Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Lehet már nagyon régi darab volt, több éves. Milyen sorozatszám van rajta? "HR-4UTGA" vagy valami hasnló
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
copass
veterán
sziasztok!
friss canon yn 565-ex vaku tulaj vagyok, szóval ne bántsatok nagyon!
mi az a legolcsóbb megoldás amivel vázról levéve eltudom sütni a vakut?
köszi a segítséget előre is."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
A Zéé
addikt
565 slave módba, váz vakuja felpattint, és mehet ingyen (S1 mód, ha nincs ttl elővillantás, S2, ha van)
Kicsit drágábban (~3k) ttl kábel ebayról.
Még kicsit drágábban buta rádiós kioldó: pl. ~8k Yongnuo RF-603 II
Még drágábban ttl rádiós kioldó: pl. ~16k Yongnuo YN-622Just a simple Lineman...
-
JohnyBlue
addikt
Ha hazajöttünk adok neked vakukioldót kibírod 17ig ? vagy ma este 10 után ?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
nikond90
csendes tag
Sziasztok! Van egy nikon sb700-as vakum.
Működőképes, de van amikor azt csinálja, hogy bekapcsolom és kerreg, és nem vakuzik rendesen, és ki irja h "Err"!Tud valaki támpontot adni mi lehet a baja?
köszi
-
LamaCube
addikt
Ropi
Bocs, hogy téged zaklatlak folyamatosan. Ajánlottál egy canon 220Ex-es vakut 1100D-re. Lehet lenne is egy eladó, de lenne egy ilyen is. Vélemény róla?
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
*Ropi*
félisten
válasz LamaCube #4861 üzenetére
Inkább vennék manuális 283-at vagy 285hv-t: annak ellenére jobbak, hogy nem tudnak TTL-t. Használt 283-as ~30 Dollár, csak arra kell figyelni, hogy Made In China vagy Made In Korea legyen (Made In Japan), mert az utóbbinak magas a talpfeszültsége! Plusz mellé tudsz még venni akár egy állványt, ernyő tartót, ernyőt meg rádiós kioldót is ~70 Dollárért és így ~100 Dodóból megvan a ministúdiód (kevesebből, mint a 383 ára).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
LamaCube
addikt
Jajj, nem vagyok én profi /még amatőr sem/, hogy stúdió felszerelésben gondolkodjak. Nekem csak tényleg egy kezdőnek való vaku kellene. A cél inkább az, hogy ne közvetlenül a célra villanjon, mint a beépített. Az utóbbi linkelt vaku annyiban több lehetőséget nyújt a 220EX-től, hogy forgatható a feje és van benne derítő is. Egyébként használtan venném. De ha nem ajánlod, akkor hagyom.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
_seth_
veterán
Viszont ha mégsem olyan fontos a TTL akkor nem jobb választás egy YN560-as? Erős, mindent be lehet állítani rajta, forgatható, bevált márka és 13-ból újonnan is megvan postával (ebayről persze).
-
*Ropi*
félisten
-
_seth_
veterán
Én is úgy indultam neki, hogy csak villanjon, ez volt az 560, na de jó lenne ha TTL is lenne, ez lett az 565, na de a HSS sem árthat a későbbiekben, így lett az 568EXII, végülis ezután már nem volt komolyabb az YN-nak
-
LamaCube
addikt
Hát igen én se tudom már, hogy mi lenne a fontos számomra. Azért a ttl nem ártana gondolom. Már néztem én is az 560-as vakut, de ugye az teljesen manuális, de nagyon kedvező az ára. Szerintetek kezdőnek jó lenne tanulgatni, tapasztalatokat szerezni?
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz LamaCube #4869 üzenetére
Mondanám, hogy jó persze, sok helyen olvasni, hogy megfelelő de én elsőnek is az 568-at vettem így nem tudom, mindenesetre kényelmesebb, hogy csak bekapcsolom és mindent "megbeszél" a vaku a vázzal
-
*Ropi*
félisten
-
LamaCube
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz LamaCube #4874 üzenetére
Ha mindenáron 3rd party vakkantót akarsz - gyk. nem futja dedikált gyárira, like me és még sokan mások - legalább ne a koppintás koppintásának a koppintását vedd!
Még akkor is jól jársz, ha itthon veszel egy YN-t tréfásan, kisker árréssel. A YN586EX-em 57db kampósorrú Matyiért hozták házhoz, Mikrosat-tól. OK olcsóbb lett volna kintről, de nekem ennyit megért az itthoni gari.
Üdv. V. Körte
-
Digger
senior tag
válasz vadkörte #4877 üzenetére
Nekem ugyanez 39 ropi volt! (YN-568EX) A YN-560II meg 13!
Szerintem megéri inkább eBay-en beszerezni. Ezekhez is van 1 év gari, csak macera és költség elküldeni az elromlott cuccost! Viszont ahogy hallottam, nemigazán vacakolnak bevizsgálással vagy javítással, egyszerűen küldenek helyette egy újat. (Ha nem tévedek és igazak a pletykák!)
Az eBay kereskedők amúgy pontosan tudják az itteni szabályokat, ami miatt kb. 20$ értéket írnak kívülről a csomagra, és ezzel jó eséllyel meglehet úszni a plusz csúnyaságot. (költségeket)
-
Digger
senior tag
Találtam egy nagyon hasznos, a Nikon vakutechnikájáról szóló leírást! Ahogy az előbb írtam, nekem YN-568EX típusú iTTL technikát használó vakum van. Az ismerkedés során tanulmányoztam a Nikon vakuit is és láttam, hogy a Nikon csúcsvakuin vannak olyan vakuzási üzemmódok, amit az enyémen hiába kerestem! Vannak olyan üzemmódok, ahol váz végzi a vaku szabályozását, és vannak olyanok ahol a vaku dönti el a villanás fényerejét és a szabályozáshoz szükséges információkat a váztól kapja. Ezen utóbbiak egyértelműen a Nikon legújabb fejlesztésű csúcsvakuinak a sajátja, viszont azok az üzemmódok, ahol a váz végzi a szabályozást, azok ha jól sejtem, működnek a "third party flash"-ekkel is! Ezek az üzemmódok a régebbi, esetleg még filmes vázakon is működtek és remélhetőleg még működnek a mai vázakon is a kompatibilitás miatt.
Nekem D90-es vázam van és sajnos a kezelési utasításban erről a témáról nagyon keveset írnak! Például sehol nem láttam utalást arra, hogy a vakuüzemmód függ a beállított fénymérés módjától is!
Vajon a D90-en, vagy az ennél korszerűbb vázakon egy az enyémhez hasonló vakuval működnek ezek a funkciók? -
Colonel993
senior tag
Nagyon szépen kérnék egy kis Tecnikai modding helpet.
Adott egy Yashica CS-220 Auto Vakum.
manuálban teljes erősséggel lő, Auto módban meg az orrán lévő fényérzékelővel szabályozza magát...
Pentax K30 nem tudja leszabályozni eddigi tapasztalataim alapján az erősségét sehogyan se (vagy Noob vagyok)szeretnék rápakolni egy Potmétert, hogy majd én kézzel manuálisan szabályozhassam.
Hol kell elkezdenem, mivel tudom a legegyszerűbben megoldani?
Esetleg a talp érintkezők valamelyike mint az átfolyó áram erősség mértéke szerint szabályozza az erősséget?||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
gabor_01
senior tag
válasz Colonel993 #4882 üzenetére
Auto módban sem szabályozza magát? (A váz nem fogja soha.)
Ha vázról leveszed és saját tesztgombjával elsütöd, akkor sem szabályoz?
Ha nem, akkor kakukk a vakunak.... -
*Ropi*
félisten
válasz Colonel993 #4882 üzenetére
A régebbi teljesen manuális vagy félautomata vagy A-TTL-t tudó vakuk vezérlés nélkül vagy modern (digitális) vázon általában csak teljes teljesítménnyel hajlandóak elvillanni.
"Esetleg a talp érintkezők valamelyike mint az átfolyó áram erősség mértéke szerint szabályozza az erősséget?"
Nem így működik. Ha nem értesz az elektronikához (és gyanítom, hogy nem értesz: egyébként nem így tetted volna fel a kérdést ), akkor ne kezdj el barkácsolni, mert a vakuban kikapcsolás után is nagyfeszültség van, ami halálos!
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz gabor_01 #4883 üzenetére
Auto -ban tudja magát szabályozni... De ez, mint minden elektronikánál; nem mindig pontos... Manuálisan akarom magam szabályozni, hogy mennyit lőjön
Szerk.: Ropi - Értek az elektronikához... Legrosszabb esetben magam szerkesztek bele FET- es vezérlést vagy a jó öreg AVR- es megoldások között tuti találok valami szimpatikusat
Szimplán még nem kukkantottam be a burkolat alá, hátha más is mókázott ilyen fénnyel[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
gabor_01
senior tag
válasz Colonel993 #4885 üzenetére
Állítható manuális módja nincs ennek a vakunak. Barkácsolnod kell.
-
Colonel993
senior tag
válasz gabor_01 #4886 üzenetére
Ezt sejtettem, de Yashica gépen lehetett szabályozni a vakut, tehát valamelyik pinen kommunikált valahogy a vázzal...
Ebből sejtettem, hogy vagy a Talpfesz, (10.2-10.5V) vagy az érintkező tüskén (6.5V) valamilyen ellenállásból keletkező Feszültség módosításával kommunikál a váz a vakuval, [elektromos kapcsoló zárja korábban kapcsol le]
De ehhez be kell néznem a motorháztető alá, vagy "hókuszpókusz" és próbanyákba átforrasztva Áram erősség alapján ellenállásokat dugdosni rájuk és megnézni mit reagál rá.
Nemigazán akarom komolyabban átszerkeszteni, bízok benne, hogy ez az egyszerűbbik mód a működő valós, ragaszkodom ehhez a vakuhozA vakuban van annyi életképesség, hogy Strobizni is tud olyan 4-5-6 lövésig gyengén ami eléggé előnyös lehet trágya fényviszonyoknál 1600-as ISO-val mozgó témára (vagy csak úgy, mert sorozatban lőni JÓ...) tehát már csak ezért is előnyös lenne, hogy ha manuálban van... akkor az ne a FULL Kisütést jelentse, hanem a valóban Júzer álltal történő manuális állítást. Én meg amúgy is szeretem a Potikat, tehát aktuális a dolog.
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
*Ropi*
félisten
válasz Colonel993 #4887 üzenetére
Vakut vezérelni kétféleképpen szoktak: a régebbi módszer, hogy egy (vagy több) kondit csak annyira töltesz fel amennyire kell (ez több szempontból rossz megoldás: nincs benne tartalék, lassú az újratöltés és a WB is változik miatta akár expónként a más kisülési feszültség miatt) és egy FET-en át kisütve a cső addig világít, amíg elég feszültség van hozzá (a FET önmagától nem tud kioltani, csak ha küszöbszint alá esik a feszültség), vagy az újabb, hogy a kondi(kat) konstans értékre töltöd és az IGBT lekapcsolásával állítod le a villanást amikor elérte a kívánt értéket. Az első módszernél csak a cső gyújtására kap jelet a vaku elektronikája, a másodikban a kioltására is, de mindegyik esetben logikai szintekkel ill. digitális jelekkel vannak vezérelve, tehát nem a vakutalpra kötött szimpla ellenállás fogja megoldani a dolgot: a nagyfeszültségű részt kell átalakítani: ez pedig nem veszélytelen, ezért nem ajánlom!
-
vadkörte
addikt
"...viszont azok az üzemmódok, ahol a váz végzi a szabályozást, azok ha jól sejtem, működnek a "third party flash"-ekkel is!"
Jól sejted. D70, D90, D7000 + YN568EX kompóval próbáltam és működnek.
"Nekem D90-es vázam van és sajnos a kezelési utasításban erről a témáról nagyon keveset írnak! Például sehol nem láttam utalást arra, hogy a vakuüzemmód függ a beállított fénymérés módjától is!"
Valóban nem viszik túlzásba. A Commander mód leírásánál keresd.
Üdv. V. Körte
-
Digger
senior tag
válasz vadkörte #4889 üzenetére
Köszi a választ!
Hát a commander módnál valóban van néhány opció, de nem sok! Viszont azt írja, hogy az e2 menü szövege Built-in flash-ről Optional flash-re változik, ha egy kompatibilis vakut a vakusínre tesznek. Nekem ez nem így van, gondolom a Yongnuo vakuval nem működik ez a ficsőr! Valaki megnézhetné ezt, akinek van D90-e és Nikon gyártmányú iTTL képes vakuja. Ha fölteszi a vázra, változik-e az e2 menü szövege, meg gondolom az e menü további opciói is, a használt vaku tulajdonságainak függvényében.Apropó! Nekem időnként kínlódni kel, hogy felismerje a vakut a váz. Ti hogyan csináljátok? A váz és a vaku is off, ráteszem a vázra és rögzítem, majd előbb a vázat, utána a vakut kapcsolom be. Ez a szabályos módszer? Nekem időnként nem akarja így meglátni a vakut! Úgy tesztelem a kapcsolat létrejöttét, hogy a vázon, vagy a vakun bekapcsolom a háttérvilágítást és ha a másik egységen is kigyullad az lcd megvilágítása, akkor jó a kapcsolat. Néha négyszer/ötször ki-be kell kapcsoljam, hogy meglássák egymást. Ha nincs kapcsolat, akkor is elsül a vaku, de a iTTL ilyenkor nem szabályoz. Az érintkezőket már pucováltam. Mit lehet még elkövetni?
-
madmike
őstag
Sziasztok!
A közelmúltban vettem egy DSLR gépet, egy Sony A200-at. Gondolkodom még valami olcsó vakuban is. Hirdetnek itt az apróban egy Dörr Daf-34-et. Arról mi a vélemény? 220volt oldalán azt írják, hogy 16-os kulcsszámú, de ha jól gondolom a vázam vakuja is kb akkorát villan. Ez tényleg csak ennyit tud? Érdemes lehet megvenni?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
válasz Andrew31 #4892 üzenetére
Szia!
Mert szörnyülködtem, hogy annyiba vagy többe kerül egy vaku mint amennyiért az A200 kitemet vettem és annyit tuti nem tudok rákölteni, ezt meg itt találtam 4500Ft-ért. Annyiért meg ha használható, akkor megvenném. De ha ajánlasz 5000Ft-ért jobbat állok elébe[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Colonel993
senior tag
válasz madmike #4893 üzenetére
Szánj rá legalább 8 000 HUF összeget, ott már találsz Talán jófélét ha ügyes vagy.
A kulcsszán nem minden, a fény mérete, a felület és az egyéb olyan okosságok mint a Difúzor rögzitési módok, dönthető-forgatható fej azaz a fény irányítása. igen csak fontos dolog...
A beépített villanó nem használatra tervezett dolog, inkább csak kényszer megoldás, "hogy legyen"
De minimum kell elé valami lágyító lap, hogy használható legyen, de ezzel az ereje is csökken.Fotós téma nem olyan mint amin spórolni tudsz, ha olcsó szart veszel, az olcsó szar marad...
-
madmike
őstag
válasz Colonel993 #4894 üzenetére
Pl ilyesmi?
Nem egészen világos, hogy milyen vakupapucsok vannak, illetve, hogy az én gépemre milyen vakut rakhatok.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Colonel993
senior tag
válasz madmike #4895 üzenetére
A200-as nem igazán szerencsés a vakupapucs terén... csakis a Sony saját vakui vagy Konica-Minolta vakuk mennek rá... illetve KONVERTER megvásárlása után már a leggyakoribb középérintkezősök is mint amit linkeltél.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz Andrew31 #4898 üzenetére
Én azon mosolygok amikor apróhirdetésekben találkozom használt gyári cuccokat árulókkal, amikor már 1+ éve árulják és nem tudják eladni. Mert amennyiért ő adja használtan, abból a pénzből veszek 2 vagy 3 kínait vadonat újan, ami még jobb is.
-
Andrew31
senior tag
Most rám célzol?
Hát igen, van, aki nem hajlandó engedni, pedig másnak több esze van, nem ad annyit érte.
Mondjuk erről, a Debao-ról sem sokat hallottam.... A profik (Ti), azért vakuból is inkább az eredetit preferáljátok, nem?
De a magunkfajta ámátőrnek talán ezek is megteszik, ha nem feszített a tempó, nem fizetős a munka, stb. talán nem gond, ha 1-et 1-et kihagy mondjuk.Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest