Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Úgy tűnik, véded a mundér becsületét - még akkor is, ha már levetted azt a bizonyos mundért. De ez tényleg off.
Mindenesetre szerintem picit aggályos, hogy adott szolgáltató bevezet (rákényszerít az előfizetői egy részére) egy olyan protokollt, amit nem lehet értelmesen megindokolni (a ''sima'' PPPoE is bőven elég lett volna: a login/jelszó páros jó eséllyel kiszűri az illetéktelen próbálkozásokat (sokkal biztonságosabb, mint a régi, statikus beállításokra épülő rendszer), és másnál sincs ennél több); később kiderül, hogy adott szolgáltatóhoz ''közel álló cég'' forgalmaz szinte kizárólag olyan routereket, amivel adott cég által szolgáltatott internet-elérést (teljesen legális módon! előfizutól függően 2 vagy 3 gépre) meg lehet osztani (firmware-frissítés nélkül). Az egyszeri ember nem hisz a véletlenekben, és óhatatlanul kombinálni kezd. Ha nincs semmi suskus a háttérben, akkor meg egyszerűen hihetetlenül felelőtlenül és ostobán történt meg ez a protokollváltás - ez sem sokkal hízelgőbb a cégre nézve. Szerintem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Tonyk
veterán
Tudod csak annyi, hogy alaptalanul és legfőképpen ismeretlenül vádolsz meg burkoltam hazudozással, és ezt nem veszi be a májam! Amennyiben védek valakit azok a volt kollégák.
Ha nincs semmi suskus a háttérben, akkor meg egyszerűen hihetetlenül felelőtlenül és ostobán történt meg ez a protokollváltás - ez sem sokkal hízelgőbb a cégre nézve. Szerintem.
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek!
később kiderül, hogy adott szolgáltatóhoz ''közel álló cég'' forgalmaz szinte kizárólag olyan routereket, amivel adott cég által szolgáltatott internet-elérést (teljesen legális módon! előfizutól függően 2 vagy 3 gépre
Most akkor már nem értem! A gond az hogy nem tudjátok megosztani a netet, vagy az hogy 15 percenként levág??? Mert amikor engem dobált le a net, ettől függetlenül 3 géppel használtuk itthon.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Egon
nagyúr
''Most akkor már nem értem! A gond az hogy nem tudjátok megosztani a netet, vagy az hogy 15 percenként levág??? Mert amikor engem dobált le a net, ettől függetlenül 3 géppel használtuk itthon.''
Kinek mi. Szerintem egyik sem tekinthető normális működésnek. Nekem anno az Ovislink routerem fel sem csatlakozott. A D-Link is csinált olyat (egy másik fórumban olvasottak szerint), hogy csatlakozni csatlakozott ugyan, de ahogy valami forgalom próbált áthaladni, azonnal ledobta.
Ráadásul a Repotec csodát én megvettem (sokat agyaltam, de nem akartam szolgáltatót váltani), kétszer kellett gariba visszavinnem: ha nem frissítettem firmware-t, szakadozott, ha meg igen, akkor a cirka 6 MBit-es sávszél leesett 2 MBit-re...
Akkor még senki nem foglalkozott a témával: azt sem tudtam, hogy a D-Link-kel lehet kezdeni valamit. 3Com-ot nem találtam (azt mondták, már nincs forgalomban az a típus), habokra meg nem akartam venni egy routert, hogy vagy műkszik, vagy nem. De mindegy, részemről abbafejeztem (engem már hálistennek nem érint; de azért pipa vagyok a cégre: miattuk két hétig nem bírtam osztani a netet, az asszony pajtás lerágta a fülem)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
h_143570
addikt
NA voltam szerződést kőtni SIGNET1024 + kabelmodem (12000 + 1 év gar)+ ripotech. Ja azétért NET1024 (ami már 2048/512) mert arra rávan irva hogy 2 gép kapcsolható, sőt még a router is az lesz amit ők mondtak, szóval ha bármi gond lesz betáborozok az irodájukba (jogosan), illetve fogyasztó védelem. HA adlink probléma megoldódik megy ki a fenébe, vagy utána kőtőm DMZ módban.
-
h_143570
addikt
Én is csak pár hónapja. Mivel az msn.com kőzelébe én oknélkül nem megyek. Az ok az volt hogy a kolis szobatársaknak kellet a messenger, na itt találtam meg véletlenül.
-
Rommel6600
őstag
válasz h_143570 #1094 üzenetére
Tényleg milye gyártmányúak az ADSL/kabel modemjeik?
nálunk egy Hitron BRG-3520 modem van! remélem ez nem titok a tvNOTwork részéről! Nagyon régóta megvan már (nemtom kinek mond vmit: a MADÁRNETes hősidőkből, amikor 2k/hó ért volt netünk, szomszédnak meg 17k/hó ért matávtól asszem), nem akarok hazudni de több mint 3 éve teljesít szolgálatot az tuti!
''Szóval az is lehet hogy egy nagy VPN-t akarnak felépíteni a hálózatukon csak nem megy nekik tőkéletesen a beállítás, vagy kevés a pénz minden szükséges hardware beszerzésére. Tehát relay mükődik csak a VPN-jük még nem, vagy ha igen akkor valami ügyes átfordítással probálják transzparensé tenni ami nem mükődik tőkéletesen''
Nem erről van szó? Bővebben: link avagy--->(#905)
ezt ma már másodjára linkelem, vki reagáljon már rá plz! -
snemeth
aktív tag
válasz Rommel6600 #1112 üzenetére
A #905-nel a ''sima'' PPPoE-re valo atallasra kellene reagalni?
Ha igen, en annyit mondhatok, hogy nalam meg nem megy, mert az USR routerem tovabbra sem tud felcstlakozni.
A vege az lesz, hogy veszek egy vezetekes 3com routert, aztan a kettot osszekotom.
A 3com intez mindent amit kell, az USR meg csak a vezetek nelkuli dolgokat.
Masra ugyse jo, ahogy elnezem....
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz Rommel6600 #1112 üzenetére
http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/software/ios123/123newft/123t/123t_4/gtpppoer.htm
http://www.networksorcery.com/enp/protocol/pppoe.htm
Information About PPPoE Relay
/A pppoe relay-el kapcsolatos infok/
To configure PPPoE relay, you need to understand the following concept:
L2TP Active Discovery Relay for PPPoE
/ A pppoe relay konfigurálásához tisztában kell lenie a következőkkel.
L2TP Active Discovery Relay for PPPoE/
The PPPoE protocol described in RFC 2516 defines a method for active discovery and service selection of devices in the network by a LAC. A PPPoE client uses these methods to discover an access concentrator in the network, and the access concentrator uses these methods to advertise the services it offers.
/A pppoe (pont-pont kapcsolat ethernet felett /akit érdekel mi a fene az az ethernet az nézze meg az IEEE 802.x -es szabványok/) protokol, részletesen a 2516-os RFC-ben, leirja a hálózati eszközők tevékeny felfedezését és a szolgáltatás választását LAC ( L2TP access concentrator) segítségével. A PPPoE kliens ezt az eljárást használja hozzáférést szolgáltatók (access concentrator) keresésére a hálózaton, továbbá a hozzáférés szolgáltató ezen keresztün teszi kőzzé meg szolgáltatásait./
The PPPoE Relay feature enables an L2TP access concentrator (LAC) to relay active discovery and service selection functionality for PPP over Ethernet (PPPoE), over a Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) control channel, to an L2TP network server (LNS) or tunnel switch (multihop node). The relay functionality of this feature allows the LNS or tunnel switch to advertise the services it offers to the client, thereby providing end-to-end control of services between the LNS and a PPPoE client.)
/A pppoe relay (pppoe továbító) szolgáltatás lehetővé teszi LAC-ok számára hogy továbítsa (relay) a tevékeny felfedezést és szolgáltatás válaszás funkciókat PPPoE feleti L2TP vezérlő csatornán, egy L2TP hálózati szerver (LNS) vagy egy csatorna váalsztó /multihop node = több ugrásos csomópont ?!/ felé. Ez a továbbítási funkció lehtővé teszi a csatorna választó vagy LNS számára szolgáltatásainak közzétételét, ebből kifolyólag pedig vég-vég elenőrzést / írányítást /felügyeletet biztosít az LNS és a pppoe kliens felé./
The PPPoE Relay feature introduced in Cisco IOS Release 12.3(4)T allows the active discovery and service selection functionality to be offered by the LNS, rather than just by the LAC. The PPPoE Relay feature implements the Network Working Group Internet-Draft titled L2TP Active Discovery Relay for PPPoE. The Internet-Draft describes how to relay PPPoE Active Discovery (PAD) and Service Relay Request (SRRQ) messages over an L2TP control channel (the tunnel). (See the ''RFCs'' section for information on how to access Network Working Group Internet-Drafts.)
/A pppoe relay funkció amit a CISCO IOS RELEASE12.3(4)T-ba került bevezetésre, lehetővé teszi a tevékeny felfedezés és a szolgáltatás választás funkciók felajánlását az LNS által nem csak a LAC által. A pppoe relay alaklmaza/felhasználja Az Internet MunkaCsoport tervezetét amit L2TP tevékeny felfedezés továbbítása PPPoE protokol számára. Az internetes tevezet leirja hogyan továbbítsuk PPPoE Tevékeny Felfedezés (PAD /ez után még áll egy betű/) és Szolgáltatás Továbbítás Kérés (SRRQ) üzeneteket L2TP vezérlő csatornákon vagyis az ''alagúton''. /
The key benefit of the PPPoE Relay feature is end-to-end control of services between the LNS and a PPPoE client.
/A pppoe relay szolgáltatás (feature) legfőbb előnye hogy lehetővé tesz vég-vég felügyelet szolgáltatásokat az LNS és a PPPoE kliens kőzőtt/
http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/software/ios120/120newft/120t/120t1/l2tpt.htm
The Layer 2 Tunnel Protocol (L2TP) is an emerging Internet Engineering Task Force (IETF) standard that combines the best features of two existing tunneling protocols: Cisco's Layer 2 Forwarding (L2F) and Microsoft's Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP). L2TP is an extension to the Point-to-Point Protocol (PPP), which is an important component for VPNs. VPNs allow users and telecommuters to connect to their corporate intranets or extranets. VPNs are cost-effective because users can connect to the Internet locally and tunnel back to connect to corporate resources. This not only reduces overhead costs associated with traditional remote access methods, but also improves flexibility and scalability.
/Cisco L2F csatorna protokoljának és a microsoft pont-pont csatorna protokoljának őtvőzete. Az L2TP a PPP bővitménye ezért fontos alkotó eleme a VPN (Virtális Magán Hálózat) -nek. A VPN lehetővé teszi a felhasználóknak és telecomputers /akit érdekel hogy mi ez keresen rá/ a válalati hálóra való rácsatlakozást. A VPN kölcséghatékony mivel a felhasználók helyileg az internet kapcsolódva egy csatorna segítségével ráléphetnek a váalati hálór és elérhetik anak erőforrásait, anélkül hogy drága vezetékeket kellene kihuzni hozzájuk/
Traditional dial-up networking services only support registered IP addresses, which limits the types of applications that are implemented over VPNs. L2TP supports multiple protocols and unregistered and privately administered IP addresses over the Internet. This allows the existing access infastructure, such as the Internet, modems, access servers, and ISDN terminal adapters (TAs), to be used. It also allows enterprise customers to outsource dialout support, thus reducing overhead for hardware maintenance costs and 800 number fees, and allows them to concentrate corporate gateway resources. Figure 1 shows the L2TP architecture in a typical dial up environment.
/A hagyományos betárcsázós/modemes szolgáltaások csak előre meghatároztt IP cimekről mükődtek ami nagyban gátólta az VPN alakalmazását. Az L2TP többféle protokolt és nem előremeghatározott IP-ket is támogat az interneten át. A jelenelgi infrastruktúra hsználható marad. lehetővé teszi a betárcsázó támogatás kiszerződtetését, bla-bla-bla./
Figure 1 L2TP Architecture
L2TP offers the same full-range spectrum of features as L2F, but offers additional functionality. A L2TP-capable home gateway will work with an existing L2F network access server and will concurrently support upgraded components running L2TP. LNSs do not require reconfiguration each time an individual LAC is upgraded from L2F to L2TP. Table 1 offers a comparison of L2F and L2TP feature components.
/az L2TP az L2F szolgáltaási mellet még számos egyébb újat is nyújt. Együtmükődik a már meglévő L2F szerverekkel az LNS-t nem kel újra konfigurálni.../
Table 1 L2F and L2TP Feature Comparison
Function
L2F
L2TP
Flow Control
No
Yes
AVP hiding
No
Yes
Home gateway load sharing
Yes
Yes
Home gateway stacking
Yes
Yes
Home gateway primary and secondary backup
Yes
Yes
DNS name support
Yes
Yes
Domain name flexibility
Yes
Yes
Idle and absolute timeout
Yes
Yes
Multilink PPP support
Yes
Yes
Multichassis Multilink PPP support
Yes
Yes
Multihop support
Yes
Yes
Security
All security benefits of PPP, including multiple per-user authentication options (CHAP, MS-CHAP, PAP).
Tunnel authentication mandatory
All security benefits of PPP, including multiple per user authentication options (CHAP, MS-CHAP, PAP).
Tunnel authentication optional
/a csatorna hitelesítés opcionális/
Benefits
L2TP offers the following benefits:
Vendor interoperability.
Can be used as part of the wholesale access solution, which allows ISPs to the telco or service providers offer VPNs to Internet Service Providers (ISPs) and other service providers.
Can be operated as a client initiated VPN solution, where enterprise customers using a PC, can use the client initiated L2TP from a third party.
All value-added features currently available with Cisco's L2F, such as load sharing and backup support, will be available in future IOS releases of L2TP.
Supports Multihop, which enables Multichassis Multilink PPP in multiple home gateways. This allows you to stack home gateways so that they appear as a single entity.
/előnyők Szállíytó független, lehetővé teszi ISP-k számára telcot-t /gőzőm sincs hogy mi ez/ vagy a szolgáltatók számára hogy VPN-t nyújtsanak ISP-knek vagy más szolgáltatóknak. Haszálható kliens által kezdeményezet VPN megoldásnak... Támogatja a multihop-ot (többes úrgárs?!) ami lehetővé teszi .... Több othoni gateway ősszerakása úgy hogy egynek látszanak./
Na kb ennyi remélem nem fordítottam el túlságosan. Szóval ezek alapján szerintem arra készülnek amit a T-com is csinál, vagyis Magyarországon mindenki akinek ADSL-je van az a T-com hálózatát használja függetlenül hogy ki a szolgáltató az Invtelesek is. Tehát azt próbálják megoldani amit a T-com már megcsinált vagyis több különbőző szolgáltató egy végponthoz kapsolódva. --> Ha a T-com meg tudta oldani akkor a tvnetwork is meg fogja tudni oldani a szakadozási gondokat. Kérdés hogy mikor. Na persz az egyik multinacionális német cég a másik meg egy csóró magyar.
Remélem sikerült válaszolnom ezúttal. -
h_143570
addikt
Bocsi az előző hosszú postéert csak nem akartam megszakitni.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Még valamit lehet hogy mindeki tudja de, akkor is elmondom, a routerek adig nem hajlandóak PPPoE-vel mükődni amig a gépen van fent PPPoE tárcsázó progi.
-
h_143570
addikt
Csak annyi hogy a router kézikönyve, legalábbis az angol változat, tartalmaz hogy le kell szedni őket különben kapcsolatproblémák léphetnek fel. (DLINK, 3com -ban biztosan szerepel ez a kitétel). Az XP belső tárcsázója meg szerintem kivétel ez alól mivelmegnézném hogy az hogy irtatják ki velünk, max törölni lehet a kapcsolat ikont.
-
kelimre
csendes tag
Hogyan lehetséges - ill. lehetséges-e? - egy nap alatt 12 GBayt-ot
letölteni úgy, hogy az előfizető semmit nem töltött le! (max:1300kbit/sec
mellett(
(az adat:TVnetwork-től)
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz h_143570 #1117 üzenetére
az igaz hogy a 3com leirásban benne van, hogy szedjük le a tárcsázót, de nálam vigan felcsatlakozik akkor is ha fent van
mivel ilyen sürün probálgattam a routereket, meg ment router nélkül is, ezért nem szedtem le, de 1szer sem volt gond belőle
inkább azzal van/volt probléma, ha a tárcsázót akartam használni, akkor a helyi hálozat tcp/ip-ki kellett kapcsolni, mert ha nem akkor NÉHA nem csatlakozott
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz snemeth #1113 üzenetére
ezen a variáción én is gondolkodtam, de mivel nekem vezetékes routerem volt (ami nem csatlakozott fel), és vezeték nélkülit akartam, ezért a 2 router ára már nem sokkal olcsóbb a 3com drágának mondható, de mindent tudó routerénél, és még a hibalehetőség is kisebb, ezért maradtam a crwe554g72t-nél
ezt mindenkinek csak ajánlhatom
nem kell frissiteni sem, ez alapból fellép, nem szakad le 15 percenként -
snemeth
aktív tag
Egyertelmu, hogy jobb az onmagaban mindent tudo, mintha kettobol kell osszerakni.
En is ki fogom elobb probalni, aztan ha minden jol mukodik, akkor veszem csak meg.
Mondjuk egyelore meg varok egy kicsit, mert nem surgos. Hatha lesz valami abbol, hogy a relay helyett ''normalis'' PPPoE lesz.
Mar banom, hogy nem vettunk annak idejen mi is egy 3com routert. -
gykarcsi
tag
Örülök, hogy megoldódott a 3com-mal a gondod. Igaz, hogy a nem a legolcsóbb cuccok, de szerintem otthoni célokra a legjobbak, sőt kis irodába is bátran lehet alkalmazni. Ennél csak a Cisco a jobb, de ők nem gyártanak házi célokra, megfizethető áron. Mikor én vettem a 3com-ot, kb 2 éve akkor is 18000 huf volt, de még nem volt gondom vele. Igaz nincs benne 1-2 dolog, pl. lapok tiltása, de megvagyok nélküle. Jövőre én is le akarom cserélni wireless-re, de csak 3com-ot veszek. Én is mindekinek tudom ajánlani, mert megbízható.
log:
2005/09/16 12:05:10 PPPoE get IP : xxxxxxxxxxx
2005/09/16 12:20:10 Username and Password : OK
2005/09/16 12:35:10 Username and Password : OK
2005/09/16 12:50:10 Username and Password : OK -
Rommel6600
őstag
válasz snemeth #1113 üzenetére
''A #905-nel a ''sima'' PPPoE-re valo atallasra kellene reagalni?''
Nem, vmi még újjabbra! azért nem értem! PPPoE relay-ről ''fejlesztenek, frissítenek'' vmi olyanra, ami nem fog gondot okozni a routereknek! (felvetettem a relay-t, meg az autentikációt, erre volt ez a válasz) -
h_143570
addikt
Ha fentiekből nem lett volna egyértelmű Magyarországon az ősszes ADSL-es nethasználó PPPoE Relay-t használ, mivel ez teszi lehetővé hogy ugyanazon szolgáltató oldali végberendezések különbőző szolgáltatók is használhasák (egy hálózat --> olcsóbf fentartás, karbantartás és fejlesztés ). Továbbá úgy tünjön a szerencsétlen idióta felhasználónak hogy másik szólgáltató hálózaton van pedig ugyanazt a T-com-os rendszert használja. Na a tvnetwork is valami hasonlót próbál csak nem ADSL-en mivel azt a T-comtól szerzi be ő is. Szerintem innét vették az őtlete csak még nem sikerült tőkéletesen lemásolni, valószinüleg túlzásba vitték a hitelesítés (tehát a szabványban szereplő erőssebet akarták ráhuzni ami nem jőt még be teljesesen). Szóval vagy a router gyártók oldják meg a gondot vagy a tvnetwork. A PPPoE Relay ha jól van konfigurálva akkor transparens tehát a felhasználó nem látja ez lenne a lényeg.
-
h_143570
addikt
Gex a dlink routerek ismerik: CHAP, MS-CHAP, PAP hitelesítési protokolokat?
-
Egon
nagyúr
válasz h_143570 #1133 üzenetére
Nem értek hozzá, de most ADSL-em van; és az Ovislink routerem gond nélkül tud csatlakozni, míg a tvnetwork-ös nethez (a protokollváltás után) nem bírt csatlakozni... Ez tény.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Rommel6600 #1136 üzenetére
Persze. OvisLink eLive IP-3047
http://www.ovislink.com.tw/IP3047.htm
Amúgy nagyon jó kis cucc: egyszerű, de nagyszerű. Olcsó, 5 év garival adják, és szinte mindent tud, amit a kategória sztárjai (logolást kivéve)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
h_143570
addikt
A t-com megoldotta a problémát mivel kevésbé szigoru authentikációt követel meg. A tvnetwork lemásolta a cuccot csak drasztikusabb azonosítási megoldást használ amivel a routerek negytöbbsége nem tud mit kezdeni. Tehát viszetérnek egy gyengébre amit leshetünk, vagy a routergyártók irják meg a firmware frissitést lásd SMC.
[Szerkesztve] -
suste
veterán
meg tudnátok nekem mondani, hogy a routeremhez való 2 utolsó frissítés mit javít?
nem igazán értem
http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=6&sort=effdt&sku=3CRWE554G72T&order=desc -
h_143570
addikt
v2.01.05 firmware update
Defer DHCP for 5 minutes when the physical connection is lost before disconnecting the service. /a fizikai kapcsolat elvesztése után 5 percel megpróbál DHCP megújitását végrehajtani mielőtt lebontja a kapcsolat/
Defer PPPoE for 5 minutes when the physical connection is lost before disconnecting the service. /a fizikai kapcsolat elvesztése után 5 percel megpróbál PPPoE -vel újrakapcsolódni mielőtt lebontja a kapcsolat/
Fixed problems of only stations on Trusted Station entry can gain connection. /biztonsági bug javitás/
Fixed problems introduced in 2.01.03 where selecting different Content Filter Server causes reboots. /újrainditási probléma megoldása/
Fixed problems introduced in 2.01.03, where the SPI settings cannot be properly saved. /SPI beállitásokat megtartja/
v2.01.03 firmware update
New Feature or Fix:
Fixed problems of URL filter not overridding Content Filter settings /biztonsági bug javitás/
Added Legacy 802.1X support with Dynamic/Static WEP /802,1X szbavánnyal való jobb kompatibilitás/
Added Mac authentication with Radius server support /biztonsági javitás/
Added Trusted Station support /biztonsági javitás/
Fixed PPTP not working in Israel issues /israeli helyi támogatás javítás/
URL filter now matches the entire URL string, not just the domain name part /biztonsági bug javitás/
Fixed Scheduling function to allow access within the defined time /biztonsági bug javitás/
Patched security exploit where users can download sensitive configuration files without logging in first /biztonsági bug javitás/
KB ennyi semmi érdemleges
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz h_143570 #1140 üzenetére
kÖSZI!
Közben feltettem, és megjelent a setup-ban a ''Trust Station'', mac cim hozzáadási lehetőséggel. Ez azt jelentené, hogy csak azokat engedi csatlakozni (vezetéken/vezeték nélkül), akiknek bent van a mac cime? Vagy mit?
(A wirelles részen van külön mac szűrés.)
Vagy csak azok léphetnek be a setupba?
Defer PPPoE for 5 minutes..............
csak 5 perc múlva, vagy 5 percenként?
Ha azt akarom, hogy ha megszakad a net valamiért, akkor mindig próbájon csatlakozni, akkor mit kell beállitanom? -
h_143570
addikt
a WAN opcióknál always connectes vagy valami hasonló. A trusted stationel volt egy kis gond a változás jegyzék alapján miszerint csak a trusted stations listán lévő wireless eszközöket volt hajlandó felengedni hogy ezt mire modosították az nem irták.
Az az 5 percenkénti dolog, arra vonatkozik hogy ha a fiziakai réteg szakad meg pl áramszünet gépújrainditás .... akkor ha 5 percen belül nem áll helyre a fizikai kapcsolat a szolgáltatóval vagy lanon lévő géppel akkor bontja a DHCP hozzárendelést (lanos gép) illetve PPPoE kapcsolatot (szolgáltató).
A frissités után is stabilban fent tud maradni, tehát a 15 percenkénti azonosítási kérelemre válaszol továbbra is helyesen?
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Még egy őtlet a router konfigurálásához, ha pppoe relay használnak az azt jelenti hogy több szolgáltató is lehet egyszerre ugyanazon a végberendezés rendszeren, tehát. A routerek pppoe konfigjában meg kell adni a felhasználói nevet és jelszót illetve opcionálisan a pppoe szolgáltatás nevét (service name) igaz ez csak opcionális szóval az eddig kőzzétett router logok alapján érdemes lenne megpróbálni ''TvNetWork'' -re állítani (idéző jelek nékül természtesen), akit 15 perceként ledobál vagy nem tud kapcsolódni (hátha bejön).
Szóljatok mire jutottatok. -
h_143570
addikt
Az XP-s tárcsázó programja megpróbálja autómatikusan érzékelni ezt, de lehet hogy néhány router erre nem vagy nem megfelelő mértékben képes.
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/learnmore/ppoe.mspx -
suste
veterán
válasz h_143570 #1142 üzenetére
a wan-nál nincsen ilyen
a trusted station-nek nem ez lenne a lényege? akiben megbizom az csatlakozhat....vagy akkor nem értem. nekem ez az opcio a 2.00.02-es firmware-rel nem is volt, szóval nem tudom hogyan működött 01.03-assal
Ha 5 perc után megszakitja, azután nem is próbál meg csatlakozni? ha igen, akkor ezt valahogy meg kéne változtatni
majd irok be beállitási pontokat, amiknél idle idö van, hátha meg tudod mondani melyik mire vonatkozik
az én rouiteremmel egyenlőre csak egy xp-s osztó gép mögött vagyok dhcp-vel
szóval még régivel sem voltam közvetlenül tvnetworkön (de a kölcsön router ugyan ilyen volt, és azzal ugye ment), majd kiváncsi leszek én is, hétvégén próbálom ki közvetlenül, beírom az eredményt -
h_143570
addikt
Ha 5 perc után megszakitja, azután nem is próbál meg csatlakozni? ha igen, akkor ezt valahogy meg kéne változtatni
majd irok be beállitási pontokat, amiknél idle idö van, hátha meg tudod mondani melyik mire vonatkozik
manual, on demand, always connect vagy valami hasonlók
kézi, kérésre, mindig
Az 5 perc csak arra vonatkozik hogy ha fizikálisan szakad meg a kapcsolat, akkor ha 5 percen belül helyreáll akkor nem oszt ki új DHCP cimet illetve nem építi újra a pppoe kapcsolatot, mivel a szolgáltatók 5 perc inaktivitást még szinte biztosan eltürnek. Tehát a folyamatban lévő kapcsolatok nem szakadnak meg, hanem folytatodnak ha 5 percen belül helyre áll a fizikai kapcsolat. -
törölt tag
a tvnetwork adsl előfizetése fix ip címes? mert az oldalukról úgy jön le, minhta az lenne... de lehet csak én értelmezem félre...
-
h_143570
addikt
Elméletileg az legalábbis az ÁSZF-juk szerint.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz h_143570 #1143 üzenetére
Na ez egy érdekes dolog. Nekem egyáltalán nem csatlakozott az OvisLink routerem (status: not connected), de valamennyire mégis sikerült kapcsolatot teremtenie, mivel az ominózum mezőbe automatice beírta a ''TvNetWork'' karakter-sorozatot...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest