- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
Kipróbáltam a Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G-ben a Vodafoneos kártyát. Megy a VoLTE és a VoWiFi is. Érdekes, a beállításoknál nem cvsak az van, hogy Mobilhálózat előnyben, Wifi hálózat előnyben, hanem ilyen is van, hogy IMS első sorban, vagy valami hasonló elnevezés. Yetteles kártyánál nincs ilyen. Ez mit takar? Ha erre van állítva, a szolgáltató dönti el mely módon csatlakozzon a hálózathoz?
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
-
tibor23
senior tag
Horvátországban vagyok, Telekom volte roaming megy hd+, voda nem, vowifi egyikkel sem, se horvát se telekomos wifivel. A52s és A53 (ebben csak t és digi) telefonok.
-
thomas77
senior tag
válasz tibor23 #7359 üzenetére
Annyiból örülök a visszajelzésednek, hogy nem csak nálam problémás ez a dolog. Persze mások is jelezték már hogy nem negy, de minden új visszajelzés hasznos lehet a többieknek is.
A közös táblázatot érdemes lenne frissíteni ezzel az infóval is, de mintha annak nem lenne most gazdája.
Érdemes lenne egy Voda VoWifi oszlopot létrehozni, + egy roamingban működik oszlopot is. -
tibor23
senior tag
Érdekes, hogy IWLAN hálózatot mutat, mint mikor vowifin van, de nem regisztrál a horvát hálózaton (telekomos kártya adja a wifit itt).
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz tibor23 #7361 üzenetére
Azt már korábban megírtam, hogy nem szabad voda sim-et roaming környezetbe vinni magyar ip címmel rendelkező wifin-vel mert el fog menni a VoWiFi és addig nem jön vissza, amíg vissza nem érsz vele honos hálózatba.
Én egy hónap múlva megyek csak a horvátokhoz, de nálam már ezért az lesz a stratégia, hogy a vodás sim-et tartalmazó telefon ne lásson kint magyar ip-s wlan-t. Ugye ez azért gáz, mert a Yetteles sim-nek meg pont az kell, de mivel a yeti sim-ek tudják a VoLTE roamingot a hrvatski telekom hálózatán, így inkább nem akarok majd a yeti sim-el VoWiFi-t használni, hogy a vodán legyen normális hangminőségű VoWiFi. -
thomas77
senior tag
válasz 4Grider #7362 üzenetére
Nekem elmegy a VoWIfi a vodás simen akkor is, ha csak a vodás sim van a telefonban, és nem adok neki magyar IP-s wlan-t.
Nálam elmegy mindenképp, ahogy elkezd roamingolni a kártya és valamiféle forgalom indul, akár adat, akár hívás.De mindegy is...
Egy hónap múlva te is tesztelsz és meglátjuk, nálad milyen tüneteket produkál. -
-
Killing
addikt
Na megírom tapasztalataimat a vodafone VoLTE / VoWiFi kapcsán, hátha valakinek érdekes lehet.
A készülék egy vadonat új iPhone 16 Pro, Telekom VoLTE, VoWiFi természetesen megy egyből mint az álom. A vodafone viszont csak VoWiFi-t tudott produkálni, VoLTE-t azt az istennek sem, semmilyen beállítás mellett (utólag kiderült hogy minden jól volt beállítva).
Felhívtam a 1270-et hogy kapcsolják be, azt mondják be van (ebben igazuk volt, ugyanis a VoWiFi feltétele a bekapcsolt 4G hang szolgáltatás. IMS regisztráció nem zajlott le 4G-n, csak WiFi-n.
Természetesen ilyenkor mindig a SIM kártya cseréje a javaslat amit meg is tettem, mondom hátha, ezúttal átváltattam eSim-re a fizikait de ez nem oldotta meg a problémát.
Az üzletben rákérdeztem a 4G hangra,azt mondja nincs erre rálátása. Nem tudom kinek van ha az üzletben nincs?A 1270-en 3. (!!) próbálkozásra tudtam kifogni egy olyan nagyon segítőkész ügyintézőt akivel megtudtam beszélni hogy kapcsolja ki majd be a VoLTE szolgáltatást, megbeszéltem vele hogy azonnal kikapcsolom a telefont amint letettük, 5 perc múlva be.
Láss csodát, megoldotta a problémát, hasít a VoLTE!
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
martonl
senior tag
válasz tibor23 #7368 üzenetére
De van, csak az a csavar, hogy ne arról a telefonról vpn-ezz, amin vowifiznél, mert a vowifi a vpn "alatt" épül fel az eredeti netkapcsolat ip címével, erről volt is szó. Tehát kell egy külön hotspot, ami magyar ip-s netet szór, és az már lehet akár vpn-nel is megoldva.
-
4Grider
nagyúr
válasz tibor23 #7368 üzenetére
Ez nekem logikusnak tűnik, ezért nem is próbálkoztam vele korábban. De itt valaki írta, hogy neki meg müködik így a VoWiFi külföldi ip címmel rendelkező wlan-ra csatlakozva. Erre a yettelt lehet tesztelni, mert ők csak a magyar ip címhez ragaszkodnak, a többi nem érdekli őket (ez már tesztelve van).
-
thomas77
senior tag
válasz Killing #7369 üzenetére
Olvastam a hozzászólásodat a vodás topikban is.
Nem mész mostanában külföldre? Elég lenne csak pár percre. Mert ugye mi itt a vodás VoWifi külföldi használatával kínlódunk.
iPhone-os még nem jelzett vissza a VoWifivel kapcsolatban külföldön. Vajon neked úgy is menne?Megoldás lehetne a VoWifi külföldön nem működésére a VoLTE ki-be kapcsoltatás?
-
Killing
addikt
-
thomas77
senior tag
válasz Killing #7374 üzenetére
Kinti IP-vel úgy, hogy a sim roamingoljón egy külföldi szolgáltató hálózatán. Tehát úgy, ahogy egy egyszerű turista is csinálná.
VoWifi kikényszerítéséhez persze repülőbe kellene tenned a telefont bekapcsolt Wifivel. Mert ugye ha van használható térerőd, akkor jó esetben sima mobilhívást fogsz indítani. Azzal meg nem vagyunk elöbbre.
Köszönjük a tesztet előre is!Azt még megnéznéd, hogy milyen verziót mutat a telefonod az "Általánás, Infó, Szolgáltató" sorban? Nekem 59.0 van most Voda kártyával. Nálad?
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
válasz thomas77 #7378 üzenetére
De tudok, ha WiFin van akkor az IMS átugrik hang és sms-re. 4G-n csak “Beszédhang” van a voda IMS mellett. Esetleg más iPhoneos a Beállítások -> Általános -> Infó -> Szolgáltató sorra nyomva megtudja mondani hogy mi szerepel az IMS állapot mellett?
Nekem mint látható a Telekom mind a kettőt írja, a voda csak a hangot. Mondjuk ez legyen a legkisebb baja van végre működikMeg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
domper2015
senior tag
Telekom simről megosztott adat esetén se ment ma Romániában a Vodafone VoWifi,inkább a Digi Ro-n roamingolt.igaz, hogy Romániában kapcsoltam be az a hotspotot, amikor már a Orange hálózatán volt.
-
4Grider
nagyúr
válasz domper2015 #7380 üzenetére
Ha magyar telekom sim-ről (azaz magyar ip-ről van szó), akkor pont azért nem ment a VoWiFi, mert roaming környezetben kapott magyar ip-t a voda sim. A yettel pont fordítva működik, azt ez nem zavarja és úgy azzal menni szokott a VoWiFi.
-
M@Db0Y
senior tag
Japánbanban is megy a Vodafone vowifi szerda óta, most egy honor magic 5 pro és egy magic 6 pro van a munkatársamnál.
Samsung A51et elfelejtettem, de 16-án utánam jön akkor tesztelem azzal is. Illetve Thaiföldön is ki fogom tudni próbálni, de eddig sose volt gond, nem hiszem, hogy bármi anomália lenne. Samsungra vagyok kíváncsi..
-
Ludovicus
aktív tag
Sziasztok! Nemrég céges kártyán megtörtént a Telekom -> Vodafone szolgálatóváltás. Eddig gond nélkül használtam Tkom hálózatom a vowifi-t, de Vodafone-on csak a volte működik, a vowifi eltűnt a beállításokból és a felülről lehúzható menüből is. Látom, másoknál az a probléma, hogy külföldön jártak a kártyával és viszont csak itthon használtam a szolgáltatóváltás óta. Elképzelhető, hogy a szolgáltató tiltotta le a vowifi-t? (Android rendszer és A32, ha számít az eszköz.)
-
4Grider
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #7388 üzenetére
Yettel VoWiFi csak magyar ip címmel megy.
-
mAtThEw0319
senior tag
WireGuard a WG rövidítés ? A saját VPN meg gondolom, hogy otthon a routeredre van telepítve és nem egy külső szolgáltatónak fizetsz és úgy pl egy NordVPN/Mullvad/ProtonVPN app az iOS-n. Mennyi idő alatt váltott át is VoWiFi-re? Mert én próbálkozom kint, de hiába vagyok VPN-re csatlakozva (nem saját) semmi hatása.
"amiről tudjuk, hogy Roaming esetén is egy magyar jelen esetben Yetteles cím lesz"
Ezt kifejtenéd kérlek, hogy hogyan?4Grider #7390
Külföldön, hogy szerezzek magyar IP-t? 😕 Nincs otthoni VPN-M, csak fizetős. És ahogy olvasom, az nem működik..[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #7390 üzenetére
Amikor bármilyen magyar előfizetéssel roamingolsz és használod a magyar mobilnetet, akkor bizony magyar ip címet kapsz a telefonodra. Ez viszont nem elégíti ki azt a feltételt, hogy a yettelnek magyar ip címre van szüksége a VoWiFi működéséhez, hiszen ilyenkor nem wifin lóg a készülék. Ha viszont van egy magyar netes (adat)sim és azt beteszed egy 4G/5G routerbe és azzal roamingolsz, az általa kapott ip is magyar lesz, így annak wlan-jára csatlakozva már mennie kell a yettel VoWiFi-nek Spanyolországban is. EU-n kívül ugye ez drága mulatság, mert a routerben lévő sim horror áron fog adatroamingolni.
A vodafone pont fordítva működik. Ott pont letiltódik a VoWiFi, ha roaming környezetben magyar ip címet kap wlan-on keresztül. Egyébként idővel ez a yettellel is meg szokott történni roaming környezetben...
A telekom VoWiFi csak addig működik bármilyen wlan-on, amíg az előfizetés utoljára a Magyar Telekom hálózatára volt feljelentkezve (repülő móddal lehet megoldani). Mihelyt bármilyen idegen hálózatra feljelentkezteted a telekom simet, letiltódik rajta a VoWiFi addig, míg honos hálózatot nem lát a SIM. -
4Grider
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #7392 üzenetére
Csak tipp: Az adott wifi helyi ip cím mögött lesz és a vpn kliensed azt nem tudja rendesen elrejteni.
Október végén fogok hasonló szituációt WG (igen, wireguard) klienssel kitesztelni (az otthoni routerem WG képes).
A WG kliensekbe bebújtatható a teljes forgalom és mások is írták, hogy azzal így megy. Én mondjuk szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de eddig még csak OpenVPN kliensekkel játszottam (azokkal nem ment). -
tomp
Topikgazda
Kell egy másik telefon ami ugye roamingban van és arról megosztani a netet. Másik telefonon azzal a wifivel máris lesz VoWiFi.
-
mAtThEw0319
senior tag
Basszus.. Ezt a hsz barnibooo #7295 üzenetére szerettem volna küldeni kérdésként ...
4Grider #7393
A kollégának működik: #7295
Amúgy melyik márkára a legegyszerűbb feltelepíteni egy WG VPN klienst?tomp #7394
Köszönöm neked is! Már értem ezt a részét ! Sok lenne úgy a mobilszámla, meg nem minden esetben praktikus megoldás ez számomra. A VPN-s annál inkább![ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Ha elolvasod a leírását, akkor kiderül, hogy a kliensen az allowed ips sorral határozod azt meg, hogy mi felé tegye be a forgalmat a kliens. Ha ott azt mondod, hogy "0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1" akkor a teljes forgalom be fog bújni, ha viszont egy/több publikus ip címet/tartományt sorolsz ott fel, vagy a távoli/otthoni alhálózatot, akkor azok felé a vpn szerveren keresztül és/vagy csatornában fog a forgalom menni.
Ezzel nem azt mondom, hogy tutira működni fog ezzel a beállítással a Yettel VoWiFi egy külföldi wlan-on, de egy próbát megérhet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest