-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Üdv Urak! Gyors kérdés, Barrow GPU block mennyire hátékony, vagy minőségi? Heatkillert nézegettem újonnan, de hirtelen felbukkant egy jó árú használt Barrow.
-
Formaster
addikt
-
Aljasvip
senior tag
válasz Formaster #67957 üzenetére
Pont nemrég volt róla itt vita.
Ha valami monolitikus felépítésű 14nm+++++ Intel procit hajtasz akkor én bátran ajánlom a kínai blokkokat, mert nem az a 4-6°C fog számítani, de valami bika Ryzen (5900 vagy 5950) mellé elgondolkodtató egy márkásabb darab.Én magam egy Bykski blokkot használok, Ryzen 1600X -> 3600 -> 5600X upgrade után is azt mondom, hogy az a 18k nagyon jó ár volt érte. Nyilván lehetne jobb valami EK blokkal, de 95-120W-ot, ráadásul 7nm-en, még simán elbír ez is.
-
RockHaRD
addikt
válasz Formaster #67957 üzenetére
Én eleve elnéztem, és CPU blokkot olvastam, most látom ,h GPU-t írtál De egyébként kb hasonló a végeredmény. Én cpu-ra pont EK-t vettem, de pl azért, mert új Ryzenem van, amúgy simán vettem volna olcsóbban Bykskit-Barrow-t. Linus csinált tesztet pár éve az olcsó kínai blokkokkal, és még ő is meglepődött, hogy a sima profil nélküli filléres blokk is tök jól teljesített. Az új apró profilos kínai blokkok tényleg kb ugyanazt tudják, mint az EK, vagy a többi nagy gyártó. 2-3 foknál nem lesz nagyobb különbség, de az is lehet, hogy ennyi sem lesz. Amennyibe pl a Velocity kerül, annyiért Bykskiből az OLED kijelzőset kapod meg, ami írja a hőfokot, meg mindenféle jóságot. Én azért döntöttem főleg az EK mellett cpu-ból, mert valszeg a lyuk távolság az EK-s distrohoz tökéletesen passzolni fog, nem akartam külön offset fittinggekkel szórakozni.
-
Formaster
addikt
Egy 3900X-et hajt, de egy bő év múlva már aktuális lesz a fejlesztés. Elég jó darabot sikerült kifogni, jelenleg hűtés hiányában nem látom a végét az OC-nek.
Byksit honnan rendelitek? Tartályra, fittingekre és PETG hardtube-ra is várok ötleteket, utóbbiból 16/12 vagy 14/10 ajánlottabb?
-
RockHaRD
addikt
válasz Formaster #67960 üzenetére
Ha van időd, és kicsit szeretnél izgulni, h lesz-e áfa-vám, akkor Ali, vagy Formulamod. Ha gyorsabban szeretnéd, és izgulás nélkül, de picit drágábban, akkor EZModding. De Merlinnél is van pár cuccból Bykski, meg Barrow. Highflow.nl-en is van Barrow. Igazából én beírtam google-be, hogy Bykski eu store, vagy vmi ilyesmi, úgy találtam meg az EZmoddingot, és onnan rendeltem a vízhűtésem 60%-át. A Bykski blokk az Aliról az official store-juk, áfa-vám nélkül jött meg 3 hét alatt, de pl a fittingek az istennek nem akarnak megérkezni, az egy másik store-ból van, de szintén Ali. Ott nem kell izgulnom az áfa miatt, mert alacsony érték, csak a posta tart a végtelenségig
-
Formaster
addikt
válasz RockHaRD #67961 üzenetére
Nem akarok hónapokat várni. EK-nál maradok a jövőre is tekintve. A következő, hogy D5-ből PWM vagy vario.
Az még mindig úgy van, hogy minden bootolásnál kapsz egy errort, mert a pwm-re csatlakoztatott pumpa nem indul olyan gyorsan, mint a bios? Azt gondolnám, hogy teljesen jó lehetne a vario is, hiszen az autók hűtőkörében is állandó sebességű a vízkeringetés. Egyszer kell belőni, aztán nem piszkálni, de lehet, hogy tévedek.
-
rup1u5
nagyúr
Hol tudnék venni valami ilyesmi res-t ami Phobya DC12-260-hoz passzol?
Eléggé nehéz eligazodni, hogy mit mivel....Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Fesq
tag
Phobya DC12-260 nem a felső csatlakozásból szív ?
Én oda tetem egy tartályt. Lehet elkur..am.
Vagy mindegy neki..." Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játsszon, amennyit bír "
-
Formaster
addikt
D5-ből még mindig nem tudom, hogy pwm vagy vario legyen Fittingeken érdemes spórolni hard tube esetén? EK torque-ből olyan 100 euró környéke lenne, Barrowból kb 60-70. Nem akkora extra már az a 30€ környéke, bár sok kicsi sokra megy.
-
KAMELOT
titán
válasz mihellers56 #67972 üzenetére
Már írtuk, hogy ha külön veszed meg olcsóbb és talán jobb is!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
válasz mihellers56 #67972 üzenetére
Megnéztem neked, minden van raktáron az ek-nál (a classic cpu block nincs, de beraktam mást helyette) , ha egyesével szedem össze, átszámolva 140e ft kiszállítva (kb 15e drágább mit a kit), de ez egy elég régi kit, biztos nem ezt raknám össze, mi fér el a házadban?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mihellers56 #67975 üzenetére
És mennyit szánsz a vízhűtésre?
Abban a házban jól is mutatna.[ Szerkesztve ]
-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Nekem ezt dobta az EK konfigurátor. Kicsit keveslem az 1 db radiátort. Lian li 011 dynamic xl házba menne. Rtx3090+ I9 9900k-t hűtene.. Az árral kibékülnékhttps://www.ekwb.com/custom-loop-configurator/shared/oW60369e33e40e5
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz Jocikablack #67978 üzenetére
Szerintem is kevés. Nekem Ryzen 9 5900x, meg rtx3080 lesz ugyanebben a házban, és megy fentre-lentre a 360-as radi ugyanebből a közép vastag változatból.
-
mpierre
veterán
válasz #15779328 #67980 üzenetére
Pár liter / óra átfolyásnál és 1000W+ hőterhelés mellett esetleg, de amúgy nem.
Nyugodtan mehet a cpu-ról a gpu-ra, vagy fordítva.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
RockHaRD
addikt
Nem ezért kell a két radi, nekem úgy lesz, hogy distro-radi-gpu-cpu-radi. Van pár teszt erről. (Én is kérdeztem itt pár hete.) Nincs érdemi különbség, mert kb egy fix hőfokot vesz fel a víz egy idő után. Ami számít inkább az az, hogy a radiátorok crossflowban vannak, vagy dual pass.
-
proci985
MODERÁTOR
az majdnem mindegy, egy GPU nem fog tobbet tolni 3-4 foknal a folyadekhon, az meg kb elhanyagolhato. 3-4 fok itt extrem eset, nalam a 700W korul fogyaszto ket 290X OC volt kepes kb 5-6 fokot tolni a belepo es a kilepo pont kozott.
mindezt leszabalyozott ventikkel es pumpakkal, szoval ertelemszeruleg koron belul 7-8 fok a topikban extremnek szamit, jellemzoen 2-3 fok szokott lenni az elteres koron belul.
persze ha kiadja a csovezes akkor egy picit lehet nyerni, de egy ido utan bejon az a faktor is, hogy tenyleg meger pl negy konyokcsatit (ami megfogja az aramlast) az, hogy a ket futo koze beekeljen az ember egy radiatort.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
válasz mpierre #67981 üzenetére
Tapasztaltam, sokkal hamarabb felmelegszik, hány fokosak a magok 50-60°C? Most az ott melegedett víz azonnal rámegy vga-ra, máris melegebbet kap. Vannak már jó kis tartályok ennek a kiküszöbölésére!
Az 1080sli -nél külön kört is kellett csinálnom, és a proci meg is hálálta!
Ha meg négy könyök megfogja az áramlást, akkor ott más a gond![ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz #15779328 #67984 üzenetére
A blokkokba be- és a kilépő hőmérsékletek közötti delta T számít. Nem éri el a 10°C-t. Átlagosan 2-5°C szokott lenni. Egy átlagos rendszerben 40-50 liter / óra átfolyás mellett a víz nem tud felvenni annyi hőt a víz fajhője miatt, hogy "annyira" felmelegedjen. (Az egyéb adalékoktól tekintsünk el.)
Saját példa: 10940x monoblokk + r9 390 fc blokk egymás után kötve, majd 2 db 280-as radi. A delta T a két radi után és előtt 3,1°C; 81 liter / óra áramlás és 650-670 rpm pörgő ventik esetében. Idle. Terhelve eléri a 6,3-6,8°C-t.Szerk: A proci magok meg melegszenek, ha kapnak munkát, akár 60°C fölé is, de a kupak felületén nem ez a hőmérséklet jelentkezik. Pedig jó lenne valami tisztességesebb hőátadást produkálni a modern prociknál. Csak nem akarom megskalpolni a procit.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
törölt tag
válasz mpierre #67985 üzenetére
Valamit nagyon benéztek, úgy beszéltek mintha nem lehetne, az általam leírtak szerint bekötni! Hidegebb vizet kap ezáltal a cpu? Igen! A végeredmény nyilván ugyan az lesz egy idő után. Ne mennyünk bele mélyebben, mindenki úgy köti ahogy akarja, egy 3090+10900k mellé ajánlatos így kötni!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #15779328 #67984 üzenetére
ja, nekem is egy beragadt csatin ment el a ket kor aztan megadta magat az egyik kartya. jelenleg meg ket korom van, szoval mar nem relevans.
viszont varhatoan lesz max 3 fok kulonbseg, annyinak meg epitett viznel egyszeruen nem szabad szamitania.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mpierre
veterán
válasz #15779328 #67986 üzenetére
Te nézel be vmit. Akárhogy kötheted! De nem feltétlenül ajánlatos, vagy javasolt a cpu - radi - vga - radi sorrend. Ez csak egy megoldás a sok közül. Lehet párhuzamba is tolni, vagy mindent sorba, vagy ahogy te írod. Értsd: tök mindegy, mert nem lesz akkora delta T-d a blokk(ok) előtt és után.
-
Formaster
addikt
válasz RockHaRD #67992 üzenetére
Okés, még átgondolom, mert egy YT videóben tesztelte egy srác, elég durván meg kellett húzza, hogy ne tudja kirántani a fittingből a petg csövet. Ez problémás lehet, ha akrilba van csavarva a másik oldala.
Más: Radiátoron gondolkodom. Az eredeti elképzelés az volt, hogy az ezer éve porosodó Alphacool 280/45 radiátoromat használom és a mostani Fractal S36-ból kiveszem a 360-as radit, de utóbbi alu, így az megy fel apróra egyben.
Viszont, ha már vennem kell, lehet a 280/45-öt is eladom, mert jobban nézne ki, ha alul/elöl is 360-as lenne.
Olyan radiátorokat keresnék, ami le is hűti a 3900x+2070s OC-t, de halk is. Felülre max a 30mm jöhet szóba, de jó lenne, ha az első is slim lenne. Nyilván a csendességet és a hatásosságot is a vastagság és FPI határozza meg, kérdés mi lenne az optimális.
(Zárojelben, ehhez a rendszerhez elég lesz 1db D5 is? A cpu blokk sincs még lefixálva, ahogy nézem 3900x-hez ár/érték arányban a Heatkiller IV vagy a TechN lenne a legjobb választás, de főleg utóbbinak nagyon nagy a folytása)
-
Formaster
addikt
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
visszatérő problémám van úgynézki.
A "vizem" 4db radiból áll 2db 360/40 és 2db 240/40, EK D5 táplálja és egy nagy tartályom van, merevcsővel, 13/10-as csővel.
Anno volt egy 8700k-m, egész jól muzsikált a régi épített vizemmel, kis ddc+2db 240/40es radi.
Ment neki "gyári" állapotban a 4.8, 5g bár irdatlan fesszel mondható bench stabilnak.
Ezután delideltem, vettem rá naked-kit et hogy jobb lesz, akkor már terveztem 4radissá tenni a rendszert vga bevonásával.
Mindenre viszonylag jobb cuccokat vettem kivétel cpu blokk, ez byksi plexi.
A naked kittel jobb lett valamivel a hőfok de még ígyis magas, átlag 70fok, nyáron rosszabb.
Gondoltam "szar" procit fogtam ki, cseréltem egy 8600k-ra ami már a 4 radis setupba került.A vga-ra nincs panaszom, sosem volt, max 45fokon van több óra után, viszont dezsávüm van a procit illetően, gyári órajelen 65fok, ha feltolom akár 4-4,2re már 80al tetőzik, azóta szintén már delidelve.
Finomítottam már a feszeket is bőven, nem értem.
A vízkört már egy EK d5-el táplálom, a pumpa után most 2felé ágazik a rendszerem hogy 2radi-2radi felállásban legyek.
Lehet ennyire tré a cpu blokkom?
Kéne valami támpont mert kezd az agyamra menniAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Alphacool.com-ról rendelt már valaki?
Megrendelés után ezt az üzenetet kaptam. Nem valami acélos a németem :) .
Diese ist am 25.02.2021 bei uns eingegangen und wird geprüft. Der Kaufvertrag kommt mit unserer Auslieferungsbestätigung oder Lieferung der Waren zustande.
Sollten Sie binnen 2 Wochen keine Auslieferungsbestätigung oder Lieferung von uns erhalten, sind Sie nicht mehr an Ihre Bestellung gebunden.
Hinweise zur Zahlungsart:
Sie zahlen einfach vorab aus dem In- oder Ausland und erhalten die Ware bequem und günstig bei Zahlungseingang nach Hause geliefert.
Unsere Kontoverbindung:
Alphacool International GmbH
IBAN: DE85 2704 0080 0484 9840 00
BIC: COBADEFFXXX
Verwendungszweck: Ihre Bestellnummer -
senior tag
válasz Jocikablack #67997 üzenetére
Igen, párszor.
Jól sejtem akkor banki átutalásos fizetést választottál?
Ha igen, akkor a bankodnál (revoluton még egyszerűbb) inditani kéne nemzetközi euros fizetést az adott összeggel. Megjegyzésbe természetesn írd bele a vásárlás számát.
A jelenlegi banki rendszerek mellett kb. azonnal megjelenik a túloldalt.Ha minden jól megy holnap már látják is és feladják ( persze, ha van raktáron).
üdv.: Boldog Ferenc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest