Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz _q #14446 üzenetére

    Régen én is így csináltam ahogy te írod, hogy klippenként pakolgattam be. Ahhoz képest az én megoldásom sokkal gyorsabb.

    20 percről 8 percre redukció az azt jelenti hogy egy snitt hosszát kb 8 ütemnyi hosszra lövöm be.

    8 percről 4 percre kidobálással / átrendezéssel redukálok. Itt ilyen 10-15 percnyi ráfordított munkaidőkről beszélünk. A te megoldásodban, ahogy én is csináltam hogy elejétől klippenként precízen pakolgatjuk be az nagyságrendekkel lassabb.

    Összeollózás: fogom a 2.-3.-4. timelineon lévő anyagot kirakom vágólapra és berakom az 1. timelinera egymás után. Kap egy fade in-fade-out a két vége és kész. Régen még szórakoztam a zene egymásra fadelésével, és az ehhez igazított vágással de ma már elengedtem, legalább 10 perc *arakodás minden számnál.

    DR fagyás: szerintem van különbség az optimized és az újrakódolt között, érdemes tenned egy próbát hátha javul. Én nem használok fusiont és nem ugrálgatok a tabek között, ha megvan a vágás utána gradelek, utána fairlightozom és utána exportálok, így nekem nem szokott fagyni a DR15. (tény mondjuk én natív fileokat használok és amióta Windowsra váltottam nem generálok proxyt sem)

    Egyébként a klippek átnézése teszi ki a vágási időm 80%-át. Ha megvannak az in-out-ok, 1 óra alatt kirakom a 15 perces videót. Persze a minőségi vágásra ez nem elég, de az esküvőkre igen.

    Ezt az esküvőt vágtam Resolveban Itt pont volt egy becsípődésem, hogy kevesebbet használom a gimbalt, mert kell a handheld look. Hát nem volt bölcs döntés :D Mindenesetre itt még colorgrade sem volt, így esett ki a kamerából. De megmondod a különbséget a fél évvel korábbi videómhoz képest?
    Az előbbi kamerából kiesett 1080p 50 fpsel felvett kb 4 óra alatt megvágott anyag. Az utóbbinál meg tepertem gimbaloztam, 4K-ztam, SLOGoltam colorgradeltem. Van különbség de nem jobb annyival az utóbbi mint amennyivel több munkám volt benne...

    Narumon: rájöttem, hogy nem kell túltolni. Meg kell csinálni 1-2 esküvőt tutterre amit ki lehet rakni a honlapra , a többi meg futószalag. Nem mondom, hogy gyengét kell csinálni, csak nagyon sokmindent nem is vesznek észre... te meg bele teszed a plusz munkát totál feleslegesen...

    szerk: most így visszanézve de bááromi lassú a hosszabbik... sokkal feszesebbre vágnám ma már, de igény hogy ne legyen túl gyors a vágás

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák