől átlátható teljesen, semmi zavaró. Ha nagyon oldalról nézem, a fehér átmegy világosbarnába.
Messziről nézve is tökéletes a képe, nekem van bent tv kártya, és teljesen élvezhető. Bár a 4 métert sokallom, ahhoz kicsit kicsi a képe.
Mivel 3 napja van meg, a játékot még csak a FarCry2-vel és a Grid-del próbáltam. Abszolút tökéletes. De megvan a Crysis és a Call of Duty 4 is, lassan feltelepítem őket is.
Egyedül a betüknek van sztem egy kis szellemképe, pedig DVI-n hajtom... De ugyanez megvolt a 720P-n is. Talán LG specialitás?!
Ha bármi eszedbe jut még, kérdezz bátran. Különben én csak ajánlani tudom. Nem volt Samum, de ennek így minden összehasonlítási alap nélkül brutál jó képe van
-
Duncee
csendes tag
válasz old_artist #12894 üzenetére
Húú, köszi akkor holnap első dolgom lesz érdeklődni!
Remélem igazad van -
Duncee
csendes tag
El is olvastam most az ipon tesztjét és hát nem nagyon dícsérik vagy nem is tudom...
wwhy: Te mint tulajdonos mit tudnál mondani a monitorról? Bevilágítás színhűség milyen, már biztos kitapasztaltad?
Köszi -
old_artist
addikt
válasz Duncee #12896 üzenetére
Üdv!
Remélem szerencséd lesz!
Az ipon-os tesztekre meg nagyon sok esetben nem lehet alapozni, mivel csak egy általános (kereskedői) leírás, és néha nincs megalapozva, alátámasztva különböző komoly tesztekkel az értékelésük, ezért érdemes külhoni megbízhatóbb teszteket is olvasni, meg főként a már ilyen monitorokkal rendelkezők véleménnyilvánítását - visszajelzését, persze elfogulatlan hangneműeket!
-
wwhy
veterán
válasz Duncee #12892 üzenetére
1. Nyíregyházáról szoktam rendelni, havernak leadom a paramétereket, ő meg nagykerből hozza.
2. bevilágítás szinte 0 (!) simán veri az eddigi összes TN-es monitort, ami nálam volt
3. színhűség: egyelőre szemre állítgatom, mert még nincs kalibrátor, de így is nagyszerű (LGPhilips panel)
4. külön érdem a 4:3-as beállítás, fotóknál nagyon jól jön
5. feketéje homogén
6. design ... kinek hogy, a talp nem világít olyan nagyon, inkább diszkrét, és csak a szgép kikapcsolása után villog, a bekapcs gombbal együtt, ami kék
7. a bekapcs gomb touch-os, azaz csak érinteni kell
8. működés közben a forte managerrel ki lehet kapcsolni, h ne villogjon (nem zavar munka közben)[ Szerkesztve ]
-
-
boogie84
veterán
válasz SirRasor #12858 üzenetére
én a 2253BW-t ajánlanám, mert az LW nem dönthető előre, sem hátra!
az én 2253BW-m ugyan CMO paneles, de tökéletesen működik, a színeit valszeg csak akkor tudnám összehasonlítani ha lenne egy samu paneles is. képekről biztos h nem...A sütiknek is szükségük van szeretetre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest