Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • seredy

    tag

    A hétfőre tervezett iskolanyitással újra belobbanhat a járvány

    A szakember szerint az állandó tesztelés a járványügy számára azért lenne fontos, mert erre lehetne hatékony kontaktkutatást és izolálást építeni, amivel meg tudjuk törni a transzmissziós láncolatokat. Arra a kérdésre azonban, hogy a kontaktkutatással Magyarországon mi a helyzet, azt válaszolta, ezt ő is nagyon szeretné tudni, mert az ijesztő, mennyire keveset hallani erről.

    [...]

    Vagyis hiába pörgött fel Magyarországon az oltási program, sok esetben még nem alakult ki a teljes védettség, a gyerekek pedig oltás híján akadálytalanul terjeszthetik a vírust. Még a világ legsikeresebb oltási programját magáénak tudható Izraelt is, ahol már a lakosság 61,4 százalékát oltották be, letarolta januárban a brit vírusvariáns, és hiába volt akkor már a népesség 24-25 százaléka beoltva, a koronavírusos megbetegedések épp csúcsokat döntöttek. Több hétnek kellett eltelnie, mire az oltások eredményre vezettek, és Izrael mindössze március elején döntött az óvatos nyitásról.

    Ehhez képest Chilében, ahol az amerikai országok közül a leggyorsabban oltották be a lakosságot, és a 18 millió fős ország lakosságának majdnem fele a Pfizer vagy a Sinovac legalább egy oltását megkapta, március végén minden korábbinál több, 7626 új esetet azonosítottak, és az addigiakhoz képest nem tapasztalt erősséggel csapott vissza az újabb járványhullám.

Új hozzászólás Aktív témák