- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
http://www.ietf.org/rfc/rfc1334.txt?number=1334 PPP Authentication Protocols
http://www.ietf.org/rfc/rfc1994.txt?number=1994 CHAP leirás
http://www.ietf.org/rfc/rfc2433.txt?number=2433 CHAP Microsoftos bővítmányek
http://www.ietf.org/rfc/rfc2759.txt?number=2759 CHAP Microsoftos bövítmények 2 (CHAP2)
Egy két info a CHAP -ról:
Challenge-Handshake Authentication Protocol
The Challenge-Handshake Authentication Protocol (CHAP) is used to
periodically verify the identity of the peer using a 3-way handshake.
This is done upon initial link establishment, and MAY be repeated
anytime after the link has been established.
1. After the Link Establishment phase is complete, the
authenticator sends a ''challenge'' message to the peer.
2. The peer responds with a value calculated using a ''one-way
hash'' function.
3. The authenticator checks the response against its own
calculation of the expected hash value. If the values match,
the authentication is acknowledged; otherwise the connection
SHOULD be terminated.
4. At random intervals, the authenticator sends a new challenge to
the peer, and repeats steps 1 to 3.
(Ezek szerint ellenőriz mikor felépül és bármikor a kapcsolat alatt is ellenőrizhet)
Ügytünik hogy tényleg router firmware hiba, tehát a roterben lévő PPPoE kliens nem ismeri fel a CHAP csomagot vagy az általa használt ''chipert'' erre a krisz-kraszból lehet következtetni. A krisz-krasz még lehet adatömörítés eredménye is. A PPP csatlakozáshoz felépítéséhez elég a PAP (Password Authentication Protocol) is általában, a folyamatos megújításhoz már CHAP kell.
http://www.tcpipguide.com/free/t_PPPAuthenticationProtocolsPasswordAuthenticationPr.htm
http://www.tcpipguide.com/free/t_PPPNetworkControlProtocolsIPCPIPXCPNBFCPandothers.htm -
h_143570
addikt
Ügyes kis gateway (SpeedTouch) meg kell hagyni mivel lehetővé teszi egy modemen keresztül párhuzamosan több PPPoE kapcsolat felépítését és fentartását Virtális kapcsolatok (VC) segítségével vagyis egy PPP frame relay, ez nem az ami nekünk kell. Sajnos két féle van relay van, ami nekünk kell az magát a kapacsolat felépítés irja le. Bár már kiderült hogy mindegyik nevesebb tudja a PPPoE Relay mert különben nem is tudna csatlakozni. A probléma aból ál hogy a PPPoE szabvány szerint, vagy is az RFC dokumentumokban, kétféle authentikáció van megadva az egyik a PAP ami tikosítás nélküli jelszót kér ezt használja magyarországon mindeki kivéve a tvnetwork mivel ők CHAP-ot használnak, de ez mellet elfogadják a PAP-ot is valószinüleg kompatibilitási okok miatt.
A PAP tehát csak kapcsolódáskor elrenőrzi a jelszót, ezt azért teheti meg mert mindenkihez külön madzag van kihúzva és elég nehéz rácsatlakozni és ez kompatibilis mindennel. A tvnetwork viszont nem ennyire naiv és CHAP-ot használ, mint ahogy az a logokból kiderült. A CHAP viszont felépítéskor és utána véletlenszerüen is ellenőrzi hogy nem szórakoztak-e a vezetékkel, tehát a te biztonságod érdekében csinálják csak kevés cuccal kompatibilis. Bár lehet hogy a router abból indúl ki hogy tikosítatlan jelszó kellet a kapcsólódáshoz tehát tikosítatlan lesz a forgalom is.
Esetleg UPnP meg lehetne még próbálni hátha bejön.
Az ETHoA vagyis Ethernet Connection over ATM, pedig a következő paramétereket igényli VPI, VCI, encapsulation és ez már bőven túlhaladja azt ami nekünk kell.
SIGNET-esek nektek kell PPPoE-vel tárcsázni vagy megy anélkül is?
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
suste nem tudnál a logból egy kicsit több előzményt beteni, tehát arra gondoltam hogy felépited a kapcsolatot nem csinálsz semmit a nettel addig amig le nem dob (igy nem lesz túlságosan nagy), majd felrakod a logot.
-
Egon
nagyúr
Tetszik, hogy pörög a topic, és valóban hozzáértők foglalkoznak a témával...
Kár, hogy ez csak hónapokkal a probléma jelentkezése után következett be...
Mindenesetre hajrá és up!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1004 üzenetére
itt egy kicsit több, többek között ezt kérte be az smc:
sp5:7474!i
sp5:7474!u
CHAP3: ôay?«@ôay?il@a‚?¨@çy?
ppe
LCP3: terminate request
T236EConnection is broken
Először rám akarták varrni, hogy nálam van a gond.
- Csinájak egy trace-t egy hubbal a netfrogalomról.
Persze megmagyaráztam, hogy kipróbáltam másik gépen, a város másik végében ahol szintén u.e. produkálta (- ez spec. nem volt igaz ), és másik routerral is próbáltam amivel viszont nem volt gond (-ez sem votlt igaz).
Elmondtam, hogy közvetlenül gépbe dugva a tvnetwork utp kábeljét jól működik nem bont, switch-el sem. Csak a routerral. (Ez igaz volt)
Ekkor már nem igazán volt más választásuk, mint elismerni, a router a ludas. (Persze ezt én is tudtam, csak be kellett nekik adagolni.)
[Szerkesztve]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1003 üzenetére
''SIGNET-esek nektek kell PPPoE-vel tárcsázni vagy megy anélkül is?''
kell, letre kell hozni egy uj kapcsolatot, netre kapcs, kezzel allitom be a kapcsolatot, felh nev, jelszo, ikon es kesz! ezutan mar ''csak'' minden inditaskor tarcsazni kell, vagy automatikus tarcsazast kell beallitani es ekkor a win felallasa utan auto tarcsaz!
Nekem di 604esem van, ahogy leszurtem a dolgokat nem PPPoEt kene valasztani, hanem vmi mast?
en SIGNETes vagyok, szivesen segitek, oldjuk meg ezt mi ha mar a tvNOTwork nem foglalkozik vele!
h_143570! Te a D-Linkes Pelikan Tamas vagy?
Allok a rendelkezesere uram! -
h_143570
addikt
Irtam az USA-ban lévő supportnak a szolgáltató nevének elhalgatásával, megmondtam nekik az auth problémát és kaptak egy kevés logot pontosaban amit suste irtbe, illetve hogy szerintem mi lehet a gond. És megemlitettem hogy a konkurencia SMC megoldotta a problémát. Talán igy nekiálnak és megcsinálják.
-
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1008 üzenetére
Ha pppoe akkor pppoe, Ez olyan mintha édesanyád azt mondána''Fiam hozz egy kiló cukrot'' , erre te fogod magad és viszel 10 kg sót....
Mivel nem foglalkozik a tvnetwork?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1012 üzenetére
Erre gondolsz:
Amire eddig még sehonnan sem kaptunk választ :
1.) Milyen hálózata van a tvnetworknek ?
2.) Milyen eszközöket használnak ?
3.) Mi ez a 15 perces azonosítás ?
--
1., Mit gondolsz azért mégis??? Majd fogja a szolgáltató és a hálózuatának adatait megosztja veled. Miért is?
2., u.u mint egy. Miért is fontos ez neked?
3. le van írva már ...
nem kell itt az ovass vissza szöveg. Olvass te is és választ kapsz!
-
suste
veterán
válasz Rommel6600 #1013 üzenetére
kicsit belekeverettél szerintem
a gex75 a dlinkes szerintem
tonyk meg a (ex)tvnetworkös, ha jól értem
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz h_143570 #1004 üzenetére
ime:
Rommel féle 604 3.09-es firmware-rel:
14:15:01 start to hang-up
14:15:01 PADT sent
14:15:05 PADO recv 0056 szeg-nas2.tvnetwork.hu
14:15:05 PADR sent
14:15:05 PADS recv 0002 2400
14:15:08 PPP3: TX LCP Request
14:15:08 PPP3: Rx LCP ACK
14:15:08 PPP3: Rx LCP Request
14:15:08 PPP3: TX LCP ACK
14:15:08 CHAP3: Welcome to TvNetWork @ (ipcim)
14:15:08 PPP3: Rx IPCP Request
14:30:09 CHAP3: Welcome to TvNetWork @ (ipcim)
14:30:09 LCP3: terminate request
14:30:10 T4500F6Connection is broken
14:30:10 start to hang-up
14:30:10 PADT sent
14:30:15 DODriggered internally
14:30:15 start to dial-up
14:30:15 PADI sent
stbstb
nálam lévő 604 3.11 firmware-rel
19:10:20 DHCP:discover
10:44 Restarted by (ipcim)
19:10:47 DODriggered internally
19:10:47 start to dial-up
19:10:47 PADI sent
19:10:47 PADO recv 0056 bp-nas1.tvnetwork.hu
19:10:47 PADR sent
19:10:47 PADS recv 0002 0300
19:10:49 PPP3: TX LCP Request
19:10:49 PPP3: RX LCP ACK
19:10:50 PPP3: RX LCP Request
19:10:50 PPP3: TX LCP ACK
19:10:50 CHAP3: Welcome to TvNetWork @ (ipcim)
19:10:50 PPP3: RX IPCP Request
19:10:50 PPP3: TX IPCP Reguest
19:10:50 PPP3: RX IPCP NACK/REJECT
19:10:50 IPCP3: IP is (ipcim)
19:10:50 IPCP3: DNS0 (ipcim)
19:10:50 IPCP3: DNS1 is (ipcim)
19:10:50 PPP3: TX IPCP Reguest
19:10:50 PPP3: RX IPCP ACK
19:10:50 Syn time: (ez egyértelmü)
19:25:50 CHAP3: ôàÿ¿ « @ôàÿ¿ìl @à‚ Ð¨ @ áÿ¿
19:25:50 LCP3: terminate request
19:25:50 T2E9FConnection is broken
19:25:50 start to hang-up
19:25:50 PADT sent
19:25:53 DOD:TCP trigger from (ipcim) to (ipcim)
19:25:53 start to dial-up
stbstb -
suste
veterán
még az elözöhöz hozzátenném, hogy azért vannak különbségek a 2 log között, pedig ua szolgáltató, ua router (a firmware nem sok vizet zavart be szerintem)
szóval Tamásnak is igaza van.......
Összegeznék, hogy tisztán lássunk:
SZERINTEM
azt tudjuk, hogy valami más a relayben, mert valamelyik router felmegy valamelyik nem
ugy néz ki szoftveres probléma, firmware meg tudja oldani, csak a supporton még nem értik mit kell javitani (dlink), mert nem ismerik a hátteret
ha jol értem, normál pppoe-nél az elején azonosít (PAP), és aztán nincsen gond
relay-nél, meg ujabb protokoloknál kitalálták, hogy legyen még kapcsolat közben is ilyen ellenörzés a biztonság miatt (CHAP)
de a még nagyobb biztonság miatt (vagymittudomén) kitalálták hogy a CHAP-ot tömörítve küldik
a keveredés ott van, hogy a tvnetwork (általában) a kapcsolat elején PAP-ot kér, vagy legalábbis elfogadja azt is, megfelelö formátumban (vagy felmegy a router, vagy nem)
aztán a késöbbi azonosítások (CHAP) szintén vagy tömörités nélkül, vagy tömörítéssel megy, attól függöen hol milyen a háttér (erre utalt Tamás, hogy hol megy egy bizonyos routerrel hol nem, és látszik hogy az én logom más bp-en, más Rommelé szegeden)
ha ezek igazak, akkor mégis összefügg az autentikácioval a relay
tehát olyan firmware kell, ami felismeri ezeket a kéréseket, akár tömörítve is
persze nincsen egyszerü dolga a gyártóknak sem, mert ezek az uj dolgok még nem szabványosítottak
vélemény? -
Tonyk
veterán
tonyk meg a (ex)tvnetworkös, ha jól értem .
jól értetted
erre utalt Tamás, hogy hol megy egy bizonyos routerrel hol nem, és látszik hogy az én logom más bp-en, más Rommelé szegeden
Hát a te logod, ugyanolyan mint az enyém. Pedig én is szegedi vagyok.
Az meg, hogy hol megy hol nem megy, nem mérvadó. Mert vannak szegednen még olyan területek, ahol ''sima'' egyszerű lan van. Tehát nincs vele PPPoE. Lassan átáll az egész város, de van még PPPoE mentes terület. Ergo, ha nincs hitelesítés nincs is 15 perces bontás
és a router gyártóknak esetleg lehetne tudni a hálozat felépitését, nem?
ugyanis ezt a dlinkes tamás kérdezte
ha ök tudnák mit hogyan, akkor valószinü, hogy tudnák a routerek amit kell, és most nem irnánk tele ezt a topicot
NEM!
Ez nem egy fizikai hiba, amit meg lehet kerülni. Semmi köze a hálózat felépítéséhez. Jellemző a gyártókra, hogy próbálják a sartat rákenni másra addig se kelljen dolgozni. Ha az smc mindenféle hálózati háttér nélkül meg tudta oldani a problémát -mert megtudta-, a D-linknek is meg kéne tudni oldani.
Meg hát nem is lehet egy router frimwarejébe minden szolgáltatóhoz igazodó rész. Gondold csak el mekkora lenne a mérete, ha egész európai összes IP-je benne lenne.
-
Tonyk
veterán
...hogy próbálják a sarat rákenni ...
...egész európa összes ISP-je ...
-
Rommel6600
őstag
Ha esetleg a D-Link kér teljes logot, én is tudok adni, legyen megoldva ez az ügy minél hamarabb! (a routerem tipusa di 604)
-
Tonyk
veterán
válasz Rommel6600 #1022 üzenetére
elvileg ezekre is választ kaptál. Az elsőre a supporttól, a másodikra pedig pl. én is írtam valamit... no comment tőlem is...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
h_143570
addikt
nem egy szegedi egyetemi hallgató, aki tervezi a signet bekőtését megosztással.
-
-
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1026 üzenetére
Nézd, erre ezt tudom mondani:
Ha még nincs routred, hogy vegyél egy SMC 7004VBR v2 EU verziót. Nekem van hozzá működő firmware-em. Igaz nem volna szabad kiadnom, de miért is ne, ha egyszer jól működik. (Egyenlőre nincs fenn az SMC oldalán ez a verzió). Ezzel szét tudod osztani, én is így csinálom itthon a 2 gép között.
Szóval ha kell, akkor küldöm!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
Tonyk
veterán
a router pont arra jó, hogy nem kell több dologgal szórakozni, hanem egyedül megoldja a feljelentkezést, megosztást
neeeeem mondoooooddd!? Komolyan?! meg még nagyon sok mindenre...
egyébként a 7004 is router ....
-
h_143570
addikt
Na válaszolt a support:
Hello,
Thank you for contacting D-Link. D-Link values our customers and would
like to serve you in any way we can. If you are experiencing any technical
issues with your product or just need technical assistance, please feel
free to contact Tech Support @ 1-877-453-5465. A technician will be glad
to assist you. If you have any other questions, please contact Customer
Service @ 1-800-326-1688. Thank you.
D-Link Systems, Inc.
17595 Mt. Herrmann St.
Fountain Valley, CA 92708
Tel: 1-800-326-1688
Fax: 1-866-743-4638
Kedvesek nem, hogy a fenébe hivjam felőket, hogy mailben miért nem lehet elintézni?!
Dear Customer Support!
I'm using a DI-624 router my problem is the following:
My ISP recently modified their connection and authentication method, now
they
allow me to connect to their network,with the mentioned router via PPPoE,
but in
about 15 minutes they send an authentication request which appear as
gibberish
entry in the logs then the connecton terminates.
CHAP3: tçy?<@tçy?il@a, ?¨@~çy?
LCP3: terminate request
T8DB8Connection is broken
My quess is the PPPoE client in the router dose not understand the
authentication package, or the encyription used by it.
One of my friend has the same ISP, but has a SMC 7004VBR V2 his problem was
solved by a firmware upgrade.
I looking forward to your answer.
BB -
h_143570
addikt
A SIGNET vagyis a kábeltévés netjük átviteli protokolja hasonlít egy réselt ALOHA-ra vagyis az ethernet nem megy rajta tehát elméletileg a PPPoE -sem erőszakolható rá. Kiváncsi vagyok erre mit találnak ki.
-
Tonyk
veterán
Azért mert te a wifi-ből indulsz ki nem olyan biztos hogy ő is wifi-t akar.
Hogy mi visz előre asszem ki lett tárgylava: új firmware
vagy hogy a tvnetwork lemond az hitelesítésről ami pedig nem fog bekövetkezni.
Az hogy most 10000x megbeszélitek, hogy ilyen meg olyan meg amolyan hitlesítés, attól nem lesz jobb. Ettől az eszköz supportja nem fogja megoldani a dolgot. Ha meg meg akarják csinálni úgy is megcsinálják.
Megmondod nekik: 15 percenként bont, új authentikáció + a csatolva router logja.
Attól függetlenül , hogy leírod nekik ezerszer, hogy relay meg chap3 mi fog változni?. Szerinted ők nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal?
Nem megsértődni kell, attől hogy nem a számodra megfelelő alternatíva lett felajánlva másnak...
Én ajánlottam egy megoldást, ha ez neked gond vagy szúrja a szemed, ne foglakozz vele!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
h_143570
addikt
A router WAN beállításainál esetleg a BigPond Cable az ami nem pppoe vagyis kábel alpú és felhasználónevet és jelszót kér talán az bár nem tudom.
Ha felépült a kapacsolat akkor már a router tudja osztani a többi gép felé? Tehát ha betárcsázol az egyik gépen és a többi látja a netet? -
h_143570
addikt
A WI-FI okvetlenül kell mivel a rokonok lakását nem verhetem szét a madzag miatt.
Ja egy tipp, azt próbáltátok már hogy a szoftveres pppoe kliensel simán betárcsáztatok, akkor a hálón lévő többi gép láta-e a netet? Esetleg internet kapcsolat megosztással windows alatt? -
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1038 üzenetére
Nem értem miért akjátok egyik protokollra ráeröltetni a másikat??!!
ha másmilyen módon építed fel a kapcsolatot. Pl. a router switch portjaiba dugod a netet + gépeket (Tehát nem a wan portba), nem tudod osztani a netet, csak úgy ha minden gépről betárcsázól. Ehhez persze engedni kell az ISP-nek az egy ipről több bejelentkezést!
Mivel a router ebben az esetben nem kap dns-t és gateway-t nem is fog tudni osztani!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
h_143570
addikt
Email : support@dlink.hu
Telefon : /1/ 461-3001
Fax : /1/ 461-3004
Techtool : http://www.dlink.hu/
MSN Messenger : tpelikan@dlink.hu
Ezek a dlinkes TOM elérhetőségei a forum szerint, szóval valaki(k) támadja(k) le és addig ne hadja békén mig be nem kérik azokat amikaet az SMC is és nem csinálják meg. Az SMC-re hivatkozni rendesen és ne hadjátok élni őket. -
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1039 üzenetére
Igy már más a leányzó fekvése...
lsd fentebb. Amíg a wan portban van a isp kábel, addig nem tudzs tárcsázóval kapcsolatot felépíteni. Ha switch portba akkor igen, de nincs a többi gépnek dns, gatway. Csak amennyiben kézzel felveszed a kapcsolódott gép ip-jet. De ezt akkor meg álandóan álligatni kell ha más időben más gép kapcsolódik a netre.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz h_143570 #1039 üzenetére
Egyébként a madzagos is meg lehet csinálni nagyon igényesen. Nem egy helyen építettem ki már hálót. Egy kevés kábelcsatorna jól beillesztve a sarokba, vagy a járólapok szegélyéhez és észre sem vehető. Jóval megbizhatóbb mint a wifi, olcsóbb, kevesebb hibalehetőség. Plusz ott sincs gond ahol egy picit félnek a sugárzástól, gyerek, képzelt allergia stb miatt.
-
h_143570
addikt
azért mert a szólgáltató belső hálózatának felépítése nem ismert tehát a hálózat tanárom szavaival élve: ''Mindent mindennel őssze kell dugni'' --> ki kell próbálni Rommel meg signetes tehát kábelmodemet használ az meg alapból inkomatibilis az ethernet protokollal tehát nála mást találtak ki. A nem Signetesek esetében ez a megoldás nem vezethet eredményre (elméletileg).
Melesleg egy haver SMC 7004VBR routerel dinamikus IP az egyik gépén szoftveres betárcsázást használva meg tudta osztani két gépre, bár igaz hogy az inviteles ADSL volt. -
h_143570
addikt
Na mindegy SIGNET 1024 lesz holnap rendelem meg aztán kiderül hogy milyen hardvert adnak hozzá a megosztáshoz, mivel hivatalosan 2 gépet lehet rákötni a rokonokal meg felezünk kész havi 5K meg kibirok valahogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest