Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucif-R
senior tag
válasz Hedgehanter #12400 üzenetére
Lesz mindenről kép, picassa-ra fogom feltenni ( adatlapomon van link ). Majd írok ha meglesz.
-
Taurus-1047
csendes tag
Hello!
Egyre jobban kezd megtetszeni ez a monitor. Remélem ennek minden darabján van DVI csatlakozó, nem úgy mint a W2252S-PF-emen, amiből sikerült olyat kifogni amin nincs, ezért is és pénzhiány miatt is válok meg tőle, de novemberben szeretném pótolni egyre valószínűbb, hogy egy W2284F-fel.
Amiket írtál, hogy " van olyan h Made in China, ebből nem kértem; van olyan, h Parts made in Korea, Assambled in Poland " ezek miben különböznek? Csak az összeszerelés máshol van, vagy esetleg felhasznált alkatrészekben is különbözhet? Ugye ha internetről rendelem, de valószínű, hogy boltban sem tudnék válogatni közülük...
Köszi a válaszokat! -
Artika
aktív tag
Üdv.
Monitorvásárlás előtt állok
Még nem nagyon olvastam vissza, de kérnék segítséget.
Kinézve BenQ G2000WD 20 as vagy Samu 2243 NW v BW.
Vagy ár-értékben hasonló 35-45e Ft közötti monitorok HannsG stb érdekelnének.
THXAz idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam...
-
wwhy
veterán
válasz Taurus-1047 #12402 üzenetére
A Made in China LG monitorok esetében legtöbbször CMO/CPT panelekkel futotam össze.
A koreaiak meg becsületes LGPhilips panelesek voltak.
Nekem elég ennyi különbség
Ha netről rendelsz, akkor a megjegyzésbe írd be a feltételeidet, és kész.
Én így szoktam, legtöbb setben visszahívnak, hogy mi az ábra.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Taurus-1047
csendes tag
Hello!
Köszi szépen, akkor megpróbálok én is olyan panelosat hozatni.
Eszembe jutott még 1-2 kérdés. Milyen a monitornak a válaszideje, (azt tudom, hogy 2ms), de mennyire látható utánhúzás, mennyire mosódik el a kép? Letöltöttem a használati útmutatóját, azt is olvasgatom, majd ha még felmerül valami kérdés akkor kérdezek. Magyar nyelv van az OSD menüben? Milyenek a monitor gyári kép beállításai? Nagyon sokat kell vele babrálni, hogy eltaláljuk a megfelelő színhűséget és a minél jobb képet? A leírásban olvasom az RTC funkciót? Ez mit takar, én a válaszidő gyorsítására tippelek.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdést, hogy 20"-os monitorból melyiket vegyem, ami lehetőleg elég megbízható? 19-esről lebeszéltek, de 22-est meg azért nem akarok, mert ahhoz egy erőmű kellene játék közben. Legtöbbet netezésre, játékra használnám, ritkán filmre. Maximum 65 pénzre gondoltam. Samsung T200-at kilőve, szinte minden monitor érdekelne. Köszönöm a segítséget!Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
Richter36
őstag
Hehe A 20"-hoz ugyanakkora erőmű kell mint a 22"-hoz, ugyanis a felbontása mindkettőnek 1680x1050.
Vegyél nyugodtan 22"-t,főleg ha filmezni is akarsz.Játékoknál meg ha akarod visszaveheted a felbontást és fekete keretet tesz a megmaradt területre.
Ezt pl nem sokkal ezelőtt ajánlották itt a fórumon.[ Szerkesztve ]
-
Lonsi
tag
válasz Richter36 #12407 üzenetére
Nem tudtam, hogy mindkettőnek ugyanaz a felbontása, érdekes. Sőt azt sem tudtam, hogyha a felbontást visszaveszem, akkor fekete csíkok lesznek a szélén. Miket tud meg az ember
Na most már teljesen eltanácstalanodtam. Mindig úgy gondoltam, hogy a nagyon nagy monitor felesleges és nem lehet kihasználni, főleg nekem.
Köszi a tanácsot!Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
Lucif-R
senior tag
válasz Hedgehanter #12400 üzenetére
Pár tesztkép hogy milyen is a monitor - van benne fekete fehér piros zöld kék / HDFilm1080P / 3Dmark2006 tesztkép.
-
nLali
őstag
Hi !
BenQ E2200HDA monitorrol mi a véleményetek? Szombaton vettem egyet 40ezerért, nekem nagyon tetszik az FP71GX után.
Kíváncsi vagyok, hogy a hozzáértők mit mondanak rólaBérelhető reklámfelület
-
Hedgehanter
őstag
válasz Hedgehanter #12412 üzenetére
Ja a melohelyen gaz volt a net egy darabig...
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Ma jött meg az új monitorom, EIZO S2231WE-BK.
Hát mi ne mondjak, csomagolás, anyagminőség, állvány, bizakodásra adtak okot, mert nagyon igényes. Még nem nagyon volt időm beállítgatni, csak a fényerőt vettem le 40-re, hogy ne égesse a szemem.
Aztán jött egy fekete-teszt, ami egy kicsit azért csalódás Egyrészt nem annyira mély (mondjuk CRT-ről váltottam, amin aztán tényleg fekete volt a fekete), de ettől kicsit nagyobb baj, hogy nem elég homogén. A tipikus "X-jelenség" jelei mutatkoznak, de nagyon kis mértékben, csak sötétben, csak nagyon sötét képet nézve (mondjuk tiszta feketét, de a felső szárak egy ici-pici mértékben a filmek sötét részeinél és "halványlanak"). Ez egyébként tényleg nem zavaró, míg egy általam próbált Samsung 2243BW-nél őrjítően erős volt.
Ami viszont már jobban zavar, hogy pixelhibás...
A jobb alsó részen van, de olyan furcsa, mintha 3 egymás melletti pixelhiba lenne, és egy pici vonalat ad ki, ami ferdén a sarok felé lejt. De hát olyan kicsi, hogy nem látom pontosan, mennyi és hogy helyezkedik el. Viszont ez most így elsőre eléggé rontja azért az értékét. Egy ilyen, (szinte) prémium kategóriás, méretéhez képest drága termékre adhatnának pixel-garanciát. (Mindjárt átnézem a pixeles szabályzatot, nem vágom pontosan fejből...)
Másrészt a számlán nem szerepel, hogy házhozszállítással vettem, pedig igen, így ha a 8 napos elállásra hivatkoznék, nem tudom, mit szólnának.Pedig amúgy nagyon tetszik, színátmenetek nagyon jók, jó minőségű filmek nagyon szépek, monitor nagyon jól néz ki.
Olvastam régen, hogy a pixelhiba "masszírozásra" eltűnhet. Szerintetek próbálkozzak ezzel, vagy hanyagoljam?
-
Mauzes
addikt
A pixelhiba elég eseti, viszont a (kicsi) bevilágításról már olvastam külföldi fórumokon is. A Prohardveres kép is elég hasonló az enyémhez, az, ami rövidebb záridővel készült.
Eagl3: bbstúdió nevű hely, 132.800 volt, de a tag szerint az euro-árfolyam emelkedése miatt lassan lehet, hogy ők is drágábban fogják adni. Amúgy elvileg ha hét elején rendeled, akkor 2-3 nap alatt ki is viszik.
Más: nem tudom, hogyan lehet a pivot-módot használni, valaki tud segíteni? Másrészt az ICC-profilok azok micsodák valójában? Betöltöttem a cd-n lévőket meg a Prohardverest is, de szemre nem láttam különbséget...
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Mauzes #12417 üzenetére
Másrészt a számlán nem szerepel, hogy házhozszállítással vettem, pedig igen, így ha a 8 napos elállásra hivatkoznék, nem tudom, mit szólnának.
Gondolom futár vitte a monitort. Ők szoktak adni papírt átvételkor, és azzal tudod igazolni hogy házhozszállítással vetted a monitort.
-
Mauzes
addikt
válasz Calogero #12422 üzenetére
Igazából az üzlet "maga" hozta ki nekem kocsival, 18-20 óra között ők is szállítanak ki Budapestre, így csak számla van róla. Csak már annyira vártam, hogy kicsit elhamarkodottan vettem át.
Bár ha ezek a pixelek nem tűnnek el innen, akkor azt hiszem, a Class II-es standard szerint is jogosult vagyok cserére, mert az csoporthibát nem engedélyez (5x5 pixeles területen belül 2 vagy több hibás pixel). Nekem van talán 3 is egymás mellett... -
jss
aktív tag
Csövi!
Most jött meg Ipontól futárral a 22"-os Samu T220 TFT-m. Samu panelos.
Nem búg, pixelhiba mentes, hatalmas a 17"-os crt-m után.
Bevilágítás nem vészes, nem bántam meg, hogy megrendeltem!Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Mauzes
addikt
Azt hogy tudom meg, hogy a pixelhiba teljes-e vagy csak sub? Ha a tesztprogramok minden színes képén (piros, zöld, kék) sötétnek látszik, akkor az dead pixel?
-
Lucif-R
senior tag
Hedgehanter: 19" 970P van melette a 15"ös 151MP-t most az ágyamon "altatom" azt úgyis csak TV-zésre haszánltam
debug: Igen a képen furamód nem látszik a külömbség... a HannsG majdnem 2x olyan hosszú mint a 970P 28"vs17,5" nekem is fura volt első megközelítésben... monnyuk lehet ők a monitorra értik hogy 28" mert a 19"-hez képes madjnem 2x olyan vastag a kávája.
attiati: Sztem is szép... fura mert ahányszor leülök elé elkezdek vigyorogni hogy "kiba'nagy" 94,400 HUF volt ED-nél kiszállítással. Neszivass a pixelhibával TE az csak a DPT ( death pixel tester ) curzora... kb 3x néztem meg a képet mire rájöttem mire gondoltál... hülye... ilyennel nem viccelünk TN paneles... 28" ban egy SPVA vagy IPS kb 2-3x ennyiben lett volna.
Mauzes: Mennyél neki nagyítóval, és akkor látod hogy mennyi pixeled gajdult meg. Én is azzal néztem át ma a 28" hát efáradtam a végére A másik hogy próbáld meg egy pixel stresszelővel meggyógyítani... UDpix vagy DPT ( google ) és azzal nyomjá neki 1 nap villogtatást... nagyon nagyon sok esetben segít... ha más nem mivel a bolt tudja hogy interneten vásároltad ( nyoma marad ) sőt sztem ők is küldtek neked levelet igy tudod bizonyítani hogy gyereke ez weben lett véve... ha nagyon nem akarják kicserélni akkor 8 napon belül el tudsz állni a vásárlástól ( minden kérdés nelkül vissza kell adni a pénzedet nekik... törvény... persze ha a monitor eredeti csomagolása és állapota megvan )
-
Mauzes
addikt
válasz Mauzes #12421 üzenetére
Akkor itt up-olnék a kérdéseknek, és van új is:
Más: nem tudom, hogyan lehet a pivot-módot használni, valaki tud segíteni? Másrészt az ICC-profilok azok micsodák valójában? Betöltöttem a cd-n lévőket meg a Prohardverest is, de szemre nem láttam különbséget...
+
Miért van az, hogy egy videó megnyitásánál bevillog a kép? 2 nagyon gyors pillanatra elsötétül a kép, de csak ilyen gyors villogás látszik. Windows Media Player-nél akkor is, amikor megnyitom, és akkor is, amikor a következő videóra váltok. KMPlayernél ugyanígy. BSPlayer-nél viszont csak az első megnyitásnál villog, de következő videókra ugrásnál már nem. Ezt nem értem...
-
old_artist
addikt
válasz Mauzes #12425 üzenetére
Üdv!
Igen, a pixel hiba az, ha egy kiégett RGB-színekben nagyon világít a kijelzőn, a sub(al)-pixel nem olyan észrevehető, de ha valaki grafikai és képszerkesztési munkát végez, akkor nagyon zavaró lehet egy adott színnél!
Pixel előfordulások:
Pixelhibából háromféle jelentkezhet egy LCD-TFT kijelzőn:
- amikor egy képpont mindig teljesen fekete marad (halott pixel)
- amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít, pl. egy RGB desktopon (pixel hiba)
- amikor egy képpont valamelyik alpixele (piros v. zöld v. kék monokróm/kompakt felületen) világít folyamatosan, sub(al)-pixel hiba -
Pá
addikt
Sziasztok!
Itt is megkérdem, hátha.
Szóval mit tudtok mostanában best buy ár/érték arányú monitorként említeni 24"-os kategóriában? Nincsenek extrém igényeim TN filmes megteszi, leginkább filmnézésre és netezésre fogom használni.Samsungot preferálom, de más márka is jöhet. Ja és fontos még hogy csak 57 centi széles helyem van, szóval olyan kéne, ami oda befér.
Köszi előre is.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Lucif-R
senior tag
válasz Hedgehanter #12432 üzenetére
mivel ez egy ilyen movie volt igy nem de teljesképen is mennek rajta a dolgok monnyuk diablo2 eléggé pixel háború szal annak marad az ablak
-
wwhy
veterán
a pixel/subpixel hiba hardveres dolog, nehogy má' szoftveresen javítgatni lehessen az esetleges kis masszírozás azért segíthet, mert visszaállíthatja a sérült vezetést; esélye minimális.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Lucif-R
senior tag
Igazából a "baragadt" pixelek meggyógyítására használják több kevesebb sikerrel. Vannak pixelek amik a sok ki be kapcsolgatás hatására felélednek... mivel nem tudod hogy most "szakadás" vagy éppen csak "nem" jutott oda folyadék a bibi igy érdemes elősszőr neki küldeni a SW megoldást ha az nem nyert akkor van még kettő másik: [link] [link]
Garancia nincs egyik re sem... többen irták hogy sikerült nekik 1-2 pixel meggyógyítása de főként subpixelt irtak ahogy olvastam. A lényeg hogy ésszel csináld akármit is csinálsz.
-
AMD Power
titán
A WIDE-nál netezés közben nincs fekete "üres" rész netezés közben?
Illetve játékra de főleg netetésre melyiket érdemesebb venni?
-
Lucif-R
senior tag
válasz Hedgehanter #12437 üzenetére
Anno a 15"os 151MP-men volt 3 zöld pixel 3-4cm-es karikán belül... a monitor keretet fent megszorítottam két ujjal eltünt... eltelt 1-2hét előjött megint... szorongatás eltünés... ez ment 2-3hónapig amikor egyszer úgyeltünt hogy azóta vissza se jött
-
boogie84
veterán
én 2253BW-t vettem! nagyon meg vagyok vele elégedve. bár CMO paneles, de ennek ellenére nekem tökéletes. nem is tudom milyen a samu paneles
színei szépek, filmnézésre játékra netre tökéletes,másra nem használom. grat márkatárs[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha valakit érdekel, még mindig a legolcsóbban a HP LP2475W! Teszt róla!
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz Mauzes #12417 üzenetére
Nos, úgy döntöttem, hogy visszaviszem a monitort, ami már meg is történt. Eddig nagyon pozitív a hozzáállás, mind az üzlet, mind a magyarországi EIZO nemtudommi részéről.
A boltvezető felhívott ugyanis egy "EIZO-s illetékest", aki azt mondta, hogy 11000 Ft fájdalomdíjat fizetnek, ha elfogadom a monitort úgy, ahogy van, vagy pedig bekéretik, ellenőrzik, és cserélik.Én a cserét választottam, pár nap, amíg megérkezik a cserepéldány. Addig is várom a fejleményeket...
-
AMD Power
titán
Ezzel mi a baj?
-
Mauzes
addikt
Nem tűnt úgy, mintha bármire rá akartak volna beszélni, csak egyszerűen elmondta a boltos, hogy a központi szervízben vagy hol ezt a 2 lehetőséget mondták. Hogy ez általános, vagy csak nem volt kedvük bajlódni a monitorral, azt nem tudom. De ahhoz képest, hogy majdnem nem vittem vissza, majd megszokom alapon, ez nem olyan rossz...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest