Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz aleister #2200 üzenetére
ránéztem a d5100 menüjére. elég kiherélt a vaku beállítások terén. ezzel nincs mit tenni. illetve megnéztem a használati útmutatóját. ez csak a beépített vakunál említi az 1/200-at, mint leggyorsabb szinkronidőt. pontosabban: P és A módokban: 1/200-1/60-ig, S mód: 1/200 - 30s, M mód: 1/200 - 30s és Bulb.
-
aleister
veterán
Igen, de feltételeztem, hogy ha a beépített vaku tudja ezt, akkor egy normális rendszervakuval sem lesz gond.
Végül is manuálban meg tudom oldani a kellő mélységélesség és rövid záridő párosát (max pozitívban kompenzálok a vakun)...de reménykedtem, hogy megy ez A-ban is.Köszi a válaszokat!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
No, ilyet is megértünk: Joe McNally új vakus könyvéből szemezgetett a Photoshop Disasters...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
EOS 550D-re szeretnék a rendszervaku helyett egy nem túl drágát. Használ valaki Cullmann D4500 tipusú vakut? Esetleg van valakinek vele tapasztalata? Az ára jónak tűnik a tudásához képest, és mégis Német gyártmány nem Kínai.
-
kulerr
őstag
Sziasztok!
D80-hoz vennék vakut, elsőre a Yongnuo -t néztem főleg az ára miatt.
Teljesen általános átlagos felhasználás lenne ezért a 460 vagy a 462-őt néztem. Van ezek között különbség?, egyáltalán jó választás lehet a fenti márka?Köszönöm a tanácsokat
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Komolyan eldobom az agyam.... Érkezik egy kérdés, egy 30e Ft-os kategóriájú vakuval kapcsolatban, (nyilván annyi pénze van rá a kérdezőnek) erre rendszeresen jön a válasz, amiben 2x annyiba kerülő vaku az ajánlat helyette.
Esetleg az fel sem merül, ha lenne 60-70 esetleg 80e forintja valakinek nagy hirtelen vakura, akkor nem a 30e forintosról kérne véleményt?Egyébként ezzel a mentalitással már találkoztam másik topicban is, ott bárki bármilyen monitorról kért véleményt, minden esetben ugyanaz volt a válasz, vagyis csakis és kizárólag 40-50%-al drágább monitort ajánlottak, és mindíg csak ugyanazt a tipust.
-
*Ropi*
félisten
Nem véletlenül írtam, amit írtam. Ismeretségi körömben 3 Youngnuo vaku halt meg párszáz expósan. Ebből 1 javíthatatlan, 1 alkatrészcserével már működik és egyet meg vissza kellett küldeni firmware frissítésre, de azóta érdekes dolgokat csinál: a Canon talpas vaku Nikon vázzal is működik CLS-ben... A Canon ST-E2 nem süti el, csak a Yongnuo-s remake-ja. A vakufej racsnija nem túl erős, így ha egy nehezebb (pl. Gary Fong Lightsphere utánzat) diffúzort tesz rá az ember, akkor pillanatok alatt lebólint vele, mert nem bírja el...Soroljam?
Sokkal egyszerűbb elsőre (ha drágábban is) jó vakut venni, mint az elején annyit szívni, hogy elmenjen a kedve az embernek a fotózástól. Nem mellesleg a tanulópénz az ilyen tanácsok által megspórolható és hasznosabb dolgokra fordítható.
Én szeretek barkácsolni, amit tudok magam készítek el, de pont ebből tanultam meg, hogy a minőségi eszközöket semmi sem pótolja. Inkább többet spórolok.
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
Sziasztok!
igaz a vitában nem vagyok benn, de a kérdésem generálta ha jól érzem.
Én segítséget kértem, és szeretnék is a jövőben, és ha valaki válaszol annak köszönöm.
Ha azokat akik a véleményüket, vagy tapasztalatukat leírják azért vonjuk durván kérdőre miért írta ezt, azzal azt érjük el, hogy nem fognak segíteni és véleményt írni.Valóban nem szeretnék első körben 60-70K-t vakura kiadni, de ha annyiért amit kiadni szeretnék csak ez jöhet szóba akkor ez is információ számomra.....úgymint, vagy felvállalom az olcsóbbat minden hátrányával, vagy nem veszek addig amíg nem jön össze annyi pénzem ami megbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Szerintem ez attól is függ, hogy mennyit fogod használni. Milyen sűrűn veszed elő? Menyit kell villantania egy adott napon amikor használod rendesen. Én amikor vettem a 430 EXII vakumat csak azért vettem meg mert hozzá jutottam egy kis plusz pénzhez ami váratlan volt. Megtehettem, hogy azt vegyem. De én is ilyen Yongnuo vakukat figyelgettem mert arra volt keret. Nagyjából havonta kerülök 1-2 olyan helyzetbe, hogy egész napra ráül a gépemre a vaku, és akkor 300-500 expót rakok bele. Azon kívül csak néha teszem rá, itthon beltéri fotózáskor. Szerintem ha a Yongnuo mellett döntök és nem egy rossz darabot fogok ki, akkor sem vagyok hátrébb mint most. Mind amellett nem bánom ezt a többlet költséget, lehet 6-8 év múlva is ugyan ezt a vakut teszem fel, kínainál meg ki tudja.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
kulerr
őstag
válasz zolka78 #2213 üzenetére
teljesen átlagos felhasználás lenne...havonta 3-4 alkalom, alkalmanként mondjuk 100 expo.
Ha kell tudok várni és hozzárakni valamennyit, de 100k-t nem adok vakuért az tuti.
A használtakból pedig lehet találni 50K-ért SB600-as vakut. Gondoltam hátha olsóbban is létezik ami normálisabb, és nem hullik szét.[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Na ez az, amit a tesztekben nem olvashat az ember, csak a saját bőrén érezheti, miután megvette a szajrét.
Én a mostani állapotában SENKINEK SE AJÁNLOM, HOGY PIXEL KING vakukioldót vegyen.Elcseszte a fotózásomat. Infra érzékelős kioldót használok a fényképezőgéphez. Be volt szépen állítva, magára hagyva, hogy majd a madarak ellövöldözgetik a képeket. Be volt állítva, hogy Hi-Sync Manuál (1/8) villanás 1/2500s; erre egyszer csak átállt az adó, és elkezdett TTL-t nyomni első redőnyre. (1/250s-en) Jól le is merítette az elemeket pár perc alatt, ráadásul mind elmosódott lett a nagy záridő miatt.
Szerintem aki profi, az tartózkodjon tőle. Remélem meg lehet tanulni a hülyeségeit.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
Nemtuom. Én már egyszer írtam nekik, de még csak visszajelzést se kaptam róla.
Azt kérdeztem, hogy az adó papucsát fel lehet-e életszteni...Szerintem az lesz a megoldás, hogy holnap újból kipakolok, beállítok mindent, és ha újból előfordul, akkor megnézem, hogyan lehetne elkerülni a problémát. Bár már mindenütt kikapcsoltam a standby módokat.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
-
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy a vakupapuccsal ellátott gépre konkrétan Fuji FinePix HS20 tipusra ha külső vakut teszek ami nem ehhez a tipusra való akkor működik-e és miben tud kevesebbet egy hozzávalónál? Most ismerkedek a fotózás világával lehet hogy láma a kérdés bocs.
MikiForever Apple
-
brutte
aktív tag
A kérdésem az lenne, hogy van e valakinek Nikon vakupapucshoz valami kapcsolási rajza.
Szeretnék építeni egy ledes vakut hozzá magam. Kösz"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
*Ropi*
félisten
Esetleg ez is segítség lehet még.
Megyek és ránézek a sültre, nehogy odaégjen...
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Akartam kérdezni, hogy mikor ad ki a fényképező a számítógép csatlakozón (PC) jelet, ha a záridő kisebb, mint az X-sync?
1/250s-nél akkor ad ki jelet, mikor teljesen nyitva van a redőnyöktől. Az alatt, mondjuk 1/5000s-nél mikor adja a jelet?http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
brutte
aktív tag
Köszönöm! Én akkor rossz szavakkal kerestem rá a googleben.
Próbálok majd rájöni, hogy hogyan működik. Gondolom az X-re kell majd adni valami feszt, és akkor érzékeli a gép. Meg arra kell rájönni, melyiken adja az impulzust, amikor villanni kell."Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
*Ropi*
félisten
Ugyan nem értek a Nikon vakuvezérléshez (csak tippelek), de nagyjából így lehet:
Az "SP" lábra valószínűleg logikai magas szintet kell adni, amikor vaku van a vázon, ettől érzékeli a jelenlétét. Az "X" lábat földre húzva elsül a vaku, ez minden rendszerben így van. A "RDY" lábon történő logikai szintváltozás jelzi a váznak, hogy a vaku teljesen feltöltött és elsüthető. A "Q" lábon történő logikai szintváltozás jelzi a váznak, hogy a vaku leállítja a villanást (amikor a vaku saját maga méri a fényt).
És persze tutira meg van bolondítva valamilyen digitális adattovábbítással is, mert ugye át kell vinnie a különböző infókat is, mint reflektor állás, villanás erőssége, stb...
Szóval nem csak "adok neki egy kis feszt" - jellegű megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #2233 üzenetére
A stúdióvakuk villanási ideje nagyon kicsi (1/700 - 1/1500 mp az átlag), így mindig benne vannak a teljesen nyitott redőnyben, ekkor adja a jelet. Vannak speciális vakuk is, amik ennél rövidebb záridőket tudnak, persze az áruk is ennek megfelelően csillagászati).
-
brutte
aktív tag
Az "adok neki egy kis feszt" arra értettem, hogy érzékelje, hogy van vaku. A Te tippedben annyi a rossz, hogy a régi vakukat is felismeri a gép, amik csak középső érintkezősek. Tehát biztos, hogy nem a Sp lábon látja, hogy van e vaku. Ezek a vakuk, csak X és föld csatlakozókkal rendelkeznek, és így is elsülnek.
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
peetside
csendes tag
Sziasztok, Nikon D90-eshez kisebb rendezvényfotózásra milyen vakut ajánlanátok? a keret 40-50k. Vélemények Soligor vakukról? például DG-420?
- peetside -
-
brutte
aktív tag
Nekem olyan volt még a Pana FZ50hez. De nem tudott TTL rendszeren kommunikálni, pedig alkalmas volt rá. Vaku másik hibája, ami kategóriájában mindegyik hibája is, hogy nem kapcsol le ha túlmelegszik. Nekem sikerült egy esemény fotózása közben megfolyatnom az előtét műanyagot.
Egyébként tényleg ajánlom, mert Nikonnal meg Canonnal biztos jól kommunikál."Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
*Ropi*
félisten
-
nagypapucs
csendes tag
Sziasztok! Az volna a problémám, hogy a Fuji HS20 gépemhez vásárolt EF-42 vakun nem működik az AF segédfény. A TTL fénymérés és a zoom működik rajta, de sötétben csak a gép af-segédfénye világít. Van valakinek esetleg valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Üdv
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
nagypapucs
csendes tag
Nincs sajnos lehetőség rá, nincs ilyen menüpont. Elég zavaró, mert ráadásul a gép segédfényébe belelóg az optika (főleg napellenzővel), így nem biztos hogy élesre tud állítani, főleg hogy a nagy átfogás miatt amúgy is elég lassú az autófókusz. Külföldi fórumon olvastam hogy sokaknak nem működik egyébként, de nehezen akarom elhinni mert: 1, úgy írnak a vakuról hogy az x100-al és a hs20-al teljes ttl kompatibilitással rendelkezik, meg 2, kicsit drága játék ahhoz hogy ne működjön.
-
*Ropi*
félisten
Azt írják rá, hogy infraközeli tartományban sugároz. Fogsz egy kamerás telefont és azzal ellenőrzöd, hogy valójában világít-e. Mert lehet, hogy világít, csak te nem látod: az emberi szem nem érzékeli azt a tartományt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest