- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Akkor félreértettelek.Hogy használod?Min stabil?800-on újraindul???A Procid tuti ,h bír sokkal többet is.A ramjaid is jóval 800 felett kell,hogy menjenek.A procidnak elég a fesz.400-as FSB- még másnak nem is kell.A memóriábeállításokat nézd át MANUÁL-ben,nem jó az a normal-auto.Ott lehet a bibi
Mennyi a valós fesz cpuZ szerint most?????
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Herogabi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha nem akarok integrált vid.karit, akkor a GA-MA78G-DS3H helyett jó a GIGABYTE GA-M56S-S3, vagy GIGABYTE GA-M52L-S3?????
Ha jó helyette, akkor melyiket inkább, és mi a hátránya az utolsó 2-nek az elsővel szemben, gyengébb, (lassabb), vagy mi???A csatlakozók nem lényegek, csak a gyorsaság.
Kössz
-
mindfreak
őstag
Kérdésem az lenne, ha úgy tuningolok CPU-t, hogy a Vcore default, csak az FSB-t állítom (266-ról 333-ra), akkor az alaplapi chipset jobban fog melegedni?
Thx!
-
Valty
aktív tag
-
Bandee2
tag
-
lipi67
nagyúr
Nem felejtettelek el!
Talán ez segít:
[link]Ne érts félre kérlek,de jobb lett volna P35-ös deszkával kezdened.1xrübb.Fel ne add.1-2 hónap s menni fog!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
KMT
addikt
válasz Bandee2 #4457 üzenetére
[áthúzva]1.18 lóf*sz. Azt az alap cooler is bírná. Nézd meg, hogy terhelés alatt milyen feszt mutat a cpu-z, most már kiváncsi vagyok.
Meg megnézhetnéd, hogy bios 1,4 V (esetleg 1,45-ön) mennyit bír. Átlagban 3300 MHz körül vannak az ilyen procik, de ha a tied alapon bír 3 GHz-et, akkor lehet toplistás lehetsz.[/áthúzva]Ja vááárj most esik le. Normal voltage az nem az alap, hanem az auto, ami szépen túlfeszelhet, ahogy mondtam az elején. Tényleg nézd meg a cpu-z-t.
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
yoo
uj 8400.
méé van az hogy biosban néha azt hozza ki hogy a cpufesznél csak auto-t váálaszthatok?
3.6ig megy 1.18v-on
viszont onnan nem birom feljebb huzni....
ááááááááá
lehet halott a procko?iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
VIBO
őstag
kösz a segiccséget de nem ez a baj
vmikor lehet állítani, de ha mondjuk kicsit kevés a fesz és lefagy miután emeltem az fsbn utána nem lehet biosban állítani csak autot, után kikapcs restart aztán lehet.
nem értem
heeeeeeeeeeeeeeeeelpiPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
VIBO
őstag
az normális hogy a két mag között van 5 fok különbség?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
lipi67
nagyúr
Gondolom 1,225V a VID és 1,168V a terhelt .Ezen 3,6GHz nem jó?
Jó az!!!!!Ha 1,35V-on nincs meg a 4GHzaz..na az a szar.1,3V -nál átlagos..alatta meg jó neked..-nálam is van hol 4,hol 8° is.s terhelésnélsokszor ki isegyenlítődik.Én lesz@rom.Nem baj az![ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
hmmm
1.2v a vid
ott vagyok hogy bírna sztem 4ghzet 1.25vel
de a ramoknak 4x1gb kingmax 800 2.3vott kell adnom 420 fsb felett áááá
ez normális?méé van az hogy biosban néha azt hozza ki hogy a cpufesznél csak auto-t váálaszthatok?
majd egy f10 restart ujra vissza biosba és akkor már lehet állítani. hmmmmm
vmi 5le?[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Tommmmka
senior tag
valaki tudna küldeni püben p45-s3r és e8400 beállításokat 3.6 3.8 4.0 ghz-re? előre is köszi.
(Mennyi a megengedett max hőfok amin 24/7-ben eldöcög ez a proci?)
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz Tommmmka #4470 üzenetére
Megy majd,küldöm nemsokára..Viszont..RECEPT(tuti)nincs.Teszteld magad akció vezet fel a csúcsra!!!(Meg kell ismerned a deszkádat,mert minden gép más és más.S ami x-nél plusz FSB-t hoz,lehet Nálad fordítva sül el,s csak ront a helyzeten!Ki kell tapasztalnod.S mire végzel...nagyon sokat tanulhatsz.A tuning nagy százalékban autodidakta módon sajátítható el.Sőt!Minden ok már,erre jön egy új bios,s minden más lesz..
-
lipi67
nagyúr
Bios 1,4V -ezt tuti.A többi..Majd érezni fogod..így nem lehet megmondani pontosan..Nézd, melegediok -e,(ne fokokat nézz,azt h pl mennyivel melegebb 1,4V-on mint 1,2V-on.)Terhelt 1,35V környékén baja nem lehet.Én bios 1,505V felé nem mentem(még).
-
lipi67
nagyúr
A procidtól függ.Nekem VID 1,35V(drooppolva 1,296V-on 3,4GHz volt)Mennyit adhatsz?Valós fesz gyárival is lehet 1,4V-de ez sok mindentől függ.(melegedés,megéri-e(hoz e ammyit)
Megkeresem a 6750-es tesztjeimet este(most mennem kell 2 géphez)s beszélünk.
Addig is.Nem akarok visszatértni a régi témához,s kellemes barátunkhoz,de a 2xxx-be írták,s kaptam"felhatalmazást"hogy linkeljem.. [link]MOD:Addig ..ha megnyugtat:45nm-es proci 24/7-be valós 1,375-ön gond nélkül működik!!!,Nálam kapott 1,5V-ot is.65-ös meg.2xxx szaladgált 1,76-on,A 6750 1,55V-on ment 3744-et léggel.Ezek a felső határaim.De valós 1,4V az simán....
léptemBár a fesz öli meg,de a hő is számít
szard le a prime 95-öt!Orthost neki!!!!(az is jó 65-nek s jobban fűt!!!)Ha azt bírja..mehet 24/7-be!!!)[ Szerkesztve ]
-
pgeri
tag
THX.Nekem is a VID 1,35. Valós meg 1,298. Tehát elég hasonlók mint neked. Most 1,344-en megy 3,2 ghz-t valós fesszel. Mondjuk igazából csak kérdeztem egyenlőre 3,2 GHz-val tökéletesen megvok elégedve. Ezen még nem is melegszik meg jól bírja agyári hűtő is. Majd később veszek egy jobbat. Egyenlőre jó ez is csak kiváncsi vok h egy olyan 3,4-3,5 GHZ ki lehet e hozni komolyabb fesz emelés nélkül belőle.
-
lipi67
nagyúr
Hali!2GB-os v 2x1GB?
Kben meg:Simán!Mennyi fesszel?Hát amin nem hibázik 1,8-ról indulsz.2,V az alap(Úgy értem,"semmi jelentősége"a ram élettartamát nézve.-sok 965-ös deszka régebbi biosa(plIB9-es lapom is)alapból 2V-on indított.-
Zájec barátom a 667-es kingmaxjait futtat 900 fölött,s asszem nálam is 800-as kingmaxok 960-on mentek 24/7-be.(megkeresem)
Bocs a késői reagálás miatt,nemrég értem hatza,szívtam egy géppelMOD: Furán hangzik,de a 2GB-os moduloknak sokszor kevesebb is elég..
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
nekem is voltak 2x2gb kingmaxjaim és 2v-on hajtottam 890 körül...meg tudják közelíteni az 1000-et de ott (pontosabban 950-nél 2,15-2,2-ön nálam) már nagyon melegedtek azaz forrók voltak...éppen ezért csak próbáltam de nem mertem 24/7-re hagyni
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Szerintem NEM!Ha gondolod,van itt egy srác,nagyon korrekt,s meműtőbordákat árul,olcsón.Én is olyan réz hűtőket használok.Megkeresem..
-
lipi67
nagyúr
Na,meg is találtam.Szerintem nagyon jók,az eladó nagyon korrekt,s olcsó.Jobban jársz ha többet rendelsz,Haveroknak is pl,mert a pk kicsit megnyomja..
[link]Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Gyufaaa
veterán
Hali! Neekm van egy X2 4800+-om gyári hűtővel. Hozzá 2x1gb 800mhz-es Corsair XMS2 ramok. A proci 12.5x200-on megy igy az órajelem 2500mhz. Tudok rajta húzni, illetve érdemes? Lehet vele elérni észrevehetően nagyobb külömbséget? Ezt mint full laikus kérdem!! Az alaplapom típusa Gigabyte GA M56S-S3 Előre is köszi a választ.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz Gyufaaa #4498 üzenetére
Tuti hülye vagyok,mert mindenki félreért!!!
Szó sincs róla!!!
Igaz,h Inteles vagyok,de ennek semmi kötze hozzá!Sőt!Arra céloztam,hogy szívesen segítenék,de velem nem sokra mennél...(ha előtte ülnék ,s látnám,h mire mit reagál..az más..)
S arra utaltam(próbáltam-de látom rosszúl -hogy segítsen már ugyan Neked valaki,aki vágja!!
Én tiszteletben tartom a tuningot nagyon is,s becsülök mindenkit aki veszi a fáradtságot,hogy megismerje a gépét,s megpróbálja optimálisam beállítani,s a benne rejlő pluszt kihozni!!!Ja-ja!!![ Szerkesztve ]
-
pgeri
tag
válasz Gyufaaa #4494 üzenetére
nNem vok AMD-s deh egy kicsit tok segíteni. nos szerintem olyan 2,8-3,0-ra fel tudod húzni. Asszem a fesz 1,35 nálatok. Nah azt nyomd fel 1,4-re kb. És az fsb-t állítsd 230-ra majd 250-re. Annál feljebb nem kéne. Van ilyen h Hypertranszport sebesség naah azt vissza kell osztani. asszem 4szeres szorzónál lesz újra gyári érték ami 1000. tehát 4*250=1000. A procid pedig akkor 3125 MHZ-n fog menni. Bár lehet h ennél kicsit visszább kéne fogni a dolgot. és megelégedni 240-es fsb-vel ami 3,00 GHz-ra lesz elég. Ami egy X2 6000+nak felel meg.
Van még a gyári ntune. azzal is próbálkozhatsz majd később meg beálíltod a biosz-ban. Bagy gigabytehoz az easy tune 5.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest