- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz Rusher #12149 üzenetére
..Igen sajnos ez cumi. Felhivtam őket azt modnták ha minél gyorsabban kitöltöm a garanciafutár ürlapot annál gyorsabban jönnek..gyorsan ki is töltöttem és elvileg hétfőn jön a futár érte és pénteken kapom a másikat.. Tényleg király monitor én sem bántam meg Élvezetes játszani rajta, de most mindig a pixel hibát nézem pedig nem akarom :D
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
old_artist
addikt
válasz pinnacle #12150 üzenetére
Üdv!
1./ nagyon fontos egy adott felbontáshoz a pixel méret, és a jó vezérlő elektronika!
2./ Ha fontos az input-lag, és hogy ne legyen "utánhúzás", akkor talán a XXX.században kell venned monitort, mert tudtommal még nincs olyan monitor, aminek ne lenne utánhúzása! Léteznek olyan monitorok, aminek kevés, vagy nagyon jó az utánhúzása, de a felsoroltak közül nem javaslom a Samsungot.
A legjobb input-lagja a HP LP2475W-nek van, utána az EIZO S2231W és az S2431W jöhet számításba!3./ Jó színvisszaadás: az itt felsoroltaknak nagyon jó/kiváló lehet a színvisszaadása, ha hardveresen be van kalibrálva. Ha sokkal jobb színtelítettséget és színvisszaadást szeretnél ezektől is, akkor az anyagiakban is megmutatkozik!
Kompromisszumos megoldás létezik, de ez csak rajtad múlik - meg a pénztárcádon!
Az biztos, hogy a felsoroltak közül, mindegyik monitor sokkal jobb utánhúzásban, mint a jelenlegi EIZO L557-esed, aminek 25ms az elérési igeje!Ha árban, méretben, input-lagban, tudásban, értékben és színtelítettségben a legideálisabb alternatíva a HP LP2475W és az EIZO S2231W.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz old_artist #12152 üzenetére
Köszi szépen!Olvashatóság szempontjából melyik a legjobb választás?Nekem a 17"-es monitorom 800x600, 1024x768 méretben volt a legjobb.Láttam a S2231W-t jobb volt mint a 1932, de rosszabb, mint az L557 (nem volt annyira éles, és a fekete betűkben egy kis elszíneződés volt). Egyébként nem a pixel mérettől függ a betűk megjelenítése?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz pinnacle #12153 üzenetére
Hát a 17"-ost 1280*1024-ben kellett volna használnod. Minden más felbontásban mosódik a képe, főleg betüknél.
Sztem az elszíneződés nem normális dolog, az valami hiba lehetett.Kint van az első hsz-ben egy táblázat, ha ott elosztod a szélesség cm-t a szélesség pixeldarabjaival, akkor megkapod a pixelméretet. Ettől függ, hogy mekkora "karaktereket" látsz a monitoron. Ilyen szempontból 17 és 20" a legrosszabb választás. De elvileg lehet növelni betűméretet is windowsban.
15" natívban 0,297mm
17" 0,264mm
19" nem wide 0,294mm
20" wide 0,258mm
21" wide és nem wide is 0,27mm
22" wide 0,282mm -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Fusi L3190W LCD monitor.
Nem sokmindent találtam rólla, valaki tud rólla valamit? -
Edween
őstag
Üdv.
Szeretnék véleményeket kérni, az LG W2242T-PF vagy LG W2242T-SF monitorokról, a pozitív vélemény ugyan úgy érdekel mint a negatív, a két monitor miben különbözik, mert megjelenésben tök ugyan az.
Előre is köszönöm. -
old_artist
addikt
válasz pinnacle #12153 üzenetére
Üdv!
Mivel nekem van az említett S2231W, ki is próbáltam több felbontásban is, és semmi olyan nem tapasztaltam, amit említettél. Persze, mindig a gyártó oldalán lévő felbontásokat is kell nézni (3. oldal), hogy miben garantálják a stabil működést, de ezeknél a monitoroknál, a legideálisabb a natív felbontásban való használata! Persze (régi) játékok alatt a natív felbontást meg lehet változtatni, ami nem megy az élsimítások kárára!
Az, hogy rosszabb lenne, mint egy L557-ben (mivel azzal is rendelkezek), nem tudom elképzelni, mivel kipróbáltam, s lehet, hogy valami más gond lehet, vagy a VGA-ban van valami elállítva, vagy esetleg nem DVI-n használod, vagy nem 60Hz-en!
Nálam bármely felbontásban kiválóan tökéletes minden![ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Pivot funkciót egyáltalán használja valaki? Mennyire hátrány ha nincs rajta?
Az tényleg csak annyi, hogy pördít egyet valaki a monitoron, és már szoftveresen be is állítja függőlegesre a szöveget?
-
pinnacle
nagyúr
válasz old_artist #12157 üzenetére
Köszi attiati, old_artist!Persze, hogy a natív felbontásban legjobb a képminőség, de én ezt csak játékban használom, mert olvasásnál eléggé fárasztja a szemem.
Van már valakinek HP LP2475w monitora, jó lenne egy felhasználói tesztet is olvasni.
Talán ez lenne a legjobb választás, bár lehet, hogy FPS játékban, ekkora felületen nehezebb megtalálni az ellent. -
phpmoli
tag
-
DrGonzo22
őstag
válasz attiati #12158 üzenetére
Én kifejezetten utálom, mert még egyetlen olyan darabbal sem találkoztam, aminél megoldott lett volna a vízszintesbe való visszaállítás. (Elég sokat kell szöszögni, amíg újra pont vízszintes nem lesz, és néhány modellnél, pl. a 244t-nél elég nagy erő kell a forgatáshoz, így nehéz kis, finom mozdulatokat tenni. Elvileg van egy valamilyen kallantyú, ami miatt nem lehet tovább forgatni, de én még nem találkoztam olyan monitorral, ahol ez egybeesett volna a valódi vízszintessel, mindig engedi tovább fordulni... ezért én már egy ideje nem is használom ezt a funkciót.)
-
attiati
veterán
válasz phpmoli #12163 üzenetére
Ezt most mire írtad. Ez kérdés vagy válasz?
DrGonzo22: köszi, akkor már pivot sem játszik
old_artist: nagyon kiváncsi leszek. Hol veszed? Mert itthon még csak egy boltban kapható, azt is szerintem webáruház. Azért kérdem, mert szívesen megnéznék én is egy HP 2275W -t kiállítva.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #12162 üzenetére
Kíváncsian várom a tesztet. Igaz elvileg már meglesz az S2231-em
-
pinnacle
nagyúr
válasz old_artist #12162 üzenetére
Köszi old_artist, phpmoli!A ClearType-t ismerem, de szerintem csak ront ha bekapcsolom.
A tftcentral tesztet ismerem, de tudod, hogy a felhasználói teszt az igazi.Vettem én már 100 pontos képminőségü monitort, másnap vissza is vittem.Elméletileg a CHS dugig van HP-vel.
Gondolom ismeritek a 8 napos elállási lehetőséget, de azért jobb lenne kihagyni.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
[ Módosította: Cathfaern ]
-
FDToth
tag
Továbbra is az a gondom,hogy DVD filmeket nem jelenít meg teljes képernyőn a monitorom (t220, Samsung). (előző Fs monitor ok volt ilyen szempontból).
A legújabb nvidia driver van rajta (175.19), ffdshow-s codecet felraktam (más ezen kívül nincsen), frissítettem frimware-t a DVD lejátszóhoz, de sajnos semmi.
A hibát a monitorban keresem, vagy vhol az szgépben?
(mellékesen pl. a fényképeke nem teljes képernyős jeleníti meg a monitor, hanem a két szélén van fekete csík, saját készítésű videóknál is ez van - ez normális?
az auto adjusment pedig nem használható, ja és sajna a monitor jobbra kb olyan 5-6mm-t lejt ) -
DrGonzo22
őstag
ViewSonic Q241wb
Ismeri valaki ezt a típust? Mert eléggé sok eltérő dolgot írnak róla:
[link] [link] [link]Végülis most milyen panel van benne, ill. a prad.de-s adatoknak, vagy a hivatalos weblapon lévőknek higgyek-e A prad.de alapján sokkal jobb monitornak tűnik, de a viewsonic miért adna a valóságnál gyengébb specifikációkat a saját monitoráról a saját weblapján...
Ha van valakinek ötlete szívesen várom. -
old_artist
addikt
válasz attiati #12165 üzenetére
Üdv!
Még nem tudom, hogy hol lesz a beszerzés (osztrákoknál vagy itthon), de már egy PH-s kereskedővel sikerült beszélnem, s lehet, hogy felvállalja az árusítását, ha jövő héten megszerzi a HP viszonteladói jogát, és nagyker áron (~kb. 120-130e körül) fogja feltenni az aprókba!!!
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #12175 üzenetére
Sikerülni sikerült csak valahol valami külföldi fórumon láttam,hogy a Black luminance-ban sikerült 0,16 vagy 0,18 körüli értéket elérni ha jól emlékszem.Nekem ez stabilan 027-0,30,akárhogyan is küzdök vele
Nomeg még küzdök a túlszaturáltsággal,de az megoldódik a VGA cserével,amit lehet kihúzok még év végig,inkább gyűjtök egy picit jobbacskára -
Furky
őstag
válasz FDToth #12173 üzenetére
A monitor dőlését az okozhatja, hogy nem illeszkedik rendesen a talpba, ellenőrizd ezt mégegyszer, alaposan...
A fényképeknél azért lehet pl oldalt fekete csík, mert egyelőre nem wide felbontásokra készíti el a fényképező a fényképeket, hanem 4:3-ban, vagy 5:4es képarányban. Ez természetes. És az is természetes, hogy egyes filmek még nem wideba lettek méretezve, hanem 4:3-ba, és ezért van oldalt csík. Az auto pedig azért nem használható, mert DVI-n kötötted össze, így természetesen sok olyan dolgot automatikusan beállít, amit analóg kábelen neked kellene beállítani, ez nem gond.
Az, hogy teljes képernyőn nem jók a filmek, hááááát én a videókártyára gyanakodnék most már... Lehet azzal nem stimmel valami. Esetleg próbálj meg leszedni egy régebbi drivert (9x.xx-eket kb...) a guru3d.com-ról, vagy próbáld meg másik gépben is ezt a videókártyát. Sajnálom, hogy ez lehet a gond, mert neked egy olcsó, új AGP-s kártya kellett, és ez az volt. Kicsit kellemetlen, mert mégiscsak én ajánlottam ezt, és lehet ez a hiba forrása, bár mondtam, hogy más véleményét is kérd ki erről, meg is tetted, de nem szóltak semmit sem hozzá, vagy bele, csak pci-e-s kártyákat ajánlgattak... -
old_artist
addikt
válasz szeva000 #12177 üzenetére
Üdv!
Igen, lehet, sőt biztos, hogy egy VGA csere (jobbra), (lehet, hogy) megoldja minden problémádat, mivel a VGA jelszíntjét (bár nem tudom), hogy a kalibrátorod ezt bele veszi-e? Tulajdonképpen, ha 0,2 vagy már 0,22 alá sikerül hoznod, akkor már nyert ügyed van! Egy jó VGA-val csodákra képes képet kaphatsz, és ehhez a 24"-oshoz el is kél' egy!
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
A Prad-on is van már HP LP2475w teszt.
-
FDToth
tag
Már kétszer szétszereltem és vissza, sajna nem illeszkedek vmiért valszeg holnap visszaviszem.
Igazad lehet a fényképek és videók nem teljesképernyős megjelenítésében, át kell térnem, akkor a16:9-es felvételekre
megnézek egy 97.28-ast (ezt töltötték le a legtöbben a 9x.xxx-esek közül), ha meg úgy sem jó, akkor tök mindegy, a videokártyát nem azért vettem, hogy filmeket nézzek majd a segítségével, hanem, hogy egyáltalán megjelenítsen wide-ban, úgyhogy jó videokártyát ajánlottál, ne aggódj
Nemsokára úgyis vennem kell egy jobb gépet, ott majd minden oké lesz. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Eddigi 17"-os nem wide (tehát 1280x1024 felbontású) monitoromat tervezem lecserélni egy 22"-osra.
Kérdések:1. Samsung 730BF után nekem ránézésre nem tűnt rosszabbnak a Benq G-sorozat (G2200W, G2000W) képe, ez az időközben eltelt fejlődésnek köszönhető (végülis a 730BF 3 éves modell), vagy szimplán alapból is elég jó a Benq csak nálunk nem túl ismert?
2. játékban is a nativ felbontáson (1680x1050) érdemes-e csak játszani, vagy ott nem annyira lényeges, mint win alatt, vagy filmeknél?
3. Egy ATI 3850 szintű videkártya továbbra is elég lesz, vagy a nagyobb felbontás miatt játékban fps-visszaesés lesz, ha igen mekkora?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pinnacle
nagyúr
válasz attiati #12183 üzenetére
attiati Egy telefonhívást megér, lehet, hogy kiszolgálnak, de ha nem, biztos tudnak kiskert ajánlani.
szeva000 Nem akarsz egy tesztet mutatni?
Én leginkább arra lennék kiváncsi, hogy olvasható-e a szöveg kisebb felbontásban, illetve ekkora felületen, mennyire lehet FPS-t játszani.Köszi! -
-
Furky
őstag
válasz Mercutio_ #12186 üzenetére
1. Passz. Látom a 20"-os példányt is említetted, 17"-os után ne vegyél 20"-ost szerintem, mert a 20as csak olyan magas, mint a mostani 17es. Képméretekről továb tájékozódhatsz az első hozzászólásban egy link keretein belül
2. Így van, játékban nem annyira fontos a natív felbontás, persze előnyös, ha az, de kisebb felbontáson is élvezhető, nem látni olyan jelenséget, mint ha windowsban dolgoznál kisebb felbontáson.
3. Ne viccelj... Nekem 7600GS-em van, és régebbi játékokban elég még ez is arra, hogy 1680x1050ben játszak (UT2004 maxon, GTA SA maxon). Az újabb játékok is menni fognak natívban, csak nem kell nagyon élsimítást, ilyesmit hazsnálni, illetve mértékkel. -
Eagl3
veterán
válasz old_artist #12176 üzenetére
"és nagyker áron (~kb. 120-130e körül) fogja feltenni az aprókba!!! "
Gondolom a 24"-ost nem? A 22-es már kapható 100e ért.
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #12194 üzenetére
ÉS tudásban megegyezik a két monitor? 22-es és 24-es re gondolok, tehát a panel is tök ugyan az értelem szerűen kisebb ileltve az elektronkájuk is megegyezik?
-
Illidan
tag
válasz Edween #12156 üzenetére
Nekem egy napig volt LG W2242T-PF-em, egy Samsung 765MB utódjaként választottam volna ezt a monitort. Bár ez egy alsó kategóriás monitor, ennek ellenére is nagyot csalódtam benne.
A márkával egyébként teljesen elégedett vagyok. Van egy LG32LC41 LCD TV-m és egy percig sem bántam meg, hogy nem egy Samsung 32R81-t vettem helyette.
Ez fekete színű, de nem matt, hanem csillogós, zongoralakk hatású. Ettől számomra elég gagyinak tűnt, de sajnos mostanában ez a "menő" A talpának szinte semmi súlya sincs, emiatt nem áll túl stabilan monitor, bár felborulni azért nem fog.
Amikor próbáltam beállítani a színeit, akkor mellette még ment a régi monitorom. Bárcsak kikapcsoltam volna. Akárhogy próbálgattam, nem nagyon sikerült még csak megközelítőt sem kicsikarnom belőle. Erre amúgy számítottam is, ezt nem sorolom a hátrányai közé.
Azt már annál inkább, hogy zúgott. Igaz, csak 80-as fényerő alatt kezdte, de nekem még az 50-es is túl vakító volt, úgyhogy ez nem vígasztalt.Kiábrándulva az LG-ből, elhoztam helyette egy Samsung 2243BW. Ez egy kicsit drágább, de nekem sokkal minőségibb hatást keltő monitor. A talpa (kis túlzással) olyan nehéz volt, mint az egész LG 2242T. Sajnos ez meg pixelhibás lett, valamint a zúgás ennél is jelentkezett, bár csak 70-es fényerő alatt.
Hamarosan kapok egy új, pixelhibamentes 2243BW-t, de a zúgás miatt aggódom egy kicsit. Lehet, hogy ebből a szériából mindegyik ilyen? Vagy ez függhet attól is, hogy milyen panel van benne (az enyémben CMO volt)?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az elektronikájukban és természetesen tudásukban is különbözik, mivel a 22"-osban Samsung S-PVA panel van (EIZO S2231W-nek a paneljét, de vezérlő elektronikáját sajna nem kapta meg, ezért is gyengébb az EIZO-tól), a 24"-osban meg LG H-IPS display paneljét kapta.
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
LCD Monitor vásárlás előtt állok!
45K-m van rá és egy hd 3870 vidikari lenne ami meghajtja!
Nos mekkora átmérőt javasolnátok és milyen típus márka lenne az ideális főleg játékra??
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
old_artist
addikt
válasz Sickboy25 #12198 üzenetére
Üdv!
Mint már említettem a másik topikban is, ha főleg játékra és semmi grafikai munka, akkor a VGA-dhoz bőven megfelel egy 22"-os monitor - szvsz Samsung 2232BW vagy 2232LW, vagy éppen egy 2253BW vagy egy 2253LW ilyen árban - esetleg! De halgasd meg más véleményét is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG (32UL950-W.AEU) 32" 4K GAMER PRÉMIUM MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22C450B HDMI DVI VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest