Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Buthán #20706 üzenetére

    "Hát, már jó régóta létezik a keresztyén, még régebben a keresztény hit, de még annál is régebben a tízparancsolat, de egy fikarcnyit se lett jobb az ember."

    Pont itt a lényeg, hogy az ember egyetlen vallástól, eszmétől és emberjogi törvénytől se lesz egy fikarcnyit jobb. Az ember szíve mélyén benne van, hogy a másikat bántsa és lehet bármilyen eszme ezt megfogja tenni. Csak ezt sok humanista ezt elfelejti és azt hiszik az emberek jók, pedig egy csudát. Az emberiség ismert története folyamán rengeteg eszme, ideológia és vallás volt és az ember mindig is ugyan olyan gyarló maradt. Ahogy írod is egy fikarcnyit se lett jobb és az emberjogi törvények által se lesz jobb, mert azt is épp úgy kiforgatja ahogy a Biblia szavait kiforgatja és ugyan úgy gyilkolni fogja egymást. Éppen a racionalizmus és humanizmus végén volt pont a két világháború, ide vezetett az ész és humanizmus.

    Amiről beszélsz a Biblia üzenetének egyértelműsége kapcsán egy alapvető mellélövés, hiszen épp ez a lényeg, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy mi az amiről a Biblia beszél és világosan látszik, hogy mi az amit a felekezetek rosszul csinálnak, hiszen a vallásokon kívülieknek (neked) is szúrja a szemét, hogy itt valami nagy hülyeség van. Tehát saját magad igazoltad, hogy a Biblia egyértelmű, csak a felekezetek hozzáállása visszás, nem konzekvensek a Biblia követésében. Én nem mondhatom a reformátust tökéletes Bibliakövető felekezetnek mert ez hazugság lenne (és a református felekezet se tartja magát annak a vallási iratai alapján), de éppen ez igaz a katolikusra vagy a baptistára is. De talán a szélsőséges szektákon és a katolikusokon kívül senki se tartja magát egyedüli üdvözítő felekezetnek.
    Hogy Luther miért irtotta tűzzel vassal az anabaptistáka nézz utána. Már volt itt aki befürdött azzal, hogy valótlanságokat állított (minthogy tényleg Luther mészárolta le az embereket? - szerintem te se tudod miről beszélsz, se Luthert, se az anabaptistákat nem ismered). A gyerek és felnőtt keresztség közötti különbség miatt biztos nem volt gyilkolászás. Nézz utána mielőtt valótlanságokat, csúsztatásokat és féligazságokat írsz.
    Egyébként a Bibliában szerepel a gyerekek keresztelése, de nincs üdvözítő hatása mint ahogy azt egyesek gondolják és nem halállal büntetendő ha valaki ezt nem teszi meg a Biblia szerint, és nincs is "kell". Ahogy a reformátusoknál (ezt ismerem a legjobban) nincs is kell, nincs kötelező keresztelés. Az sokkal gyakoribb, hogy valaki kereszteli a gyerekét annak ellenére is, hogy nem érdekli, se Isten, se gyülekezet, de egy szép szokásnak tartja, vagy épen babonából, biztos ami biztos alapon.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák