-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz viperabácsi #27246 üzenetére
De igen, 15k-t sikerült le reszelnem
A házas témához:
Nem tudom skacok, valami kisebb kuckó is jöhet csak legyen fémből és ki lehessen rajta vezetni a csövezést, az ár már nrm lényeg inkább költök sokat egy házra de az akkor tartson ki sok ideig!
A haf-fal az a bajom hogy túl műanyag[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
törölt tag
Ezüstkanál nem jó a tartályba? Nem kaptam egyik boltba se légtisztítóba való ezüstrudat. Úgy tudom a kanalak amíg fehér addig 50% feletti az ezüsttartalma. Mert van itthon pár régi, akkor egy kiskanalat beledobok a tartályba. Rézzel ötvözik, tehát nem okozhat problémát se, az ezüsttartalma meg jóval több még így is mint az ezüst tekercseknek amit vízhűtéshez kapni. Jónak kell lennie elméletben, még ha első hallásra érdekes is.
Ezüstnyakláncon is gondolkodtam, de csak ilyen vékony van, a kanál jobb azt nem szívja be a szivattyú. -
hszilard666
veterán
Meg is van a a tökéletes ház! Thermaltake core x9! Csak nem lehet kapni itthon csak az USA ban, kiváncsi vagyok hogy mikorra ér el idáig
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
DigitXT
nagyúr
válasz hszilard666 #27257 üzenetére
Kicsit bizarr. De ötletes!
-
seniman
veterán
válasz hszilard666 #27257 üzenetére
Szegénykém elég furcsa testi adottságokkal rendelkezik Meg az is kérdés,hogy vám+áfa után mennyibe fog fájni
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Egy ismi megkért , vizezzem le a gépét .
A konfig az :
CM silencio 650 házban
i7 4771 proci
2db r9 270x 4GbÉn két körre gondoltam , A proci egy 240x45 radi , a vga meg egy 240x60 radi .
Mindezt halkan szeretné . A radi csak házon belül lehet .https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
deadwing
addikt
válasz #90933760 #27253 üzenetére
Hát ez kurvajó, megnevettettél
De szerintem az ötlet jó. Kérdés, hogy a felülete elég lesz-e? A tekercseknek lehet nagyobb a felülete, nem? Igaz nem ismerem, hogy épülnek fel. Nyaklánc lehet jobb ötlet. Nekem is volt, de elhagytam éjjel egy focipályán még bohém koromban60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
törölt tag
válasz Drizzt01 #27260 üzenetére
Mennyi pénze volna rá? Ha halkat szeretne én a D5 szivattyút ajánlanám, de ha kettőt is akar az már zsebbenyúlós lesz. Két ilyen kártyánál nem feltétlen szükséges két kör kiépítése sem, bár a radiátor méretek indokolttá fogják tenni szerintem mégis.
Ha szűkös a keret akkor még az EK vagy Phobya kisebb szivattyúi alulfeszelve szintén halkak és egy prociblokkot meg egy párhuzamosan kötött vidiblokk párt simán elvisz.Akcok94
Mi honnan jött? Úgy döntöttem sima desztvíz lesz a rendszerben, de ahhoz kell ezüst. Ezüst tekercset amit vízhűtéshez kapni nem fogok postáztatni, itt a városban meg nem kaptam helyette párásítógépekbe való ezüstrudat. Akkor második alternatíva az ezüstkanál, mert az van. Sötétkék tartályban nem is fog látszani eme rafináltság úgy se.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
X4 750k-ra szeretnék vízhűtést,most egy ekl cold tower merlin edition van rajta ezt cserélném egy Cooler Master Seidon 120V Ver 2-re mit gondoltok mennyivel lesz hatékonyabb a hűtés? -
cinkoxid
senior tag
válasz pruzsi #27268 üzenetére
Mondhatni semmivel Ezek a kis kompakt vizek csak arra jók, hogy azt mondhasd "vízhűtéses a gépem"
Egyébként:"Az utóbbi időkben megnőttek a topikban a gyári egybe szettek utáni kérdések. A fórum használóinak gyakorlatilag csak egyedileg épített vízhűtései vannak, így az ide látogatóknak ez alapján tudnak segítséget nyújtani, véleményt formázni, milyen módon lehet a rendelkezésre álló hardverekhez vízhűtést építeni, figyelembe véve a kérdező igényeit-lehetőségeit.
A Corsair és a többi gyártó termékeivel alapjában véve senkinek nincs kifogása, csak a fentebb említett okok miatt tapasztalattal ezen termékekről kevés érdemi információ van. Azok is inkább negatív előjelűek.
Így ezen hűtőkkel kapcsolatos kérdéseket a Milyen cpu hűtőt vegyek topikban tegyétek fel." -
jones965
Modder
válasz Drizzt01 #27276 üzenetére
Felülre egy 240-es slim radit, már ha elfér ventivel együtt, valamint előre a bővítőhelyek helyére 240x45 dualt, mindehhez 1 szivattyút. Nekem a P280-as házba bővíteni kellett a tetejét, hogy a ventilátorokkal együtt a slim radi elférjen, ami mellesleg még nagyobb ház, mint a silencio.
Abban is 1 kör volt, ráadásul 2db Titannal, ami enyhén szólva is több hőt termelt, mint a szóban forgó 770-es. -
törölt tag
válasz Drizzt01 #27276 üzenetére
Előre fér be dupla, ha kiveszed a HDD keretet. A többi helyre csak egyes radi abból is soványak. Ebbe elég gyötrelmes lesz. Gondolom szétfúrni nem akarjátok.
Esetleg ha csak a VGA-k lennének vizezve? Ha jól látom a proci nem szorzózármentes, tehát tuningolni se lehet. Arra egy léghűtő akár.Esetleg előre egy mosnta dupla, de az hogy fog kinézni pushpull ventikkel és még a hőfokok is magasak lesznek. Az nem jó.
Külső radi a tetőre? Az egyik köré, a vidiké, az a melegebb. A procié meg maradhat elől a dupla. -
-
törölt tag
válasz Drizzt01 #27279 üzenetére
Akkor Jones megoldása marad. Előre 240/45. Vastagabbat ne, mert nehéz átszellőztetni. Felülre ha befér akkor 240/30 ha szükséges akkor slim ventikkel.
Ez olyan 400W lehet radiátorra, de se a CF se a CPU-VGA nem fog együtt huzamosabban peakelni úgyhogy nem lesz probléma vele. -
őstag
válasz mackosajt #27212 üzenetére
Maci nekem van valvoline de ez sűrű tömény cucc. Nem átlátszó egyáltalán. Olyan mint az ivolé. Csak nem használtam fel mert zűd. A reseratoroknál nem számított volna, de mivel nem az lett így nem kellett.
Bakker amit ti naponta termeltek
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
mackosajt
addikt
Persze hogy sűrű, hisz koncentrátum.
G12 valtozatokbol is van ami sűrű.
Amúgy ha jól láttam, Zerex névre keresztelték a fagyallokat valvoline-ek.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Drizzt01
őstag
válasz TESCO-Zsömle #27284 üzenetére
Nem tervezi. Szerintem ebbe akarja . Javasoltam neki a külső radit , elvetette
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Urak!
Sikerült kigindolnom hogy milyen házba tudom bepakolni a radikat és a gépemet!
Fractal define r5. Nem túl nagy, hangszigetelt, szép és letisztult.
A terv:
A vastagabbik tripla radit 3 ventivel bedobom a tetejébe, kifele fog szellőztetni, a másik tripla radit 1db ventivel meg felcsavarozom a hátsó venti slotra. vagyis az 1db ventin 2csavar fogja a radihoz, és 2 csavar fogja a házhoz rögzíteni, a csövezést meg a pcie slotokon fogom kivezetni a házból.
Szerintetek jó ötlet, vagy láma vagyok?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
adatfalo
senior tag
válasz hszilard666 #27295 üzenetére
Nem vagy láma, de miért ne fogatnád fel a radiátort mind a 4 csavarral? és a ventit pedig m5x10-es csavarral( a legtöbb ventinek van ilyen furata is) a gépházhoz. Legalábbis nekem így van megoldva az R4-ben, viszont csak egy single radi van ott!!, triplát nem raknék fel két csavarral, max ha végeselemmel kiszámoltam, hogy nem fog-e leszakadni/elhajlani a feltöltött rendszerrel.
Mindenesetre én nagyon szeretem az R4-es házam, de meg kell vallani, hogy kompromisszumokat kellett kötnöm.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
jones965
Modder
válasz hszilard666 #27295 üzenetére
A kívülre szerelt radiátornál ügyelj arra, hogy legyen elég hely az átszellőztetésre.
-
ViZion
félisten
válasz jones965 #27297 üzenetére
hmmm... az ott dupla venti rajta?
Nemrég én is agyaltam, h push-pull-t nehéz szerelni, mi lenne ha ide raknék még. Mert csak pár benchmark erejéig kellene, amúgy elég a venti.Máshol láttam, hogy ilyen 0,5-1 cm vastag "közdarab" van a venti és a radi között. Annak van valami jelentősége?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jones965
Modder
válasz ViZion #27299 üzenetére
A ventilátor közepe légáramlat szempontjából gyakorlatilag holt tér, ha nem vesszük figyelembe a visszaverődő áramlatokat.Ezt a távolságot ha növeljük, a levegő nagyobb felületen tud érintkezni a radiátor lamelláival, csökken a visszaverődésből eredő turbolencia, elméletileg optimalizáljuk a ventilátor hatásfokát.
Az más kérdés, hogy különböző gyártók a lapátok számával, dőlésszögével és a leváló levegő érdekében kialakított különböző törésekkel hogyan befolyásolják ezeket.
Érdekes dolog az aerodinamika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851