Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Sony Slt-a58k-hoz szeretnék külső vaku lehetőleg minél kevesebből pénzből kihozni.
Főként portréhoz kellene. Tudnátok ajánlani? -
joco73
csendes tag
válasz matyi012345 #5501 üzenetére
Köszi szépen a választ. A 468 II nem lenne jó? Egy tizessel kevesebbe kerül. Most így karácsony előtt sokat számít.
[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
Sziasztok!
Jelenleg a Canon 700D 18-135 STM kombóhoz keresnék egy jó ár érték arányú vakut, első sorban családi rendezvényeken való lakáson belüli fényképezéshez. (születésnapok, karácsony, stb)
Gondolkodtam egy fényerős fixen is, de azt gondolom, hogy egy vakut szélesebb körben tudnék használni.
Ebben kérném segítségeteket, hogy mit lenne érdemes vennem, márka, típus terén.bármi reciproka a semmi
-
Studi
veterán
válasz Rudiaszarvas #5503 üzenetére
Teljesen széttört, vagy még összeszorítva tudod használni? Mert ha utóbbi, akkor láttam már olyat, hogy fekete gyorskötözővel szorították össze (talán rá is volt ragasztva), és használható maradt.
-
David33
csendes tag
Sziasztok!
A héten megadta magát a Yongnuo 568EX vakum 1,5 év használat után, az utolsó villanásnál 1 pukkanást hallottam. Minden funkció működik rajta, de sehogy nem lehet elvillantani. Jól sejtem, hogy a kondenzátor adhatta meg magát?
Valaki tudja, hogy hol tudnák megjavítani illetve körülbelül mennyibe kerülne? -
David33
csendes tag
Köszi Ropi, egyébként ha a kondenzátor lenne rossz akkor mit tapasztalnék? A javítást szívesebben bíznám olyan emberre aki már csinálta párszor. Mikrosaton kívül foglalkozik még valaki vakuk szervizelésével?
Egyébként vicces, pont a héten volt róla Nikon topikban szó, hogy egész jók a yn vakuk, én is csak bólogattam csendben a háttérben, erre tessék, meghal a vakum.
-
_seth_
veterán
válasz David33 #5510 üzenetére
Indexen aprón elég gyakori a frissen szervizelt Canon 580EX is, nem csak YN hiba ez
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
Persze, csak a Canonban normál használat mellett kibír a cső mondjuk örök élet + 1 napot, esküvőzve 2, talán 3 szezont (ami mondjuk 150-200k villanás). Nem tudod, hogy az Indexen csőcserésként árult vakuban miért cseréltek csövet: pl. a Pocket Wizard kioldókkal volt az 580EX II-őknek egy olyan szériahibája, hogy HSS-ben akár 1-2 villantás alatt is kinyírta a csövet vezérlő elektronikát (a nagyfeszültség átütött a szigetelésre a csővégnél és kinyírta az IGBT-t, amitől az nyitottra égett át, így onnantól a vaku csak 1:1 villanással tudott elsülni. Mivel az IGBT is a fejblokkban van, ezért a Camera Kft. egyben cseréli a csővel együtt, mert ilyenkor újra kell kalibrálni a vakut, különben esetleg úgy jársz, hogy HSS-ben nincsen rajta a képen, meg hasonló anomáliák. Normál használatnál ez nem jött elő, de a PW speciálisan triggereli a vakut.
E-Bayen is többféle utángyártott csövet kapni: van "egyszer használatos", meg elég korrekt is (utóbbit már a színéről megismerni, mert nem sárgás / fehéres alapból). A YN a költséghatékonyság jegyében gondolom nem minőségi csöveket rak a vakuiba (azt már tudjuk, hogy a gyújtótrafóik hulladékok).
Meg nem csak a cső számít, hanem legalább annyira a meghajtó elektronikája is a stabilitás szempontjából (akár működésben, akár az egymás utáni villantások konzisztensen egyforma WB-jében).
(#5510) David33: Nem gyullad ki a pilot fény.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
devil2k
tag
Sziasztok!
Panasonic FZ200-hoz szeretnék vakut venni. A keret kb. ~30db ezres lenne.
Mi az ami ebbe belefér és még jól is használható ezzel a géppel?Ezek pl.?
Aputure Magnum Speedlite MG-68 (34e Ft )
Metz MB 36 C-2 (20e Ft)
Metz Olympus/Panasonic MB 36 AF-5 (25e Ft)Mivel még nem mozgok otthonosan a témában, ezért minden építő jellegű javaslatot köszönök.
Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Mi a különbség a Yongnuo 565 vs.568 között ? Megér +16 ezret a nagyobbik ?
Nikon D90-re kellene .szerk . vissza olvastam és tudom a különbséget .
[ Szerkesztve ]
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
_seth_
veterán
válasz mazsi70 #5515 üzenetére
568EXII-ben van HSS ami szabadtéri fotózáshoz szükséges valamint a II-es verzió Master is tud lenni és más vakukat képes vezérelni.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
devil2k
tag
Nem feltétlenül ragaszkodom az újhoz, de nem lenne hátrány.
Lehet, hogy buta kérdés, de az általad javasolt (és hirdetett) Olympus nem sok az én gépemhez?Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
Studi
veterán
válasz devil2k #5519 üzenetére
Nem gondolnám. Nem nagyobb, mint a Metz 36-os, viszont annál sokkal jobb a kezelése, és ha elményedsz egy kicsit jobban a vakuzás rejtelmeiben, akkor slave vakuként is sokkal jobban használhatod. A feje is körbeforgatható, ami szintén előny, van beépített diffúzora, normális menüje...
Az enyém már nincs meg, így nem reklám célzattal mondom.
[ Szerkesztve ]
-
devil2k
tag
Az Olympus FL-36 pedig felkeltette az érdeklődésemet, de most nem igazán találok elfogadható áron használtat, az új ára meg kicsit túlnyúlik a keretemen.
Talán a Metz Olympus/Panasonic MB 36 AF-5 lehetne az ideális alternatíva?
Erről esetleg vélemény - tapasztalat?Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
cadeyrn
aktív tag
Lenne egy elmebetegnek is hangozható kérdésem Metz tulajokhoz: lévén éppen márkaváltásban vagyok, szeretnék olyan vakut a jövőben, ami több márkán is működik - mint kiderült, ilyen gyakorlatilag csak akkor van, ha előszedem a pincéből a Sunpak nyeles vakut.
A kérdés az, hogy mi történik egy újkori Metz vakuval, ha másik gyártóhoz való firmware-t tölt rá az ember?
Értsd: veszel egy Metz 58AF-2-t Nikonhoz, majd rájössz, hogy a Nikon nem neked való, és szeretnél egy Canon vakut; le lehet cserélni a firmware-t a vakun a Canon verzió firmware-ére, vagy van fizikai különbség is a különböző gyártóknak készültek között? -
A Zéé
addikt
válasz cadeyrn #5522 üzenetére
nem elég csak firmwaret cserélni, mert más a lábkiosztás.
Nikon:Canon:
A Metznek létezik modern nyeles vakuja is, ami cserélgethető lábú, és használható több rendszeren is.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
torzo
őstag
Novicius vagyok itt, ha ismert húrokat pengetek, bocsánat!
Szóval kérdezem, létezik-e Nikonhoz való rendszervaku rádióirányítással? Az infra elég sok helyzetben megdöglik, kicsit már unom. -
cadeyrn
aktív tag
Esetleg Cactus RF60
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
meglévő aksijaim nincsennek már legjobb állapotukban. Ti milyeneket használtok?
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
*Ropi*
félisten
-
Real_Necro
veterán
Eneloop glitter. Így színek alapján tudom szelektálni a lemerültet meg a telit.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gubisadam
aktív tag
válasz Real_Necro #5537 üzenetére
köszi mindkettőtöknek.
Elegendő ebből a fehér, 1900-es, vagy a fekete pro az ajánlottam inkább?
Ér-e annyival többet?-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
need
addikt
Üdv...
Van nekem egy Metz 50 af-1 vakukám.. azt vettem észre a mi nap hogy eltűnt a zoom hang..ahogy mozgattam az objektívet..vagy is idáig ez működött és most meg semmi! mit lehet ezzel kezdeni..?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Studi
veterán
Oly vázakon nincs ilyen lehetőség, a vakun kell csak ki/be kapcsolni a zoomot, a váz mindig átadja a gyújtótáv infót a vakura.
need: kis derítőlap nincs kihúzva? Vaku egyenesen előre áll? Csak ebben az esetben van értelme ugyanis az objektívhez igazított motoros zoomnak, minden más esetben a vaku a legszélesebb állásba állítja magát, hogy a lehető legjobban terítse a fényt.
Tehát vaku egyenesen előre, diffúzorlapka nem nyit ki, hanem betol a helyére, és menni fog a zoom. Ha így sem, akkor turkálj a menüben, mert ki van kapcsolva a vakun.
szerk: az elméletemet az imént le is teszteltem E-M1 + Metz 58 AF-1-en.
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
Üdv a Ropinak és Üdv a Robinak..
itt van nálam a vaku mert kíváncsiságból ráraktam 1 másik oly gépre se kép se hang..vagy is meg sem nyekkent a zoom motor viszont..abból ki indulva (kis derítőlap nincs kihúzva?) nekem konkrétan nem derítő lap van hanem a Metz saját diffúzkor kupakja Metz MBM-02 Mecabounce Diffuser
persze annyi eszem nem volt hogy levegyem a kupakot..na majd otthon úgy próbálom ki..
itt van a kezembe vaku a távolságra az Er szót írja ki igaz nincs rajta gépre téve és még ott a kupak is..ja és a legfontosabb kimaradt.. gratula az EM1-hez..
Ropinak is kösz az irány mutatást
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...