Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Erre keresek választ.
Köszönöm. -
csimpekve
tag
Sziasztok!
Van egy Yongnuo 565-öm, és szeretnék még egy vakut. Igazából manuálisra gondoltam, pl. 560 II-re, de ebben az árban úgy látom lehet kapni még elvétve 465-öt is, ami már TTL. A kioldóm jelenleg nem TTL, így ez egyelőre nem szempont, de lehet a későbbiekben, ha a kioldót TTl-re cserélem hasznát venném ennek a funkciónak is. Nem nagyon találtam infót a 465-ről, szerintetek érdemes megvenni? Elsősorban a megbízhatósága érdekelne, de minden véleményt szívesen meghallgatok. Canon rendszerhez lenne.
www.csiro.hu
-
chipi-85
senior tag
Sziasztok!
Vakut szeretnék venni; 4 vaku közül nem tudok választani:
Meike MK 950 II
Meike MK 910
yongnuo YN 568 EX II
yongnuo YN 565 EX IIMi a véleményetek ezekről a vakukról?
Nikon D7000hez lenne!
-
kribe
őstag
válasz chipi-85 #5810 üzenetére
Meike vakuról a 910-esről olvastam teszteket, azok alapján egy olcsó Nikon SB-900 alternatívának mondták, egyetlen problémára emlékszem hogy a teljesítménye nem olyan jó (most konkrétan a villanás erejét mérték) mint az eredeti Nikon vagy akár a YN vakué.
A Yongnuo 565 vs 568 közül én az 568-ast venném a high speed sync miatt, az 568 EX II viszont csak Canon-os modell, Nikonra 568 EX van.[ Szerkesztve ]
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
hefa888
csendes tag
Szevasztok!
Van 2 vakum. Az egyik Canon 600 EX-RT, a másik meg a Canon 430EXII. Nem jövök rá hogyan lehetne összehangolni. 430 as később reagál. Ennek mi lehet az oka?
-
zozipapa1
csendes tag
CANON 600D-m van és külső akuként egy Meike MK580-nel szeretném összehangolni, de folyton egy hibaüzenet jelenik meg: "A menü nem jeleníthető. A vaku nem megfelelő vagy ki van kapcsolva." De nem tudom mi lehet a hiba!! Külső vakuként működnie kellene és természetesen be van kapcsolva. Tud valaki segíteni???
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 5D + YN-500ex kombóval fotózok és szeretnék hozzá E-TTL-es vakukioldót ha van értelme.
Egy ilyet néztem ki, viszont olvastam, hogy 5D-vel nem 100%-osan kompatibilis bizonyos funkciókban.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az összeállításban van értelme az E-TTL funkciónak vagy nincs?Ha van jobb ötlet, hogy milyet lenne érdemes vennem szívesen fogadom.
Köszönöm
üdv.: ocsi
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
A sima 622-essel nem kompatibilis teljesen, mivel az 5D1 2007 előtt gyártott váz, így nincsen FCM-je (Flash Control Menü, ami az újabb vázakon már van és amiből a vaku funkciók állíthatók):
- sima 622-essel használva van E-TTL és FEC, távvezérelt teljesítményszint állítás, HSS (ha tudja a vaku) és fix eltolású Super Sync,
- 622TX-szel használva már azok a vakuk is használhatók manuális teljesítményszintekkel, amik a sima 622-esekkel nem tudnak távvezérelt teljesítményszint-állítást, erre a C.Fn.-ben van külön üzemmódja. Van E-TTL, FEB és csoportarány, távvezérelt teljesítményszint állítás, csoportkezelés, kevert csoportkezelés (E-TTL + manuális), időzíthető Super Sync.
Ha tehát a 622TX-szel a vázon vezérled a sima 622-es slave-ket, akkor jól működik.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Elsősorban esküvői vagy rendezvényfotósoktól kérdeznék, akik élnek ezzel a megoldással:
Adott egy nem túl világos terem, ahol az emberek nem koreográfia szerint mozognak (tehát nem divatbemutató, hanem mondjuk "tánctér" szerű), és itt kell elkapni a megfelelő pillanatokat. Rendelkezésre áll 3 softbox vakuval (vagy 2 sb, plusz direkt vaku a gépen). Hogyan érdemes bevillantani egy ilyen termet? Középpont felé állítani a softboxokat vagy kihasználni minden indirekt felületet? Gyakorlati tapasztalat érdekelne elsősorban...
-
*Ropi*
félisten
válasz kilozsul #5832 üzenetére
Én 4 db 580EX II-vel (szintén GN58) szoktam menni: 2 keresztbe a terem közepe felé, 2 meg a vázakon rajtam. Ilyen felállással (meg magas ISO-t bíró vázzal) matt sötétben is rendben leszel. Mondjuk boxot nem használok mert csak fényerő veszteség, meg elhúzza a WB-t...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
körvaku
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Andrew31
senior tag
Valami törölve lett?
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
_seth_
veterán
Villanj körtét 70D-vel hogyan lehet összekötni?
Ez YN RF602 megfelelne hozzá? Úgy látom, hogy a vevőn és az adó egységen is van vaku szinkron csatlakozó, a villanj körte dupla szetthez pedig adnak 2 db szinkronkábelt. Már csak azt nem értem, hogy egy ilyen vaku távkioldóra csak 1 villanj körtét tudok rádugni, a másikat hogy kell bekötni a rendszerbe? Még egy adó egység kell vagy azt majd a vezérelt elvillantja slaveként?Yongnuo RF 603C-t árul egy ismerősöm párban 7e forintért, árban is elég jó és a feladatra is megfelelne ha jól sejtem
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
A pár kevés, jobb lenne a 3 mint ez a szett: [link] 1 a 70D-re, 1-1 a két villanj körtéhez (amihez ebayen 1000 ft az esernyő/rendszervaku tartó így rakhatok rá rendszervakut is akár).
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
-
_seth_
veterán
Az optikai slave nem fog "késni"?
-
m3ss
veterán
en ctr 301 p-t arultam, mar elmentek. azt nem ajanlom mindenesetre, bar szobaban hasznalhato volt...
ha mar vakus topic, mkstudio-tol veletlen se rendeljetek, van 2 fele boltjuk is ebayen, rengeteg vilagitas/fenyformalo oket dobja ki elsore. jol lehuztak egy 622 c-tx-el...raadasul lemaradtam az igergetesek miatt arrol is, hogy paypalnal panaszt tegyek.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
_seth_
veterán
Igaz
Majd beszámolok róla ha meglesz minden.
Az YN vakuknak is menniük kell, első lépésként ma veszek egy 430 EX II-es canont.
-
*Ropi*
félisten
Csak arra emlékeztem, hogy árulsz valamit.
A TX-eket sajnálom... Nézd a jó oldalát: amúgy is küldhetted volna vissza postafordultával cserélni, mert még biztosan a régi HW revíziósból kaptál volna.
(#5848) _seth_: Vegyél inkább 580EX II-őt: árban 10k a különbség, ha szerencséd van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika