Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz D1Rect #21383 üzenetére

    Rendben, megpróbálom másként megjegyezve, hogy alapvetően NEM a szórakozás ellen vagyok, mert fontosnak tartom...
    Egy átlagember vajon mennyivel költ többet az ilyenfajta audiovizuális szórakozásra, mint pld a rákutatásra adományként? Mennyivel költ többet a túlárazott technikai eszközeire, mint pld természetvédelemre?
    Költői kérdés, nem kell válaszolni rá.

    Amire a pénzünk megy, az határozza meg az értékrendünket. A kényelem és az újdonság izgalma fontosabb a környezetvédelemnél, a szórakozás a betegség elleni küzdelemnél (egészen addig, amíg érintetté nem válok vagy a saját betegségem, vagy a családtagom betegsége kapcsán).

    Tudod mire költünk sokat? Nyugdíjra, meg egészségbiztosításra.
    Ez hogy jön ide?
    Mit csináljunk az improduktív emberekkel, mert sokba kerülnek? Öljük le őket, hagyjuk éhen halni, tengődjenek az adósok börtönében?
    Mit kezdjünk az egészségügyi kiadásokkal? Hagyjuk meghalni a betegeket, engedjük improduktívvá lenni azokat, akik meggyógyíthatók és még aktív adófizetőkké válhatnak?
    Nem értelek.
    Ha nincs Marvel univerzum, nincs nagy veszteség. Ha nincs Iphone X, megleszünk valahogy... De a nyugdíj és egészségügy nélkül tömeges katasztrófa borítékolható..
    Persze, hogy sokat költünk ezekre, mert az ember meg fog betegedni, és meg fog öregedni. Ezek megkerülhetetlen dolgok, ezeknek a problémáknak a kezelése szükségszerű... de az nem, hogy összedobjunk a népszerű színészeinknek 1000 évnyi átlagosnál izmosabb jövedelmet 3-5 hónap forgatásért... Aztán két év múlva újabb 1000 évnyit...

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák