Új hozzászólás Aktív témák
-
DNA
tag
Hali!
Biztos 100-an kérdezték már, de akkor én is bepróbálkozom .
Én olyan 24"-os (esetleg picit nagyobb) TFT moncsit keresek, ami:
- widescreen
- lehetőleg fényes kijelzős
- USB csati van rajta
- kontrasztja, színhűsége jó
- játékra, filmnézésre és XBOX360-hoz legyen a lehető legjobb megoldás (hdmi, dvi, vga)
- a fekete (esetleg ezüsttel keverve) szin jön csak be
- 150k alatti ár, ha lehet.Dell e228 van most és a dell 2408-al szemezek.
Más márkák, típusok? Az Eizo-ról mit érdemes tudni? Mindenképpen olyat keresek,
amitől eldobom az agyam. kösziVélemény?
Minden tanácsot örömmel fogadok.Thx.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Esetleg még ez is szóba jöhet: HP LP2475w
Most kb 150e Ft körül kapható, én is szemezek vele. A másik kiszemeltemnek sajnos felment az ára és nem tudom mikor lesz olcsóbb megint, már nem akarok sokáig várni. Fusd végig ezt a tesztet, van minden csatlakozó rajta ami szem-szájnak ingere.mod.: Igen az Eizo monitorok nagyon jók, csak drágák. Most meg főleg. Én az S2431w-vel szemeztem, akkor még 186e Ft volt, most már 205e-ért lehet hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, amit a "bozont" ajánl (HP LP2475W-t, amivel én is rendelkezem), az nagyon kiváló kis "jószág", és még itt is ezt a tesztet is megnézheted, bár ez még a GIG031-es rev., de sok mindent kijavítottak (pl. az interpolarizációt) a már GIG032 rev. verzióban, amivel hazánkba is érkezik!
Itt még aránylag elég olcsó is, ha sietsz! -
DNA
tag
válasz old_artist #12704 üzenetére
Szia!
köszi az infót.
Az Eizo-k egyébként miben tudnak többet a többi hasonló moncsinál, hogy ennyivel drágábbak? Ennyire gyönyörű a képük?
A kontraszt mennyire számít? Valamint a Dell 2408-ról nincs valami véleményed?Megsasolom a HP-t.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Általában a monitorok max. 1500:1 (EIZO), de átlagosan 1000:1 kontraszt a normál alap, viszont ahol ennél többet látsz, az már dinamikus, ami nem sok mindenre jó (szinte semmire), csak "parasztvakításra", nem nagyon szeretik használni a tulajok, sőt ki is kapcsolják, mivel eléggé vibrál pl. filmeknél, a nagy kontraszt (fehér-fekete) váltásoknál, ami idegesítő!
-
DNA
tag
válasz old_artist #12706 üzenetére
Értem, akkor 1000:1 az már jó.
Durva ez a HP monitor, egyedül ez a nagy bumszli talp nem tetszik rajta
Még itt a paneleket láttam (AS-IPS, TN Film, S-PVA), gondolom TN-t ekkora méretben nem érdemes erőltetni. Ez az AS-IPS elég jónak tűnik input lag terén.[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az EIZO-k sok mindenben tudnak többet, mint egy átlagos, vagy professzionális monitoroknál, pl. a vezérlőpanel elektronikájában (verhetetlen), 5 éves világgranciája is egyedülálló, a valós 10-12-14-16-32-36 LUT precíz színvezérlésében és színkezelésében (az átlagos monitorok 8bit-jével szemben), színtere jóval több színt ölel fel mint az eddigi LCD képernyők. A képek és ábrák erőteljesebben élőbben hatnak. A kijelző olyan nagy telítettségű színeket jelenít meg (pl. 68 milliárd palettából a 16,7 millió színt)), amelyek szinte már nem ábrázolhatók. Azok a felhasználók, akiknek sokféle színre és szín-differenciálásra van szükségük, azoknak ideális megoldás - bár anyagi függő is, hogy melyik/milyen típus felel meg igényeinknek!
A kontrasztról már előbb írtam, a Dell-ről csak a nagy input lag-ja miatt, ha játékra és hasonló dolgokra is használod, akkor inkább az említett "dell-verő" HP-t ajánlanám, minden szempontból, bár a HP-nál nem igen a design az erősségük, de ki nézi azt, ha a kijelző a fontos, és nem a nappali díszeként akarjuk használni!
A HP feketéje viszont szinte ezen kategóriában, mivel H-IPS panelos, verhetetlen ár/érték/tudás színten! ... én nagyon ajánlom![ Szerkesztve ]
-
DNA
tag
válasz old_artist #12708 üzenetére
Köszönöm a kielégítő válaszodat
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, az 1000:1 az már elég jó, és szinte alap egy LCD-TFT-nek!
Igen, a talp az egy kicsit "durva", de én pl. a post-it és egy tollal megoldottam, hogy mindig a kezeim ügyében legyen, és a wacom táblát is nagyon jól el tudom alatta helyezni, ami helytakarékosság szempontjából - kiváló!
Igen, a TN-eseket szvsz ekkora méretben már nagyon durva, mivel szinte élvezhetetlen!
Igen, az input-lag nagyon kiváló, sőt ahogy én mértem, 19-26ms között van - kiváló!!! -
R
senior tag
Hali!
Létezik olyan hogy analóg - DVI - analóg átalakító?
2 monitorom van, mind a kettő analóg...jó lenne mind a kettőt használni. -
R
senior tag
válasz old_artist #12714 üzenetére
1 DVI, 1 D-SUB
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha mindkettőhöz D-sub kábeled van, akkor az egyikhez a "dr.bubo" ajánlatával fémjelzett D-sub/DVI átalakítóval összekötöd a VGA-dat, a másikkal persze a D-sub-bal, és a VGA driverében beállítod a két monitrors lehetőség adta funkciókat - és már kész is!
Ha viszont van egy D-sub/D-sub és egy D-sub/DVI kábeled, akkor "élesben" is összekötheted a VGA-val!
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #12708 üzenetére
nah azért megsúgom,hogy kint az osztrákoknál a hp-t világgarival adták.....no comment.....Mi akkor hol is élünk???a szarban??
Vagy ennyire átbasszák az embereket itt?
Én nem értem,hogy mi a fenét foglalkozzak a kinézetével a monitornak.Az ilyen embereket sem értem.Az a XX"!...no az legyen jó.Most mi abban az élvezet,ha nézek egy csilli-villi TN paneles valamit,aminek minősíthetetlen a képe ...na ez nekem már magas[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket monitorok kapcsán, mert nem igazán értek hozzájuk sajnos. Próbálok költséghatékony lenni, és a megspórolt pénzt mondjuk a videókártyába fektetni.
Ehhez mit szóltok: LG W1942S-SF -
fradi81
veterán
válasz dangerzone #12719 üzenetére
Ha elég akkor méret, akkor én inkább vennék egy samsungot
moto g72, Ninebot d28e
-
old_artist
addikt
válasz szeva000 #12718 üzenetére
Üdv!
Azt nem is mondtad, hogy világgaranciával kaptad - az igen! A balkánnak meg marad a nyűg, ha valami baj van vele! Azt már sentettem, hogy csak a mi gazdasági piacunk ilyen gusztustalan, vagy csak velünk szemben alkalmazzák ezeket a lépéseket - szvsz!
Az írásod második felével teljesen egyetértek, mint már én is írtam!
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #12721 üzenetére
lehet nem is említettem ..kissé sokfelé jár az agyam mostanában
Jah..oszt mondom az osztráknak,hogy a garilavél holvan???az meg gondolkodott 2napig mi is lehet az Miii????
Háát mondom nálunk adnak sok sz*r papírt még a számla mellé,mert az semit nem ér.Nah ez már neki végképp magas volt
Aztán elmagyarázta,világgaris termékeknél nincs is ilyen elég a monitor sorozatszáma,esetleg számla és ennyi,sőőt náluk sehol nincs igazán ilyen(aztsem tudta mi az a garilevél)
Hááát sajna itt tartunk még mindig.Nagyon elgondolkodtató,hogy vásároljaon e egyáltalán itthon drágábban és sokkal rosszabb feltételek mellett az ember[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #12724 üzenetére
Most nemtommm,megérné e valamilyen care packot venni rá.szted???
De nemtudok eligazodni,hogy mit miért és mikor érdemes megvenni -
szeva000
addikt
válasz old_artist #12726 üzenetére
Az a baj,nem is értelmezhető az egész...a legbosszantóbb az,hogy még odameri a magyarországi hp írni a hivatalos oldalán,hogy az infók miatt nem vállal fefelősséget
De majd te utánakérdezelÚgyis ráérsz[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #12728 üzenetére
Azért elmondom,hogy én már a múltkor írtam nekik egy mailt,hogy a care packot ismertessék bővebben és,miként lehetne megrendelni.....inkább nem ecsetelném a választ,mert majdnem elrepítettem a monitort
a lényege,hogy nekik semmi közük ezekhez,keressek meg egy forgalmazót,majd az elmondja
Furcsa módon a haverom írt az angliai cégnek és ott tök rendesek.Ha jól menne az angol,nem is gondolkodnék[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #12730 üzenetére
ő nyomtató miatt írt az angolokhoz,de azok mindent elintéztek és válaszoltak is normálisan.Ígérgeti már 1hete nekem is,demég nem ért ide
Ezért is kellene aki érthetően és egyértelműen megmondaná mit lenne érdemes megvenni -
dangerzone
addikt
-
wwhy
veterán
válasz dangerzone #12733 üzenetére
már sokszor leírtuk, h a 19-es wide enm a legjobb megoldás (magasság, felbontás). de ha neked megfelel, akkor OK.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz dangerzone #12735 üzenetére
20 vagy 22; de nézd meg vhol élőben a monitorokat, és akkor látni fogod, h neked mi a jó.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Ulf
tag
Sziasztok.
Még mindíg nemsikerült döntenem.
2 monitor között vacilálok.LG W2252TQ-PF
[link]Samsung 2253LW
[link]Ahol dinamikus kontraszt van megadva, ott meglehet tudni valahol, hogy mennyi a sima (statikus?) kontraszt?
De bármi ezeknél jobb 50e alatti monitor jöhet. Márkától függetlenül.
Kicsit megingott a bizalmam a Samsungban mert a Samus topicban sokan irják hogy rengeteg a pixelhibás monitor. Nem tudom, hogy ez csak hiszti, vagy csak azért van több probléma mert a Samuból fogy a legtöbb. Esetleg tényleg minőségi probléma van az új Samsungokkal.Érdemes lehet Ausztiában szétnézni? Mert gond nélkül tudnék ott is vásrolni, és sokan írják hogy ott olcsóbb. Tudnátok valami linket? Mert én a pixmaniát nézegettem de ott drágább.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek érdemes e befeketni ebbe: ACER X243W.
A 24 colhoz képest elég jó árnak tűnik, de sehol nem találok tesztet róla. Mert azért az ár nem mindegy :-)Köszönöm a választ!
-
-
wwhy
veterán
-
wwhy
veterán
22-es NEC S-PVA, és még kalibrátort is adnak hozzá
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Erről: BenQ G2000W 20" van már Valakinek tapasztalata?
Megéri megvenni?
(A mostani 17"-es Belinea CRT-met váltaná fel, web-en melózok + játék...)
- Alex -
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Hol találok összefoglalót arról, hogy milyen panel a jó panel?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
dr.bubo
őstag
válasz Alex123 #12746 üzenetére
Hi!
Én már több, mint egy hónapja használom a Benq G2000WD monitoromat.
Semmi próbléma nincs vele. Szerintem megéri megvenni.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest