Hirdetés

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

  • Hibajavítások ASUS routerekhez

    ph Három kritikus sérülékenységet javítanak a most kiadott firmware-ek, érdemes telepíteni őket, ha érintettek vagyunk.

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #15810 üzenetére

    "amit te okként jelölsz meg az csak okozat"
    ez egy lanc. minden okozat oka az utana allo lancszemnek.
    miert tanult az ember (a kinai mitologia szerint) a termeszeti csodakbol? talan mert kivancsi es odament, megprobalta megerteni mirol van szo. miert kivancsi? nem tudom. talan a kivancsisag segitett a tulelesben. nyilvanvaloan VALAMI hianyzott az ember eletebol ha kivancsiskodott.

    "Az emberben van valami ami miatt azt csinálja amit, benne van, hogy nem akarja magát a "rendhez" tartani. De ha jól értem akkor erre a tao nem ad választ. Ez a romlott, beteg lélek, ami az ember cselekedeteiben megjelenik."
    a taoizmus nem adhat valaszt minden kerdesre. a hangsuly az utmutatason van, hogy boldog, kiegyensu.... tudod. elmondja a jelensegeket, az irasok adnak tortenelmi betekintest, megvan a kerete a dolgoknak de (szerintem) az inkabb csak erdekesseg azoknak akik szeretik beleasni magukat a dolgokba.

    ertem amit mondasz, sot, egyet is ertek: lehet beszelni romlott, beteg lelekrol, de ez nem tobb mint a doktor megallapitasa egy betegsegrol. nincs mogotte itelet. a torokgyik nem "gonosz", a lazas embert nem az ordog szallta meg, aki a taotol eltavolodva el az nem "bunos".

    (a taoizmus szerint) ha valaki eltavolodott a taotol akkor annak oka van. vegyunk egy eros peldat: egy rablot. a rablo mindenkeppen felelos a tetteiert mert a sajat dontese az elete, de a sorsat befolyasolta az, amit hozott magaval az elozo eleteibol (talan megraboltak, vagy eroszakos bun aldozata lett). vagy, ha ugy tetszik akkor "modernul" hivatkozhatunk a "genjeire", szarmazasara, kornyezetere, neveltetesere (vagy annak a hianyara). a rablo azert valt rablova, mert megadta magat a sodrasnak a helyett hogy felulemelkedett volna. de, megmondom oszinten ehhez a reszhez nem ertek, tudasom csekely, es vegkepp nem szeretnek abba a pozicioba szorulni hogy a reinkalnalodast vedjem, mert nem ertek hozza.

    szemely szerint azt gondolom, hogy a legtobb ember csak sodrodik az arral, amit hozott magaval, amibe beleszuletett. van egy kisebb csoport, akik akarjak kormanyozni a sodrodasukat. van egy csoport, akik eleve a jo aramlatban vannak vagy odaeveznek es kiteljesednek ebben. ok a mesterek. ezek kozul van egy mareknyi mester aki ezt meg is osztja velunk a gondolatait. ok is mesterek, de nem minden mester tanito.

    " Az ember önszántából, szabad akaratából döntött amellett, hogy hallgat a sátánra"
    ugy erted eva? semmi kozom ahhoz az ostoba libahoz. raadasul nem en teremtettem esendonek, ugye. szoval jatsszak le egymas kozt :) ... bar, gondolom ez nem megy, mert sem a teremto sem a teremtett lenye nem vallal felelosseget azert ha valamit elszurtak.... de tolem, tolem bezzeg elvarnak ezt. szerinted ez fair? :)

    "A nem keresztyéni bűntelenség alatt mit értesz?"
    csak normal ertelemben bunt, nem az eredendo bunt.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák