- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
kiborg
aktív tag
Háát, nemtudom, én már ilyen vastagságú kötegelőket téptem el kézzel (igaz, fogóval fogtam)és nem bizonyult valami erősenek.
Ellenben amire való, rögzítésre, hogy ne mozduljon el valami nagy mértékben, arra kiváló. Víznél nekem szempont az, hogy 0% esélye legyen a víznek bárhol is ereszteni, csak maximum az általam kijelölt helyen, ezért van csak és kizárólaf bilincs a rendszerben. Elgondolkodtam azon, hogy egy bilincs, vagy 3 kötegelő csonk lehet a szebb
Bár én nem kifelyezetten a design-ra hajtok, csak jól tegye a dolgát.
Uff: KiborgÉsszel él az ember - mondá a kannibál!
-
Achill3uS
nagyúr
tudom sokan mondták, de én mindig elmondom, hogy ez volt (kaptam) ezt kell szeretni
egyébként majd szerzek tripla radit, csak 1/2''-es menet miatt persze eu-ban megint nem kapok"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
bim
veterán
-
ssolitude
őstag
Ezt garantáltan nem téped el. Amúgy a 8/10-es rézcsőre van ráhúzva a 8/10-es műanyag cső,már rögzítés nélkül is elég lehúzni(rátolni is). Másodsorban ebben a kötegelőben fém alkatrész is van, az anyaga pedig brutál. (Talán nem árulok el titkot azzal, hogy nem Mo-ról származik.)
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Achill3uS
nagyúr
jah, újrafúrni, meg ilyesmi, de ha már egy ilyen jól összepakolt rendszerem van és minden gyári, nem akarok egy tákolt radit, meg egyelöre pénzem sincs erre, de ahogy nézem nemis nagyon kell, legalább 30fokot ver ígyis a Scythe Infinity-re a cucc azonos órajelen és feszen OMG 3600mhz 1.42v 90 fok körül volt 4magot terhelő p95-tel, most 55-60 között van, a radin egy coolink x1 venti szívja a meleget, ennyi (vga még nincs bekötve, de a 8600gt nem fogja szétfűteni) egyébként 10/8-as cucc is volt rajta pár napot, egy asetek antarctica blokk, eheim station pumpa, meg u.ez a radi, és 75 körül volt a load, jócskán ráver ez a rendszer..
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Köszi a tanácsokat a ramokkal kapcsolatban
Hát most őszintén nem tudom mi tévő legyek. Nem nagyon van hangulatom két körösre gyártani a rendzsert(meg aztán hirtelen nincsen rá keret sem ).
Abban is igazad van,hogy nem fogom most átfaragni az egész cuccot,szerintem egy aktív hűtéses radinál annyit nem számít az hogy merre állnak a lamellák (legalábbis remélem ).
Viszont megfordítani megfogom,hogy lefelé álljanak a csonkok,meg szívatni fogom róla a levegőt,mert most fújatom. Plusz akkor már felugrik a harmadik venti is.
Viszont: Valaki plíz help: esetleg valami más megoldás a kétkörösítésen kívül a RAM-blokkjaimra?
[Szerkesztve]"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
rob210
nagyúr
válasz Achill3uS #2161 üzenetére
Igen ezt nem is vitatom a nagyobb átmérő nagyobb vízszállítás és ugye a turbulens ventillátor
De a radi ügyében nem látod jól a dolgot, bár írtad, hogy nincs pénzed rá.
Rendelhető nem is egy Német oldaon számodra megfelelő radi dupla és tripla is.
De még mindíg azt mondom, hogy szép barkács eredményeket lehet elérni.
Nem mindíg a gyári a szép és olcsó.Renault power
-
Achill3uS
nagyúr
figy nem azt vitatom, hogy egy tripla radi nem jönne jól csak, hogy nem akarok rajta sokat fabrikálni, átalakítóval meg nemtudom mennyit veszítenék, bár esélyes, hogy kevesebbet mint amennyit a radi méretével nyerek, bár azt kell mondjam ez a radi nagyon közel áll egy duplához, xs-en volt aki tesztelte, szóval nem olyan rossz ez. jah, anyagi forrás per pill nincs rá, de ez nem azt jelenti, hogy a jövő héten nem lesz szóval, nézelődök, mit lenne érdemes.. (linket kaphatnék azokról a német oldalakról? )
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2163 üzenetére
Szívesen
Ha meg akarod tartani a ramblokkokat a vízkörben, akkor sztem a mostani félpárhuzamos kitérő még a legjobb megoldás. Nem sok víz áramlik ugyan benne, de a ramoknak ez is elég lesz. Soros az egészet rontja, kétkörös meg drága. Tehát kizárásos alapon ez is beválik
A szívó/fújó nem sokat számít, állt. max 1-3 fokot. Vastag radiknál a szívó jobb egy kicsit. (Viszont azt se feledd, hogyha a ház felőli oldalra rakod a ventiket, a házra fujják vissza a hőt. Egyes tesztek szerint, amiket eddig láttam, a hőleadás és a venti sebessége arányában ez akár 10°C-ot is meghaladhatja.)
''Extrém'' eset: nemrég véletlenül fordítva raktam a ventit a proci bordájára. Utána észrevettem és visszafordítottam, aminek hatása: idle -1, load -2, chipset +2°C lett... nem valami egetrengető különbség.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
rob210
nagyúr
Lehet nekem is nézni kéne egy tripla radit csak ez a hc már ugy a szívemhez nőtt
Renault power
-
iCeAgE
tag
''félpárhuzamos kitérő még a legjobb megoldás'' - ez ugye vicc???
HA nem, akkor inkább NE osztogass tanácsot.
Abban az ágban ÁLL a folyadék!! Ennyi erővel töltsd fel a blokkot és dugózd le.
Nyugdíjas:
A ram blokkokat párhuzamosítva, sorosan kösd be őket a rendszerbe, két elosztó segítségével.
(ha nagyon nem találsz elosztót, akkor majd valamit faragunk)
Így lesz mindenhol áramlás, és a proci blokk sem kap kevesebb folyadékot.gondolkozz.com
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen,ezt akartam én is írni,hogy ez igy nem lesz jó,mert ott tényleg áll a víz
Ezt kissé későn vettem észre,ezért kell valami gyors megoldás.
iceage: esetleg priviben tudnál valami felsőtítést nyújtani,mert most nem biztos,hogy jól képzelem el amire gondolsz
Ha kell akkor persuze,jó ha tudunk faragni"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
T.Robin
csendes tag
Végre elkészült az én vízhűtésem is
Az eddigi eredmények sokkal jobbak mint vártam.
Eddig Idle 54fok(melegebb napon 58)
Most 45 fok!
Alaplap 30 fok és 40 fok körül volt eddig.
GPU 45 fok és 58 fok volt eddig (Galaxy Zalman )
Köszönet az összes leírt tapasztalért,ami nekem nagyon sokat segített
Pár kép a kész rendszerről
Lehet nem sikerült a képfeltöltés,de akkor megpróbálom mégegyszer.
[Szerkesztve] -
T.Robin
csendes tag
Most hogy már kicsit teszteltem a rendszert a PRIME95-el a proci 59 fokig melegedett,az alaplap 37 fokra és az üresjáratban sem megy lejjebb,a GPU maradt 48 fok,de azt még nem teszteltem.
És most a leghangosabb a gépben a Winyó
Szerelésnél volt bár apró bökkenő,de nem vészesek,bár egyszer addig mozgattam a pumpát míg sikerült lehúzni róla a csövet,és folyt a víz,de hála az égnek csak az asztalra.
Az egyik cső ami a GPU-ra megy,hidegen jó volt,de amikor kicsit lanygyi lett akkor megtört,ezért szedhedtem szét az egész rendszert.
Egyébként a lap IC7 ami köztudottan fölé mér. -
Achill3uS
nagyúr
nah, énis kiegészítem a galériát
íme az összeszerelt 1/2''-es rendszer, bevetés közben:
[link]
[link]
idle 40 load 60 fok körül (+- 3-4fok) tart egy Kentsfield-et 3.6GHz-en, és idle 34 load 40 fokon egy vmodos 8600GT-t egyelöre nem siettetem a tripla radi dolgot, de elkezdtem keresgélni.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
cyber86
őstag
Hali. Valaki meg tudná mondani milyen blokkot vegyek a Geforce 8800 GTX emre?
-
.mf
veterán
Már bocs, de a te megoldásod mennyivel lenne jobb?
2088 >> ''Itt lehet játszani a csövek méretével (átmérő), mert ha van kissebb ellenállású ág, akkor oda mehet vékonyabb csövecske, mint pl a Te esetedben.''
Szóval a procihoz vagy gpu-hoz menő ágat rontanád (ahová a legfontosabb, hogy megfelelő áramlás jusson), hogy a ramhoz (ahová pedig nem fontos, hiszen alig melegszik a másik kettőhöz képest) több víz jusson. Mondasz egy ilyet és utána engem szólsz le, hogy ne osztogassak tanácsokat? Hmm, asszem kiakadt a szarkazmus-méterem
Az pedig, hogy
''Így lesz mindenhol áramlás, és a proci blokk sem kap kevesebb folyadékot.''
nem igaz. A ramnál az áramlás alig javul, míg a procinál romlik. Ha valamit kétfelé osztasz, azok összege nem lesz nagyobb, mint az eredeti.
Nyugdíjas, ultimate teszt:
Nézd meg most a ramblokkokat. Perzselően melegek? Ha csak langyosak/kézmelegek, akkor az is elég.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Achill3uS
nagyúr
bim & rob210 köszi
kb jól látjátok, a blokk nem egészen 8600 supportos, szóval az alsó kettő felfogatót be tudtam ügyködni, de a felső kettőt nem, így az kábel kötegelővel van felszorítva, de funkcióját tökéletesen betölti (egyébként van házam, de ritkán használom )
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Kenny88
tag
van egy Black Ice Pro II 240mm Radiatorom es se hogy nem tudom fel fogatni a hazam hatujara csavaral, most is kotegelovel van fel szoritva valaki tudna adni tippet hogy hogy tegyem fel?
-
bim
veterán
most nézem hogy már majdnem 3 éve van vizem .
azóta nem használtam léget procin.
[link]
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
egyébként megnéznék már egy képet a Te rendszeredől is
bim: grat, vénülsz"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
T.Robin
csendes tag
A kötegelő tényleg elkelne,jogos a 2 pont.
Hát,nem túl szép de még nem kostoltam
Viszont egy kérdés: Miért van,hogy 1-2 óra után a pumpa olyan hangot ad mintha levegős lenne,pedig szerintem nem az.Valami szürcsögő hang, de nem túl hangos,legalábbis nem annyira mint feltöltésnél. -
jones965
Modder
Sziasztok !
Na szóval:- én is elkészültem a rendszeremmel, igaz még nem teljes mert a FET-ek és a chippek is le lesznek ''vizesítve'', de gondoltam színesítés képpen megosztom veletek.
A rendszer: nexxos xp high flow, GPU X-2 8800 heatkiller, laing ddc, noise isolator,1 HTF3-120 single, 1 HTF-120 dual.
[link]
[link]
Előző hsz-emben:[link]
írtam, hogy sikerült szereznem hangszigetelő szivacsot, amit gyakorlatilag a plexi oldal kivételével mindenhová tettem - szerintem megérte az árát.
A beüzemelés után történt egy kis malőr és a nexxos xp plexi teteje megrepedt , ezért kénytelen voltam gyártani helyette másikat. Sikerült szereznem eloxált aluminiumot:
[link] amiből elkészült az új blokktető.
Ilyen volt:[link] , és ilyen lett:[link]
A cuccokat mind R.Zolitól vettem-(személyesen voltam nála és egyáltalán nem olyan nagyképű mint ahogy néhányan jellemzitek-no comment-).
A tesztekról csak annyit, hogy átlagban 15-20C fokkal tartja hűvösebben a cuccokat mint az elődjei: pl-artic frezer 64 pro.
Üzemközben összeszerelve:[link]
[Szerkesztve] -
-
jones965
Modder
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mivel ezeknek a ramoknak nyugodt szívvel lehet adni feszt,ezért nem jó 5let igy hagyni,mivel most forró a blokk. És ahogy Iceage is irta az áramlás ott 0!!!,tehát igy nem lesz jó az biztos. Áll a víz,nem mozog.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest