- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na akkor felteszem a kérdést,mert ez ugyis előkerül előbb utóbb....
Szóval a D5-höz milyen blokk passzol. Nyilván valami kis ellenállású. Ha jól tévedek az Apogee ilyen... Vagy van annál jobb választás?"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
boygabi_
aktív tag
Ssolitude.
Asszem te írtad hogy Citroen fűtőradiátorod van.A helyzet az hogy érdekelne hogyan is néz ez ki+és hogyan oldottad meg a bekötését.
Ha tudod az is kellene hogy pontosan milyen típusé vagy milyen gyári száma cikkszáma van.
Mert a rendszeremet meg kellett bontanom és annyira dzsuvás volt a használt radi miatt hogy lehet beruházok egy ilyen költséghatékony radiba.Thx. -
ssolitude
őstag
válasz boygabi_ #2610 üzenetére
Alu. Nagyon - talán túlságosan is - sűrű lamellás, viszont az ellenállása majdnem nulla.
Cikkszámot nem tudok sajna mondani, mert a dobozát kidobtam, de a kép alapján ismernie kell a boltosnak. Citroen Saxo radi.
A réz csonkok helyett eredetileg alu csövek voltak, kb 18-as átmérővel,egyik végükön peremezve. A peremes rész volt egy bilinccsel lefogatva. Mivel 10-es rézcsővel épült a rendszer, ezért ezt a 10-es átmérőt ki kellett peremezni. A 10-es csőre került egy 10-es, arra egy 14-es, arra pedig egy 16-os alátét(réz), mindez tisztességgel összeforrasztva.Értelemszerűen a legnagyobb alátét alá kerül a tömítés,majd erre a bilincs.
Nem tudom mennyire érthető, a kép talán segít kicsit.
Annyit azonban még el kell mondanom: az aláírásodban szereplő rendszert bőven ki fogja szolgálni, de hosszabb távra ne tervezz vele.Viszonyításképp: nálam egy 2600-ra húzott X2 3800-ast visz, meg egy 670/980-as 8800GTS-t.Fullra terhelt rendszernél olyan 47 fok CPU és 54 fok GPU hőmérdéklet van. Mivel mindenem házi gyártás, ezért valószínűleg nincs fullra terhelve a radi. Nem tudom mit működne gyári blokkokkal.Két 120-as Zalman 5V-on szívja a radit.
Az ára ha jól emlékszem bruttó 5600 körül volt(6000 alatt), ha kompromisszumkész vagy, és nem akarod szénné tuningolni a rendszert, akkor jó választás.
[Szerkesztve]''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
kiborg
aktív tag
Hali!
Hydor L20 szivattyúm van. A csend és a minél keveseeb rezgés érdekében becsomagoltam szivacsba és csak a teteje és az eleje meg a hátulja látszik ki. Okozhatja ez a szivattyú túlmelegedését és emiatt a leégését ?
Kibírná adott esetben egy teljesen zárt dobozban is ?
KiborgÉsszel él az ember - mondá a kannibál!
-
-
shteer
titán
válasz ssolitude #2618 üzenetére
maróssal még nem tárgyaltam, mert oda konkrét tervek kellenek, de aki eddig csinálta nekem az most vagy átmenetileg vagy véglegesen de nme tudja vállalni
szerk: ha a régebbi SLI blokkjaim árából megúszom akkor örülök (16-ért szeretném eladni a párat)
az EK blokkjához hasonlóan GTX kompatibilis lenne a fethűtő cseréjével
[Szerkesztve]szerintem jónak tűnik..
-
rob210
nagyúr
-
R.Zoli
őstag
válasz Reset Elek #2615 üzenetére
Hát így most nem látszik nagyon az alapelve a blokknak mert a tetőt nem fényképeztem le hozzá...A lényeg az ,hogy a középső részre megy a víz és a 4 sarkából vezeti el, úgy ,hogy a tető kialakításában van egy középső gyüjtő rész ami a 4 sarokból összeszedi a vizet... A blokk irtózatosan jól teljesít mindenhol, veri az Apogee GT-t meg sok egyéb jó blokkot és kicsi az ellenállása... Mondjuk én komoly hibákat találtam a blokk tetejének kivitelezésében de az elv jónak tűnik nagyon... Csináltatok majd én magam hozzá tetőt és akkor meglássuk mit tud
Egyébként öntvény... De CNC maróval érdekesen is hoznád létre ezt a formát... Mi a gondod az öntvénnyel??? -
excalibur36
senior tag
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
-
excalibur36
senior tag
-
excalibur36
senior tag
-
dunc
nagyúr
Milyen vízhütést érdemes vanni amihez van minden alapba, proci,vga,chipset és winyo block? Ár max 55 ezer kompleten.
-
excalibur36
senior tag
-
R.Zoli
őstag
válasz excalibur36 #2629 üzenetére
Vicces az a 11 fok amivel veri a Waterchill-es hyper szuper Antartica-t És mindig én vagyok megszólva ha azt modom ,hogy a Waterchill középmezőny alja... Főleg ,hogy ez egy C2D procin lett a teszt végrehajtva...Vannak blokkok amik erősebbek C2D-n mint a D-TEK fuzion
-
rob210
nagyúr
Még jó hogy oda tetted a mosolyt az antartica mögé.
Az ugyanis sose volt hyper szuper.
Jó ez a blokk csak kérdés megéri-e az árkülönbséget.
Nekem ezek a nexxxos cuccok nagyon beváltak és jó fajta polírozás után szerintem elég extra a teljesítményük is
939 am2 jelenleg lga775 és mindegyiket nexxxossal hűtöttem soha nem volt rájuk panaszom.
Szerintem a mostani 4Ghz hez is erősen hozzájárul.
[Szerkesztve]Renault power
-
R.Zoli
őstag
Mellesleg tegnap éjfélkor volt nálunk egy fórumtárs aki megszívta a Waterchill rendszerével...Szombat este akarta szegény összerakni a gépét és a szivattyú eresztett szépen rendesen, még az volt a szerencséje ,hogy a szivattyú a gépen kívűl volt... Mért van az ,hogy már a negyedik ember volt aki nálam járt és hasonló problémával jött??????? Szóval ezért utálom akik jönnek és életükben láttak 2 féle rendszert az egyik innovatek volt a másik meg Vótercsill aztán megmondják a frankót... Jah meg a Reserator is jóóóóó....
-
R.Zoli
őstag
C2D-re lehet ,hogy jobb még a HP Pro is mint a D-TEK fuzion. Ezta blokkot az a vicc ,hogy arra találták ki ,hogy top teljesítmény és kis ellenállás... Namost biztos ,hogy nem a világ legerősebb blokkja de teljesítmény/ellenállás tekintetében az élen járhat... Elég elolvasni a D-TEK írását a blokkról, Quad Core-ra , top blokk ,kis ellenállással és dual core esetén is minimális kompromisszum a teljesítmény tekikntetében a többi top blokkhoz képest...
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
Azért olvass már vissza a fórumon, hányszor üvöltöttek le engem ,hogy a Nexxos XP és az Antartica között max. 1-2 fok lehet és én csak a saját portékámat reklámozom és hülyeségeket beszélek...Mondták ezt olyan emberek akik életükben egy ,jobb esetben másfél ( ) vízhűtést ha láttak... Tök jó tudod az ,hogy mi ebben egyetértünk de van aki minden mögött azt látja ,hogy Te rá akarsz sózni valamit meg csak amit árulsz azt reklámozod és át akarod vágni...Abba nem gondol bele egyik okoska sem ,hogy ha van 20 féle blokk akkor én megtehetem ,hogy az általam legjobbnak ítélt cuccot áruljam, semmi exkluzív szerződés nem köt egy céghez sem... De hát miért is neked magyarázom ezt mikor Te is tudod ezt ,hogy megy
-
R.Zoli
őstag
Az az egyetlen használható cucc van az egész setben A szivattyú sokszor ereszt a blokkot láttuk az előző tesztben ''csillogni'' A radi az Black-Ice, szóval nem Waterchill márkájú így azzal semmi gond....Ott inkább az szokott lenni a gond míg eredeti áron árulták őket ,hogy 12K volt egy olyan radi amiért 2-szer akkora felületű radit kaptál anno... Most nem tudom mennyi de 6K-nál többet ne adj érte mert 7-ért én is tudok
[Szerkesztve] -
vlcvlc
tag
Mennyi lehet egy Laing D5 szivattyúnak a szállitási magassága:
12 volton
5. fokozatban
11/8 -as csőre leszűkítve...
Kibírna réz csöveken 2,5 métert felfelé, majd ugyanannyit le és utána kerülne a gépbe a hidegvíz ?
Mert ezesetben feltenném a leendő radimat fektetve a padlásra, annyi ventivel amennyi ráfér, full fordulatonhttp://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
vlcvlc
tag
[link]
Ezen miért van ennyi negyedcolos csati ? hogy kéne kötni ? hogy megy benne a viz ?http://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
sharKBITE
aktív tag
Ha jól vettem ki a hozzászólásaitokat, akkor marad a praktikusabbnak ítélt tarály-pumpa-radi verzió, mert ugye az sem egy utolsó szempont, hogy a rendszert fel kell tölteni. Na meg miután felmelegszik a rendszer utána lényegében az egyforma vízhő miatt mindegy hova teszem a radit, de így mivel pumpa után lesz, talán nagyobb áramlási sebességet sikerül elérni a radiban (sikerül ) ezel is növellve valamennyire a hőátadást. És mivel a radinak (HTF3) nincs túl nagy ellenállása ezért csak nem lesz nagy érvágás a prociblokknak, ha nem ő kapja rögtön a pumpából a vizet.
Még annyit akarok kérdezni, hogy jó ötlet-e a ház tetejére rakni a radit? Mondjuk máshova nem is nagyon tudnám tenni sajna. Így is megfelelően fog légtelenedni ha nem a tartály a legfelső pont a rendszerben? -
shteer
titán
válasz ssolitude #2632 üzenetére
igen, valóban nem kevés de ha találok valakit aki kis mennyiségben vállalná akkor nagyon fogok örülni; vagy akár az előző blokkjaimat készítő fórumtárs újra munkába áll, akkor is
van még egy lehetőségem egy dvári üzemben, csak még nemtom mennyire profik cnc-ben, eddig csak 1 kis esztergályos munkát csináltattam ott
szvsz az egésznek lenne érteme egy max16k körüli áron... alapanyaggal kell számolni kb 4k környékén, alu részek eloxálása kb 7-800huf, én tömbnikkelezést is szeretnék (ez persze opcionális), O-szalag+csavarok filléres dolog
rob210: reprivi mentszerintem jónak tűnik..
-
R.Zoli
őstag
Nyáron én is tudok csináltatni CNC marást illetve most is csak most nincs időm utánamenni a dolognak... Fillérekért... Mondjuk úgy annyiban lesz ,hogy a valami piát tudjak venni a fickónak cserébe Ha ilyen egy-két darab kell csak és nem valami hiper bonyolult dolog akkor szólhatsz nyugodtan...
-
shteer
titán
piát tudok dögivel... főleg jófajta bort + pálinkát
de ha a minőségit szereti, én azt se bánom
nem tudom hiperbonyolult-e... szvsz kell hozzá egy jól megírt program. a nagyjából végelges tervet szintén belinkelem, addig még konzultálok 1-2 szakivalszerintem jónak tűnik..
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest