- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
Valaki segítsen már megérteni...
Van a tartály, mondom megtöltöm, mert az alján már csak mintegy 3 centi víz volt használat közben. Erre ma meg jó félig van. Most mitől ingadozik a szint? Csak arra tudok gondolni, hogy ahogy melegszik a víz, melegszik a cső, ami tágul és így kevesebbnek tűnik benne... így aztán mondja meg az ember, hogy mikor kell utánatölteni.
-
Kikiri7
tag
válasz ForRedGlory #17603 üzenetére
Szia a külső radiátorod vissza levegősödik. Ki kéne légteleníteni a rendszer-t és utána nem fog vissza folyni a folyadék. A tartályon a felső csavar-t ha kicsavarod és úgy járatod közben a rendszer-t akkor elvileg a levegő szép lassan távozik. Illetve a külső radiátor-t néha megéri úgy állítani hogy felfele nézzen a bemenő és kijövő cső is akkor elvileg mindenképp ki kell légtelenítődnie.
ÜDv
-
Kikiri7
tag
válasz ForRedGlory #17605 üzenetére
ha nem lesz levegős a radi akkor még jobban is fog hűteni. Majd jelezz vissza mi lett belőle.
-
ForRedGlory
félisten
válasz Kikiri7 #17606 üzenetére
Csak az idő dönti el, minden esetre volt benne levegő, mert rendesen itta a naftát. Mondjuk nem is értem ezt a levegős dolgot, mert ha bemegy az rendben van (bár fogalmam sincs hol mehet be egy zárt rendszerbe), de akkor ki is jön folyamatosan és azért ingadozik a "vízszint"?
-
Kikiri7
tag
válasz ForRedGlory #17607 üzenetére
zárt rendszer az rendben, de amikor fel töltötted akkor nem légtelenítetted a radiátor-t. Mivel lezártad teljesen ki sem tudott jönni. Néha több folyadék volt a tartályban néha a radiátorban. Ha ki légteleníted teljesen akkor nem ingadozhat tovább a víz szint.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Érik bennem a gondolat víz ügyben, így lenne egy kezdetleges tapogatózó kérdésem... CPU-t + VGA-t vizezném első lépésben, ár/érték "bajnok" kellékek összeválogatása esetén kb milyen összeggel kalkuláljak?
Tovább beszerzési források is érdekelnének... lehetőség szerint inkább itthonról rendelném az alkatrészeket, bár amiket eddig találtam, ott nem volt túl nagy választék...
www.smart-bus.hu
-
Csokiii
aktív tag
Szerintetek melyik pumpát érdemes venni? Egy Lianli T18 3800-ért vagy egy Laing DDC-1VC 5000-ért
-
ForRedGlory
félisten
válasz Kikiri7 #17608 üzenetére
Már miért ne jönne ki a levegő? Működő szivattyú mellett az kihajtja, nem? Bekapcsolt gépnél töltöm a vizet és addig nem zárom le a tartályt, amíg látom, hogy csökken a vízszint, mert nyilván ha csökken, akkor jön még ki a levegő. Ha már nem csökken semmit, akkor nincs benne levegő. Persze légmentesen nem tudom visszazárni az tény, de idővel sokkal több benne a levegő. Nekem kicsit magas, bár hozzáteszem, nem értek hozzá, ezt sem én tettem össze, hanem subaruwrc, én csak használom és utántöltöm
-
törölt tag
válasz -Solt- #17609 üzenetére
A VGA-ra gondolom FC blokkot akarsz, legalábbis ilyen kaliberű kari csak ezt érdemel. Az olyan 25 körül mozog. Prociblokk 12, szivattyú/tartály 25, radi szintén.
Csatik, csövek, folyadék. Kb 90-100 újonnan. Itthon Tody árul csak, illetve néhány nagyobb pc bolt. Nagy valószínűséggel kénytelen vagy Aquatuningról hozatni, Tody is rendel onnan. -
echterion
nagyúr
válasz ForRedGlory #17611 üzenetére
Hogy miért nem jön ki? Van valami fizika, vagy mi, ami nem engedi ki onnan, csak ha kicsit megrázogatod a radit.
Más: Az normális, hogy játék alatt a vízhőfok felmegy 35 fok fölé is? A proci max 55 fokos ilyenkor, a pu meg annyi se.
(#17614) -Solt-: Azért apróról is nagyon jó cuccokat lehet venni töredék áron. Érdemes ott is szétnézni.
[ Szerkesztve ]
-
Kikiri7
tag
válasz ForRedGlory #17611 üzenetére
mert nem tudja a víz kimozgatni csak nagyon hosszú idő alatt ha nem mozgatod meg fizikailag. Vagy a tartálynak kell leg felül lenni akkor a levegő fizika miatt oda próbál ügye menni. Ha az van legfelül oda megy a levegő. Ha a radiátor egy része akkor oda. Ezért mondtam hogy a radiátor-t fordítsd úgy hogy mind a csatik felfele nézzenek mert akkor mindenképp ki fogja mozgatni a víz a levegőt.
-
Csokiii
aktív tag
-
törölt tag
Akinek AVCje van és már komolyabban szétszerelte, az meg tudná mondani a szivattyú hogyan van benne? Csapágyas/szimeringes, vagy mágneses mint a DDC is? Mert van egy blokk amiből kiberhelték a szivattyú részt, de nem tudom hogy most akkor ott lyuk tátong a helyén vagy használható blokként?
Az igaz, hogy a radiátora alumínium? Én úgy tudom rézből van az AVC radija.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #17622 üzenetére
Ok, majd kiderül. Vettem hármat, kettő ebből már csak blokk sajnos. Eredetileg úgy akartam hogy kettőben menjen a szivattyú akkor tutira elég erős, de így egynek kell elvinnie a rendszert. Remélem elég erős lesz. Ha nagyon rossz akkor később beiktatok egy HPPS-t pl. de nem szeretnék többet rá költeni.
Párhuzamosítással nem akarok bajlódni, mezei soros rendszer lesz. Meg nem is olyan felépítésűek a blokkok amúgy se, hogy marha nagy ellenállást adnának. Három AVC összekötve. Proci, vidi, északi. A tartály a Nestea flakonból kialakítva, csőből megpróbálok szerezni átlátszót végső esetben kerti slag. Azért átlátszót szeretnék, mert kék vizet akarok és gagyisága ellenére valamennyire normálisan kinéző rendszert.
Teszteken nem szerepel olyan rosszul, viszont a radi elég sűrű és sokat nyer ha két venti van rajta, viszont én meg nem akarnék rá 6 ventit meg nincs is ennyi egyforma. De majd ez is élesben derül ki, hogyan fog működni.
-
Apollo_21
addikt
válasz #90933760 #17623 üzenetére
Tegnap pattintottam össze egy AVC és egy Antec Kühler h2o 620házasságának gyermekét..az avc pumpa+blokk együttese viszi az Avc vékony 120as radiját és az Antec 120as vastag radiát..1-1venti rajtuk..szívón...nem egy nagy vasziszdasz fm2 750K-t 4.2n hűteni nekik..46nál megáll ha használom.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Ilyen pumpám van most a rendszerben: Alphacool DC-Lt + 5.25-ös tartály. A jelenség: szabályzóra van most kötve és minimum fordulaton csendes, de kicsit fölé tekerve erős rezgő zaj jön felőle. Nem tudom pontosan leírni, olyan, mintha berezonálna, de az ujjamat rárakva ezt nem érzem. Mi lehet gond? Normális ez a hang? Újként is ilyen? Használtan vettem itt aprón, az előző tulaj ezt nem említette nekem (igaz, nem is kérdeztem konkrétan a hangjára). Így is működik rendesen, de 10-ből egyszer nem indul el a szivattyú, csak ha picit fentebb tekerem, tehát jó lenne valami végleges megoldást találni rá.
Köszi előre is.******
-
mrbig25
őstag
válasz echterion #17625 üzenetére
Szia!
Ha az 5,25"-ös tartály még a legelső változat, akkor lehet az a gond. Ezekhez ugyanis nem elég vastag a DC-LT pumpán található tömítés, ezért előfordulhat, hogy néha a rotor hozzáér a tartályhoz. Annak idején amikor megjelent ez a tartály, akkor elég sok panasz volt rá külföldi fórumokon.
Ezért lett kapható pluszba tömítés és egy újabb hátsó rész a tartályhoz. (régen volt egy V2 utótag a nevében, de mivel már csak ez az újabb változat van forgalomban, ezért ezt elhagyták)...
-
echterion
nagyúr
válasz mrbig25 #17626 üzenetére
Hát, bő egy éves a cucc, így szerintem még a régi verzsön. Köszi a tippet. Megkérdezem Tody-t, neki van-e ilyen (csak emiatt nem akarok onnan rendelni, mert nem olcsó a posta), meg majd megnézem üresben, hogy ugyanez a hang előjön-e.
De az is lehet, hogy elég lenne picit lazítanom a rögzítőcsavarokon? Illetve azt nem értem, hogy alacsony fordulaton miért van csendben?
-
mrbig25
őstag
válasz seniman #17627 üzenetére
Gőzöm sincs, nem használtam ilyet. Külföldi fórumról linkeltem a képet...nem rémlik, hogy lett volna rá panasz.
(#17628) echterion
A csavar lazítását is megpróbálhatod...hátha segít egy kicsit."Illetve azt nem értem, hogy alacsony fordulaton miért van csendben?"
Becsapós ez a pumpa, mert a méretéből ítélve az ember azt hinné, hogy néma...de 10-12V körül járatva elég idegesítő hangja van, ráadásul én a -halkabbnak mondott- rászerelhető tartállyal használtam anno.
8-9V körül elcsendesül, ez alatt meg néma.[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #17624 üzenetére
Na jó de itt 3 radit kell vinnie, de az nem is gond mert kicsi az ellenállásuk, hanem három blokkot is kell még bírnia. De mivel ezek nem jetplates cuccok, sőt még csak nem is sűrű lamellás hanem mezei átfolyós blokkja van ezért remélem, hogy kicsi marad az ellenállás és működni fog rendesen.
Talán ha szerencsém van életre kel valamelyik másik is. -
Csokiii
aktív tag
Egy DDC-1(sima) lazán elbír egy 360-as és egy 120-as radit egy cpu blokkal igaz?
-
-
hash99
senior tag
Sziasztok,
kellene egy kis segítség mert elakadtam. A hétvégén újra összeraktam a gépet mert volt egy VGA csere. Az egyik körön adódtak gondjaim ami így épül fel: tartály pumpa 1. Radi memória proci blokk 2. Radi tartály. A 2. Radinál csobogó hangot lehet hallani. Ez a radi merőlegesen van nem fektetve. Ha lekapcsolom a pumpát a proci blokk és a 2. Radit összekötő csőből a proci felé visszahúzódik a víz és konkrétan az a cső üres lesz vagyis levegővel teli. Indításkor megint megtellik. Az egész körben áramlanak a buborékok és nem akar légtelenedni. 2 órán át nézegettem fogdostam hogy ereszt e valahol de nem találtam semmit minden jól van bekötve a tartályból se fogy a víz.
Ötletek?
-
Kikiri7
tag
válasz hash99 #17636 üzenetére
Tartály vagy a radi van feljebb? Illetve úgy általában a tartály a többihez képest hol helyezkedik el? A levegő tud távozni valahol menet közben?
2 Lehetőség ami egyszerű viszonylag. Vagy vidd a tartályt a legmagasabb pontra nyisd ki a feltöltő csavart ott akkor tud távozni a levegő és utó töltöd a rendszer-t. Vagy működés közben a radiátor-t mozgasd meg kicsit hogy a levegő távozzon a tartály irányába és ugyan úgy utó tölteni a rendszer-t. -
sestertius
őstag
Üdv! Nem találtam infót, így egy gyors kérdés: tudja valaki, hogy az EK DDC X TOP V2 tetőnél melyik a bemenet és melyik a kimenet? Nincs jelölve sem... Köszi!
[ Szerkesztve ]
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
bodva
aktív tag
válasz sestertius #17638 üzenetére
Alaphelyzetben szinte mindig a bal a bemenet, a jobb a kimenet!
De majd valaki megerősít benne -
bodva
aktív tag
válasz sestertius #17640 üzenetére
Ja bocs, benéztem :S
-
sestertius
őstag
Semmi gond... régen egy Phobya nikkel tetőm volt és azon kettő lyuk volt oldalt, kettő fent /mindkét helyen ki- és bemenet/, ennél csak egy fent és egy lent, így most nem tudom, mi a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz sestertius #17642 üzenetére
Felül be oldalt ki
Mint egy turbónál
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
bodva
aktív tag
válasz sestertius #17642 üzenetére
Tippelnem kéne, akkor fent be, oldalt ki, mert ugye a tartály a blokk felett van mindig, ergó a legkönnyebben úgy tudod összecsövezni.
-
ThodEE
őstag
Nem kell tippelni egyszerű a vázlat:
Középen forog a lapát tehát csak oldalra tudja nyomni a vizet, a lapát tengelyére felülről pedig kapja a szállítandó folyadékot
Például ref VGA hűtők(#17646) sestertius
Nincs mit, egyébként valószínűleg olyan tervezte akinek ez egyből egyértelmű, nem gondolva ránk egyszerű felhasználókraAbban az esetben akkor a felsőrészen elhelyezett OUT nem központos és akkor máris nem a lapát tengelye
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
sestertius
őstag
válasz ThodEE #17643 üzenetére
Köszönet!
A blokkokra rá tudják rakni, hogy in/out, erre biztosan túl költséges lett volna....
Ez az elmélet megdőlne, ha vissza gondolok a Phobya tetőmre... ott miért volt akkor fent is in/out, meg oldalt is in/out?
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs