Új hozzászólás Aktív témák
-
Solfrutta
tag
Hali!
G35-ös lapok hogy állnak tuning téren? Kis gépet akarok építeni, egy P5E-VM HDMI mATX lapot néztem ki magamnak. Valószínűleg egy E7xxx vagy valami nyolcezres C2D lesz benne, Scythe Ninjával meghűtve, csak nem akarok olyan lapot venni, amivel nem lehet egy kicsit tuningolni. Világrekordokat nem akarok dönteni, akinek van tapasztalata G35-el, az ne tartsa magában. -
-
creedszl
aktív tag
hali
e2160 húzásával kapcsban lenne kérdés.most 2,5ghzen megy alap feszen a memória 667-es és 2,4*277-en megy.szeretném felhúzni 3ghz-re ugye 9*333 fsb és 2*333 a mem.viszont ezen a szinten elindul fut is, de a winfos már néha kékhalált dob.kérdés hogy ha emelném a feszt egy kicsit akkor vajon stabillá válna?ugyanakkor ezen a frekin everestes 100% prociterhelésnél 60-65 fokra megy fel a hőmérséklet, a magok pedig(everest szerint) 80 fok köré.ez mennyire gáz hosszabb futtatásnál.ha nincs tehelés alatt akkor magok úgy 60 fok és proci pedig 50-54.érdemes lenne mondjuk lecserélni a gyári hűtést és akkor mehetne hosszabb távon is?
[ Szerkesztve ]
Hulligaaan
-
KMT
addikt
Fixen 100-on kell lennie. Eddig nem úgy volt?
Nem hinném, hogy hiba, a lapod topikjában nézz utána. Viszont nem szerencsés, mert amikor terheltből idle-be megy a proc, akkor pillanatszerűen túlfeszt kap. Ezért van a vdrop, azaz a lapok terhelve kisebb feszt adnak a procinak, mint idle-ben. A tied érdekes.
(#4860) creedszl:
Furán sok a különbség a magok és a cpu hőmérséklete közt. Nézd meg pl coretemp-pel. Ha az is 80 °C körül mutat, akkor vissza kellene venned a feszből. Vagy új hűtő.[ Szerkesztve ]
-
szilva01
őstag
ez így maradhat tartósan?fesz:1.144 a többit látjátok, orthossal már kb 1 órája ment
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
Pedig így van...az én Abit deszkám is tud ilyet . Alapon a deszka visszaveszi a feszt, és mikor terhelést kap a procc akkor ad neki..most is alapon 1,168, és ha ráengedem a prime-t azonnal 1,184-et ad...
Persze a biosban több van, még a terhelt állapotú fesznél is van drop...Abban meg van valami h miért ad többet a lap mint amennyit beállítottak neki
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Madarame
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy proci hűtőt ami nem olyan drága ám jó tuningra, jelenleg 3,3ghz-n használok egy 6000+os athlon x2-t de ennél feljebb már csak feszültsége emeléssel húzhatnám azt meg nem szeretném gyári hűtővel. max 8k-t szánnék rá.
Elöre is köszi.
U.i: 4ghz-ra fel tudnám húzni? Alaplapom Gigabyte GA-MA-78G-DS3H, tudom hogy nem mindenkinek ugyanolyan tuningolható, de hátha valakinek sikerült már ezt a fajtát eddig felhúzni.Gigabyte GA-MA-78G-DS3H, Athlon 64 X2 6000+ 3Ghz, 4gb 800 ram, HD4850 512mb, 160GB Samsung SataII, Maxtor 250GB Pata,FSP 400W táp, Asus VW221 22"
-
MomoSinX
aktív tag
-
Madarame
csendes tag
válasz MomoSinX #4874 üzenetére
Köszi a választ, ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO PWM csak 4200 nem is gondoltam hogy ilyen olcsón is lehet már jó hűtőt kapni és nem tudnád megmondani hogy mennyire lehetne felhúzni a fennt említett hűtővel?
Tegyük fel hogy a gépem épp jó tuning potenciával rendelkezik.Gigabyte GA-MA-78G-DS3H, Athlon 64 X2 6000+ 3Ghz, 4gb 800 ram, HD4850 512mb, 160GB Samsung SataII, Maxtor 250GB Pata,FSP 400W táp, Asus VW221 22"
-
Madarame
csendes tag
válasz MomoSinX #4874 üzenetére
Köszi a választ, ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO PWM csak 4200 nem is gondoltam hogy ilyen olcsón is lehet már jó hűtőt kapni és nem tudnád megmondani hogy mennyire lehetne felhúzni a fennt említett hűtővel? (csak úgy körülbelül)
Tegyük fel hogy a gépem épp jó tuning potenciával rendelkezik.
Szerk: Véletlen kétszer ment el. valahogy nem tudom kitörölni az egyiket?[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA-78G-DS3H, Athlon 64 X2 6000+ 3Ghz, 4gb 800 ram, HD4850 512mb, 160GB Samsung SataII, Maxtor 250GB Pata,FSP 400W táp, Asus VW221 22"
-
MomoSinX
aktív tag
válasz Madarame #4876 üzenetére
Amint mondtam ez sok dologtól függ a maxot amit bír neked kell megtalálni pl. az én 3800+ om 2500MHz-t bír (alapfeszen,nemtudok feszt emelni a lapomon ) de láttam a hírdetésekbe olyat amit 3000 MHz-ig is felhúztak és nagyon nagyon kicsit adtak a fesznek, a hűtő nemsokat dob a húzhatóságon tapasztalataim szerint de rendes hőfokokat fogsz kapni, nekem bevált 2500 MHz en 40 fok sima időben terhelve, terhelés nélkül 35, nyáron elérte az 50 et is de semmi túlmelegedést nem tapasztaltam télen meg majd még kiderül.
-
Madarame
csendes tag
válasz MomoSinX #4877 üzenetére
Nekem 215 fsb-vel és 15x-ös szorzóval gyári hűtéssel 3,3ghzra sikerült felhúzni de néha a vista kékhalállal elszáll. majd lefuttatok processzor tesztet a héten.
"a hűtő nemsokat dob a húzhatóságon tapasztalataim szerint de rendes hőfokokat fogsz kapni"
alapfeszen 3,3ghzvel 51 fok volt a max ha emelnék a feszen egy picikét nem lenne gond? gyári hűtésem van.Gigabyte GA-MA-78G-DS3H, Athlon 64 X2 6000+ 3Ghz, 4gb 800 ram, HD4850 512mb, 160GB Samsung SataII, Maxtor 250GB Pata,FSP 400W táp, Asus VW221 22"
-
Tommmmka
senior tag
Hi all!
Segítséget szeretnék kérni h. h. tuningoljak egy q9300-as intelt, alaplap p5ql-e (P43-as chipset bios ua mint a P45, ramok ocz reaper 1066)
Szal tényleg szájbarágósan h. mennyi feszta adjak a procinak, a ramoknak.
Meg az alapvető fogalmak érdekelnének és ajánlott értékek:
CPU Vcore
CPU Termination
CPU PLL
CPU Reference
MCH Core
MCH Reference
MCH/DRAM Reference
ICH I/O
ICH Core
DRAM Voltage
DRAM Terminationezek mik és mire állítsam őket?
Előre is köszi a választ.
-
horyk
senior tag
Üdv !
Van egy 6420-as procim + Asus P5B alap, Geil Ultra 2GB memória és EVGA 8800GTS.
3.2ghzre felhúzom a procit és nem sok változást veszek észre.
3DMark06 9600 pont helyett 9720 lessz.
Devil My Cry4 performance test +1-2 fpssel lessz több.
Meg még úgy veszem észre hogy lassaban tölt be a WindowsXP és a programoknak is több időre van szükségük hogy elindúljanak.Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. cn.clanbazis.com; www.gajaliget.hu; cN|Squad Promod Pub Server: 84.2.39.248:28977; cN|Squad DAMN:MW PUB Server: 80.249.173.120:28972
-
elmoraan (r)
aktív tag
-
wednesday
őstag
Sziasztok.
Most szereztem be egy X2 5400+(2.8Ghz) Black Edition procit a 4600+(2.4Ghz) helyére.
Természetesen a célom a 3.2Ghz elérése lenne.
Egyenlőre csak a 4600+ gyári hűtője van kéznél. (sehol se tok Hyper TX2 szerezni)
De belemertem vágni a tuningba mert nem tapasztaltam nagy melegedést, a ventilátor se zajong, csak kicsit pörög jobban mint a régi procival. Természetesen a 24/7 használatnál már új hűtője lesz. Csak most tesztelés céljából szerintem ez is megfelel.Nos először csak szorzó emeléssel próbálkoztam. 15X-re felemelve 3Ghz-en, fesz emelés nélkül úgy néz ki rendesen működik. (nincs annyira letesztelve azért, de minden működik)
A gond a 16X szorzónál van. Fesz emelés nélkül nem bootol az XP, hanem a töltőképnél mindig újraindul. (Pedig azt hittem szorzó emeléssel bírni fogja a 3.2Ghz-et )
Bios szerint alapon 1.325V (CPU-Z 1.312V)
Aztán emeltem 1.350V-ra. Ugyan az a történet.
Aztán megpróbáltam 1.375V-on. Na így már betöltött az XP. Csakhogy 3Dmark indításánál 2 másodpercig ment, aztán fekete képernyő.Most próbálkozzak még valamivel?
Feszt meddig emelhetem??
Nem merek már tovább próbálkozni így a saját fejem után. (ahol én csak gyakorlatilag kattintgatok mindenre. ) -
wednesday
őstag
Valamennyire lefutott 3.2GHz-en a 3Dmark, de még nem stabil.
Viszont, ami miatt belekezdtem a tuningolásba, jelent esetbe a VGA kihajtása miatt. Háát nem valami nagy ugrás ez a 2.4Ghz-ről 3.2Ghz-re.SM2: 8%-os gyorsulás
SM3: 6% gyorsulás
Természetesen a CPU pontszám 24-25%os gyorsulást hozott.Nekem ebből az jött le, hogy a X2 4600+ teljesen elég volt a 3850 hajtására 1280-ba.
Azt meg végképp nem hiszem, hogy a 3.2 kevés lenne. Az nonszensz.A játékok meg teljesen jól futnak ilyen beállításoknál. Remélem a 4850-re váltásnál lesz valami jelentősége, csak nehogy meg oda kevés legyen.
-
-
bandi210
aktív tag
figyi én kezdő vok nagyon és nem toom mit is kéne állítanom na szóval nem engedi állítani a feszt....se az fsb-t ott van meg minden csak nem enged rálépni...
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
bandi210
aktív tag
ja a gépem:
:Alaplap:
CPU típusa Intel Pentium 4, 1600 MHz (16 x 100)
Alaplap neve Matsonic MS9317E (4 PCI, 1 AGP, 1 ACR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 650
Rendszermemória 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Videokártya NVIDIA GeForce FX 5500 (Microsoft Corporation) (256 MB)
Lemezes meghajtó Maxtor 4D040H2 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Optikai meghajtó LG CD-ROM CRD-8522B (52x CD-ROM)
Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet SiS 650
Memória időzítések 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
Videokártya nVIDIA GeForce FX 5500
GPU kódneve NV34B (AGP 4x 10DE / 0326, Rev A1)
GPU órajele 250 MHz (eredeti: 250 MHz)
Memória órajel 133 MHz (eredeti: 166 MHz)
még minden eredeti...na jó majdnem......asszem elállítottam a memória feszt...de azt se a jó nirányba meg ha jól olvastam nem érdemes abba belenyúlni..szóval nemtom hol is kezdjem...By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
Crytek
nagyúr
Tuning közben pl egy E6750-es proci mennyi feszt bír el??
Mert elvileg 1,35volt a max neki ami megvan adva legalábbis a dobozoan ez van!Next PC Upgrade: 2022
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest