Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Huma #18926 üzenetére

    Ujjlenyomat:
    Mi a garancia arra, hogyha te ezt személyesen átélnéd, akkor utánna hűségesen szolgálnád Istent?

    IIII:
    először is ha átélném miért kellene ezt isten művének tartanom?

    Huma:
    Ott a pont.

    Hol a pont?
    Arról beszéltünk, hogy a Biblia leír egy eseményt.
    A kérdés az volt, hogy hogyan történhetett, ill. ha személyesen átélem, az milyen hatással van rám. Persze az egy külön téma, hogy megtörtént-e vagy sem, de most nem ezen volt a hangsúly.

    A témánál maradva:
    2Mózes 14: 10-22 (ÚV)
    10 Amikor a fáraó a közelükbe ért, Izrael fiai felemelték szemüket, és íme, az egyiptomiak ott vonultak utánuk. Izrael fiai igen megijedtek, és kiáltani kezdtek Jehovához. 11 Ezt mondták Mózesnek: „Hát nincsenek Egyiptomban sírhelyek, hogy ide a pusztába hoztál minket meghalni? Mit tettél velünk, hogy kivezettél minket Egyiptomból? 12 Hát nem megmondtuk neked Egyiptomban: »Hagyj minket békén, hadd szolgáljunk az egyiptomiaknak!« Hisz jobb nekünk az egyiptomiakat szolgálnunk, mint meghalni a pusztában!” 13 Mózes ekkor ezt mondta a népnek: „Ne féljetek! Álljatok szilárdan, és lássátok Jehova szabadítását, amelyet ma végrehajt értetek! Ugyanis az egyiptomiakat, akiket ma láttok, soha, de soha többé nem fogjátok látni. 14 Maga Jehova fog harcolni értetek, ti pedig maradjatok csendben!”
    15 Jehova ekkor ezt mondta Mózesnek. „Miért kiáltasz folyton hozzám? Beszélj Izrael fiaival, hogy bontsanak tábort. 16 Te pedig emeld fel botodat, nyújtsd ki kezedet a tenger fölé, és válaszd ketté, hogy Izrael fiai szárazon kelhessenek át a tenger közepén. 17 És én hagyom, hogy konokká váljon az egyiptomiak szíve, hogy utánuk menjenek, és dicsőséget szerezzek magamnak a fáraó és egész hadereje által, harci szekerei és lovasai által. 18 És az egyiptomiak meg fogják tudni, hogy én vagyok Jehova, amikor dicsőséget szerzek magamnak a fáraó által, a harci szekerei és lovasai által.”
    19 Ekkor az igaz Isten angyala, aki Izrael tábora előtt ment, elindult, és mögéjük ment, és a felhőoszlop elment előlük, és mögéjük állt. 20 Így az egyiptomiak tábora és Izrael tábora közé került. Az egyik oldalon felhővé és sötétséggé vált, a másik oldalon viszont továbbra is megvilágította az éjszakát. És az egyik csoport egész éjjel nem közelített a másik csoporthoz.
    21 Mózes pedig kinyújtotta kezét a tenger fölé, és Jehova egész éjjel erős keleti szelet bocsátva a tengerre visszafordította azt, kiszárította a tenger fenekét, és a víz kettévált. 22 Izrael fiai végül szárazon keltek át a tenger közepén, a víz pedig falként állt nekik jobb és bal kéz felől.

    Kérdés: Ha IIII. itt lett volna (személyesen élte volna át), miért kellene Isten művének tartania az eseményt? (Nem az a kérdés, hogy megtörtént-e.)
    Válasz (röviden):
    Azért, mert:
    - ez nem egy általános természeti jelenség volt
    - Mózes azt, mondta, hogy soha többé nem fogják játni az izraeliták ezeket az egyiptomiakat
    - Jehova felszólította Mózest, hogy "emeld fel botodat, nyújtsd ki kezedet a tenger fölé, és válaszd ketté"
    - a 21. verben is konkráétan leírja, hogy ezt Jehova biztosította

    Szóval nem az történt, hogy az izraeliták zsákutszába kerültek és véletlenül pont ketté vált a Vörös-tenger amin keresztül el tudtak menekülni és a végén ez pusztította el az egyiptomiakat.

    Ahogy a kérsést IIII feltette az lefordítva ez:
    Ha én ezt az egészet átéltem volna, a saját szememmel látom, én azért még csak megkérdőjelezném Isten létezését.
    Na. Én erre írom azt, hogyha én ezt átéltem volna, a saját szememmel láttam volna, én nem kérdőjelezném meg Isten létezését. Rászemről ez egyértelmü isteni beavatkozás. Vagy mi lehetett a történet hátterében? Szerinted Mózes megnézte a google-n, hogy hamarosan véletlenül egy fix időre ketté fog válni a Vörös-tenger, és majd ehhez kitalált egy Show műsort, hogy elbutítsa a népet és higgyenek Isten létezésében? Szerintem te se így gondolod. Viszont, ha egy kívül álló elolvassa a hsz-eket,akkor neki ez jöhetle, ha nem, akkor én kérek elnézést.

    Ezért tartom butaságnak, amit IIII kérdezett, és az "Ott a pont" választ is. Elcsúszott a téma.

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák