-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
En se tudom lehuteni az 5820k-t . 360*60 + 420*45 radi , D5 pumpa , es 70-75 fok jatek kozben a CPU. Vizhomerseklet max 35fok. Ez van ,max a delid segit ezeken a procikon. Sajat karomon tapasztaltam.
(40k a pumpacsere +35k a radicsere (360*30 > 420*45) +10k prociblokk csere ) . Majd 100kt koltottem a hutesre most es nyertem talan 2 fokot . -
veterán
Hidd el minden koser Ha baj lenne akkor a VGA is melegedne ,de szarra tuningolva se eri el meg a 60at sem.
Phobya UC-2 LT blokk volt az elozo ,most EKWB monoblock van a procin.
Sok videot neztem YT on ,mindenkinek 70/80 fokos magjai vannak ,az en 70C mag /75C package homersekletem jonak szamit sajnos.[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
Ezek a számok számomra azt mutatják, hogy a házad szellőzése eléggé rossz hatásfokú, ami még inkább alátámassza azt, hogy felesleges a plusz radiátor beépítése, nem igazán nyernél vele sokat, ráadásul még zsúfoltabb lenne a belső rész.
Ami fényképet mellékeltél, az a Te gépedről készült? Ha nem, tehetnél fel fotót. -
LLKobe
veterán
Bedobnám ismét a kérdést: ha az egyik radiátorból időnként csöpögő/csobogó hangot lehet hallani, az azt jelenti hogy az még levegős?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
rup1u5
nagyúr
-
geotigris9
tag
Van most az Aldiban deszt víz milyen minőségű, van valakinek tapasztalata vele?
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
JasL
senior tag
válasz geotigris9 #44817 üzenetére
Minek szenvedsz? Gyógyszertárban ipari minőségű desztvíz 350Ft/liter.
-
veterán
válasz geotigris9 #44817 üzenetére
En Tesco ioncserelt vizet hasznalok,osszeontve Phobya Zeroclearel, nyilvan 5L 500ft.
-
jones965
Modder
Igaz sok minden nem látszódik rendesen, de egyértelmű hogy a meleg megreked a házban. Ezt vagy radikálisan át kellene alakítani hatásfok szempontjából, vagy nézni egy jobban szellőző házat.
Neked kell eldönteni, hogy a dizájn, vagy a hőmérsékletek ami jobban tetszenek/fájnak. -
Makesz79
tag
Hello
Tudja valaki ezen melyik a kimenö és a bemenö oldal... ???
[ Szerkesztve ]
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
Makesz79
tag
már megvan
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
core i7
addikt
Sziasztok Vízhűtőben megfagyhat a folyadék ha ilyen hidegbe szellőztetek?
Csak mert lement 0 fok alá proci hőmérséklet és beindult nagyon a ventije
Intel TS13X -
core i7
addikt
válasz Jim Tonic #44830 üzenetére
hát de most mitcsináljak ne szellőztessek egész télen át?
Okozhatott ez kárt?Kupak hő annyi magoké 9-18 körül de kupak vagyis így írja cpu az lement 0 alá és olyakor alaplapon FF et ír és gondolom emiatt ment pörgött fel a vízhűtés ventije és azt se akarom hogy megfaggyon benne a víz mmár ha van ilyen
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #44832 üzenetére
+1
Nálunk 10-20 perc szellőztetés (kereszthuzat a földszinten) a kinti -5- -10°C-ban is alig vitte le a hőmérsékletet, a bútorok, falak melegek, szal olyan 14°C alá vinni nem fogja 5 perc alatt. A hideg levegőben meg nincs pára télen, ill. minimális.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
geotigris9
tag
Nem tudom milyen vizet árulnak felétek patikában itt mikor néztem 950,- volt egy liter. A rendszerem meg megeszik 5 L körül és akkor még nem beszéltem az átmosáshoz, átöblítéshez szükséges + vízről.
(Azt kötve hiszem, hogy eset volna az ára ilyen mértékben.)((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
JasL
senior tag
válasz geotigris9 #44834 üzenetére
Átmosást, öblítést nyugodtan végezheted sima csapvízzel. Rengetegen csináljuk így, bevált módszer, attól a pár milligramm ásványtól nem kell tartanod átmosás során. Gondolom láttál már fürdőszobában cseppesre száradni csempét, a víz nem hagy nyomot folyás közben, és az alkatrészeket sem károsítja, egyáltalán nincs mitől tartanod, nyugodtan most át őket sima csapvízzel, de pazarold a drága löttyöt. Régen én is féltem tőle, de aztán egyszer beadtam a derekam jones ajánlására, és ha valaki, akkor ő ért a vízhűtésépítéshez. Kipróbáltam, működött. Egyből átmosás után töltsd fel a rendszert, akkor nem szárad ki és nem lesz cseppes, bár szárazra is törölheted, de akkor a törlőkendőből szálak kerülhetnek a rendszerbe. Tapasztalatból beszélek, és még egyszer kihangsúlyozom, butaság nem olcsó csapvízzel átmosni az alkatrészeket, megfelelő bánásmóddal semmilyen negatívum nem származik belőle.
Nálunk amikor vettem, 350Ft/l volt a patikában a desztvíz. Utoljára 2 éve volt ilyen, legutóbb Nanoxia-t használtam (nem vált be, opálosítjaMayhems csövet), most jön postán nemsokára Mayhems lötyi, aztán meglátjuk az mit tud. Egyébként Phobya Zero clear-t is próbáltam, az egészen jó cucc volt, Nanoxia-nal kevésbé agresszívabb.
-
Weareus
addikt
válasz geotigris9 #44834 üzenetére
Az a 950 ft 2 liter lesz. Célszerűbb ilyen vízzel átmosni, nem azért, mert a csapvíztől bármi baja lesz, hanem azért, mert ez jobban tisztít. A tisztított víz ugyanis - mivel tiszta - több szennyeződést, koszt képes magába oldani: jobban tisztít. A csapvíz minden, csak nem tiszta. Az anyagi része meg: hány forint is az a hardver konfiguráció, amin a vizet átengeded? 100 E-200 E? Akkor nehogy már ezen kelljen spórolni.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
geotigris9
tag
Csapvízzel lett átmosva 2 * is tea filteren keresztül szűrve folyamatosan. Most járatom a rendszert Aldis deszt víz + Wynn's hűtőmosó adalék + tri só + citromsav keverékével. Most ez a koktél teszi a dolgát. (Régen még szétszedtem a rendszert tisztításnál, darabokra teljesen.)
-
geotigris9
tag
válasz Weareus #44838 üzenetére
Az egész rendszer kb. 80 százaléka használt alkatrészekből van. A vizes cuccoknál még nagyobb az arány. Én is így tudom amit írtál a vízről.
(De -gáz számomra ez a mini tabletes írogatás.)
Nem hiszem, hogy ennyit esett volna az ára felénk a patikában mert itt 1 L annyi.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz geotigris9 #44840 üzenetére
Amit lehet atomra kell szedni. Amit nem azok elé szűrő. Nekem 6 év után is mocskos az UAZ radi, pedig mostam én már mindennel. Előbb utóbb minden szutyok kijön belőle. 1-1 szűrő van minden csonkon, bárhogy és bármikor kötök megfogja a szemetet. De tervben van ipari slagoztatás, csak drága.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Weareus
addikt
válasz geotigris9 #44840 üzenetére
Ha Magyarotszágon laksz, akkor nem annyi: a patikai deszt víz tb-támogatott ezért egységáras.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
ViZion
félisten
válasz blasko92 #44843 üzenetére
1.4571? Ezt a Marson bányásszák, teliholdkor... maradj az 1.4301-nél szvsz. Ez a "mezei" rozsdamentes, teljesen megfelel, le kell savazni, átmosni és kész.
Gyiku, még a vizet nézd meg, lehet nem töltötted fel...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
gyiku
nagyúr
válasz jones965 #44845 üzenetére
radikalist nem, de 5 fokot igen. mindjart megnezem jatek alatt meddig megy fel a viz, ha 40°C alatt marad, mar boldogsag. ha nem, akkor 2x240 a 280 helyett
a bridge valoszinuleg design elem, gondolom vilagit
duc: pull pull
ormanyos: feltoltelek mindjart
[ Szerkesztve ]
hüllő
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest