- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispéé
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
Ha nem lenne mobilnetem is a munka miatt, akkor nem tudnám most beírni ezt a hozzászólást.
Két-három napja mondjuk úgy, hogy nincs netem. Mert azt, hogy 10 percre van, aztán 2 órára nincs, nem nevezném netnek.
A digitális tv-adások olyan rossz minőségűek két napja, hogy nem lehet őket nézni, szaggatott a hang, és több a kocka a képen mint a helyes képi információ.
Az már csak ha a tortán, hogy ha van net, akkor is a 20 megabites netem olyan 2-3.Látom azt mondják hogy 1-jén majd minden megjavul. Nálam nem javult meg.
Azt hiszem 1-2 hetet még rávárok, szenvedek vele, aztán ha nem áll be akkor akkor én nem telefonálgatok, kinézek valami más szolgáltatót és átváltok tv-t is meg internetet is. Biztos a hozzáállásommal van baj, de nem tudom kivárni azt a fél évet mire minden gördülékenyen megy náluk is.
Biztos sok munkájuk van, meg sokminden a nyakukba szakadt az átállással, én aláírom, minden bántás nélkül nekem a szolgáltatás kell és nem érdekel a háttere. -
lugosi
MODERÁTOR
Nem lehetne szerintetek, hogy a szolgáltató részéről is olvassák ezt a fórumot? Mert sokkal könnyebb lenne hibákat felmérni, tájékoztatást adni stb. ott, ahol a hibák kijönnek, ahol tömegesen felmerül, látnák hogy melyik utcákban van a probléma, ilyenek. Jó lenne ha néha beírnának, igen, ennek ez meg ez az oka, x nap múlva lesz kijavítva, ilyesmi.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz sziklaboci #6978 üzenetére
Mire érdemes állítani az MTU-t? Az én routeremben gyárilag 1492-re van állítva.
Ha lesz net is a routeren keresztül, akkor merrefelé állítgassam? Menjek le folyamatosan, vagy egyből legyen 1200?
Szoktam online is játszani, nem lesz a pingekkel gond ha leviszem 1200-ra? -
sziklaboci
csendes tag
Amit a múltkor írtam, az annyiban okafogyottá vált, hogy már nálam is megy 1492-vel is, nem csak kisebb mtu-val. De azért megpróbálhatod állítgatni. 1000 alá ne nagyon menjél, felette majdnem mindegy, mennyi, pingeket nem fogja befolyásolni. (mi is az az mtu? wikipedia link)
-
Lala6
őstag
Kapott már valaki számlát a digi-től?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz sziklaboci #7007 üzenetére
Köszi!
Ezt már olvastam, sőt utánaolvasgattam ennek az MTU témának, csak azt nem találtam meg hogy mi lenne az optimális.
Beállítottam 1400-ra, meglátjuk hogy megy.Most természetesen a tv-adás nem megy. Rendesen. Éppen volna egy film amit meg akartam nézni, na mindegy. A digitálison ugyanaz a csatorna bejön, 3/4-e a képnek kockás, a hang meg csak ennyi: cs-s-sz-c-cs-s tök jó Analógon ugyanezen a csatornán kép van (egy állókép már negyed órája) a hang megy, kicsit akadozva. Olyan rádiójáték fílingje van a dolognak.
-
plkpalcsi
csendes tag
Nekem lassan egy hete nincs internetem. En beszeltem tnetworknel egy ismerosommel,e s azt mondta, hogy ugye a heten osszekapcsoltak a ket halozatot, csak inkompatibilitasi problemak leptek fel, utkoznek az ip tartomanyok, konfigok, stb... Csak eleg felhaboritonak tartom, hogy aki ezt csinalta, annak elore utana kellett volna neznie, hogy tuti minden stimmeljen, okes elofordulnak 1-2 napos hibak, de az mar tenyleg eleg ciki, hogy mar egy hete nem megy a netem. Het elejen abszolut meg csak ip-t sem kaptam, het kozepere elkezdte kiosztani a regi ip-met, de a gatewayt mar nem tudom pingelni, illetve kicsit trukkoztem sikerult elerni, hogy az osszes publikus cimet tudjam pingelni illetve a nevfeloldas is ment, viszont www meg az osszes tobbi szolgaltatas abszolut off. Szoval eleg cikinek tartom, hogy ezt igy beneztek. Ha mar vesznek 30%-os reszesedest, es atvesznek egy eleg nagy halozatok, lehetett volna annyi penzuk/eszuk, hogy megfizessenek normalis szakembereket, akik atlatjak az egeszet, es normalisan annelkul hogy az elofizeto barmit is , de legalabbis minimalisat eszrevennek osszecsatolni a ket halozatot. Eljen Digi...
-
sziklaboci
csendes tag
Nálam egy hete úgy megy a net, hogy amit ők adnának adatokat dhcp-n, azzal nem működik, ellenben ha fixen beállítok mindent, az átjárót kivéve, akkor remekül üzemel. Onnan tudom, mi a helyes átjáró, mert volt szerencsém látni, amikor "véletlen" azt osztották ki egy fél napra, és működött is a net. Ezért már fel sem hívom őket, senki olyannal nem sikerülne nagy valószínűséggel beszélni, aki értené, amit mondok, meg lehet azt mondanák, hogy "de hát működik a net, mi a probléma?". Ja, működik, csak ha rajtuk múlna, nem működne.
-
plkpalcsi
csendes tag
válasz sziklaboci #7011 üzenetére
Vegre sikerult elinditani, de nem routeren keresztul hanem csak modem - pc parositassal, illetve nem dhcpn keresztuli keressel hanem manualisan beallitva... de legalabb megy, valamit nagyon elqrtak... Amugy voltam bennt meg multheten, felvettek a hibat de azota semmi :S Szoval vegre megy...
-
sziklaboci
csendes tag
A változatosság kedvéért ma reggelre megint el van b*szva valami Nagyobb méretű oldalak (pl index.hu), ill. külföldi lapok nem, vagy marha lassan jönnek be. Bix.hu-ig tök jó a ping (tizeniksz ms), de külföldi lapok 100 ms feletti pingekkel, és nem is nagyon töltődnek be Adna valaki egy kanna benzint meg egy gyufát?
-
sziklaboci
csendes tag
válasz Diego2002 #7014 üzenetére
Ügyfélazonosítót kértek. Bemondtam a tvnetworköset (mert a digis szerződésre is az került), mondta a néni az nem jó. Mondtam, csak ez van. Ekkor végigkérdezte a személyes adataimat anyám nevétől a kutyám nevéig, ezek után megosztotta velem a digis szerződésszámomat, onnantól kezdve arra kell hivatkozni.
-
sziklaboci
csendes tag
válasz sziklaboci #7015 üzenetére
Megjött a "nagy" sávszél, átkapcsoltak a szerződésben leírt 5/1-re. Még a végén van élet a Földön.
-
Orionk
senior tag
Hali !
Nekem ma este lesz egy hete, hogy nincs net.
Már voltam bent előző héten szerdán az ügyfélszolgálaton, és akkor felvettek egy hibabejlentést, azt mondták, hogy többet nem tehetnek.Majd fel is hivtak a szervízesek előző héten csütörtökön, és kérdezték, hogy van e net. Mondtam, hogy nincs, erre azt mondták, hogy pedig már kellene, hogy legyen, de akkor tovább dolgoznak a problémán. Aztán jött a péntek, és elutaztam Szegedről, mert a hétvégén sosem vagyunk Szegeden.
Tegnap vasárnap este értünk vissza, és azt látjuk, hogy a postaládában van egy értesítő. Az állt rajta, hogy ők vasárnap kora délután voltak nálunk, de nem voltunk otthon, és ezért elmentek, a továbbiakban érdeklődjek az ügyfélszolgálaton.
Deháát, könyörgöm, ki mondta, hogy vasárnap otthon leszek?, hát meg sem kérdeztek, hogy mikor leszünk otthon...
Ma meg elmgyek az ügyfélszolgálatra a csongrádi sgt.re kb. 10-re érek oda, de már akkora a sor, hogy 2 órán át kellene ott állnom, hogy sorba jussak. Természetesen nem vártam meg, próbálkoztam a telefonon elérni őket, az 1272 számon. Ezen a számon, meg kb. 6 percig vártam, hogy legyen szabab ügyfélszolgálatos, de nem volt, ekkor letettem.
Ugyhogy nem tudom, hogy mi lenne a teendő....
-
-
kispéé
senior tag
válasz plkpalcsi #7010 üzenetére
Jellemző ez a bénaság a digire, mi pénteken betelefonáltunk saját telefonról persze, hogy nem megy a IP telefon se net meg korlátozva van, ma telefonáltak, hogy jönnek fél 3-ra, na azóta jönnek, hívtuk az ügyfélszolit nem veszik fel. Legalább szólhatnának, hogy bocs közbejött valami, eszméletlen milyen fejetlenség van arrafele
-
Watercolour
aktív tag
Harmadik napja véletlenszerű időközönként szakad a net. Más is tapasztal ilyet?
(Szeged, LANnet)
Tegnap kb. 10x szakadt így.Router logjában ez van a szakadáskor (OpenWRT backfire):
Aug 2 17:27:18 XXX daemon.info pppd[506]: No response to 5 echo-requests
Aug 2 17:27:18 XXX daemon.notice pppd[506]: Serial link appears to be disconnected.
Aug 2 17:27:18 XXX daemon.info pppd[506]: Connect time 444.8 minutes.
Aug 2 17:27:18 XXX daemon.info pppd[506]: Sent XXX bytes, received YYY bytes.
Aug 2 17:27:24 XXX daemon.notice pppd[506]: Connection terminated.
Aug 2 17:27:24 XXX daemon.notice pppd[506]: Modem hangupMajd, mikor próbál újracsatlakozni:
Aug 2 17:36:36 XXX daemon.info pppd[1651]: PPP session is 289
Aug 2 17:36:36 XXX daemon.info pppd[1651]: Using interface ppp0
Aug 2 17:36:36 XXX daemon.notice pppd[1651]: Connect: ppp0 <--> eth0.2
Aug 2 17:36:40 XXX daemon.info pppd[1651]: Remote message: ^M^JYou are already logged in - access denied^M^J^J^J
Aug 2 17:36:40 XXX daemon.err pppd[1651]: PAP authentication failed
Aug 2 17:36:40 XXX daemon.notice pppd[1651]: Connection terminated.Ahogy néztem, negyed óra után enged vissza. Talán akkor telhet le a "beragadott" időtúllépés.
[ Szerkesztve ]
-
RollandCG
csendes tag
Szeged Vedres Utca SZAR a net !!!!!! azaz nincs net!!!!
Ma voltam a TVNETWORKnél,technikai okok miatt zárva !!!
Átmentem a DIGI-hez ott pedig az utcán kígyózik a sor!!!!
Szarok bele az egészbe!!!!!! -
kispéé
senior tag
válasz Watercolour #7020 üzenetére
Hogyne, szakad egész nap és le vagyunk korlátozva, ha vissza olvasol, láthatod, hogy sokaknak van net bajuk. (LAN net, rókusi krt.)
-
RollandCG
csendes tag
Május óta fogy a 20 Mbit :-(((
Most már leborulok a gép elé ha elérem az 1 Mbit-et :-(( -
RollandCG
csendes tag
Legözelebb előfizetek 120MBit-re az tovább kitart :-))))))))))))))
-
[VS]Thomas
csendes tag
Szeged, Felső Tisza Part Szakadozó net, reggel 6 kor magyar oldalak lassan külföldi egyáltalán nem jönnek be, a kép esti állapot épp visszajött a net. Remélem valami digi-s alkalmazott is olvassa a fórumot és jelzi a vezetőség felé hogy a szegedi előfizetőknek kezd a töke tele lenni, illetve amíg ilyen fos a szolgáltatásuk addig ne is gondoljanak számlázáson
-
sziklaboci
csendes tag
válasz [VS]Thomas #7027 üzenetére
Ha már számlázás, kapott már valaki a digitől számlát?
Mert már júliusban is nekik kellett tolni a pénzt, de én nem láttam tőlük a befizetés igazolásáról semmit.. TvNetworkös e-számla jött júliusra, de nekik elvileg már közük sincs az egészhez, vagy ha mégis, akkor nagyon morcos leszek, mert a digi számlájára lapátoltam a pénzt.. -
kispéé
senior tag
válasz sziklaboci #7028 üzenetére
Olyan infót tudok, hogy a júliusi és az augusztusi egyszerre fog megjönni minden ügyfélnek. Persze erről se tájékoztattak senkit...
-
MeteorHUN
csendes tag
Engem is ledob néha a net és nem tudok visszacsatlakozni kb. 10-15 percig, pedig van internet. Az ethernet porton mindkét LED világít... Bezzeg amikor még TvNetWork volt...
Meteor
-
MeteorHUN
csendes tag
És persze pont akkor, amikor MMORPG-zni akarok...
Meteor
-
Agaba
csendes tag
Én is átutalással fizettem eddig, mondjuk a diginek még semmit nem utaltam. Nekem két hete az üf-en azt mondták, hogy majd mindenhova megy üzletkötő, addig amíg nincsen digis szerződés számla sem lesz->majd egyben kell fizetni azt az x hónapot. Ez vonatkozik mind a számlás emberekre, mind ránk is!
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Srácok, ez az MTU állítás nagy ötlet, nekem úgy tűnik azóta nem szakad! Próbáljátok ki, én a routerben állítottam, a default 1492-ről első körben 1400-ra, és azóta nagyon stabilnak tűnik a net, majd beírom a hosszabb távú tapasztalatokat, de próbáljátok ki.
-
-
Csaba No. 1
tag
Sziasztok! Beszéltem a Digi üfsz-tal, ugyanis egy hete naponta 5-6-szor megszakad a net. Aztán negyed óra is van, h visszajön. Azt mondja, h július 26 óta a net is rá van kötve a Digire. Hajszál pontosan azóta sz@r!!! 2 éve nem volt gondom a TV Network-kel, most meg katasztrófa!!! Talán ha ki lesz építve a saját hálózatuk, jobb lesz?? Az online rendeléseknél nyomon lehetett követni, h hol tartanak az építéssel Szegeden. Fél év alatt sikerült bekötniük 4-5 utcát Tarjánban. Hurrá!!! Gyorsan le is vették, h ne lássuk, h hogy NEM haladnak
Minél jobban fejlödik a világ, annál jobban sz@rik be minden. Kicsit gondolkodok a dolgon még, de vszínü ha ilyen marad, átmegyek a konkurrenciához. Drágább, de ne zacskózzanak velem... -
senior tag
Ejj.. látom Szegeden nagy a szívás a digivel.
Remélem itt Pesten nem lesz ugyanez, mert a napokban kötöm meg velük a szerződést..
De ezek után tuti csak egy évre...
Félek ugrik a jó pingem (cod4), meg a frankó nettkapcsolat -
Orionk
senior tag
válasz Watercolour #7020 üzenetére
Szia !
Nekem még netem sincs, de ismerősöm, akinek már visszajött a net, ő mondta, hogy neki is szakadozik.
Azt viszont nem tudom, hogy neki milyen üzenetek találhatóak a router log-jában.üdv.,
-
sziklaboci
csendes tag
Javasolnám mindenkinek a korábban általam említett mtu-állítást, mert a jelek szerint többeknek hatásos
-
Orionk
senior tag
válasz RollandCG #7021 üzenetére
Szia !
Ne add fel.
Én tegnap délelőtt 10-re mentem a DIGI be, és már az utcán kígyózott a sor, talán 2 órát is kellett volna várnom. Otthagytam őket.
Ma reggel 8-ra odaálltam a DIGI elé, és 9-kor nyitnak. Reggel 8 órakkor már én is a 4-ik voltam a sorban. Kilenc órakor meg már traédia volt, már nyitáskor kígyózott a sor.08:50 perckor megjelent egy biztonsági ember, még a nyitás előtt, és a várakozóknak felhívta a figyelmét, hogy ő ma van itt először. Azért küldték, mert tegnap sokan kiabáltak az ügyintézőkkel, és verekedésig akart fajulni az ügy.
Majd mondta, hogy " Ha valaki verekedni akar, akkor ő azért jött, hogy őt kell megverni "Rögtön a nyitás előtt kezdődött a vita, hogy az ügyintézők nem tehetnek semmiről, vagy mégis?, és ekkor bekiabálta valaki, hogy persze, hogy ők is felelősek, mert ők is a DIGI tv-t képviselik.
Na mindegy....
Szóval sorba jutottam, és felvettek egy hibabejelentést, és azt igérték, hogy ma vagy holnap telefonálni fog egy szervizes, és kijön házhoz, hogy megnézze, hogy mi a baj.
Egyszerűen nem tudnak semmit...
Nekem LAN os netem van, fix ip cimmel, és felhasználónévvel, jelszóval, PPPoE kapcsolattal.
Olvasd el a kicsit feljebb levő #7017 és #7018 hozzászólásaimat.
Ott írtam, hogy már voltak kint a szervizesek, de olyankor, amikor nem voltam otthon. Nem szóltak, hogy akkor jönnek, mégis egy olyan papírt hagytak ott, hogy a megbeszéltek szerint érkeztek....
-
Orionk
senior tag
Vigyázz, mert
én ma reggel voltam bent a DIGI nél, mint fentebb irtam, és nekem azt mondták, hogy továbbra is TvNetWorknek kell fizetni, mert a DIGI nem vette át minden szolgáltatást.
Mármint vannak helyek szegeden, körzetek, ahol átvették a szolgáltatást, és azt is, hogy nekik a DIGI nek kell a továbbiakban fizetni.Viszont, vannak helyek, körzetek, ahol csak a hálózatot vették át, de ott továbbra is a TvNetWork-nek kell fizetni.
Például az én esetem ilyen. Én a szilléri sgt. végén lakom, és LAN os PPPoE-s felhasználóneves, jelszavas netem van. Nekem a szolgáltaást átvette a DIGI de a fizetést nem.Kérdezem, hogy akkor a tvnetwork ügyfélszolgálatára menjek? Azt mondják, hogy hát ne, mert az az ügyfélszolgálat megszünt, a DIGI, csak 30 %ban vette meg a dolgokat.
Egy két körzet van csak ami olyan mint enyém, hogy továbbra is a network nek fizetek, de a DIGI szolgáltat. Kérdezem, hogy lehet-e, hogy kevesebbet fizetünk, mert egy hete már nincs net. Azt mondják, erre, hogy ők a DIGI nem tud mit csinálni, mert a network nál kell intéznem a fizetést, de nekik meg nincs szolgáltatásuk.
Esetleg tudnak adni egy igazolást, hogy nincs net egy hete, de még azt sem adhatnak, mert én felhasználó nem tudom igazolni, hogy tényleg nincs már 1 hete net.
nem tom mi lesz....
-
Orionk
senior tag
Nekem azt mondták ma reggel ügyfélszolgálaton, hogy nem lesz új szerzősésem, mert olyan körzetbe tartozom, ahol a networknek kell továbbra is fizetni. Nem fogok kapni postán új szerződést, sőt semmit sem kapok.
Továbbra is jön a network os számla, viszont, ha a netet meg a digi szervízeli...
-
Orionk
senior tag
Hali !
Nálunk változott itthon az internetelérhetőség állapota.
Egy hét után felhívtak a szervízesek, és legeneráltak nekem egy új jelszót.
Ezzel az új jelszóval belép a PPPoE hálózatra, és van internet. A sávszélesség az ugyanaz, mint amire előfizettünk. 50 fel és 25 le.Viszont óránként megszakad az internet kb. 15 percre. Erre azt mondta a szervízes (2 óra alatt 3szor hívott fel, hogy tudja az internet változásást), hogy ezen dolgoznak, egyenlőre nem tudják, hogy mi miatt van.
Általában mindig akkor történik, amikor frissít a PPPoE szerver. Legutóbb 14:40 perckor frissített, és akkor volt a netszakadás.A szervizes azt mondta, hogy szerinte nem kell uj digi szerződést alárni. Nem biztos benne, csak szerinte nem kell, mert nekünk még csak 3-4 hónapja kezdődött el az 1 éves hűség.
ÜDv.,
-
Watercolour
aktív tag
A helyzet napról napra rosszabb.
Eddig szakadt a net folyamatosan negyed órára, de sávszélesség gond nem volt.
Mostmár van az is.
Az 50 megabites netem alig nyaldossa a 10 megabitet, megnőtt a ping (néha 100 fölé ugrál a bix.hu-ra), a folyamatos szakadás "szerencsére" megmaradt.Egyszerűen felháborító az egész.
Amit írtatok a DIGI ügyfélszolgálatról (kígyózó sorok, verekedés) pedig egyszerűen szánalmas. Hogy képzelte ezt a DIGI?
Továbbá kicsit elbizonytalanodtam a számlafizetéssel kapcsolatban. Csoportos beszedési megbízással fizettem a TVnetworknek, még az átvétel előtt azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy az új DIGIs számlaszámra kell a továbbiakban fizetni, a tvnetworkos ügyfélazonosítómmal. Azt is mondták, hogy Tarjánban megmarad a TVnetwork, és a tarjáni előfizetőknek továbbra is a TVnetworknek kell fizetni.
Mondtam nekik, hogy Retek utcai előfizető vagyok, akkor mondták, hogy nekem mostmár a DIGI-nek kell fizetnem. (A Retek utca már nem tartozik Tarjánhoz?)
Meg is csináltam az új csoportos beszedési megbízást, és már júliusban is a DIGI-nek fizettem.
Lehetséges, hogy továbbra is a TVnetworknek kellett volna? Nem kaptam semmilyen értesítést elmaradt díjfizetésről, vagy ilyesmi.Most pedig ezzel a hibaüzenettel szakadozik az internet:
daemon.err pppd[504]: PADS: System-Error: RP-PPPoE: Server: No client slots available
Most pedig totál szakadás, nem is találja, hogy hova tárcsázzon:
daemon.warn pppd[508]: Timeout waiting for PADO packets
daemon.err pppd[508]: Unable to complete PPPoE Discovery -
MeteorHUN
csendes tag
Ne kerüljön a szemem elé Digi-s számla, mert ha épp ideges leszek, akkor vissza viszem és feldugom nekik!!!
Meteor
-
sziklaboci
csendes tag
Van még itt rajtam kívül valaki, aki Tarjánkábeltv-hálózaton, kábelmodemmel szüttyög?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest